مهمترین عناوین خبری
پنجشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۴
۰۸:۵۱ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۱۳۹۶
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

انصاری:

احزاب در ایران نان انتخابات را خورده اما چوبش را نخورده‌اند/ هر روز فیلتر را تنگ‌تر کرده‌ایم/ لایحه جامع انتخابات یک گام رو به جلو است

غلامرضا انصاری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران گفت: در حال حاضر احزاب در کشور ما نان انتخابات را خورده اما چوبش را نخورده‌اند.

غلامرضا انصاری در گفت‌و‌گو با ایلنا، با اشاره به اعلام جزئیات لایحه جامع انتخابات درخصوص شروط جدید برای کاندیداتوری در انتخابات‌های مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی شهر و روستا، با تاکید بر این موضوع که انتخابات بدون احزاب، مانند پرواز بدون بال است، گفت: در همه جای دنیا که دموکراسی مبتنی بر انتخابات است، احزاب سیاسی تعیین‌کننده هستند.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب افزود: وقتی انتخابات حزب محور باشد،‌ دیگر شخص محور قرار نمی‌گیرد و این حزب است که برنامه خود را برای کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت اعلام می‌کند و در فصل انتخابات هم  اولویت‌ها و ملاک‌های اصلی خود را به مردم ارائه می‌دهد. 

 

وی ادامه داد: در این صورت است که اگر مردم از برنامه‌ای خوششان آمد، به برنامه رای می‌دهند. برای اجرای برنامه هم احزاب مکلف هستند افرادی را معرفی کنند که امکان و توانمندی تحقق برنامه‌های وعده داده شده از سوی حزب را داشته باشند. بنابراین حزب نسبت به برنامه‌های خود پاسخگو است و مردم هم می‌دانند به چه چیزی رای داده‌اند و چه چیزی را باید مطالبه کنند. 

 

انصاری یادآور شد: همچنین در این حالت نظارت‌ها، نظارت‌های ارگانیک و سالمی خواهد بود و علاوه بر نظارت سنتی، ما نظارت حزب بر منتخب و نظارت مردم بر حزب و برنامه‌های حزب منتخب را خواهیم داشت و چند رکن مردمی را به نظارت‌های خود افزوده‌ایم. متاسفانه امروز به دلیل نبود احزاب و انحرافی که منتخبین از سیاست‌های کلان و چهارچوب‌های قانونی پیدا می‌کنند و همچنین رفتارهای پوپولیستی و رفتن به سمت مطالبات جزئى و پروژه‌های منطقه‌ای، هزینه‌های زیادی به کشور وارد شده است.

 

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران گفت: وظیفه نماینده مجلس مسائل کلان کشور، قانونگذاری در سطح ملی و نظارت ملی بر دولت و قوه قضائیه است. اگر ما انتخابات را مبتنی بر احزاب قرار دهیم آن زمان است که شأن نماینده بالارفته و می‌تواند حقوق مردم را مطالبه کرده و در تقنین قوانین زوایای ریز و کارشناسی را با ابزار کارشناسی که حزب در اختیارش قرار داده دنبال کرده و در مقابل عملکرد خود هم پاسخگو باشد.

 

وی ادامه داد: یکی از آسیب‌هایی که نظام انتخاباتی ما در طول چهاردهه، عدم برگزاری انتخابات مبتنی بر حزب بوده و به همین جهت هم هر روز نظارت‌های دولتی بالا رفته و با نظارت‌هایی که برخی به دلیل عدول و تخلفات منتخبان و بستن فضا براى متخصصان و شخصیت‌هاى شجاع و کاردان اعمال می‌کنند، هر روز فیلتر را تنگ‌تر کرده‌ایم تا جایی که دبیر شورای نگهبان هم معترض وضع موجود است.

 

انصاری تاکید کرد: با این شرایط به طور قطع به این علت که احزاب صلاحیت و اعتبار خود را در درازمدت از مردم می‌گیرند، بنابراین ریزترین و کوچکترین مسائل را تحت‌نظر قرار می‌دهند چراکه می‌دانند باید مقابل پایگاه مردمی خود پاسخگو باشند. 

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با ذکر این موضوع که ما هنوز به معنای واقعی احزاب فراگیر و ملی در کشور نداریم، گفت: با این حال این گام رو به جلو است و حتی بحث امضای الکترونیکی نشان می‌دهد اگر کسی بتواند ده هزار امضا بگیرد و پایگاه مردمی در حد این تعداد افراد داشته باشد می‌تواند عضو احزاب شود تا ما بتوانیم مجلسی پاسخگو و مبتنی بر برنامه داشته باشیم.  

 

انصاری در پاسخ به این نگرانی که مساله معرفی احزاب می‌تواند به شکل‌گیری احزاب خانوادگی و چند نفره منجر شود، گفت: وقتی کنش‌گری سیاسی خود را در قالب تابلوی حزبی معرفی می‌کند، اگر حزب متبوعش برنامه و بدنه قوی تشکیلاتی نداشته باشد، امکان حضور در انتخابات را پیدا نخواهد کرد.

 

وی یادآور شد: همچنین امروز قانون جدید احزاب، ویژگی احزاب ملی را مشخص کرده است و در این چهارچوب احزاب تنها در جایی می‌توانند کاندیدا معرفی کنند که دفتر فعال داشته باشند. متاسفانه در حال حاضر احزاب در کشور ما نان انتخابات را خورده اما چوبش را نخورده‌اند. 

 

عضو پیشین شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه این لایحه یک گام رو به جلو است، گفت: ادامه داد: این قانون و شرایط ایده‌آل نیست اما نظام و کشور باید بستر تحقق احزاب فراگیر را فراهم کنند تا مردم بدانند اگر به حزبی اصلاح‌طلب رای می‌دهند نگاه آن حزب نسبت به مسائل مختلف چگونه است. بنده در کل امیدوار هستم روز به روز قوانین بهتری را در این حوزه داشته باشیم. در مجلس اول سواد خواندن و نوشتن شرط کاندیدتوری بود و امروز کارشناسی ارشد؛ در حال حاضر هم بحث احزاب مفید است که می‌تواند در آینده کامل‌تر شود.

 

 

  • 19
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش