سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
۰۱:۳۰ - ۲۳ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۵۴۹۴
طبیعت و محیط زیست

در بدن انگل‌ها هم انگل وجود دارد!

انگل,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست
شاید کمی برایتان عجیب بنظر برسد ولی انگل ها هم در بدن خود انگل دارند." هایپرپارازیت"، بله این همان انگلی است که در بدن انگل ها موجود است ممکن است با فهمیدن این مسئله یاد ضرب المثل مشهور دزدی که از دزد بدزدد، شاه دزد است ولی این مسئله صحت دارد!

به گزارش ايسنا، همگی ما از آفت ها متنفریم به علت این که آن ها انگل طبیعت هستند. آن ها از انسان و از غذا یا خون انسان تغذیه می کنند. ولی آنچه عجیب است این است که بعضی انگل ها حتی از هم نوعان خود هم نمی گذرند و از آن ها هم تغذیه می کنند." هایپرپارازیت ها"( Hyperparasite) انگل هایی هستند که انگل دیگری را مورد حمله قرار می دهند.

هایپرپارازیت ها چه هستند؟

دقیقاً همان طور که در بالا یادآوری گردید، هایپرپارزیت یک انگل است که میزبان آن هم انگل است. هرچند ما به سختي متوجه وجود آن ها می شویم ولی آن ها امکان دارد در بسياري از مکان ها وجود داشته باشند.

در واقعیت انگل ها هم میتوانند در معرض انگل قرار بگیرند که این مسئله منجر به" سواستفاده بین گونه ای" (interspecies abuse) می شود. حشره هایی که این کار را انجام می‌دهند " انگل های حشره خوار"(entomophagous parasites) نامیده می شوند. انگل های حشره خوار، حشراتی هستند که انگل ديگر حشرات به شمار می آیند.

انگل,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیستنمونه‌هایی از هایپرپارازیت‌ها

یکی از بارزترین نمونه های انگل به وسیله" اریک پولمن"( Erik Poelman) از" دانشگاه واخنینگن" (Wageningen University) در هلند مشاهده و مورد بررسی قرار گرفت و در آن جا او رابطه هایپرپارازیت های یک کرم پیله ساز و دو زنبور را مشاهده کرد.

این عمل با کرم های پیله ساز پروانه "سفید کوچک" ( Pieris Rapae) که با اسم های" کلم کوچک سفید" یا پروانه سفید هم شناخته ميشود ، آغاز می شود. این عمل سبب ميشود پروانه" سفید کوچک" ماده های شیمیایی را در هوا منتشر کند که به ديگر حشرات نشان دهد به آن حمله شده است.

بعد این نشان به وسیله یک زنبور کوچک به اسم" انگل پروانه سفید" (Cotesia glomerata) دریافت ميشود و او هم کرم پیله ساز را نیش ميزند و بر روی آن تخم می گذارد.

بنابراين از تخم گذاری، زنبورهای لارو میزبان خود را از داخل می خورند و سرانجام از بدن وی خارج میشوند تا پیله ها را بچرخانند و به زنبورهای بالغ تبدیل شوند. پروانه های سفید کوچک هم پس از آن حفظ میشوند و زنبور که به علت عادت های مهلک بدنش تبدیل به انگل شده است میتواند نسل بعدی را آغاز کند.

ولی این فرآیند در این جا متوقف نمی شود برای این که زنبور هایپرازیتی به اسم" hyperparasitoid Lysibia nana" وارد صحنه ميشود و تخم های خود را داخل تخم های انگل پروانه سفید کوچک قرار می دهد. زنبور انگل پروانه سفید از زنبور هایپرازیتی" hyperparasitoid Lysibia nana" بزرگ تر است و این مسئله آنرا بعنوان یک مهد ایده‌ال براي گروه‌های کوچک تر مثل زنبور هایپرازیتی" hyperparasitoid Lysibia nana" تبدیل می کند.

انگل,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست

نمونه ديگر هایپرپارازیت ها به سطح میکروسکوپی می روند." ست بوردنشتاین"( Seth Bordenstein) میکروبیولوژیست در" دانشگاه وندربیلت" یک" سیستم پنج سطحی"( five- level system) را مطالعه کرد که طی آن این فرآیند با یک پرنده جدید متولد شده شروع می شود. حشراتی مثل" مگس های لاشه"(Calliphoridae) وجود دارند که این پرندگان را با گذاشتن لاروهای آغشته به خون در زیر این پرندگان الوده می کنند. زمانی که این پرنده ها به میزان کافی بزرگ شدند، این لاروهای مگس های لاشه آزاد میشوند و طعمه زنبورهای هایپرپارازیت می شوند.

نکته شگفت انگیز این است که این فرآیند این جا هم متوقف نمی شود برای این که زنبورها در واقع یک باکتری انگلی به اسم" Wolbachia" را حمل می کنند. این باکتری در اصلاح سیستم تناسلی میزبان خود تکامل یافته است ولی حتی این انگل های باکتریایی از طريق ویروس های ریز که بعنوان " باکتریوفاژ"( bacteriophages) شناخته میشوند انگل های خاص خود را دارند( فاژ یک فرم ترکیبی است که به مفهوم" چیزی است که بلعیده ميشود").

باکتریوفاژها (باکتری خوارها) یا به اختصار فاژها، ویروس هایی هستند که به باکتری ها حمله ميکنند و آنها را از بین می برند. این ویروس ها براي باکتری ها مخصوص هستند و نمی توانند به یوکاریوت ها حمله کنند. باکتروفاژها ویروس هایی هستند که باکتری ها را آلوده می کنند. انواع بسیار مختلفی از باکتریوفاژها وجود دارند که بگونه های خاصی از باکتری ها تمایل دارند و فقط میزبان باکتریایی خاصی را آلوده می کنند. فاژها مثل دیگر ویروس ها دارای یک اسید نوکلئیک درونی (DNA یا RNA) هستند که این ژنوم به وسیله یک پوشش پروتئینی حفاظتی در خارج احاطه شده است.

این باکتریوفاژها ماشین های سلولی Wolbachia را براي گسترش جمعیت خود می ربایند. براي جالب تر شدن مسئله، باید بگوییم باز هم این فعالیت در این جا متوقف نمی شود برای این که هنوز" سازه های جابجاشدنی" (transposons) وجود دارند. سازه های جابجاشدنی یک ژن انگلی هستند که به ویروس تبدیل می شوند.

طبیعت و تمامی موجودات آن ابزارهای مختلفی براي بقاء دارند و یکی از آن ها هم انگل است. در واقع هدف ما از ارائه این مطلب این بود که بدانید حتی انگل ها هم میتوانند میزبان شوند.

  • 14
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
بیژن بنفشه خواه بیوگرافی بیژن بنفشه خواه بازیگر خوش سابقه سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱ فروردین ۱۳۵۲

محل تولد: دروازه شمیران، تهران، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۳

تحصیلات: فارغ‌التحصیل رشته نمایش از دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد

ادامه
یان کوم بیوگرافی یان کوم؛ بنیانگذار برنامه واتس اپ

تاریخ تولد: ۲۴ فوریه ۱۹۷۶

محل تولد: اوکراین، کی یوف

ملیت: آمریکایی

حرفه: تاجر، برنامه نویس، کارآفرین

دلیل شهرت: راه اندازی واتساپ

ثروت: ۱۵/۱ میلیارد دلار

ادامه
جلال الدین مارشاریپوف بیوگرافی جلال الدین مارشاریپوف بازیکن قوی ازبکی

تاریخ تولد: ۱ سپتامر ۱۹۹۳

محل تولد: گرگانج، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: استقلال تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
بیوگرافی و اشعار عثمان بختیاری زندگینامه عثمان بختیاری شاعر سده پنجم و ششم

تاریخ تولد: بین سال های ۴۵۷ تا ۴۶۹ هجری قمری

ملیت: ایرانی

زمینه فعالیت: شاعر و حماسه سرا

آثار: شهریار نامه - هنرنامه یمینی

وفات: بین سال‌ های ۵۱۲ تا ۵۴۸

ادامه
ابو حتوف بن حارث انصاری زندگینامه ابوحتوف بن حارث انصاری از دشمنی با امام علی تا شهادت در کربلا

محل زندگی: کوفه

دوران زندگی: همزمان با دوران زندگی امام حسین (ع)

از یاران: امام حسین (ع)

شهادت: روز دهم محرم

ابو حتوف بن حارث انصاری در سپاه عمر سعدزندگینامه ابو حتوف بن حارث انصاری

ادامه
محمد نادری بیوگرافی محمد نادری بازیگر سینما و تلویزیون

تاریخ تولد: ۱۰ تیر ۱۳۵۷

محل تولد: اردبیل

حرفه: بازیگر، فیلمنامه نویس، صدا پیشه، مجری

تحصیلات: کارشناسی ارشد کارگردانی تئاتر از دانشگاه تربیت مدرس

آغاز فعالیت: ۱۳۸۸ تاکنون

ادامه
محمد بن راشد آل مکتوم بیوگرافی محمد بن راشد آل مكتوم حاکم موفق دبی

تاریخ تولد: ۱۵ ژوئیه ۱۹۴۵

محل تولد: دبی

ملیت: امارات متحده عربی

لقب: والاحضرت شیخ محمد

حرفه: حاکم دبی

ادامه
ویژه سرپوش