دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۱۷ - ۱۷ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۴۴۴۵
نجوم و فضا

برنامه‌های سرنشین‌دار روسیه و آمریکا در سال آینده میلادی؛

۲۰۱۹ سال پر هیجان در مدار زمین!

برنامه‌های سرنشین‌دار,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا
کارشناسان احتمال می‌دهند سال آینده میلادی برنامه‌های سرنشین‌دار روسیه و آمریکا از شدت و هیجان بیشتری نسبت به امسال برخوردار خواهد شد.

به گزارش ایسنا، اگر به کارگیری سفینه‌های بخش خصوصی که ناسا وعده قطعی پرواز آنها در سال آینده را داده جامه عمل بپوشد، سال ۲۰۱۸ گام‌های مهمی در فعالیت‌های علمی و فنی در ایستگاه فضایی بین‌المللی برداشته می‌شود. همچنین از بار سنگینی که بعد از خانه‌نشینی فضاپیماهای شاتل آمریکا بر دوش سازمان فضایی روسیه –روسکاسموس- گذاشته شده بود کاسته می‌شود و این سازمان نیز می‌تواند طرح‌های خود را در زمینه پروازهای سرنشین‌دار بر اساس نیازهای خود برنامه‌ریزی کند.

 

تعویض فضانوردان آمریکایی ایستگاه از این پس می‌تواند با استفاده از سفینه‌های دراگون و سی.اس.تی-۱۰۰ صورت گیرد همچنین کیهان نوردان اروپایی، ژاپنی و کانادایی که سفرشان به مدار با خانه‌نشین شدن شاتل فضایی و محدودیت ناوهای سایوز تا حدودی کم شده بود نیز می‌توانند کارشان را در مجتمع مداری سر و سامان بخشند.

 

به جز پرتاب دو ناو سایوز ام.اس ۱۰ و ۱۱ که قرار است در اکتبر و دسامبر امسال اتفاق بیفتد و ۵ فضانورد از روسیه، آمریکا و کانادا را به ایستگاه فضایی بین‌المللی ببرد، تا آوریل سال بعد پرواز سرنشین‌داری به ایستگاه فضایی بین المللی صورت نخواهد گرفت.

 

سایوز ام.اس-۱۲:

براساس پیش‌بینی‌های انجام شده در ۵ آوریل ۲۰۱۱ ناو کیهانی سایوز ام.اس-۱۲ با سه‌سرنشین به فضا پرتاب می‌شود. این نخستین باری خواهد بود که پس از سال‌ها، روسیه اقدام به پرتاب یک گردشگر می‌کند. حضور یک مسافر آزاد یا جهانگرد فضایی نیز به بالا بردن بنیه اقتصادی سازمان فضایی روسیه کمک خواهد کرد. خانه‌نشین شدن شاتل‌های آمریکا، روسیه را در موضعی قرار داد که به اجبار از فرستادن دو کیهان نورد روسکاسموس در هر پرتاب سایوز خودداری کند و جای نفر دوم را به فضانورد آمریکایی بدهد. اینک و با از سرگرفتن پرواز سفینه‌های آمریکایی، روسیه بار دیگر می‌تواند درآمدی از سفرهای فضایی کسب کند.

 

سرنشینان ناو کیهانی سایوزام.اس-۱۲ عبارت خواهند بود از الگ اسکریپوچکا از روسکاسموس به عنوان فرمانده که برای سومین بار به فضا می‌رود و کریستینا هاموک فضانورد ناسا که تجربه سفر به فضا را ندارد و برای نخستین بار به مدار سفر خواهد کرد.

 

نفر سوم برای این سفر یکی از  دو شهروند اماراتی خواهد بود که با پرداخت احتمالا مبلغ نامشخص چند ۱۰ میلیون دلار به سفری ۱۰ روزه خواهند رفت. در پایان سفر ۱۰ روزه، قرار است شهروند اماراتی با سایوز ام.اس-۱۰ به زمین بازگردد اما الگ اسکریپوچکا و کریستینا هاموک به عنوان اعضای پنجاه و نهمین گروه سرنشینان ایستگاه فضایی بین‌المللی کار خود را تا حدود شش ماه بعد ادامه خواهند داد.

 

پرواز سرنشین‌دار شماره یک دراگون:

سفر بعدی به مدار زمین بر عهده سفینه فضایی دراگون است که باید در ماه آوریل با دو سرنشین به فضا پرتاب شود. در این پرواز داگلاس هارلی و رابرت بنکن بر عرشه ناو حضور دارند.

 

هارلی که در سال ۲۰۰۰ برای سفر به فضا انتخاب شد تاکنون دو ماموریت مداری، در سال‌های ۲۰۰۹ (پرواز شماره ۱۲۷ شاتل فضایی) و ۲۰۱۱ (پرواز شماره ۱۳۵ شاتل فضایی) حضور داشته است.

 

سرنشین بعدی رابرت بنکن است در سال ۲۰۰۰ برای سفر به فضا انتخاب شد. او نیز تاکنون دو ماموریت مداری در سال‌های ۲۰۰۸ (پرواز شماره ۱۲۳ شاتل فضایی) و ۲۰۱۰ (پرواز شماره ۱۳۰ شاتل فضایی) حضور داشته است.

 

در این پرواز قرار است کیهان‌نوردان سامانه‌های مختلف سفینه جدید سرنشین‌دار آمریکا را آزمایش کنند.

 

پرواز شماره ۱ ناو کیهانی سی.اس.تی-۱۰۰:

پرتاب سرنشین‌دار بعدی بر عهده ناو کیهانی سی.اس.تی-۱۰۰ خواهد بود که قرار است در ژوئن ۲۰۱۸ انجام شود.

سرنشینان سی.اس.تی-۱۰۰ در این سفر شامل دو کیهان نورد با سابقه و یک فضانورد تازه کار خواهند بود.

 

اریک بوئه در سال ۲۰۰۰  به جرگه کیهان نوردان ناسا پیوست و تاکنون دو بار به فضا سفر کرده است: در سال‌های ۲۰۰۸(پرواز شماره ۱۲۶ شاتل فضایی) و ۲۰۱۱ (پرواز شماره ۱۳۳ شاتل فضایی).

 

سومین سرنشین نیکوله مان در سال ۲۰۱۳ برای سفر به فضا انتخاب شد و بعد از حدود پنج سال آموزش قرار است نخستین پروازش را انجام دهد.

 

سایوز.ام.اس-۱۳:

سایوز ام.اس-۱۳ که قرار است در ۲۴ ژوئیه ۲۰۱۹ با سه سرنشین راهی مدار گردد، دو روز بعد به ایستگاه فضایی متصل می‌شود تا الکساندر اسکورتسف فضانورد روسکاسموس، لوکا پارمیتانو فضانورد سازمان فضایی اروپا - اسا - را به ایستگاه فضایی بین‌المللی برساند. سومین سرنشین سایوز ام.اس-۱۳ آندرو مورگان کیهان نورد ناسا خواهد بود.

 

الکساندر اسکورتسف کیهان نورد با سابقه روس که فرماندهی پرواز را بر عهده دارد در سال ۱۹۹۷ به عنوان کیهان نورد انتخاب شد و تاکنون دو پرواز با سایوز تی.ام.آ-۱۸ در ۲۰۱۰ و سایوز تی.ام.آ-۱۲ ام در ۲۰۱۴ به مدار زمین داشته که جمعاً ۳۴۵ طول کشیده است.

 

لوکا پارمیتانو فضانورد ایتالیایی انتخاب شده توسط اسا در ۲۰۰۹ در سال ۲۰۱۳ نیز به ایستگاه فضایی بین‌المللی سفری داشت که ۱۶۶ روز به طول انجامید.

 

آندرو مورگان کیهان نورد آمریکایی در سال ۲۰۱۳ برای سفر به فضا انتخاب شد و پرواز با سایوز.ام.اس-۱۳ نخستین ماموریت مداری او بشمار می‌رود.

 

سایوز ام.اس-۱۴:

بر عرشه ناو کیهانی سایوز ام.اس-۱۴ که قرار است در نوامبر ۲۰۱۹۹ با سه سرنشین از پایگاه بایکونور به فضا پرتاب شود نیکلای تیخونف, آندری بابکین و کریستوفر کسیدی حضور خواهند داشت.

 

نیکلای تیخونف، کیهان نورد منتخب روسکاسموس در سال ۲۰۰۶  فضانورد تازه کاری است که نخستین ماموریت فضایی خود را انجام خواهد داد.

 

آندری بابکین دومین سرنشین ناو کیهانی سایوز ام.اس-۱۴ در سال ۲۰۱۰ توسط روسکاسموس برای سفر به فضا انتخاب شده او نیز تاکنون منتظر پرواز مانده است.

 

اما کریستوفر کسیدی که در سال ۲۰۰۴ توسط ناسا انتخاب شد برعکس همراهان روس خود فردی با تجربه در پروازهای فضایی بشمار می‌رود چون قبل از این سفر در صد و بیست و هفتمین پرواز شاتل فضایی(۲۰۰۹) و پرواز سایوز تی.ام.آ-۸ ام در سال ۲۰۱۰ شرکت داشت و تاکنون ۱۸۲ روز از عمر خود را در فضا گذرانده است.

 

  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش