دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۱۰ - ۰۱ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۰۰۱۲
شهری و روستایی

نایب‌رئیس شورای پنجم شهر اصفهان از ملاک‌های انتخاب نوروزی به‌عنوان شهردار اصفهان;

سرزندگی شهروندان و اصفهان بانشاط

اصفهان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

 سومین شهر پرجمعیت ایران هم شهردار آینده خود را شناخت؛ دیروز و پس از چند ماه بحث و بررسی سیزده عضو اصلاح‌طلب شورای پنجم شهر اصفهان در جلسات هنوز رسمی‌نشده این شورا، «قدرت‌الله نورزوی» با رأی موافق ۱۰ نفر از این اعضا، به‌عنوان شهردار آینده «نصف‌جهان» انتخاب شد.

 

نوروزی که ریاست دانشکده حقوق دانشگاه اصفهان را برعهده دارد، پیش از این و در روزهای انتخابات شورای پنجم، رئیس ستاد انتخاباتی فهرست «شهر امید» بود و حالا اعضای منتخب، کلید مدیریت شهر را  به او سپردند. منتخب نخست مردم اصفهان در انتخابات شورای شهر که در جلسه دیروز شورا به‌عنوان نایب‌رئیس انتخاب شد، در گفت‌و‌گو با «شهروند» از ملاک‌های انتخاب شهردار و همچنین رویکرد شورای پنجم برای رابطه با تیم مدیریت شهری سخن می‌گوید.

 

انتخاب پیش از موعد شهردار و هیأت‌رئیسه

پیروزی قاطع اصلاح‌طلبان و فهرست‌های امید کلان‌شهرهای ایران در انتخابات ۲۹ اردیبهشت ۹۶، فضای تازه‌ای را در انتخاب هیأت‌رئیسه و شهرداران این شهرها ایجاد کرده به‌گونه‌ای که پیش از آغاز‌به‌کار رسمی شورای پنجم و تحلیف منتخبان، تکلیف این مناصب مشخص شده است. این شیوه که با پیشگامی شورای امید تهران آغاز شد به شیراز، مشهد، تبریز، اصفهان و... هم انتقال پیدا کرد و حالا پیش از نخستین جلسه رسمی، سازوکار آینده این شوراها مشخص است.

 

دو روز پس از انتخاب شهردار شیراز، دیروز و در جلسه منتخبان مردم اصفهان، اعضای هیأت‌رئیسه و شهردار آینده مشخص شدند. در این جلسه و پس از انتخاب نوروزی به‌عنوان شهردار، «فتح‌الله معین» به‌عنوان رئیس شورا، «علی‌رضا نصراصفهانی» به‌عنوان نایب‌رئیس، «امیراحمد زندآور» به‌عنوان خزانه‌دار، «مهدی مقدری» به‌عنوان سخنگو و «فریده روشن» به‌عنوان منشی انتخاب شدند تا در نخستین جلسه رسمی این شورا که امروز برگزار می‌شود، رأی‌گیری تشریفاتی برای این مناصب و با رأی موافق تمام اعضا انجام شود.

 

انتخاب نوروزی از میان ۵۳نفر

درباره شیوه انتخاب شهردار اصفهان، «علی‌رضا نصراصفهانی»، منتخب اول مردم اصفهان و نایب‌رئیس شورای پنجم اصفهان از روندی دموکراتیک و منطقی سخن می‌گوید. او در گفت‌و‌گو با «شهروند» و در توضیح پروسه طی‌شده تا انتخاب شهردار، می‌گوید: «ما در ابتدا یک فراخوانی داشتیم که هر کدام از اعضا چند نفر را معرفی کنند که تعداد به ۵۳ نفر رسید؛ یعنی هر نفر ۴ نفر که بعضا بیشتر هم شد. تعدادی از این افراد بازنشسته بودند و از لیست حذف شدند چون به لحاظ قانونی نمی‌توانستند حضور داشته باشند.

 

بعد از آن رأی‌گیری صورت گرفت و از ۵۲ نفر باقی‌مانده، ۲۶ همچنان به‌عنوان گزینه باقی ماندند. در رأی‌گیری دوم، این فهرست به ۱۵ نفر رسید. بعد از توضیحات این ۱۵ نفر و بررسی سوابق آنان، تعداد به ۸ نفر رسید و در جلسات بعد برنامه‌های خود را در یک فرصت یک و نیم تا دو ساعته ارایه کردند و به سوالات اعضا پاسخ دادند. بعد از توضیحات این ٨نفر، دو نفر انصراف دادند و گزینه‌ها به ٦ نفر رسید. برای این ٦ نفر رأی‌گیری شد و درنهایت کاندیداها به ۴ نفر رسیدند که با بررسی بیشتر و رأی‌گیری دو نفر حذف شدند و آقایان نوروزی و ابطحی به‌عنوان گزینه‌های نهایی انتخاب شدند. این دو نفر از ساعت ۱۰ شب یکشنبه همین هفته تا ساعت حدود یک بعد از نصف شب، به سوالات اعضا پاسخ دادند و درنهایت جلسه به دیروز صبح موکول شد که نوروزی با ۱۰ رأی، اکثریت را به دست آورد و به‌عنوان شهردار انتخاب شد.»

 

«اعضا به برنامه‌ها رأی دادند و نه رئیس‌ستاد بودن نوروزی»

آن‌طور که نایب‌رئیس شورای پنجم اصفهان می‌گوید، در جلسه رسمی امروز این شورا، با رأی تمام اعضا، انتخاب شهردار و هیأت‌رئیسه تأیید خواهد شد؛ انتخاباتی که اگرچه به انتخاب‌های پیشین رسمیت می‌بخشد اما با توجه به مشخص‌بودن نتایج آن، جنبه تشریفاتی دارد. اما فردی که دیروز به‌عنوان شهردار آینده اصفهان مشخص شد، در روزهای تبلیغات انتخابات شورا، ریاست ستاد لیست‌ «شهر امید» را برعهده داشت و حالا تمام اعضای این لیست به شورا راه یافته‌اند و رئیس ستاد تبلیغاتی خود را به‌عنوان شهردار برگزیدند. شهردار آینده اصفهان، حقوقدان و مدرس این رشته در دانشگاه است هرچند که سابقه فرمانداری اصفهان را هم در کارنامه مدیریتی خود دارد.

 

نداشتن تجربه و تحصیلات در حوزه مدیریت شهری یکی از انتقادات به این انتخاب شورای پنجم اصفهان است که نصراصفهانی آن را درست نمی‌داند: «ایشان پیش از این فرماندار اصفهان بود. به جهت تنوع کاری در شهرداری که یک مجموعه متنوع با بیش از ۳۰۰ ماموریت دارد و چندان تخصص ضروری نیاز دارد، نمی‌توان فردی با تمام این تخصص‌ها را پیدا کرد. هیچ شهرداری را در کشور سراغ نداریم که در همه حوزه‌ها تسلط داشته باشد. مدیریت و توانایی تسلط بر مدیریت شهر گزینه منتخب، اولویت اصلی است که دیگر تخصص‌ها در قالب معاونان و دیگر مسئولان تحقق پیدا خواهد کرد.»

 

 شورای چهارم اصفهان، متشکل از ۲۱عضو با سلایق و گرایش‌های سیاسی مختلف بود اما این اعضا در شورای پنجم مانند دیگر کلان‌شهرها به ۱۳ نفر رسید که دراصفهان هم نظر و رأی مردم با فهرست امید و اصلاح‌طلبان بود. شورای یکدست اصفهان و شهرداری که دو ماه پیش ریاست ستاد تبلیغاتی همین اعضا را برعهده داشت، چه برنامه‌هایی از دوره مدیریت قبلی را ادامه خواهند داد و چه رویکرد متفاوتی نسبت به گذشته پیش خواهند گرفت؟

 

نصراصفهانی در پاسخ به این پرسش هم می‌گوید: «ما یک سری برنامه‌های بالادستی داریم که یکی برنامه اصفهان ۱۴۰۰ است که در شورای چهارم تصویب شده است و هر تصمیمی تیم مدیریت جدید بخواهد بگیرد حتما به این برنامه توجه خواهد کرد. ادامه بهره‌برداری از خطوط قطار شهری، حفظ فضای سبز، تکریم مردم و توزیع خدمات عادلانه در مناطق ۱۵ گانه شهرداری اهم برنامه‌های ما است که بخشی از آن در مدیریت قبلی صورت گرفته و الان باید کامل‌تر و جدی‌تر پیگیری شود. بحث حمل‌ونقل عمومی هم یکی دیگر از موارد مهم مدنظر ما است. باید به سمتی برویم که اصفهان در بین شهرهای دنیا نام درخوری پیدا کند.»

 

او بر محور تلاش به تحقق شعارهای انتخاباتی با محوریت نشاط و سرزندگی شهروندان هم تأکید دارد: «در انتخابات اردیبهشت، دو دیدگاه با دو نگرش متفاوت وجود داشت و مردم دیدگاه ما را انتخاب کردند. تلاش ما این است که سرزندگی مردم و نشاط شهروندان بیشتر شود. آنچه ما در شعارهای انتخاباتی داشتیم و مردم به آن رأی دادند؛ شهری که در آن آسایش و آرامش شهروندان رقم بخورد و زیرساخت‌های ایجاد اشتغال فراهم می‌شود. شورا می‌تواند زمینه‌ساز اشتغال باشد و توجه به سرمایه‌گذاری خصوصی اعم از داخلی و خارجی برای تسریع در پروژه‌های شهری اصفهان هم بخشی دیگر از اهداف تیم جدید خواهد بود.»

 

 

 

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش