یکشنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۹:۳۷ - ۲۷ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۷۰۳۹
محیط زیست و گردشگری

تغییراقلیم و بحران آب در ایران؛

آرام آرام باید فاضلاب خود را تصفیه کنیم و بنوشیم

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست,محیط زیست
همایش بین رشته‌ای آب امروز با حضور جمعی از متخصصین برگزار شد.

به گزارش خبرآنلاین؛ سال به سال وضعیت بحران آب در ایران روبه بدتر شدن است؛ امسال هشدارهای زیادی در رابطه با این مسئله داده شد، به همین منظور صبح امروز همایش بین رشته‌ای آب با حضور برخی از معماران و اساتید دانشگاه‌ها و متخصصین در مرکز نوآوری‌های شهر تهران برگزار شد و تعدادی از اساتید و متخصصان آب و تغییر اقلیم به سخنرانی پرداختند.

 

کاوه مدنی، استاد آنالیز سیستم و سیاست مرکز سیاست محیط زیست امپریال کالج لندن امروز با اشاره به وضعیت آب‌های سطحی کشور گفت: خسارتی كه به زيرزمين زديم وحشتناک تر از خسارتی است که بر درياچه‌ ارومیه زدیم. در گذشته ما از قنات‌ها استفاده می‌کردیم مفید هم بودند چون عمرشان ثابت بود اما ما به چاه‌ها روی آوردیم این اوضاع را خطرناک‌تر کرد.

 

او ادامه داد: دیگر باید آرام آرام فاضلاب خود را تصفيه كنيم و آن را بنوشیم. یک درياچه را از دست داديم، هامون خشک شد، گاوخوني هم همینطوز و...

 

مدنی با سپس با طرح این سوال که چرا این اتفاقات افتاده است عنوان کرد:  يكي از دلايل اين است كه جمعيت افزايش پيدا كرده، مهم‌تر اینکه اين افراد كجا زندگي مي كنند؛ ۷۰ درصد ایرانی ها شهرنشین و از ۴ یا ۵ شهر بزرگ ایران هستند. برخی فکر می‌کنند كشاورزي متهم اول است، کشاوری ۹۰ درصد آب را مصرف نمی‌کند ما ۹۰ درصد آب به آنها‏ تخصيص مي دهيم.

 

استاد دانشگاه امپریال کالج گفت: بخش کشاورزی فرسوده است و مشكلات زیادی دارد. چون به علت شرايط اقليمي نمي توانيم كشت ديم داشته باشيم.

 

مدنی در رابطه با صرفه‌جویی مصرف کنندگان آب شرب گفت: اين معنا ندارد كه مصرف كننده آب شرب تاثيری در ایچاد بحران آب ندارد، آنهم وقتی که ارزش آب شهري با كشاورزي فرق دارد، حالا اینکه يك كشاورز خراساني چقدر آب مصرف مي كند به من ربط ندارد.

 

او از یکی دیگر از دلایل کم آبی در ایران گفت: یک دلیل ديگر هم عطش توسعه ما در ایران است؛ ساخت برج ميلاد و دو طبقه کردن پل صدر از اشاره‌های این مسئله است. برای مثال زدن يك نمونه خوب در فضاي شهري می‌تواند از اصفهان نام برد، در این شهر كمبود آب حس شده است، چون آبی دیگر نيست.

 

مدنی افزود: در كنار كمبود آب يك سري كاتاليزور دیگر هم برای تسریع در خشکسالی در ایرن داريم؛ تغیيراقليم، سدسازي در تركيه و ...

 

او با اشاره به اینکه ۴ انقلاب تاکنون در تاریخ جهان رخ داده افزود: ما هنوز در انقلاب دوم یعنی در انقلاب صنعتي گير كرده‌ايم، ولي می‌توانیم مستقیم به سمت انقلاب چهارم برویم. این فرصت می‌تواند مي تواند فضاي بهتري را براي ما به وجود بياورد، انرژي‌هاي پاک، بحث شهرهاي هوشمند، نحوه استفاده از زمين و ...

 

مدنی در پایان در رابطه با آگاهی مدیران ایرانی گفت: ما سال های سال  بر اساس ١٣٠ ميليارد متر مكعب آب برنامه ریزی کردیم ولي الان حتی نمي دانيم چقدر آب داریم.

 

در ادامه مصطفی جعفری، برنده مشترک جایزه صلح نوبل در سال ۲۰۰۷ در موضوع تغییر اقلیم هم امروز در رابطه موضوع تغییراقلیم و بحران آب در مسائل شهری گفت: بحث تغیيراقليم در موضوع مديريت شهري مهم است، هر اقدامي كه مي خواهيم انجام دهيم بايد تغييراقليم را هم لحاظ كنيم.

 

او افزود: به نظر من نقش مديريت بسیار مهم است وگرنه تغييراقليم بحران را شدیدتر می‌کند وباعث می‌‌شود ما به از لب دره به بیفتیم.

 

این استاد دانشگاه در ادامه عنوان کرد:، يكي از شرايط بررسي كارهاي عمراني بحث محيط زيست است، در عوامل اقليمي اتفاقاتي وقتی دما بالا می‌رود اتفاقاتی می‌افتد بايد در مديريت به این مسئله توجه كنيم. نمي توانيم شهر را بدون اقليم مطالعه كنيم.

 

چعفری در پایان از یکی از پیامدهای تغییراقلیم گفت: اثرات تغييراقليم در رابطه با آب مسائل سيل و خشكسالي است، يعني زمان بارش كوتاه‌تر مي‌شود و از سویی فاصله بين بارش ها هم طولاني‌تر.

 

علیرضا مساح استاد دانشگاه تهران هم در این همایش گفت: از سال ۱۸۰۰ میلادی تاكنون دمای کره زمین افزایش پیدا کرده است، بر خلاف دما ميانگين بارش تغيير نكرده، ولي سطح درياها افزايش پيدا كرده است.

 

او در رابطه با علل این افزایش دما گفت: به طور کلی چند عامل اين تغييرات را ايجاد مي‌كنند، يكي افزايس فعايت‌هاي خارجي خورشید است. اما بعد از سال ۱۹۶۰ فعاليت خورشیدی ثابت بوده ولي باز هم دما افزايش پيدا كرده است..

 

مساح سپس با نشان دادن نموداری گفت: عامل دیگر گازهاي گلخانه اي است، در اين نمودار مي بينيم اگر گازهای گلخانه‌ای منتشر نمی‌شدند دمای زمین به این شکل افزایش پیدا نمی‌کرد پس به عبارتي افزايش دما به واسطه گازهای گلخانه‌ای است.

 

او سپس با اشاره به تعهدات کشورها در توافق پاریس گفت: اگر جهان به تعهداتش در توافق پاريس عمل نكند، سطح آب درياها یک متر بالا می‌آید.

 

  • 14
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش