شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴
۰۹:۰۳ - ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۱۵۵۰
شهری و روستایی

چاشنی موج پنجم کرونا؛ سفر ایمن ممنوع است؛ مسافرت پرخطر مجاز شد!

مسافرت, مسافرت عید فطر
تصمیمات ضد و نقیض سیاستگذاران برای تعطیلات عید فطر چاشنی موج پنجم کرونا را بهمراه خواهد داشت، که از سفرهای ایمن و شخصی جلوگیری نموده و مسافرت های پرخطر با وسایل نقلیه عمومی را مجاز می کند.

طبق اعلام ستاد ملی مبارزه با کرونا (corona) به خاطر پیشگیری از اوج گیری مجدد شیوع کرونا و شروع موج پنجم دستور به بستن تمامی مسیرهای جاده ای برای خودروهای شخصی در تعطیلات عید فطر صادر شده است که از ساعت ۱۲ روز سه شنبه تا ساعت ۱۲ روز شنبه به اجرا درخواهد آمد. ولی تصمیمات اتخاذ شده همانند تصمیمات گذشته ضدونقیض و همراه با ابهامات بسیاری است که میتواند منجر به بلاتکلیفی فعالان گردشگری و مسافران شود.

از جهتی بر اساس تصمیمات ستاد ملی کرونا (corona) ، ترددهای بین استانی و حتی بین شهری با ممنوعیت همراه با جریمه ۵۰۰ تا ۱ میلیون تومانی در تمامی مناطق قرمز، نارنجی و زرد درنظر گرفته شده است که پلیس در مبادی ورودی استان ها با خاطیان برخورد خواهد کرد و از ورود مسافران و تورهای گردشگری ممانعت به عمل خواهد آمد. ولی از طرف دیگر طبق اعلام جامعه هتلداران ایران در تعطیلات عید فطر ، هتل ها و مراکز اقامتی رسمی باز هستند و به فعالیت خود ادامه خواهند داد. همچنين بر اساس اعلام انجمن صنفی خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی اجرای تورها مشمول ممنوعیت نمی شوند و تا به حال هیچگونه دستوری مبتنی بر ممنوعیت سفر با تور در تعطیلات عید سعید فطر برای آژانس های مسافرتی ابلاغ نشده است و اجرای تور از طریق دفاتر رسمی انجام می شود. این تصمیمات تنها نشان دهنده ممنوعیت سفرهای شخصی است و سفرهای گروهی با وسایل حمل ونقل عمومی در مراکز اقامتی برقرار خواهد بود. این تصمیمات ضدو نقیض نه تنها به کنترل و کاهش شیوع کرونا کمکی نخواهد کرد بلکه میتواند موج پنجم را نیز بهمراه داشته باشد.

اگرچه سفرهای نوروز را عامل موج چهارم درنظر گرفته اند ولی در واقع میتوان آنرا به علت مدیریت ناصحیح، نداشتن برنامه و سیاستگذاری اشتباه تصمیم گیران دانست که به جای هدف گذاری از ماه ها پیش از شروع سال جدید و برنامه ریزی برای ایجاد سفرهای ایمن، یک روز مانده به سال نو در یک تصمیم آنی، تمامی مسیرها را برای سفرهای نوروزی باز کردند که این امر منجر به هجمه سفرها، ازدیاد جمعیت و سفرهای پرخطری شد که نتیجه آن موج چهارم کرونا بوده است. موج چهارمی که منجر به بسته شدن سه هفته ای بسیاری از کسب وکارها و افزایش فشار اقتصادی بر خانوارها شده و کاهش یا نداشتن درآمد در این مدت برای تعداد زیادی از کسب وکارها مشکلات گسترده مالی را بر افراد تحمیل کرده است.

به گزارش« دنیای اقتصاد» سفرهای تهاجمی را میتوان در نداشتن تعطیلات مناسب طی سال دانست که امکان سفر رفتن را تنها محدود به تعطیلات مناسبتی می کند که این امر میتواند در تعطیلات مناسبتی پیش رو نیز اتفاق بیفتد. هفته کاری و تعطیلات در ایران در مقایسه با دیگر کشورها از تفاوت قابل توجهی برخوردار است که این امر ناشی از کمبود تعطیلات سالانه شامل آخر هفته ها و تعطیلات مناسبتی است. نسل اول تعطیلات آخر هفته دو روزه از سال ۱۹۳۰ آغاز شده است که درحال حاضر بیش از ۱۰۰ کشور در جهان با احتساب تعطیلات آخر هفته سالانه بیش از ۱۱۰ روز تعطیل هستند. همچنین از سال ۲۰۱۸ نیز برخی کشورها وارد نسل دوم تعطیلات با هفته کاری چهار روزه شدند و سیاست« تعطیلات آخر هفته سه روزه» را در پیش گرفتند.

حتی برخی کشورها از این فراتر رفتند و باتوجه به امکان دورکاری کارکنان و بازدهی بهتر عملکرد آنان و رضایت مدیران درصدد ایجاد نسل سوم تعطیلات هستند که هفته کاری را به سه روز برسانند و کارکنان تعطیلات هفتگی چهار روزه را تجربه کنند. این درحالی است که ایران حتی وارد نسل اول تعطیلات آخر هفته نشده و تعطیلات سالانه آن تنها ۷۸ روز است که این کمبود به دلیل یک روزه بودن تعطیلات آخر هفته است. تعطیلات مناسب در بسیاری از کشورها امکان گسترش و افزایش سفرهای داخلی در بحران کرونا را به وجود آورده است تا از این طریق ضمن بازیابی گردشگری داخلی، شرایط سفر ایمن برای خانوارها فراهم شود.

بازگشت سفرهای داخلی در بسیاری از کشورها منجر به فاصله چشمگیر خسارت این بخش در مقایسه با گردشگری بین المللی شده است. در حالیکه گردشگری بین المللی در بحران کرونای ۲۰۲۰ با کاهش بیش از ۷۰ درصدی مواجه شده، بازار گردشگری داخلی کاهش حدود ۳۰ درصدی را تجربه کرده است. درحال حاضر مناسب ترین سیاست در وضعیت فعلی در پیش گرفتن« تعطیلات آخر هفته دو روزه» است که امکان سفر را برای خانوارها در تمامی سال فراهم کند و مانع هجوم ناگهانی مسافران در ایام خاص شود. همچنین این امر ضمن ایجاد تعادل نسبی بین کار و اوقات فراغت در طول هفته در توزیع زمانی گردش و تفریح در سفرهای شهری و برون شهری تاثیرگذار است. در واقع اگر زمان مناسبی برای گذران اوقات فراغت خانواده ها در طول هفته وجود داشته باشد در تعطیلات مناسبتی هجوم مسافر و انجام عوامل تشدیدکننده کرونا (corona) صورت نمی گیرد و در عین حال بدون آنکه نیازی به« اعمال محدودیت ها و ممنوعیت های مقطعی برای رفت و آمد در سطح شهر» باشد،« سبک زندگی مردم» چه برای شهرگردی و چه برای هر نوع فعالیت مرتبط با گذران اوقات فراغت از جمله سفرهای ایمن، به شکل « سازگار با عصر کرونا»، تغییر و تطبیق پیدا می کند.

به گزارش دنیای اقتصاد،  بستن راه ها و ممنوعیت تردد بین استانی و پرداخت جریمه که باز هم ناشی از یک تصمیم گیری ناگهانی است ضمن آسیب بیشتر به بازار گردشگری کمکی به پیشگیری از موج پنجم نخواهد کرد. زیرا سفر نرفتن نیز میتواند تبعات بیشتری بهمراه داشته باشد و به افزایش دورهمی ها برای گذران تعطیلات تبدیل شود. در واقع نه بازگشایی ناگهانی جاده ها و سفرهای کنترل نشده تاثیری در مهار کرونا (corona) دارند و نه تعطیلی کامل سفرها، بلکه هر دو به یک اندازه میتوانند درشروع موج های بعدی تاثیرگذار باشند. سیاستگذاران باید با در پیش گرفتن یک مدیریت کارآمد و به اجرا درآوردن برنامه های کارگشا به ارائه راهکارهای کاربردی بپردازند که هم در جهت مهار کرونا اقداماتی صورت گیرد و هم مانع آسیب بیشتر به زندگی اقتصادی مردم شود. در پیش گرفتن راهی میانه میتواند ضمن ایجاد سفرهای ایمن، بازار گردشگری را از این رکود بی سابقه نجات دهد و منجر به بازگشت کسب وکار از دست رفته شود.

  • 19
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش