شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۰۹ - ۲۵ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۵۶۵۲
طبیعت و محیط زیست

دانشمندان برای نخستین بار مهارت‌های ارتباطی اورانگوتان های وحشی را مشاهده کردند

اورانگوتان های وحشی,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست
دانشمندان برای اولین بار موفق شدند نحوه برقراری ارتباط در اورانگوتان های وحشی (خصوصاً اورانگوتان بورنئویی مادر با فرزندش) را از طریق ژست های حرکتی و ایجاد سیگنال های صوتی توضیح دهند.

محققان در مطالعات خود روی ۱۶ اورانگوتان ساکن جنگل های پارک ملی Sabangau در جزیره بورنئو در محیطی حفاظت شده به مساحت ۵۰۰ کیلومتر مربع مطالعه کردند. آنها در بازه زمانی بیش از دو ساله، نحوه برقراری ارتباط در اورانگوتان ها را در قالب ۶۸۱ ساعت ویدیو و دست نوشته ضبط کردند.

پژوهشگران در مجموع ۸۵۸ سیگنال صوتی و ۴۴۱ ژست حرکتی را ثبت کرده و از بین آنها ۱۱ سیگنال صوتی و ۲۱ ژست حرکتی را به عنوان نشانگرهای ارتباطی شناسایی کردند. دانشمندان در این تحقیق از حرکت های چهره صرف نظر کردند؛ چون تشخیص و ثبت آنها در محیط جنگل بسیار مشکل است.

واضح است که این موجودات با ژست های حرکتی منظورشان را به همنوعان خود می رسانند؛ ولی داده های این تحقیق آنقدر محدود بود که امکان برقراری رابطه بین ژست های حرکتی با مقصود اورانگوتان ها وجود نداشت.

با این وجود این تحقیق نتایج جالب توجهی در پی داشته است؛ از جمله اینکه اورانگوتان ها در شرایط متفاوت (مثلاً برای بیش از یک درخواست) از ژست های حرکتی استفاده کرده و همچنین می توانند منظور خود را با بیش از یک ژست نیز به مخاطب بفهمانند.

«Cat Hobaiter»، نویسنده اصلی مقاله از دانشگاه سنت اندروز (University of St Andrews) می گوید:

«ما نشان دادیم که ژست های حرکتی فارغ از این که چه کسی آن را استفاده می کند، معانی مشخصی داشته و بسیاری از آنها بین شامپانزه ها و شامپانزه های کوتوله مشترک هستند.»

اورانگوتان های وحشی,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست

محققان با اندازه گیری زمان قطع شدن ژست های حرکتی، درخواست های مختلف از جمله دادن جسم، بالا رفتن از سیگنال دهنده، دور شدن، بازی کردن و قطع کردن فعالیت را شناسایی کردند. نکته جالب اینکه توله میمون ها تعداد بیشتری از ژست های حرکتی (۲۲ ژست) را در مقایسه با میمون های بالغ ماده (۱۴ ژست) استفاده کردند.

ژست های حرکتی رویت شده در این تحقیق لزوماً به شکل طبیعی دیداری نبودند؛ ولی همه آنها از یک مشخصه دیداری برخوردار بودند و برخی دیگری نیز ویژگی های شنیداری داشته و یا به ارتباط مستقیم ربط داشتند. ژست های حرکتی شامل اشاره با دست، گاز گرفتن، آویزان شدن، پرتاب کردن، گرفتن، فشار وارد کردن با نوک انگشت و هل دادن بودند.

محققان در مطالعات خود ۵ ژست حرکتی یک طرفه را شناسایی کردند که جزو ۲۱ نشانگر ارتباطی اورانگوتان ها قرار نمی گرفتند؛ ولی در نشانگرهای ارتباطی میمون های دیگر مشاهده شده اند. «Hobaiter» علت شبیه بودن ژست های میمون های قاره های مختلف را مساله وراثت دانسته و می گوید:

«الگوی جالبی که به ما در این رابطه کمک کرده این است که هر چه دو گونه از میمون ها ارتباط بیشتری با هم داشته باشند، تعداد ژست های حرکتی مشترک بین آنها نیز افزایش می یابد. این مساله در مورد ما هم صدق می کند؛ چون کودکان قبل از صحبت کردن با ایما و اشاره منظور خود را می رسانند.»

اورانگوتان ها بسته به شرایط، نوع ارتباط برقرار کردن خود را عوض کرده و زمانی که مخاطب در حال نگاه کردن به آنها هستند، بیشتر از ژست های حرکتی استفاده می کنند.

این موجودات ژست های حرکتی را با دست ها و پاهای خود ایجاد کرده و از دستان خود استفاده بیشتری می کنند. البته آنها در مقایسه با شامپانزه ها استفاده بیشتری از پاهای خود می کنند. نویسنده اصلی مقاله در مورد این مساله می گوید:

اورانگوتان های وحشی,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست

«شامپانزه ها استاد بالا رفتن از درخت هستند، ولی به طور طبیعی موجودات زمینی محسوب می شوند. اورانگوتان ها اما جانورانی درختی بوده و پاهایشان شباهت زیادی به دست داشته و بیشتر برای گرفتن اجسام ساخته شده تا برقراری توازن حین ایستادن.»

«Hobaiter» می گوید حتی در بهترین باغ وحش ها نیز اورانگوتان های بالغ در کنار یکدیگر و در شرایطی بسیار متفاوت با زیستگاه طبیعی‌شان نگهداری می شوند که روی نحوه ارتباط برقرار کردن آنها تاثیر می گذارد.

اورانگوتان های وحشی,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست

برخلاف دیگر میمون های بزرگ، اجتماع اورانگوتان ها به مادر و فرزند محدود می شود و ارتباط بین توله ها نیز به خاطر فواصل شش تا هشت ساله ای که بین زاد و ولد طول می کشد، به ندرت به چشم می خورد. به همین دلیل طیف ژست های حرکتی اورانگوتان ها در مقایسه با میمون های وحشی آفریقایی و اورانگوتان های زندانی، دارای کاستی هایی است.

از بین ۱۶ اورانگوتانی که در این تحقیق مورد مطالعه قرار گرفتند، هفت اورانگوتان مادر، پنج توله اورانگوتان و دو اورانگوتان خواهر و برادر بزرگ تر وجود داشتند که می توانستند برخی از کارها را خودشان انجام دهند.

محققان در مطالعات خود دریافتند که اورانگوتان ها به ژست های حرکتی حساسیت بالایی دارند و در ۹۰ درصد مواقع قبل از کامل شدن ژست و یا کمتر از یک ثانیه پس از کامل شدن آن، مقصود را می فهمیدند. در ۸۰ درصد از مواقع نیز درخواست اورانگوتان درخواست دهنده با رضایت انجام می شود.

اورانگوتان های وحشی,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست

طیف ژست های حرکتی که در این پژوهش مورد مطالعه قرار گرفتند، با مطالعاتی که روی اورانگوتان های زندانی انجام گرفته اند، مطابقت دارند که احتمالاً به این دلیل است که اورانگوتان های زندانی زمان بیشتری را روی زمین گذرانده و میدان دید بیشتری دارند. محققان می گویند به همین دلیل باید اورانگوتان های وحشی را مورد مطالعه قرار داد.

«Serge Wich» پروفسور زیست شناسی نخستی‌سانان از دانشگاه جان مورز لیورپول که در این تحقیق دخالتی نداشته می گوید این پژوهش از اهمیت بالایی برخوردار است، چون در مقایسه با دیگر میمون های وحشی بزرگ و اورانگوتان های زندانی شده، مطالعات کمی روی اورانگوتان های وحشی انجام گرفته اند.

داده های این تحقیق نشان می دهند که در آینده احتمالاً ژست های حرکتی بیشتری شناسایی خواهند شد. محققان امیدوارند با جمع آوری داده های بیشتر از این موضوع آگاه شوند که اجتماعات اورانگوتان ها بسته به نوع گویش و لهجه به روش های مختلفی با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند یا خیر.

اورانگوتان های وحشی,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست

  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش