یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴
۱۵:۱۳ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۳۸۶۴
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

حمله سعید جلیلی به سیدمحمد خاتمی

سعید جلیلی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
«کنایه تازه سعید جلیلی به نامه سیدمحمد خاتمی به دولت وقت آمریکاست که به نامه ۲۰۰۳ معروف شد. در همه این سال‌ها، اصولگرایان بابت این نامه به‌شدت به رئیس دولت اصلاحات و اصلاح‌طلبان تاخته‌اند و آن را ننگین یا نامه‌ای که ایران را به آمریکا فروخت، خوانده‌اند. این در حالی است که محمود احمدی‌نژاد در همه سال‌هایی که بر سر کار بود و بعد از آن، بیش از هشت نامه به رؤسای جمهور آمریکا نوشته و یک‌دهم این نقدها را نیز دریافت نکرده است.»

به گزارش شرق، «نامزد اصلح جبهه پایداری در انتخابات سال ۹۲ که در این سال‌ها همواره از منتقدان جدی دولت بوده است و روحانی و به‌ویژه تیم سیاست خارجی دولت در هیچ‌یک از سخنرانی‌های او از گزند حملاتش مصون نیستند، روز دوشنبه نقبی به گذشته‌ها زد و به رئیس دولت اصلاحات حمله کرد و کنایه‌ای هم به دولت سازندگی زد.

او روز گذشته گفته است: «در روزهای آخر ریاست‌جمهوری آقای هاشمی، همان دولت‌هایی که شش سال با آنها گفت‌وگوی به‌اصطلاح انتقادی انجام شد، حکم جلب آقای هاشمی را صادر کردند. زمانی کسانی با شعار گفت‌وگو تعابیر اغراق‌آمیزی نظیر شهید آبراهام لینکلن را به کار می‌بردند، آمریکا به آنها چه پاسخ داد؟ او پاسخ داد ایران محور شرارت است. اینها تجارب ملت ماست.»

کنایه سعید جلیلی به نامه سیدمحمد خاتمی به دولت وقت آمریکاست که به نامه ۲۰۰۳ معروف شد. در همه این سال‌ها، اصولگرایان بابت این نامه به‌شدت به رئیس دولت اصلاحات و اصلاح‌طلبان تاخته‌اند و آن را ننگین یا نامه‌ای که ایران را به آمریکا فروخت، خوانده‌اند. این در حالی است که محمود احمدی‌نژاد در همه سال‌هایی که بر سر کار بود و بعد از آن، بیش از هشت نامه به رؤسای جمهور آمریکا نوشته و یک‌دهم این نقدها را نیز دریافت نکرده است.

نامه‌ای که در سال ۲۰۰۳ به واسطه‌ «تیم گولدیمن»، سفیر وقت سوئیس در تهران، نوشته شد، بعد از مدت‌ها دوباره در سال ۸۷ از سوی «دنیس راس»، مشاور ارشد جورج بوش پدر و پسر، فرستاده ویژه کلینتون در مسائل خاورمیانه و مشاور خارجه باراک اوباما، در مجله نیوزویک چاپ شد. چاپ مجدد این نامه در همان زمان رسانه‌های اصولگرا را بر آن داشت تا تیتر بزنند: «تأیید نامه محرمانه». دنیس راس، مشاور وقت خارجه باراک اوباما، همان زمان انتشار مجدد نامه گفته بود: «هر چه واشنگتن تمایل بیشتری به تماس مستقیم با ایران نشان دهد، کشورهای دیگر هم با افزایش فشارها راحت‌تر کنار می‌آیند. ضمنا اروپایی‌ها نگران‌اند اگر از حجم روابط تجاری خود با ایران کم کنند، چین جای آنها را پر خواهد کرد. در این صورت، همراه‌کردن چینی‌ها می‌تواند این نگرانی را از بین ببرد. البته چماق‌های محکم باید با هویج‌های خوش‌طعم در توازن باشند. ما باید به شرط تغییر رفتار ایران که نه‌تنها مسئله هسته‌ای بلکه مشکل تروریسم را هم شامل شود، باید مشوق‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی به آنها پیشنهاد کنیم.»

این سخنان راس در حالی بود که حمیدرضا آصفی، معاون وقت پارلمانی وزارت امور خارجه، در زمان ارسال نخستین نامه احمدی‌نژاد به بوش گفته بود: «به این قبیل نامه‌نگاری‌ها باید از دو منظر نگاه شود؛ یکی تشریح دیدگاه‌ها و مواضع جمهوری اسلامی ایران و دوم تأثیر آن در افکار عمومی دنیا. گاهی اوقات رسانه‌های غربی مجال انتشار دیدگاه‌ها و مواضع ایران را نمی‌دهند اما نامه به بوش در حد گسترده در نشریات آمریکا و اروپا منعکس شد.»

صادق خرازی درباره نامه خاتمی به دولت آمریکا گفته بود: «در سال ۲۰۰۳ دیوار بی‌اعتمادی بلندی میان ایران و آمریکا وجود داشت و هر لحظه ممکن بود آمریکا به ما حمله کند. به همین خاطر به پیشنهاد من، دولت هشتم نامه‌ای به آمریکا نوشت و همراهی‌اش با برخی سیاست‌های خاورمیانه‌ای آمریکا مثل سازش در فلسطین و لزوم تبدیل حزب‌الله لبنان به یک حزب سیاسی و شفاف‌سازی فعالیت‌های هسته‌ای ایران را اعلام کرد اما دیوار بی‌اعتمادی میان ایران و آمریکا به‌قدری بلند بود که آمریکایی‌ها حتی نامه را بررسی نکردند.»

محمدحسین عادلی، سفیر ایران در لندن نیز به بی‌بی‌سی گفته بود: «آن نامه برای آمریکایی‌ها فرستاده شد تا نشان دهد ما آماده گفت‌وگو و حل معضلات هستیم. این اقدام در راستای سیاست‌های محمد خاتمی بود که می‌خواست همه راه‌های مسالمت‌آمیز را بیازماید.»

اصولگرایان در حالی نامه وقت رئیس دولت اصلاحات را همچنان به‌شدت تقبیح می‌کنند که در آن به‌طور مشخص اهداف، خواسته‌ها و منافع ایران تشریح شده بود. برخلاف نامه‌های شعاری، کلیشه‌ای و نصیحت‌وار محمود احمدی‌نژاد که مشخص نیست با چه هدفی نوشته می‌شود. در بخشی از این نامه آمده بود: «آمریکا حمایت‌هایی که برای تغییرات سیاسی به‌طور مستقیم در حال انجام هستند، دیگر انجام ندهد. لغو تمام تحریم‌ها، تمام تحریم‌های تجاری، پول‌های بلوکه‌شده و لغو دست‌یافتن به WTO. عراق: تعقیب و پیگرد منافقین؛ حمایت از بازگرداندن اعضای منافقین به ایران، حمایت از برگرداندن ایرانی‌هایی که در عراق هستند. ترکیه به شمال عراق حمله نکند. احترام‌گذاشتن به آداب و رسوم ایرانیان و احترام‌گذاشتن به روابط مذهبی دیرینه ایران و نجف و کربلا.

- دست‌یافتن به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای، فناوری زیست‌شناسی، فناوری‌های شیمیایی

- قبول‌کردن ایران به‌عنوان کسی که حلال مسئله امنیتی منطقه است، با احتساب میزان دفاعی که می‌توانند از خود بکنند (منظور پیشرفت‌های نظامی که ایران داشته است.)

و برخورد با منافقین»

در آن نامه مراحلی هم برای حل مسئله عراق و تروریسم آورده شده بود.»

  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش