جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۱:۳۵ - ۱۱ دي ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۰۰۹۴۶
محیط زیست و گردشگری

بوی نامطبوع به تهران بازگشت | آلودگی هوای تهران برای ششمین روز پیاپی

بوی نامطبوع در تهران,آلودگی هوا و بوی بد در تهران

 بوی نامطبوع که در چند سال اخیر به لیست چالش‌های پایتخت اضافه‌شده است، در چند روز اخیر مجدداً به تهران بازگشته و شهروندان تهرانی را در برخی از مناطق تهران آزار داده است. چند روزی است پایتخت‌نشینان در فضای مجازی یک‌بار دیگر از بوی بدی که در برخی از مناطق تهران استشمام می‌شود حرف می‌زنند. بوی مرموزی که منشأ آن هنوز مشخص نیست و معمولاً در زمستان و به‌ویژه دی‌ماه  در تهران منتشر می‌شود. باوجوداین که در چند روز گذشته انتشار بوی نامطبوع صدای  ساکنان برخی از مناطق تهران را درآورده است، اما   محمدخانی رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران در این خصوص به رکنا گفته: در سال جاری، هنوز از سوی شهروندان در خصوص استشمام بوی نامطبوع به مدیریت شهری و ۱۳۷ اعلامی نشده است.

 رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران تأکید کرده: مسئولان پسماند، خدمات شهری و آتش‌نشانی تهران تأکید دارند که تاکنون گزارش مردمی در مورد استشمام دوباره بوی نامطبوع در شهر آن‌هم در سال جاری ثبت‌نشده است. احتمال داده می‌شود انتشار این بوی نامطبوع به دلیل وارونگی و آلودگی هوا در برخی از نقاط شهر ایجاد شود که البته در حد احتمال است و سازمان‌های مربوطه و ستاد مدیریت بحران به حتم بررسی در خصوص ریشه‌یابی منشأ این بوی را ادامه می‌دهند. یکشنبه گذشته، معاون عمرانی استانداری تهران نیز به روزنامه دنیای اقتصاد اعلام کرد به‌زودی  موضوع بوی نامطبوع در تهران مورد پیگیری قرار می‌گیرد و شناسایی منبع بوی نامطبوع در دستور کار قرارگرفته است؛ اما درحالی‌که قرار بود نهادهای مسئول و دست‌اندرکاران مأمور برای پیگیری منشأ بوی نامطبوع تهران اقدام به نصب سنسور برای شناسایی منبع بو کنند، عملاً این اتفاق در سال گذشته رخ نداد و در سال جاری نیز بوی بد در تهران استشمام شد.

بوی نامطبوع سه سال  در تهران منتشر می‌شود

البته این اولین بار نیست که بوی بد  در پایتخت ایران استشمام می‌شود. این بوی نامطبوع نخستین بار در پاییز (آبان ۱۳۹۷) در مناطق مرکزی شهر تهران به مشام شهروندان تهرانی رسید. در سال ۹۸ در روزهای ۱۱، ۱۷، ۲۳ و ۲۴ آذرماه و روز یکم دی‌ماه، بوی نامطبوعی تهران در بخش‌هایی از پایتخت برای چند ساعت استشمام شد. سال گذشته  نیز برای دومین بار متوالی بوی بد در شهر تهران و به‌دفعات در پاییز و زمستان به‌خصوص شب‌هنگام منتشر و استشمام شد،تاکنون از فاضلاب، مرکاپتان، آرادکوه و مازوت‌سوزی صنایع به‌عنوان علت ایجاد بوی نامطبوع در تهران یادشده است.

 سال ۹۸ انوشیروان محسنی بندپی، استاندارد وقت تهران  به ایسنا گفته بود «از فرودگاه حضرت امام خمینی تا مرقد ایشان، ۲۸ نقطه و کانون شناسایی‌شده که بعد از ۳۰سال بوی بد به مشام می‌رسد. باید بفهمیم که منشأ این بوی بد از کجاست؟»

اوایل دی ۱۳۹۸، مسعود تجریشی، معاون سازمان حفاظت محیط‌زیست آن زمان اعلام کرد که بر اساس یافته‌های علمی این سازمان «عامل بوی نامطبوع در تهران مربوط به افزایش غیراستاندارد میزان گوگرد است.» رئیس کمیته محیط‌زیست شورای شهر تهران انتشار بوی نامطبوع در شهر تهران حاکی از یک معضل محیط‌زیستی نوپدید در شهر است که می‌توان آن را به اژدهایی چند سر تشبیه کرد که هرسال، سر جدیدی به آن اضافه می‌شود.  مدیرکل محیط‌زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران وقت در ۸ آذرماه ۱۳۹۹ در گفت‌وگو با ایسنا گفت: هنوز منبع یا منابع دقیقی برای بوی نامطبوع تهران شناخته‌نشده‌اند اما انباشت زه آب در لایه‌های زیرسطحی پس از بارش باران، افرایش بار فاضلاب در شبکه زیرسطحی، آلودگی ناشی از سوخت فسیلی و تغییرات SO۲ (دی‌اکسید گوگرد) در هوا و رطوبت هوا در این موضوع بی‌تأثیر نیستند؛ و اما تاکنون یکی از عوامل مؤثر در انتشار این بو فاضلاب و کانال‌های سطحی در شهر عنوان‌شده است. همچنین افزایش غلظت آلاینده دی‌اکسید گوگرد در برخی از ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوای شهر تهران گزارش‌شده است. این آلاینده در برخی ایستگاه‌ها حدود سه تا چهار برابر افزایش پیداکرده و در ابتدا از سمت ایستگاه‌های جنوب‌غرب تهران آغاز شد.

پرونده برای بوی نامطبوع تهران

پارسال  پرونده‌ای برای شناسایی منشأ بوی نامطبوع تهران تشکیل شد که در این پرونده چند متهم اصلی به‌عنوان منابع انتشار بوی بد پایتخت معرفی شدند. در این پرونده، از نقش انتشار گازهای ناشی از سوخت مازوت در صنایع و پالایشگاه‌ها، گاز مرکاپتان، آلودگی هوا و کیفیت پایین بنزین و... به‌عنوان متهمان اصلی انتشار بوی نامطبوع در تهران در فصول سرد سال نام برده شد؛ اما عملاً بدون آنکه این پرونده‌سازی‌ها نیز نتایج مشخصی به دنبال داشته باشد و منجر به شناسایی عامل اصلی انتشار بوی نامطبوع شود، موضوع استشمام بوی بد در پایتخت به دست فراموشی سپرده شد.

به گفته مسئولان دستگاه سنجش بوی بد در تهران به‌تازگی نصب و راه‌اندازی شده است؛ اما آنچه مشخص است اینکه تاکنون این دستگاه موفق به شناسایی منشأ بوی بد در تهران نشده است. آن‌طور که متولیان این امر اعلام کرده‌اند هم‌اکنون استانداردهایی به‌منظور شناسایی و کیفیت‌بندی بو در شهر تهران و فاکتورهای بوی نامطبوع در دست تدوین قرار دارد و ابزارهایی برای پایش بوی نامطبوع در نظر گرفته‌شده است.

اما آنچه در این میان از اهمیت برخوردار است، مربوط به موضوع نصب سنسورهای پایش بو در شهر تهران است که بنا بر اعلام متولیان این حوزه طراحی و نصب سنسورهای آنلاین برای پایش بو در نقاطی که پتانسیل ایجاد بوی نامطبوع دارند در دستور کار قرارگرفته است. بر اساس آنچه اعلام‌شده است حداقل زمان برای ارائه مستندات مربوط به منابع ایجاد بوی نامطبوع در تهران به‌صورت دقیق و علمی به ۶ ماه آینده موکول شده است. در واقع این موضوع نشان می‌دهد مدت‌زمان اعلام‌شده از سوی متولیان این حوزه برای معرفی منشأ بوی نامطبوع تهران حداقل اوایل سال آینده است. در واقع این تأخیر زمانی در شناسایی و رفع منبع ایجاد بوی نامطبوع در شهر تهران می‌تواند  خطرات جدی برای شهروندان به همراه داشته باشد.

آلودگی هوای تهران برای ششمین روز پیاپی

با اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، در طول امروز (۱۱ دی‌ماه) سکون جو و انباشت آلاینده‌ها سبب کاهش کیفیت هوا و برقراری شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس می‌شود.

بوی نامطبوع در تهران,آلودگی هوا و بوی بد در تهران

به گزارش ایسنا، پیش‌بینی‌های انجام‌ شده در شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران حاکی از آن است که در صبح امروز (۱۱ دی ماه) همزمان با آغاز تردد خودروها کیفیت هوا در بیشتر مناطق در محدوده ناسالم برای گروه‌های حساس قرار خواهد گرفت که ناشی از پایداری و سکون جو طی ساعات گذشته است. عدم وزش باد مؤثر در طول روز پراکندگی آلاینده‌ها را محدود خواهد کرد.

به‌تدریج با رشد ناپایداری جوی تا اواخر وقت شنبه (۱۱ دی ماه) و افزایش نسبی تندی باد تا حدودی از غلظت آلاینده‌ها کاسته خواهد شد، با این‌حال با افزایش ترافیک شامگاهی برقراری وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس در برخی مناطق پرتردد پیش‌بینی می‌شود.

صبح روز یکشنبه (۱۲ دی ماه) افزایش ترافیک صبحگاهی سبب افزایش غلظت آلاینده‌ها و کاهش کیفیت هوا در مناطق پرتردد خواهد شد.کاهش تندی باد در طول روز از پراکندگی آلاینده‌ها جلوگیری می‌کند.

با برقراری شرایط پایدار جو و عدم وزش باد مؤثر تا ساعات پایانی یکشنبه ( ۱۲ دی ماه) و نیز با افزایش ترافیک، بر میزان غلظت ذرات معلق افزوده خواهد شد که برقراری وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس در مناطق پرتردد را به‌دنبال خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، آلاینده شاخص هوای پایتخت طی ۲۴ ساعت گذشته «ذرات معلق کمتر از ۲.۵میکرون» با میانگین ۱۳۵ بود و کیفیت هوای پایتخت در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار داشت. آلاینده شاخص هم‌اکنون «ذرات معلق کمتر از ۲.۵میکرون» با میانگین ۱۲۰ و کیفیت هوا در محدوده ناسالم برای گروه‌های حساس است.

hamdelidaily.ir
  • 10
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش