جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۶:۰۹ - ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۸۱۶۲
نجوم و فضا

رخدادهای نجومی مهرماه ۹۸

رخدادهای نجومی,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا
بروز اعتدال پاییزی، رویت هلال شامگاهی صفر ۱۴۴۱، هم‌نشینی مه و مشتری، امکان رصد سیاره تیر و بارش شهابی جباری؛ از جذاب‌ترین پدیده‌های نجومی مهر ماه ۹۸ هستند.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران روز یکشنبه در آستانه بازگشایی مدارس در سراسر کشور و ضمن تبریک بهار علم و تربیت به کلیه شیفتگان علم و دانش به خبرنگار ایرنا گفت: برای بسیاری از محققان و نویسندگان، رخدادهای نجومی هر ماه از اهمیت خاصی برخوردار است. ضمن آنکه علاقه‌مندان تازه‌کار با آگاهی از این رویدادها با مفاهیم نجومی و اجرام آسمانی بیش از پیش آشنا شده و فرصتی نیز برای عکاسان نجومی و آماتورهای با سابقه ایجاد می‌شود تا از زمان هر رخداد آگاهی یافته و خود را برای رصد و عکاسی از پدیده‌های جذاب آسمانی آماده کنند.

وی افزود: بر این اساس ثبت این وقایع در وبگاه انجمن نجوم آماتوری ایران و انتشار آن در خبرگزاری رسمی کشور یک مستندسازی از اتفاقات نجومی است که از افراد تازه‌کار گرفته تا محققان علمی از آن بهره‌مند می‌شوند و برای همیشه در دسترس پژوهشگران حتی در سالیان دور و بعد از این تاریخ نیز خواهد بود.

عتیقی در مورد رویدادهای نجومی مهر ماه ۹۸ گفت: دوشنبه اول مهر ساعت ۱۰ صبح کره ماه به گره صعودی می‌رسد و برای دو هفته بالاتر از مدار زمین قرار خواهد داشت، همچنین ساعت ۱۱:۲۰ دقیقه همین روز مهر تابان به نقطه اعتدال پاییزی رسیده و فصل پاییز در نیم کره شمالی آغاز می‌شود. علاقه‌مندان توجه داشته باشند که فصول در دو نیم‌کره زمین عکس یکدیگر بوده و در روز دوشنبه اول مهر، فصل بهار در نیم‌کره جنوبی آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: سه‌شنبه دوم مهر ساعت ۳:۰۴ بامداد ستاره مشهور «سر پیکر پسین» (پولوکس) در صورت فلکی دو پیکر ۵.۹ درجه شمال هلال کاهنده محرم قرار دارد. چهارشنبه سوم مهر ساعت ۴۵ دقیقه بامداد این تاریخ خوشه ستاره‌ای باز «کندوی عسل» تنها ۰.۴ درجه جنوب هلال ماه قرار دارد. این اجرام ساعت ۲ بامداد از افق شرق - شمال‌شرق طلوع کرده و جلوه زیبایی برای عکاسان نجومی فراهم می‌کند. پنجشنبه چهارم مهر ساعت ۱۲ ظهر (در وضعیت نور روز) ستاره مشهور «دل شیر» ۳.۳ درجه جنوب ماه قرار دارد و نزدیک‌ترین فاصله این اجرام با یکدیگر در بامداد این روز قبل از روشنی هوا قابل مشاهده است.

به گفته مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران، شنبه ششم مهر، کره ماه ساعت ۵:۵۷ دقیقه بامداد به کمترین فاصله با زمین می‌رسد و ۳۵۷ هزار و ۸۰۳ کیلومتر با زمین فاصله خواهد داشت. ساعت ۲۱:۵۶ دقیقه همین تاریخ ماه نو خواهد شد. یکشنبه ۷ مهر سیاره تیزپای «تیر» که این شب‌ها در آسمان شامگاهی است، ساعت ۷:۴۵ دقیقه صبح به جدایی ۱.۲ درجه‌ای ستاره «بی ژوبین» (سماک اعزل) در صورت فلکی خوشه و یا سمبله می‌رسد که پس از غروب خورشید در شامگاه این روز هم‌نشینی این سیاره با ستاره مورد اشاره قابل مشاهده است.

عتیقی افزود: ضمن آنکه در این شامگاه فرصت خوبی برای روَُیت هلال شامگاهی صفر ۱۴۴۱ است که قدری بالاتر و سمت راست ملکه آسمان یعنی سیاره «ناهید» دیده می‌شود. پنجشنبه ۱۱ مهر ساعت ۲۳:۵۳ دقیقه، زمان هم‌نشینی مه و مشتری است که برای برخی از مردم خوبمان از اهمیت خاصی برخوردار است. در این شب سیاره غول‌پیکر برجیس ۱.۹ درجه جنوب هلال افزاینده ماه قرار دارد. حدود ساعت ۲۱ این اجرام هم‌دوش با یکدیگر در افق جنوب غربی غروب خواهند کرد. شنبه ۱۳ مهر کره ماه در ساعت ۲۰:۱۷ دقیقه به وضعیت تربیع اول می‌رسد و در ساعت ۲۲:۱۹ دقیقه همین شب ماه در گره نزولی خواهد بود. همچنین ساعت ۱۸ دقیقه بامداد یکشنبه سیاره کیوان تنها ۰.۳ درجه جنوب ماه است و این اجرام قبل از ساعت ۲۳ شنبه ۱۳ مهر غروب می‌کنند.

وی ادامه داد: پنجشنبه ۱۸ مهر ساعت ۲۱:۵۹ دقیقه ماه به اوج زمینی رسیده و ۴۰۵ هزار و ۹۰۲ کیلومتر با زمین فاصله دارد. دوشنبه ۲۲ مهر، ماه ساعت ۳۸ دقیقه بامداد این تاریخ به وضعیت بدر (ماه کامل) می‌رسد. جمعه ۲۶ مهر ستاره چشم گاو (دبران) ساعت ۱:۲۱ دقیقه بامداد، ۲.۹ درجه جنوب کوژ ماه افزاینده قرار دارد. یکشنبه ۲۸ مهر ساعت ۷:۳۰ دقیقه صبح سیاره تیر به حداکثر کشیدگی شرقی خود رسیده و ۲۴.۶ درجه با خورشید جدایی دارد، بنابراین در شامگاه این روز بهترین فرصت برای تماشای این جرم ستاره‌مانند کم‌سو در افق جنوب غرب است. همچنین در ساعت ۱۰:۵۸ دقیقه صبح این تاریخ ماه به گره صعودی می‌رسد.

دوشنبه ۲۹ مهر ساعت ۱۶:۰۹ دقیقه، ماه به وضعیت تربیع آخر خواهد رسید و بالاخره در پایان بخش رخدادهای اولین ماه پاییز، سه‌شنبه ۳۰ مهر، بارش شهابی جباری روی می‌دهد که این بارش ساعت ۲:۳۰ دقیقه بامداد سه‌شنبه به اوج می‌رسد. در ضمن در این بامداد (سه‌شنبه ۳۰ مهر) خوشه باز M۴۴ جنوب ماه قرار داشته و بسیار نزدیک ماه دیده می‌شود.

irna.ir
  • 17
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش