چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۶:۵۷ - ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۵۲۶۴۵
طبیعت و محیط زیست

بارور کردن اقیانوس با آهن به حذف کربن از آنها کمک می‌کند

اقیانوس,حذف کربن از اقیانوس‌ها با بارور کردن آنها با آهن
بارور کردن اقیانوس با آهن به حذف کربن از آنها کمک می‌کند.

از آنجایی که آهن میتواند جمعیت جلبک های اقیانوسی را به شدت افزایش دهد، بارور کردن اقیانوس ها با آهن می تواند به حذف یک گیگاتن کربن دی اکسید در سال کمک کند.

به گزارش ایسنا به نقل از آی ای، دانشمندان با هدف جلوگیری از بدترین اثرات تغییرات آب و هوایی، طرحی را برای پر کردن اقیانوس های جهان با فیتوپلانکتون طراحی کرده اند. این یک نوع مهندسی زمین متمرکز بر دریاها به جای آسمان است که به توانایی اقیانوس برای جذب مقادیر زيادي کربن دی اکسید و حل طبیعی آن متکی است، در حالیکه بر خلاف سایر اشکال مهندسی زمین، این روش مهندسی شامل مواد شیمیایی مضر نیست.

فیتوپلانکتون ها مانند کاری که گیاهان مستقر در خشکی برای تولید اکسیژن انجام می‌دهند، بطور طبیعی از کربن دی اکسید و نور خورشید (Sunlight) برای فتوسنتز استفاده می کنند. در واقع، فیتوپلانکتون ها عامل تقریبا ۵۰ درصد اکسیژن موجود در جو ما هستند.

مهندسی زمین یا مهندسی آب و هوا، مداخله عمدی در مقیاس بزرگ در سیستم های طبیعی زمین برای مقابله با تغییرات آب و هوایی است.

بنابر تعریف آکادمی ملی علوم آمریکا، مهندسی آب و هوا عبارت است از دخالت بزرگ مقیاس و تعمدی انسان در سامانه اقلیم زمین که عمدتاً با هدف مقابله با گرمایش جهانی (Global warming) صورت می گیرد. نوعی از مهندسی اقلیم در مقیاس بزرگ با تزریق مواد شیمیایی به لایه استراتوسفر جو زمین امکان پذیر است. این کار با هدف بازتاب بخشی از تابش ورودی به جو زمین صورت می گیرد.

پس از نیم قرن مطالعات نظری و آزمایشگاهی پیرامون مهندسی آب و هوا، این فناوری اکنون در فضای واقعی آزمایش می شود.

شکل جدیدی از مهندسی زمین

بعضی از پژوهشگران پیشنهاد کرده اند که می توانیم جمعیت فیتوپلانکتون ها را در اقیانوس ها افزایش دهیم تا بتوانیم کربن دی اکسید بیشتری را از جو بیرون بکشیم. از آنجایی که فیتوپلانکتون ها در مناطق غنی از آهن رشد می کنند، میتوان مقادیر کمی آهن را به بخش هایی از اقیانوس اضافه کرد تا فیتوپلانکتون های بیشتری تولید شوند.

"کن بوسلر" رادیوشیمیدان دریایی در مؤسسه اقیانوس شناسی "وودز هول" و تیمی از دانشمندان، تأثیرات افزودن آهن به اقیانوس های جهان را بررسی کردند. آن ها دریافتند که ورود آهن میتواند شار کربن به اعماق اقیانوس را تغییر دهد و بطور قابل توجهی به میزان کربن دی اکسید ریخته شده به اقیانوس کمک می کند.

با این حال، همان طور که بوسلر توضیح می دهد، تحقیقات او از ۲۰ سال پیش در حال انجام است و جامعه علمی از آن زمان تاکنون تلاش اندکی برای بررسی پتانسیل افزودن آهن به اقیانوس ها انجام داده است.

بوسلر می گوید: آنچه ۲۰ سال پیش اتفاق افتاد این بود که ما شروع به جشت زدن در اقیانوس (Ocean) کردیم و یک شکل شیمیایی از آهن را پخش کردیم و به دنبال فیتوپلانکتون می گشتیم و کا ما به وضوح نشان داد که اگر آهن را تقویت کنید، آنگاه می توانید باعث جذب کربن دی اکسید بیشتری شوید. تفاوت بین اکنون و دو دهه پیش این است که من فکر می کنم بحران آب و هوا برای مردم بسیار آشکارتر شده است.

افزودن آهن میتواند سالانه یک گیگاتن کربن دی اکسید را حذف کند

سال قبل، بوسلر به گروهی از دانشمندان پیوست تا گزارشی را در مجله آکادمی ملی علوم، مهندسی و پزشکی منتشر کند که به چندین گزینه برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی، از جمله افزودن آهن و افزایش سطح فیتوپلانکتون در اقیانوس های جهان می پردازد.

او معتقد است که افزودن آهن به اقیانوس های جهان در مقیاس انبوه برای افزایش سطح فیتوپلانکتون ها، آسیبی به اکوسیستم های جهانی وارد نمی کند. با این حال، تأکید می کند که تحقیقات بیشتری برای بررسی اثرات آن مورد نیاز است.

بوسلر توضیح داد که با استفاده از روش افزایش فیتوپلانکتون ها میتوان سالانه یک گیگاتن کربن دی اکسید را از اقیانوس ها حذف کرد. افزودن آهن را میتوان با استفاده از قایق هایی که باید آهن را به مناطقی که بطور خاص به دلیل کمبود آهن انتخاب شده اند، به آسانی و ارزان انجام داد.

آهن همچنین به سرعت تأثیر می گذارد، زیرا شکوفه های فیتوپلانکتون را میتوان در عرض ۲۴ ساعت پس از افزودن آهن به آب مشاهده کرد.

توجه به این نکته مهم است که بوسلر، افزودن آهن به آب اقیانوس ها را جایگزینی برای پایان دادن به صنعت سوخت های فسیلی نمی بیند. در واقع ، در ژوئیه سال پیش ، دانشمندان مرکز حقوق بین الملل محیط زیست آمريکا نوشتند که جذب کربن یک «حواس پرتی خطرناک» است که می تواند به عنوان بهانه ای برای کاهش سرعت گذر از مصرف سوخت فسیلی استفاده شود.

با این حال، این روش میتواند در کنار سایر استراتژی های متمرکز بر حذف کربن و تولید انرژی های تجدیدپذیر به جلوگیری از بدترین اثرات تغییرات آب و هوایی که با آن مواجه هستیم و هر ساله بدتر می شود، کمک کند.

  • 15
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش