شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۹۰۰۴۹

شرایط لازم برای پرورش مرغ به چه صورت است؟

پرورش مرغ,پرورش مرغ گوشتی,پرورش مرغ تخمگذارانتخاب تخم مرغ هنگام جوجه کشی برای پرورش مرغ بسیار مهم است
پرورش مرغ، از شغل های پردرآمد به شمار می رود. نژاد های مختلفی را برای پرورش مرغ در نظر میگیرند که از آن ها می توان به تخم گذار، شاخدار، گوشتی، مرندی و نژاد های مختلف دیگر مرغ اشاره کرد. با پرورش مرغ میتوانید سودهای بسیاری کسب کنید.

پرورش مرغ

یکی از کارهای سوداور و زودبازده، پرورش مرغ می باشد. با توجه به اینکه گوشت مرغ در اکثر غذاهای ایرانی استفاده می شود سودآوری پرورش مرغ، بسیار بالاست. سود پرورش مرغ میتواند با توجه به نوع نیاز مردم در مقایسه با سود پرورش سایر پرنده ها چشمگیرتر باشد. در سال های اخیر، پرورش مرغ با توجه به درآمدی که دارد؛ طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است.

روش اول پرورش مرغ را که معمولاً در مرغداری های معمولی و کوچک انجام می دهند؛ به اینصورتست که گله را در زمانی که رشد می کند و تا قبل از این که تخمگذاری کند، بر روی زمین پرورش می دهند. سپس آن را در مرحله تخمگذاری به قفس میبرند. درحالیکه روش دوم پرورش مرغ که در مرغداری های بزرگ و صنعتی انجام می شود؛ به این طریق میباشد که گله در قفس از روز اول تا روز آخر نگهداری می شود. مزایای این روش نسبت به روش اول بیشتر است و به همین خاطر، با گذشت زمان روش اول، دیگر کاربردی ندارد.

سود پرورش مرغ گوشتی

رشد سریع جوجه ها، یکی از عوامل مؤثر در افزایش سود پرورش مرغ گوشتی می باشد. معمولاً جوجه ها با گذشت ۴۵ روز به مرغ گوشتی تبدیل شوند. فراموش نکنید که با استفاده از اصلاح نژاد باید این کار را انجام دهید. کارهای بسیار زیادی را میتوانید برای افزایش سوددهی پرورش مرغ گوشتی انجام دهید که یکی از آن ها اینست که گوشت مرغ را به صورت مستقیم به مغازه های کوچک بفروشید یا در مکانی، مرغداری خود را بسازید که افراد از گوشت و مرغ در مقایسه با گوشت گوسفند، بیشتر استفاده کنند. در مکانهایی که مرغداری آن ها کم تر است؛ احداث مرغداری میتواند سود پرورش مرغ گوشتی را افزایش دهد.

انواع سالن پرورش مرغ تخمگذار در ایران

اصولا در ایران برای نگهداری نیمچه و مرغ های تخمگذار، سالن های مخصوصی را به صورت معمولی( باز) و بسته یا ویندولس باتوجه به شرایطی نظیر موقعیت محل، سلیقه و مدیریت به ابعاد و اشکال مختلف می سازند ولی امروزه از ساختمان های سوله در مرغداری های ایران، بیشتر استفاده می شود که ابعاد استاندارد آن برابر با ۱۲ – ۱۴ متر عرض و ۱۰۰ تا ۱۲۰ متر طول می باشد.

چگونگی پرورش مرغ گوشتی,روش پرورش مرغ,سود پرورش مرغ گوشتیهدف از پرورش مرغ میتواند به خاطر تولید گوشت، تولید تخم مرغ خوراکی و ... باشد

وسایل مربوطه را بر اساس ظرفیت این سالن ها تهیه و نصب می کنند. این سالن ها از این مزیت برخوردار است که علاوه بر پرورش جوجه ها و نیمچه ها تا قبل از تخمگذاری، مرغ های تخمگذار را در قفس نگهداری می کنند.

انتخاب نژاد مرغ های تخمگذار

انتخاب یک نژاد مناسب به عنوان نخستین مرحله از پرورش مرغ میباشد که موجب میشود میزان تخم گذاری، بسیار بالا برود و در کم ترین زمان ممکن به سن تخم گذاری برسند، معمولاً بلوغ جنسی مرغ ها در سنین ۶ الی ۷ ماهگی است که برای تخم گذاری آماده می شوند، ولی سن تخم گذاری آن ها زودتر از موعد شود؛ از روش هایی استفاده می کنند و همین امر باعث کوتاهتر شدن دوره بازگشت سرمایه می شود.

ویژگی های ظاهری مرغ های تخمگذار

از خصوصیات مرغ های تخمگذار می توان به پاهای ظریف، گردن باریک و بلند، تاج و ریش قرمز، بدن کشیده اشاره کرد. جثه مرغ های تخم گذار نسبت به مرغ های گوشتی، کوچکتر است و زمان بلوغ جنسی مرغ های تخمگذار، زودتر از مرغ های گوشتی است. در هر سال، بعضی از نژادها حدود ۳۰۰ تخم میگذارند. غذای مرغ های تخمگذار به خاطر جثه های کوچکشان، کم تر است و این خود از نظر اقتصادی برای پرورش دهنده به صرفه است. دوره پرریزی مرغها کوتاه است و آن ها دیر کرچ میشوند.

پرورش جوجه های تخمگذار از سن یک روزگی الی ۵ هفتگی

برای رشد سریعتر جوجه ها در دوران پرورش، باید در روزهای اغازین، تمام شرایط در حد مطلوب باشد. در پرورش مرغ تخمگذار، دورهٔ زمانی بین ۱ روزگی تا تولید نخستین تخم مرغ، بسیار حیاتی و بحرانی است. ظرفیت فیزیولوژیکی مرغ در این دورہ، رشد پیدا میکند.

اگر دورهٔ پرورش مرغ به خوبی پیش برود؛ نتیجه ی آن دوره تخمگذاری میباشد که در چنین موقعیتی باید جوجه را به سالن ببرند. برای ایجاد بهترین عملکرد در مراحل تولید باید تمام استانداردها و برنامه ها را در این مقطع( دوره پرورش)، به کار گرفت. اگر در مرحله ی رشد در ۴ تا ۵ هفتگی تاخیری بوجود آید؛ در ۱۶ هفتگی با کاهش وزن مواجه میشود که بعدا در زمان تولید در عملکرد مرغ، مؤثر است.

طول دوره پرورش مرغ تخمگذار

مرغ و جوجه های تخمگذار در طول ۵ ماه یعنی ۲۰ هفته رشد و پرورش می یابند. پرورش پولت از زمان یک روزگی تا ۳ ماهگی است و پولت را بعد از ۹۰ تا ۱۰۰ روزه شدن به سالنهای تولیدی منتقل میکنند که قفس هایی برای مرغ تخمگذار دارد. بر اساس نژاد و فصل تخمگذاری مرغ می توان دوره پرورش آنرا تعيين کرد که معمولاً از ۱۸ تا ۲۲ هفتگی شروع میشود و طول دوره تخمگذاری ۱۲ ماه است که گله از زمان آغاز تولید، پس از گذشت ۶ تا ۸ هفته به اوج تولید ۹۰ درصدی می رسد و پس از این که ۱۲ ماه گذشت، به ۶۵ درصد می رسد.

تغذیه مناسب مرغ تخمگذار

جیره غذایی مرغ های تخمگذار در مقایسه با خروس ها و مرغ های گوشتی متفاوت است. آن ها باید توانایی دریافت پروتئین، کربوهیدرات، کلسیم و فسفر و انواع مواد معدنی را به اندازه کافی داشته باشند. از طرفی دیگر، جیره غذایی آن ها نباید چربی زیادی داشته باشد، در غیر این صورت وزن مرغ ها افزایش پیدا می کند و میزان تخم گذاری آن ها کاهش می یابد.

جیره غذایی آماده، یکی از روش های تهیه ی غذای مرغ های تخمگذار است که می توانید انها را از مراکز عرضه دان و جیره غذایی طیور بخرید و یا با استفاده از موادغذایی خام، آن ها را تهیه کنید که از آن ها می توان به سویا، جو، گندم، ذرت، سورگوم، کنجاله آفتابگردان، کنجاله سویا، کنجاله نارگیل، پودر گوشت و خون، پودر استخوان، پودر ماهی و سایر مواد معدنی و ویتامین های لازم اشاره کرد.

تغذیه مرغ تخمگذار,انتخاب نژاد مرغ های تخمگذار,پرورش مرغ تخمگذاریکی از روشهای رسیدن به سود دهی در پرورش مرغ محلی گله مولد و مرغ مادر است

دقت کنید که اگر می خواهید جیره غذایی آماده تهیه کنید باید حتماً به سراغ مراکز معتبر و دارای مجوز از اداره دامپزشکی بروید و حتماً از آسیاب و میکسر مرغداری برای ساخت جیره غذایی استفاده کنید تا به خوبی، این موادغذایی میکس شوند و ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئینهای تمامی پرنده ها به یک اندازه تامین شود. اگر این مواد غذایی را به درستی میکس نکنید؛ مرغ ها بیمار می شوند. هر چه قدر که جیره غذایی مرغ ها، پروتئین و کلسیم بیشتری داشته باشد؛ دوره تخم گذاری و تعداد تخم های تولید شده آن ها به همان میزان، افزایش می یابد.

برنامه نوری در اصول نگهداری مرغ تخمی

با این که به شروع بلوغ جنسی اکثر مرغ ها از ۶ ماهگی، آن ها می توانند تخم بگذارند، ولی پرورش دهندگان در برخی مواقع به بلوغ زودرس نیمچه ها نیاز دارند تا از این طریق، دوره بازگشت سرمایه را کوتاه تر کنند و یا دیتر با مشکلات مربوط به جوجه ریزی مواجه شوند؛ در چنین شرایطی برای تخم گذاری سریعتر میتوان برنامه نوری، تغذیه ای و محیطی مناسب را برای آن ها تنظیم کرد. شروع تولید مثل و تخم گذاری پرنده ها در حالت طبیعی هم زمان با شروع فصل بهار میباشد ، اما با افزایش دمای سالن در حالت مصنوعی میتوان برای تخم گذاری سریعتر مرغ ها به آن ها غذای کافی داد و ساعات روشنایی آن ها را به ۱۳ الی ۱۴ ساعت افزایش داد.

به اینصورت که میزان ساعات روشنایی از زمان جوجگی تا سن ۵ ماهگی معادل ۸ ساعت میباشد درحالیکه ساعات تاریکی آن ها معادل ۱۶ ساعت است و برای این که به داخل سالن، هیچگونه نوری نتابد؛ باید نسبت به مسدود کردن کلیه منافذ و پرده کشی پنجره ها اقدام کرد. میزان ساعات روشنایی را بعد از پایان دوره ۵ ماهگی میتوان به ۱۳ ساعت به صورت ناگهانی افزایش داد درحالیکه میزان ساعات تاریکی را می توان به ۱۱ ساعت محدود کرد. شما می توانید بر این میزان ساعات به تدریج بیفزایید تاجایی که این میزان ساعت، معادل ۱۴ ساعت روشنایی و ۱۰ ساعت تاریکی شود. هورمون های جنسی و تمایل مرغ به تولید مثل و تخم گذاری در اثر این شوک روشنای، افزایش پیدا میکند.

پرورش مرغ گوشتی,پرورش جوجه های مرغ گوشتی,سالن پرورش مرغ گوشتی محل پرورش مرغ از مهمترین عواملیست که می‌تواند بر کسب و کار شما تاثیرگذاری مستقیمی داشته باشد

گردآوری: بخش علمی سرپوش

  • 13
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش