چهارشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۴
۱۲:۰۲ - ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۳۵۵۸
محیط زیست و گردشگری

وقتی اکسیر جوانی، تولیدکنندگان آن را پیر می‌کند

ژل رویال زنبور عسل,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
‌ارزش افزوده بالای تولید ژل رویال زنبور عسل در بازارهای جهانی سبب شده تا ایران نیز تولید این محصول با ارزش را در دستور کار صنعت زنبورداری قرار دهد.

‌‌به گزارش ایسنا،‌ ایران به رغم شرایط آب و هوایی مناسب و داشتن صنعت زنبورداری قوی، در سال های گذشته تنها به تولید عسل می پرداخت و به دیگر محصولات متنوع زنبور عسل همچون تولید ژل رویال و موم توجه چندانی نداشت، در حالی که این ماده مغذی دارای ارزش بالایی است.

عسل مهمترین محصول زنبور عسل است که توسط زنبورهای کارگر تولید می شود، اما فعالیت زنبورهای کارگر منحصر به تولید عسل نیست و محصولاتی همچون ژل رویال و موم را نیز تولید می کنند.

ژل رویال ( royal jelly ) به عناوین دیگری همچون شاه انگبین، شیر زنبور عسل، شهد شاهانه و غذای ملکه نیز شهرت دارد؛ این ماده بسیار مغذی و نیرو بخش بوده و در واقع به عنوان غنی‌ترین ماده مغذی بیولوژیک شناخته شده است.

این ماده از گذشته های دور به عنوان اکسیر جوانی و مایه حیات در طب باستان استفاده می شد و اکنون نیز در کشورهای پیشرفته جهان استفاده طبی از آن بر پایه تحقیقات دانشمندان در دانشگاه‌ها و موسسه های تحقیقاتی معتبر رایج است.

زنبورداری یکی از صنایع پررونق خراسان شمالی به لحاظ شرایط آب و هوایی این منطقه است که عسل تولیدی یکی از پاک ترین محصولات کشاورزی این منطقه بوده اما چند سالی است که تعدادی از زنبورداران این استان از تک محصولی خارج شده و به تولید محصولات دیگر صنعت زنبورداری همچون ژل رویال، گرده گل نیز روی آورده اند.

اما این زنبورداران برای تولید ژل رویال با مشکلات متعددی مواجه هستند که مشکلات موجود سبب شده تا آن ها تولید ژله رویال این محصول با ارزش را رها کرده و دوباره به تولید همان عسل بپردازند.

کاهش قیمت ژل رویال سبب دست کشیدن تعدادی از زنبوردارن برای تولید ‌آن شد

یکی از زنبورداران فعال خراسان شمالی که سالانه مقدار مناسبی از تولید عسل را دارد در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه در سال گذشته شش کیلوگرم ژل رویال و ۱۵۰ کیلوگرم گرده گل توانسته از کلونی های زنبور عسل برداشت کند، گفت: این حجم از تولید در سال گذشته به شکلی بوده که به شدت با مشکل خشکسالی مواجه بودیم و طبیعت به هیچ عنوان برای فعالیت زنبورهای عسل مناسب نبود.

وی افزود: اما مشکلات به وجود آمده سبب شد تا امسال به طور کلی تولید ژل رویال را رها کرده و فقط به تولید گرده گل آن نیز برای خوراک خود زنبورهای عسل در مواقع مورد نیاز و تولید عسل بپردازیم.

وی قیمت فروش ژل رویال را یکی از مشکلات موجود بیان کرد و ادامه داد: هر چقدر میزان تولید ژل رویال افزایش یافت، قیمت این محصول در بازار کمتر شد، بطوریکه قیمت آن محصول به کیلویی ۱۰ میلیون تومان هم رسید اما زمانیکه تولید آن افزایش یافت این رقم به عدد سه تا سه و نیم میلیون تومان کاهش یافت.

فروش هر کیلو ژل رویال کمتر از ۵ میلیون تومان ضرر است

این زنبوردار خراسان شمالی اظهار کرد: به طور کلی فروش ژل رویال کمتر از رقم پنج تا شش میلیون تومان در یک کیلوگرم ضرر است و به هیچ عنوان صرفه اقتصادی ندارد، چراکه هزینه کارگری زیادی را می طلبد و از سوی دیگر باید زمان خیلی زیادی برای تولید آن صرف کرد.

وی تصریح کرد: ورود ژل های رویال تایلندی، تایوانی و ... به داخل کشور نیز مزید بر تمام مشکلات موجود بوده که سبب شده تا رقم محصول تولید داخل به شدت افت کند.

وی به برند و صادارات این محصول نیز اشاره کرد و گفت: برندی نمی توان برای ژل رویال تولید شده تعریف کرد چراکه یکی از اقداماتی که باید برای برندسازی این محصول انجام داد آزمایش آن ها به لحاظ کیفی است چراکه کشورهای اروپایی این فاکتور مهم را مورد نیاز قرار می دهند اما این آزمایشی در این رابطه صورت نمی گیرد.

وی تاکید کرد: یکی از راه های حل مشکلات تولیدکنندگان ژل رویال صادرات این محصول است اما به علت وقوع تحریم ها این محصول نیز نمی تواند صادر شود.

کمبود کارگر ماهر مهمترین مشکل زنبورداران خراسان‌شمالی برای تولید ژله رویال

یکی دیگر از زنبورداران خراسان شمالی در ادامه در گفت و گو با ایسنا، کمبود کارگر ماهر را از دیگر مشکلات زنبورداران استان برای تولید ژله رویال در این استان بیان کرد.

وی افزود: در سایر استان‌ها زنبورداران از نیروهای کارگری ماهر خارجی استفاده می کنند و در این زمینه نیز بسیار موفق هستند.

وی با اشاره به اینکه گرفتن ژله رویال که دارای مزیت اقتصادی فراوانی برای زنبورداران این استان است با زحمات فراوانی مواجه است، ادامه داد: حداقل این استان به یک گروه کارگری ماهر زنبورداری ۱۵ نفره محتاج است.

تحریم‌های ظالمانه فروش ژله رویال در این استان را بی نصیب نگذاشت  

محمد علی شاددل مدیر عامل تعاونی زنبورداران خراسان شمالی در ادامه در گفت و گو با ایسنا گفت: تحریم‌های ظالمانه فروش ژله رویال در این استان را بی نصیب نگذاشت.

وی با اشاره به اینکه زنبورداران این استان توانستند طی امسال موضوع اقتصاد مقاومتی را به خوبی جامه عمل بپوشانند، افزود: در بسیاری از کشورها تولید محصولاتی همچون ژله رویال، گرده گل و ... جزء محصولات اصلی تولیدی از صنعت زنبورداری است و عسل به عنوان محصول جانبی محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: در همین راستا طی چند سال اخیر تعدادی از زنبوداران استان امر تولید ژله رویال، گرده گل را در کنار تولید عسل آغاز کرده اند که امسال در تولید این محصول پیشرفت چشمگیری را داشته‌اند‌.

شاددل اظهار کرد: زنبورداران استان در سال جاری موفق شدند که ۱۰۰ کیلوگرم ژله رویال تولید کنند که این میزان از حدود ۱۰ زنبورستان بوده و می مدیر  زان تولید، رقم مطلوبی بوده است که البته هنوز تولید این محصول ادامه دارد‌.

وی تصریح کرد: علاوه بر آن حدود دو تن گرده گل نیز در استان تولید شد که رقم قابل قبولی بوده است‌.

مدیر‌عامل تعاونی زنبورداران خراسان شمالی با بیان اینکه اما زنبورداران در فروش این محصولات با مشکل مواجه هستند، توضیح داد: قیمت این محصولات در بازار بالاست و توان مالی مردم نیز آنقدر نیست که بتوانند به راحتی آن را خریداری کنند، در نتیجه باید به سوی صادارات پیش رویم که تحریم ها این مسئله را نیز بی نصیب نگذاشته است‌‌.

وی گفت: اگر زنبورداران استان بتوانند این محصولات را با دلار به فروش برسانند؛ در اوضاع کاری آن ها تحول ایجاد خواهد شد‌.

  • 16
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش