جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۰۴ - ۰۷ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۱۷۷۲
شهری و روستایی

بستن پرونده فاضلاب تهران تا سال ۱۴۰۰

فاضلاب تهران,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

تا شهریور ۹۶با اجرای بیش از شش‌هزار و ۶۰۰ کیلومتر لوله‌گذاری، نصب ۶۴‌درصد از انشعابات طرح و اجرای شش واحد تصفیه‌خانه در جنوب تهران ظرفیت جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب‌های خانگی شهر تهران به ۲۷۰ میلیون‌متر مکعب در سال ارتقا یافت تا شاخص برخورداری جمعیت تهران از خدمات جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب به ۵۷‌درصد برسد. پساب یا فاضلاب به بازمانده‌ها و دورریزی‌های عمدتا مایع محلی، شهری یا صنعتی گفته می‌شود. شیوه گردآوری و دورریزی آن در هر منطقه بسته به آگاهی محلی نسبت به محیط‌زیست فرق می‌کند.

 

سیستم‌های فاضلاب برای جمع‌آوری آب‌های سطحی یا فاضلاب‌های صنعتی در مجتمع‌های بزرگ صنعتی از اهمیت زیادی برخوردار است، چون نفوذ سیالات به عمق خاک می‌تواند ضربه جبران‌ناپذیری را به پایه‌ها و تاسسیات زیرزمینی وارد کند. فاضلاب شهری معمولا فاضلاب ترکیبی یا فاضلاب بهداشتی را حمل کرده و آن را در یک تصفیه‌خانه، تصفیه می‌کند. فاضلاب تصفیه‌شده از طریق نهرهای فاضلاب تخلیه می‌شود. فاضلاب تولیدشده در مناطقی که به سیستم‌های فاضلاب متمرکز دسترسی ندارند بر سیستم‌های فاضلاب در محل تکیه می‌کنند. این فاضلاب‌ها به‌طور معمول یک گندانبار، زه‌کشی تخلیه فاضلاب و یک بخش اختیاری تصفیه در محل دارند. روش‌های بسیاری برای تصفیه فاضلاب از انواع مواد تشکیل‌دهنده آن وجود دارد.

 

استفاده از زباله‌های آب به‌عنوان منبع (مثل ساختن تالاب) یا تاکید آنها بر آلودگی (مثل انواع کارخانه‌های تصفیه‌‌کننده امروزی). بیشتر فاضلاب‌ها در مقیاس صنعتی پرانرژی در تصفیه‌خانه‌های فاضلاب (WWTPs) تصفیه می‌شوند که شامل مراحل تصفیه فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی هستند. به هر حال گندانبار و دیگر امکانات فاضلابی در محل (OSSF) به‌صورت گسترده در مناطق روستایی وجود دارند، به‌طوری ‌که بالای ۲۰‌درصد از خانه‌ها را در ایالات متحده ساپورت می‌کنند.

 

با پول دولت۵۰سال طرح فاضلاب طول می‌کشید

«فاضلاب شهر تهران تا سال ۱۴۰۰ جمع می‌شود» این اظهارنظر آبان سال گذشته توسط مدیرعامل آبفای استان تهران انجام شد. به‌گفته محمد پرورش اینکه فاضلاب دیگر فاضلاب نباشد، بحث درستی است، اما به‌طور مثال در مورد یک نفر که محصل است، نمی‌توانیم بگوییم در نظر دارد دانشجو شود. زمانی که کنکور بدهد و قبول شود، اسم او دانشجو می‌شود. در زمینه فاضلاب نیز باید عملیات‌هایی انجام شود تا بتوانیم فاضلاب را حذف کنیم. او ادامه داد: فاضلاب، فاضلاب است.

 

نمی‌توانیم از دست آن فرار کنیم، اما می‌توان برای آن تصمیم گرفت و آن را جمع‌آوری و تصفیه کرد. زمانی که فاضلاب تصفیه شود، به پساب تبدیل می‌شود. به عبارتی، به آبی با ارزش و دوباره قابل استفاده تبدیل می‌شود. پرورش بیان کرد: ما به‌دنبال این هستیم که فاضلاب دیگر فاضلاب نباشد و قابل استفاده باشد. با حضور آقای اردکانی این اتفاق سریع‌تر رخ می‌دهد. مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران بیان کرد: در کل کشور ۵/۵ تا شش‌میلیارد مترمکعب آب برای شرب در شهرها استفاده می‌شود. در حدود ۷۰ درصد، چهار‌میلیارد مترمکعب فاضلابی را داریم که می‌توانیم آن را به پساب قابل قبول تبدیل کنیم. سیاست‌ها این است که این هدف محقق شود.

 

نیاز به ۱۰هزار‌میلیارد تومان سرمایه‌گذاری

این مقام مسئول اظهار کرد: در استان تهران در راستای همین بحث باید برنامه داشته باشیم. برنامه ما این است که در سال ۱۴۰۰ دیگر موضوعی به نام فاضلاب نداشته باشیم، به عبارتی فاضلابی که تولید می‌شود، به پساب قابل قبول تبدیل می‌شود. برای این منظور حدود ۱۰‌هزار‌میلیارد تومان سرمایه‌گذاری می‌خواهیم. برای همه این موارد برنامه‌ریزی کردیم و ساخت تصفیه خانه‌ها، خطوط انتقال و همه موارد در دستور کار است. پرورش عنوان کرد: هدف این است که از سال ۱۴۰۰ پرونده فاضلاب شهر تهران را ببندیم. تاکنون شبکه های فاضلاب تهران بیش از ۷۵‌درصد اجرا شده است.

 

در گذشته ۱۸‌درصد انجام شده بود. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در مورد جمعیت تحت پوشش فاضلاب در شهر تهران گفت: جمعیت تحت پوشش بین ۶۳ تا ۶۵‌درصد است، اما از نظر شبکه عقب نیستیم و ظرف پنج شش‌سال گذشته حدود سه‌هزار و ۲۰۰ کیلومتر شبکه اجرا کردیم. شبکه‌هایی که در آینده باید توسعه دهیم، کمتر از‌هزار و ۶۰۰ کیلومتر است. او افزود: در حال حاضر حدود ۴۰۰ کیلومتر در تهران کار فاضلاب انجام داده‌ایم. تصفیه‌های فاضلاب را مدل مالی کردیم و در حال جمع کردن فاضلاب تهران هستیم.  پرورش ادامه داد: مدل دیگری نیز برای فاضلاب شهرهای استان تهران تهیه کردیم، اما فاضلاب شهرهای استان تهران عقب است. دلیل آن نیز این است که شهرها بزرگ‌اند و جمعیت زیادی دارند.

 

به همین ترتیب، انجام دادن فاضلاب این شهرها با منابع دولتی امکانپذیر نیست. او بیان کرد: پنج‌هزار‌میلیارد پول می‌خواهد. ما یک مدلی را تهیه کردیم که ظرف چهار پنج سال دیگر جمع شود. برای تصفیه خانه‌ها از بانک وام می‌گیریم. اگر بنا بود این تصفیه خانه‌ها با پول دولتی ساخته شود، حدود ۵۰ سال طول می‌کشید. مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در جمع‌بندی صحبت‌های خود گفت: فاضلاب شهر تهران تا سال ۱۴۰۰ جمع می‌شود.  تازه این عملیات شروع شده اما ظرف پنج شش سال دیگر جمع می‌شود. به گزارش خبرآنلاین، او اظهار کرد: با این اتفاق حدود یک‌میلیارد فاضلاب را می‌توانیم تصفیه کنیم. به عبارتی بیش از پنج سد آبی کرج مجدد به چرخه طبیعت بر می‌گردد.

 

شناسایی فاضلاب‌های تصفیه‌نشده در تهران

تیر ۹۶، رئیس اداره محیط زیست شهر تهران از شناسایی و رصد وضعیت فاضلاب‌های تصفیه نشده در تهران خبر داد و گفت: پایش مستمر فاضلاب‌های تصفیه نشده در دستور کار قرار دارد. محمد حسین بازگیر درباره آبیاری مزارع با فاضلاب خام در تهران اظهار کرد: آبیاری مزارع با پساب تصفیه شده مشکلی به وجود نمی‌آورد، اما آبیاری با فاضلاب تصفیه نشده علاوه بر اینکه موجب آلودگی محصولات می‌شود، آلودگی خاک و آب‌های زیرزمینی و تهدید سلامت مردم را به‌دنبال دارد.

 

رئیس اداره محیط زیست شهر تهران با اعلام اینکه آبیاری مزارع با فاضلاب تصفیه نشده غیرقانونی است، گفت: جمع‌‌آوری فاضلاب‌‌های خانگی یا شهری بر عهده‌ شرکت آب و فاضلاب است که مسئولان این شرکت نیز باید این مساله را مدیریت کنند، اما بر اساس قانون وظیفه برخورد با کشاورزانی که مزرعه را با استفاده از فاضلاب آبیاری می‌‌کنند برعهده وزارت جهاد کشاورزی است، چرا که مدیریت زمین‌‌های کشاورزی با این وزارتخانه است و با نظارت‌هایی که صورت می‌گیرد، باید محصولاتی که با فاضلاب تصفیه نشده آبیاری شده معدوم شود. او افزود: در جنوب تهران تصفیه ‌خانه‌‌ای وجود دارد که پساب خروجی آن پایش شده و استاندارد است و می‌تواند منبعی مناسب برای آبیاری مزارع باشد ضمن اینکه منبع تامین آب مزرعه نیز باید مشخص باشد تا مسیر کانال آب و فاضلاب باهم یکی نشود.

 

رئیس اداره محیط زیست شهر تهران خاطرنشان کرد: برای کنترل آبیاری محصولات کشاورزی و به‌ویژه صیفی‌جات با فاضلاب خام که آلودگی و مشکلات زیادی را ایجاد می‌کند، گزارش‌هایی به‌دست ما رسیده که در بازدیدهای صورت گرفته این موضوع نسبت به سال‌های ۹۵ کاهش یافته است. بازگیر درباره مسئولیت وزارت بهداشت در سلامت محصولات کشاورزی نیز توضیح داد: معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت وظیفه نظارتی بر سلامت محصولات دارد و تمامی محصولات غذایی باید نظارت شوند تا از ورود محصولات آلوده به چرخه مصرف مردم جلوگیری شود. به گزارش پانا، او تصریح کرد: حدود ۴۰۰‌میلیون متر مکعب فاضلاب‌‌های شهری و آب‌های سطحی در تهران وجود دارد که ساماندهی آن تاثیرات زیادی بر آبیاری زمین‌‌های کشاورزی در جنوب تهران و همچنین ساماندهی معضل آلودگی خاک دارد.

 

 

armandaily.ir
  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش