پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۳۴ - ۰۳ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۰۷۸۷
شهری و روستایی

تخریب شهرداری و شورا با رمز حذف نام شهید

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

چندی پیش انتشار چند عکس از برخی از تابلوهای خیابان‌های تهران در منطقه یک در فضای مجازی جنجال آفرید و حذف واژه شهید از این تابلوها با واکنش‌های بسیاری همراه بود. حتی شهردار این منطقه به این عکس‌ها واکنش نشان داد و اشتباه پیمانکار را در تهیه تابلوهای ترافیکی دلیل این اتفاق دانست و اعلام کرد: «تنها چند تابلو از ۱۵۰ تابلوی دیوارکوب مزین به نام شهدا فاقد عنوان شهید بوده که این تابلو نیز جزو تابلوهای ترافیکی بوده و جهت راهنمایی رهگذران نصب شده و به دستور شهردار همه تابلوها پایش و رفع نقص شده است.»

همان‌طور که مشرق گزارش می‌دهد، پس از حذف نام شهدا از برخی معابر شهر تهران، در اقدامی ادامه‌دار و مشکوک، این‌بار نام شهدا از تابلوی کوچه‌های شهرهای کرمان، تبریز و شیراز حذف شد تا احتمال عمدی‌بودن این اتفاق را در اذهان عمومی قوت ببخشد.

حجت الاسلام سيد محمدعلي آل هاشم نماينده ولي فقيه استان آذربايجان شرقي در نماز جمعه اين هفته متذکر شد که پروژه شهيدزدايي چند سالي هست در کشور آغاز شده و مختص تبريز نيست. وي اعلام کرد: «براي بار اول تذکر مي‌دهيم که عاملان اين اقدام در جهت اصلاح برآيند وگرنه با خشم مردم آذربايجان مواجه خواهند شد. اين درحال است که ۳۰ شهريورماه اين موج به استان سمنان نيز رسيد و با واکنش‌هاي بسياري از شهروندان اين استان که بعد از اصفهان و قم بيشترين شهيد را تقديم اسلام و دفاع از خاک وطن کرده‌اند، مواجه شد. در تصاوير منتشر شده در فضاي مجازي ، تابلويي از ابتداي کوچه‌هاي خيابان شهيد منتظري سمنان ديده مي‌شود که نام شهيد در روي تابلو درج نشده است، اما ساعاتي بعد مشخص شد نام خيابان شهيد منتظري تغيير نيافته و تابلوي ورودي خيابان داراي عبارت شهيد است گرچه فرسودگي تابلو و کمرنگ‌بودن عبارت شهيد مشهود قلمداد مي‌شود.

واکنش‌ها و اظهار نظرها به نام حذف شهيد در خيابان‌هاي تهران ادامه دارد و سردار بهمن کارگر رئيس ستاد مرکزي مراسم بزرگداشت هفته دفاع مقدس در اين باره گفته است: حذف نام شهدا از کوچه‌ها کاري سهوي بوده است و کسي در جمهوري اسلامي ايران درباره نام شهدا نمي‌تواند عمدا چنين کاري انجام دهد. البته اين تصميم مقداري کج سليقگي بوده است. ما تذکرات لازم را داده‌ايم و از طرفي بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس به‌دليل ماهيت فعاليت‌اش درگير مسائل جناحي نمي‌شود.

حذف نام شهدا کذب است

شهردار تهران نيز روز گذشته (سه شنبه) در مراسم رونمايي از تمثال ۲‌هزار شهيد تهران با اشاره به برخي شيطنت‌ها در فضاي مجازي در خصوص حذف نام شهدا از سر در خيابان‌هاي پايتخت گفت: اين موضوع کذب است. پيروز حناچي توضيح داد: از ۶ ماه قبل با هماهنگي بسيج شهرداري تهران تصميم گرفته شد تمثال شهداي پايتخت نصب و نوسازي شود و به مناسبت هفته دفاع مقدس به خيابان عرب سرخي آمديم تا تمثال اين شهداي بزرگوار را نصب کنيم.

وي در واکنش به اين موضوع که خانواده شهدا از حذف نام شهدا از سر در خيابان هاي پايتخت نگران هستند گفت: فضاي مجازي قابل اعتماد نيست و امروز ۴۰۰ نفر در آلباني و تعداد بيشتر در تل آويو اخبار کذب توليد مي‌کنند. گزارش‌هايي از اقدامات شهرداري تهران در اين خصوص در فضاي مجازي به دستم رسيده اما گزارش رسمي هنوز نرسيده است. شهرداري تهران بخشنامه بررسي نام شهدا روي تابلوهاي معابر پايتخت را داده و اعلام کرده است اگر کوتاهي از پيمانکار در اين زمينه صورت گرفته باشد يا اصلاحات انجام نشده باشد، پيمانکاران خاطي عزل خواهند شد.

بازي سياسي است

يک عضو شوراي شهر در اين باره به «آرمان ملي» مي‌گويد: ما که هيچ‌تابلويي را بدون نام مقدس «شهيد» در تهران نديديم و فقط اخبار اين موضوع را دنبال کرده‌ايم، اما من معتقدم که متاسفانه يک جريان خاص در جهت تخريب مديريت شهري آن هم در آستانه هفته دفاع مقدس دست به اين کار خيلي زشت زده و حالا در حال تبديل شدن به يک آشوب است. زهرا نژاد بهرام با تاکيد بر اينکه شهردار و اعضاي شوراي شهر تهران اکثرا از بچه‌هاي جبه‌هاي جنگ هستند، خاطرنشان مي‌کند: کسي از مسئولان جرات اين کار را ندارد، اين اخبار اگر هم درست باشد کار شهرداري و شوراي شهر، ارتش و سپاه نيست، پس کدام جريان دست به حذف نام شهيدان زده است. در خانواده بزرگ شهرداري و شوراي شهر هزاران جانباز و ايثارگر وجود دارد و نمي توان با اين ابزارها، اين نهاد شهري را تخريب کرد و فقط کشور از اين اخبار دچار ضعف مي‌شود.

دولتمردان ما امروز با اقتدار در برابر يکي از کشورهاي بزرگ جهان ايستاده و در حال مذاکره است و اين اتفاقات در آستانه هفته دفاع مقدس، اقدامي در جهت تخريب روحيه دولتمردان ما خواهد بود. وي در پايان مي‌افزايد: تهران شهر ۷۰۰ کيلومتري است و به فرض که چند تابلوي معابر نام شهيد آن مخدوش شد، کساني که به اين موضوع دامن مي‌زنند چرا اين تابلوها را اصلاح نکرد، چرا مديريت شهري را تخريب مي‌کنيد.

ما اين آمادگي را داريم که در عرض کمتر از يک ساعت اين تابلوها را اصلاح نماييم، اما جريان سازي در اين رابطه يک موضوع سياسي است. اگر موارد نادري در اين رابطه پيدا شد و اگر حسن نيت داريد، اعلام کنيد که سريع اصلاح شود و اگر حسن نيت وجود نداشت، پس مي‌خواهيد انتقام سياسي بگيريد. همه تابلوهاي معابر شهر که اين اشکال را ندارند و اگر هم در برخي از مواقع يک يا دو مورد محدود هم ديده شد، به ما اطلاع دهيد. من فکر مي‌کنم اين اخبار يک بازي سياسي است که از آن طرف مرزها پيگيري مي‌شود.

سهم اندک شهيده‌ها از ۱۸‌هزار کوچه تهران

نقش زنان در هشت سال دفاع مقدس غيرقابل انکار است و قرار گرفتن تنها نام پنج شهيد زن از ۱۸‌هزار خيابان، کوچه و بن‌بست (چهار خيابان و يک بن‌بست به نام زنان شهيد) مي‌تواند موضوع قابل تأملي باشد. محبوبه رضايي فعال حوزه زنان در اين باره مي‌گويد: مسئولان شهري بدون اينکه بخواهند به‌صورت اتوماتيک تلاشي براي آوردن نام زنان به سطح شهر نمي‌کنند، چون اصلا برايشان مهم نيست و فکر مي‌کنند طبيعي است که خبري از شعراي زن، ورزشکاران زن و شهداي جنگ و انقلاب روي تابلوهاي شهري نيست. اين در حالي است که نصب بنري بزرگ در ميدان وليعصر (عج) در جريان مسابقات جام جهاني ۲۰۱۸ و خالي‌بودن جاي زنان بر روي اين ديوارنگاره واکنش‌هاي بسياري به همراه داشت و خيلي سريع اين بنر اصلاح شد.

عضو کميته نامگذاري شوراي شهر تهران اما معتقد است که ما نمي‌توانيم زنان را که نيمي از جامعه هستند، ناديده بگيريم. حجت نظري معتقد است که براي ناديده نگرفتن زنان بايد در همه حوزه‌ها تلاش شود، نامگذاري خيابان‌هاي شهر نيز از اين قاعده مستثني نيست. اين مسأله هم درمورد شهداي زن و هم زنان نام‌آور در ديگر حوزه‌ها از ادبا گرفته تا ورزشکاران صدق مي‌کند.

وحید استرون

  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
ویژه سرپوش