جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۴۱ - ۲۰ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۵۲۲۲
شهری و روستایی

سرنوشت طرح‌ ترافیک ۹۸ پایتخت چه زمانی مشخص می‌شود؟

طرح‌ ترافیک تهران,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

در سال‌های گذشته، ماه‌های آذر و دی، ماه‌های ثبت‌نام مشمولان سهمیه‌های خاص طرح ترافیک بودند. در شرایطی که سال گذشته با تصمیم‌گیری دیرهنگام برای تعیین تکلیف طرح ترافیک در شورای شهر پایتخت، طی شدن فرآیند ثبت‌نام حتی به ماه‌های ابتدایی امسال هم رسید، امسال هم تا میانه دی ماه تازه صحبت‌هایی درباره بررسی طرح ترافیک مطرح است؛ با این تفاوت که این بار نه تنها سهمیه طرح‌ها که خود محدوده و شکل اجرای طرح هم در حال بررسی دوباره است.

 

سال گذشته شورای شهر تهران ساعت طرح ترافیک را افزایش داد و البته روزهای پنجشنبه را از شمول روزهای طرح خارج کرد. همچنین تعرفه تردد روزانه در طرح ترافیک نیز بر اساس فاکتورهایی مثل سهمیه معلولان و جانبازان و خودروهای هیبریدی، معاینه فنی و معاینه فنی برتر و ساعت ورود و خروج از طرح متفاوت تعیین شد، ضمن اینکه قرار شد از کسانی که سهمیه روزانه را تهیه نکرده‌اند، در صورت ورود به طرح، علاوه بر جریمه راهنمایی و رانندگی، عوارض ورود به طرح هم به صورت بدهی در حساب شهروندی محاسبه شود. شکل ارائه سهمیه‌های طرح ترافیک هم تغییر کرد و برای اولین بار نام گیرندگان طرح ترافیک خبرنگاری هم اعلام شد. هرچند مجموع این تغییرات از دید برخی با انتقادهایی همراه بود، اما برخی دیگر هم معتقدند مجموع این تغییرات مثبت بوده است.

 

در ماه‌های گذشته انتشار اخباری درباره بررسی برای تغییر در محدوده طرح ترافیک ۹۸ در کمیسیون‌های شورای شهر تهران خبرساز شد. گفته می‌شد که شورای شهر در حال بررسی افزایش دایره طرح ترافیک به طرح زوج و فرد است. این موضوع البته در ساحت رسانه‌ای پاسخ‌ها و اظهارنظرهایی از سوی چهره‌های شورای شهر تهران، مسئولان شهرداری پایتخت و البته فرماندهان انتظامی و پلیس راهور را به دنبال داشت. با این حال در پاسخ به این واکنش‌ها اعلام شد که این موضوع تنها در حال بررسی است و هنوز هیچ تصمیمی درباره آن گرفته نشده است.

 

سه شرط پلیس برای هر‌گونه تغییر در طرح ترافیک و زوج و فرد

با این حال و در میانه گمانه‌زنی‌ها درباره سرنوشت طرح ترافیک ۹۸، دیروز سردار حسین رحیمی رئیس پلیس پایتخت در حاشیه اجرای ششمین مرحله از طرح دستگیری سارقان و مجرمان حرفه‌ای شهر تهران در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت ادغام طرح ترافیک و زوج و فرد از سال آینده گفت: «در این زمینه جلسات کارشناسی مختلفی برگزار شده است. این مسئله باید بررسی شود و ما سه شرط مهم را برای هر‌گونه تغییر در نحوه اجرای طرح ترافیک و زوج و فرد بیان کرده‌ایم. نخست اینکه این طرح زحمتی برای مردم ایجاد نکرده و سبب افزایش رضایتمندی آنان شود». وی افزود: «دو شرط دیگر نیز این است که طرح منجر به کاهش آلودگی هوا شده و سبب تسهیل در ترافیک و عبور و مرور شود».

 

پاسخ معاونت ترافیک شهرداری تهران به نقدها درباره طرح ترافیک فعلی

در شرایطی که موضوع چگونگی طرح ترافیک سال آینده هنوز معلوم نیست، معاونت حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران با انتشار اطلاعیه‌ای در مورد «ادعاهای نادرست» درباره طرح ترافیک فعلی توضیحاتی را ارائه کرده است که چه بسا برای شفاف‌سازی درباره تغییرات آتی طرح نیز به کار بیاید. این معاونت در اطلاعیه خود در‌این‌باره نوشته است: «اخیرا موج تازه‌ای در چند رسانه علیه عملکرد معاونت حمل‌و نقل و ترافیک شهرداری به راه افتاده که به طور مشخص، موفقیت‌های طرح ترافیک جدید را هدف گرفته است». به عنوان مثال در این اطلاعیه درباره «کاهشی بودن روند درآمدهای ناشی از طرح ترافیک در سال ۹۷» آمده است: «اولا هدف از اجرای طرح ترافیک جدید، کنترل ترافیک و در حد امکان کاهش آلودگی هوا بوده است، نه کسب درآمد بیشتر. نکته جالب اینکه انتقاد از کاهش درآمد توسط کسانی مطرح می‌شود که در ابتدا مدعی بودند هدف طرح ترافیک جدید، افزایش درآمد شهرداری است!

 

ثانیا روند درآمدهای ناشی از طرح ترافیک جدید، کاهشی نیست و رو به افزایش است. با‌توجه به اینکه در طرح ترافیک جدید، فروش سالانه حق تردد در محدوده حذف شده و نرخ عوارض بنا به شاخص‌هایی چون زمان تردد و سطح آلایندگی خودروها به صورت روزانه محاسبه می‌شود، لذا درآمدها به صورت مقطعی کاهش یافته و از شکل یکباره در اول سال به کل سال منتقل شده است. البته مجموع درآمدهای حاصل از طرح ترافیک جدید از سال‌های قبل بیشتر بوده‌ اما نه به علت افزایش‌ بلکه به این علت که دیگر از تخلفات خودروهایی که تردد غیرمجاز دارند، چشم‌پوشی نمی‌شود و عدالت بیشتری بین همه در برابر قانون مراعات می‌شود. اما به طور کلی میزان تحقق درآمد تا امروز کمتر از سال پیش بوده که این موضوع با در نظر داشتن اهداف اصلی طرح ترافیک، توجیه‌پذیر است». این اطلاعیه همچنین درباره ادعای «افزایش بار ترافیکی در محدوده طرح» آورده است: «[این ادعا] کاملا با مشاهدات مردمی و میدانی و داده‌های مرکز کنترل ترافیک، در تعارض است. بار ترافیکی محدوده و نیز خارج از آن پس از اجرای طرح ترافیک جدید، در نیمه اول و همچنین نیمه دوم سال تا زمان حاضر، کاملا کمتر شده است و حتی مردمی که هر روز در محدوده طرح ترافیک تردد دارند نیز این تغییر را کاملا احساس می‌کنند. اما به نظر می‌رسد که برخی عزیزان منتسب به شورای شهر، در این زمینه عمدا قصد دارند مطالب را وارونه جلوه دهند».

 

در این مطلب به نقدها و ادعاهایی مثل «برداشت سقف مبلغ عوارض تردد از حساب شهروندی کاربران، بابت رزرو حق تردد»، «عدم درج رقم بدهی طرح ترافیک در استعلام عوارض توسط دفاتر خدمات الکترونیک شهر» و «افزایش تردد غیرمجاز در محدوده طرح» نیز پاسخ‌هایی داده شده است.

 

طرح ترافیک خبرنگاران حذف می‌شود؟

در میان دغدغه‌های عام شهروندان تهرانی درباره محدوده و مبلغ عوارض طرح ترافیک، سهمیه‌های طرح ترافیک برای گروه‌های خاص هم همواره مورد توجه است. این روزها در میان بررسی‌های مربوط به طرح ترافیک سال آینده، موضوع سهمیه‌ها و به ویژه سهمیه خبرنگاران هم در حال بازبینی و بازنگری است. علی پیرحسین‌لو، مشاور معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران روز دوشنبه از جلسه کمیته فرهنگ و رسانه شورای شهر تهران درباره موضوع طرح ترافیک خبرنگاران خبر داده بود.

 

وی به ایلنا گفت: «روز دوشنبه ۱۷ دی‌ماه دومین جلسه کمیته فرهنگ و رسانه شورای شهر درخصوص این موضوع برگزار شد. در جلسه قبلی پیشنهادهای کلی و بحث‌هایی در مورد اصلاح شیوه توزیع طرح خبرنگاری و دغدغه‌های اصحاب رسانه‌ها مطرح شده بود و در جلسه دوم پیشنهادهای مکتوب اعضا به بحث گذاشته شد. قرار است در جلسه بعد براساس جمع‌بندی پیشنهادها، در این زمینه اقدام به تصمیم‌گیری کنیم. البته عجله‌ای هم در این زمینه وجود ندارد و باید دید روند بحث‌ها چگونه پیش می‌رود». وی در توضیح نتایج این جلسات، از عزم برخی اعضا درباره حذف طرح ترافیک خبرنگاران در سال ۹۸ و شیوه‌های جایگزینی آن خبر داد. ارائه کارت‌های اعتباری به خبرنگاران برای استفاده از مترو و اتوبوس (که امسال نیز برای خبرنگارانی که از سهمیه طرح ترافیک استفاده نکردند اختصاص یافت)، اضافه شدن تاکسی به شمول استفاده از این کارت‌ها، مهم‌ترین پیشنهاد جایگزینی است که به گفته پیرحسین‌لو از سوی مدیران برخی خبرگزاری‌ها ارائه شده است. اعطای یارانه ریالی مستقیم به رسانه‌ها توسط شهرداری نیز از دیگر راه‌های مطرح شده بوده است.

 

مشاور معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران درباره اصلاح روند توزیع طرح ترافیک نیز می‌گوید: «‌همانند سال قبل، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تمایل دارد تا توزیع طرح ترافیک خبرنگاران در اختیار این ارگان باشد و تشکل‌های صنفی نیز معتقد هستند توزیع طرح ترافیک خبرنگاران باید در اختیار آنها باشد. اما در نهایت افراد اذعان داشتند توزیع طرح ترافیک در سال ۹۷ عادلانه‌تر از سال‌های پیش بوده و اشکالات کمتری به آن وارد بوده است، به همین دلیل اغلب تاکید می‌کردند که می‌توان بدون یک تغییر اساسی، همین طرح ترافیک فعلی را اصلاح کرد. مثلا یک پیشنهاد این بود که رسانه‌هایی که به هر نحوی از بودجه و امکانات دولتی و عمومی استفاده می‌کنند، طرح ترافیک خبرنگاری دریافت نکنند و طرح با تخفیف صرفا به رسانه‌های بخش خصوصی تعلق گیرد».

 

ارائه سهمیه بر اساس رتبه‌بندی وزارت ارشاد، سابقه و دوره فعالیت بیشتر و نظم انتشار بهتر یا قرارگیری دفتر در محدوده طرح از هم دیگر مواردی بوده که برای تاثیرگذاری بر روند توزیع سهمیه طرح پیشنهاد شده‌اند. با این حال پیرحسین‌لو اشاره می‌کند که هیچ کدام از این بحث‌ها نهایی نشده و ظرف یکی دو هفته آینده درباره آن تصمیم‌گیری می‌شود.

 

به هر ترتیب باید منتظر بود تا اجزای گوناگون طرح ترافیک ۹۸، بعد از بررسی‌های تخصصی، در شورای شهر مورد بررسی نهایی و تصویب قرار گیرند. با این حال شاید بهتر باشد که شورای شهر با تصمیم‌گیری سریع‌تر دراین‌باره، سازوکار طرح را پیش از فرا رسیدن سال جدید به انجام برساند و تصمیم‌گیری درباره طرح ترافیک ۹۸ را به ماه‌های ابتدایی این سال نیندازد. هر چند به نظر می‌رسد طرح ترافیک، با گذشت چند دهه از اجرای آن، فراتر از این بررسی‌ها و بحث‌های سالانه‌ نیاز به یک بازنگری کلی و سازوکاری مشخص برای پرهیز از این دوباره‌کاری‌ها و آزمون و خطاهای سالانه داشته باشد.

 

ebtekarnews.com
  • 10
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش