جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۲:۰۳ - ۳۰ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۷۸۵۲
اخبار علمی و پژوهشی

معاون علمی رییس‌جمهور:

آینده ایران در گرو توسعه فناوری‌های هوشمند است/ ضرورت ایجاد تغییرات اساسی در نظام آموزشی کشور

سورنا ستاری,اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش
معاون علمی و فناوری رییس جمهور با تاکید بر ضرورت ایجاد تغییرات اساسی در نظام آموزشی کشور، گفت: آینده ایران را توسعه فناوری‌های هوشمند و استفاده از تفکر و ایده‌های جوانان می‌سازد.

به گزارش ایسنا، سورنا ستاری در اختتامیه چهاردهمین دوره جایزه ملی مدیریت کیفیت ایران، با اشاره به اینکه در سال‌های آینده بازیگران عرصه اقتصاد تغییر می کنند، اظهار کرد: با روی کار آمدن نسل جدید، اتفاقات جدیدی نیز در حوزه اقتصاد کشور می‌افتد و دیگر بنگاه های اقتصادی بزرگ، به عنوان بازیگران اقتصادی کشور معرفی نمی شوند.

 

وی افزود: در سال های آتی شاهد این موضوع خواهیم بود که جوانانی با فکر و ایده نوی خود در یک زیرزمین کوچک فعالیت می کنند و تاثیرات بزرگی روی اقتصاد کشور می گذارند.

 

به گفته ستاری، پایه اقتصاد جدید و دیجیتال، جوانان و فکر و ایده آنها است که این افراد تحولات فوق العاده ای در آینده اقتصادی ایران ایجاد خواهند کرد و تمام محاسبات اقتصاد سنتی را دچار تحول خواهند کرد.

 

وی با اشاره به ضرورت ایجاد تغییرات اساسی در نظام آموزشی کشور، بیان کرد: بیشتر کشورها خواهان تغییر نظام آموزشی خود هستند که این اعمال تغییرات در سیستم آموزشی ایران بسیار بیشتر حس می شود و نسل جدید با نوع نظام آموزشی سنتی موجود همخوانی ندارد.

 

معاون علمی و فناوری رییس جمهور همچنین اظهار کرد: در مورد مهاجرت دانشجویان تصورات و آمار غلطی وجود دارد. در اوایل انقلاب ۱۷۰ هزار دانشجو در کشور و ۱۰۰ هزار دانشجوی ایرانی در خارج از کشور وجود داشت که از این تعداد، حدود ۵۷ هزار نفر فقط در آمریکا تحصیل می کردند. در آن روزها ایران رتبه نخست تعداد دانشجو در آمریکا را به نام خود ثبت کرده بود.

 

رییس بنیاد ملی نخبگان در ادامه بیان کرد: امروز ۴ میلیون دانشجو در کشور و ۴۸ هزار دانشجو در خارج از کشور داریم و صرفا ۱۲ هزار دانشجوی ایرانی در آمریکا تحصیل می کنند؛ این در حالی است که چین ۲۳۰ هزار دانشجو در آمریکا دارد که رتبه تعداد مهندسین فارغ التحصیل ایران نیز تقریبا معادل تعداد مهندسین کشور آمریکا است. 

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: چرا با وجود افزایش ۱۵ برابری تعداد دانشجویان ایران از ابتدای انقلاب تاکنون، این جمعیت قابل توجه در تولید ناخالص ملی تاثیری نداشته‌اند؟ من فکر می کنم بخشی از این موضوع به سیستم آموزشی و نگاه ما به آموزش کشور بر می‌گردد.

 

ستاری با انتقاد از تکیه صرف به بودجه دولتی در توسعه نظام آموزشی کشور، گفت: امسال حدود ۳۳ هزار میلیارد تومان بودجه دولتی به بخش آموزش کشور تزریق شد که این رقم بسیار بالا است؛ ولی این بودجه های دولتی در توسعه و تغییر نظام آموزشی کشور تاثیری ندارد و این نظام را کارآمد نخواهد کرد.

 

وی معتقد است که آموزش در کشور باید تا آخر عمر ادامه داشته باشد و بستر بزرگ آن شهرها باشد؛ یعنی مردم در رفت و آمدهای روزانه خود در شهر در معرض آموزش قرار بگیرند و این آموزش ها مداوم و ادامه دار باشد.

 

ستاری همچنین تصریح کرد: در برخی شهرهای بزرگ دنیا آموزش در بستر شهر ارائه می شود و این آموزش ها تا آخر عمر به افراد ارائه می شود. در واقع بزرگترین بستر توسعه فناوری و نوآوری و در نهایت توسعه اقتصادی کشور، شهرها هستند که برخی کشورها از این بستر به نحو خوبی استفاده می کنند.

 

ستاری با بیان اینکه مشکل اصلی نظام آموزشی ایران میزان مهاجرت نیست، عنوان کرد: باید در سیستم آموزشی به مدلی برسیم که آموزش در نهایت به اقتصاد منجر شود. طرحی که این روزها در مدل استارتاپ‌های خدماتی و فناوری در حال اجرا است و جوانان کم سن و سال با داشتن نوآوری و ایده نو و صرف نظر از مدرک تحصیلی خود و با استفاده از علم خود توانسته اند به سودهای میلیاردی برسند.

 

وی با تاکید بر قدرت تحول زای استارتاپ‌ها، افزود: بسیاری از جوانان ایرانی مقیم دیگر کشورها که شغل مناسبی نیز داشتند، به ایران بازگشته و از فرصت استارتاپ‌ها بهره گرفته و به درآمدهای قابل توجهی دست یافته‌اند.

 

معاون علمی و فناوری رییس جمهور همچنین بیان کرد: برخی مقاومت‌ها در دستگاه‌ها و ارگان‌های مختلف از جمله دولت نیز بر سر راه فعالیت این استارتاپ‌ها وجود دارد؛ ولی با تاکید می گویم که آنها از پس نیروی جوان خوش فکر ایرانی برنمی‌آیند و تنها راه چاره آنها هماهنگی و همراهی با این بازیگران جدید عرصه اقتصادی و تدوین مدل‌های جدی منطبق با شرایط کار شرکت‌های دانش بنیان و استارتاپ ها است.

 

به گفته ستاری، در ایران نیاز به تعریف یک زیست بوم پویا داریم که در این زیست بوم نمی‌توانیم جوانان را کنار بگذاریم و باید از توانایی آنها استفاده کنیم.

 

معاون علمی و فناوری رییس جمهور در حین حال عنوان کرد: مگر می‌شود استارتاپی باشد که هفته‌ای ۱۰ درصد رشد داشته باشد و سرمایه گذاران ترغیب به حمایت از آنها نشوند؟ در اقتصاد استارتاپی و دیجیتال دیگر سابقه کار، سن و تحصیلات مهم نیست و تنها کارایی با فناوری و نوآوری است که ارزش انشان ها را معلوم می کند.

 

ستاری در ادامه تصریح کرد: با برگزاری استارتاپ‌های آموزشی شاهد اتفاقات عجیبی در کشور و اقتصاد خواهیم بود. باید تلاش کنیم خروجی دانشگاه ها به درد اقتصاد کشور بخورد، نه اینکه صرفا نیروی مورد نیاز دولت و دستگاه های دولتی را تامین کند.

 

جوانان، بازیگران جدید عرصه اقتصاد

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با بیان اینکه بازیگران عرصه اقتصاد را جوانان خوش فکر تشکیل خواهند داد، گفت: در آینده ای نزدیک و در اقتصاد دیجیتال، بازیگران عرصه اقتصاد تغییر می کنند و جوانان و ایده های فناورانه آنها است که شکوفایی اقتصادی کشور را در پی خواهد داشت.

 

ستاری همچنین اظهار کرد: اینکه فکر کنیم ثروت ایران نفت است، سخت در اشتباه هستیم. باید همه مسوولان به این نتیجه برسند که ثروت اصلی کشور جوانان و ایده های خلاقانه آنها است و به این باور برسند که پایه اقتصاد جدید آدم و تفکر اوست، نه نفت.

 

وی با اشاره به گزارش ۲۰۱۶ آنکتاد، گفت: بر اساس گزارش آنکتاد، ایران از نظر پتانسیل نیروی انسانی در رتبه چهارم جهان ایستاده است؛ اما از این نیروی عظیم به خوبی استفاده نمی‌کنیم.

 

بر اساس اعلام معاونت علمی، در ادامه این مراسم، ابلاغیه برنامه اجرایی مصوب صدور گواهی انطباق، گواهی محصول و نشان استاندارد دانش نماد ویژه محصولات دانش بنیان» توسط معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و رییس سازمان ملی استاندارد به امضا رسید.

 

در پایان مراسم اختتامیه نیز با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و وزیر صنعت، معدن و تجارت، جوایز منتخبین جایزه ملی مدیریت کیفیت ایران اهدا شد.

 

 

 

 

 

  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش