چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳
۱۲:۵۶ - ۱۴ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۱۴۲۵
زنان، جوانان و خانواده

وجود ۲۱ میلیون زن «خانه‌دار» در کشور/ ۴۰ درصد پزشکان متخصص زنان هستند

زنان خانه دار,اشتغال زنان
یک جمعیت شناس با اشاره به افزایش حدود یک میلیون نفری زنان خانه‌دار در سال ۱۴۰۰ و به نسبت سال ۱۳۹۵، آمار این زنان را ۲۱ میلیون نفر اعلام کرد و در خصوص ضرورت توجه به بیمه زنان خانه‌دار، گفت: بسیاری از زنان خانه دار در کار غیر رسمی اشتغال دارند و تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نیستند که باید به این امر توجه کرد.

شهلا کاظمی پور در گفت‌وگو با ایسنا، با استناد به آمارهای سال ۱۴۰۰ در خصوص جمعیت زنان خانه‌دار اظهار کرد: مطابق با آمارهای سال ۱۴۰۰ تعداد زنان خانه‌دار ۲۱ میلیون نفر است که این رقم به نسبت سال ۱۳۹۵ حدود یک میلیون نفر افزایش پیدا کرده است.

۵۰ درصد ۲۰ تا ۲۴ ساله‌ها «خانه‌دار» هستند

ترس از «مالیات» از دلایل خانه‌دار معرفی شدن زنان

وی میانگین سنی زنان خانه دار ایرانی را حدود ۴۰ سال دانست و افزود: در آمارگیری‌ها وقتی زنی همسر نیز ندارد و خانواری "زن سرپرست" است، خود را خانه دار اعلام می‌کند و از این رو می‌توان گفت میانگین سنی زنان خانه دار حدودا ۴۰ سال باید باشد. با این وجود از هر رنج سنی در زنان خانه‌دار وجود دارد.

به گفته این جمعیت شناس، ۲.۵ درصد از زنان ۱۰ تا ۱۴ ساله، ۲۳ درصد از زنان ۱۵ تا ۱۹ ساله، ۵۰ درصد از زنان ۲۰ تا ۲۴ ساله و ۸۰ درصد زنان ۵۰ سال به بالا خود را خانه دار معرفی کرده‌اند.

کاظمی پور با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ جمعیت زنان ۱۰ ساله به بالا ۳۵ میلیون نفر بوده است که ۶۰ درصد این جمعیت یا به تعبیر دیگر، ۲۱ میلیون نفر از این جمعیت خانه‌دار هستند، ادامه داد: ۱۲ درصد از این جمعیت شاغل و ۲۰ درصد نیز محصل اند. با این وجود اشتغال زنان بیشتر از ۱۲ درصد است چراکه بسیاری از زنان در ایران در کار غیر رسمی مشغول هستند. برای مثال درحالی زنان مشغول در کار کشاورزی به ویژه در مناطق محروم خود را خانه‌دار معرفی می‌کنند که این زنان در اقتصاد خانوار مشارکت دارند. حتی در شهرها نیز بسیاری از زنانی که خود را خانه دار معرفی می‌کنند مشغول فعالیتهایی نظیر خیاطی در خانه، آرایشگری در خانه و... هستند و برای اینکه مجوز ندارند و یا به دلیل ترس از مالیات خود را خانه دار معرفی می‌کنند.

۱۸ درصد زنانه خانه‌داری «بیسواد» هستند

وی همچنین عنوان کرد که ۱۸ درصد از این ۲۱ میلیون نفر زن خانه دار، بی‌سواد هستند. همچنین ۱۷ درصد دارای تحصیلات ابتدایی، ۱۲ درصد دارای تحصیلات راهنمایی، ۹ درصد دارای تحصیلات متوسطه، ۲۳ درصد دارای تحصیلات دیپلم و ۲۰ درصد دارای تحصیلات عالی هستند که البته رنج سنی این زنان از ۱۰ سال تا بالای ۶۵ سال را شامل می‌شود.

پیش بینی «متاهل» بودن ۸۰ درصد زنان خانه‌دار

این جمعیت شناس در پاسخ به این سوال که آیا متاهل یا مجرد بودن این زنان خانه دار نیز مشخص  است؟، توضیح داد: مشخص نیست چند درصد این زنان خانه دار مجرد هستند اما به نظر می‌رسد ۸۰ درصد آنها متاهل و ۲۰ درصد مجرد باشند. حدود ۵ درصد این زنان جوان و دخترانی هستند که ازدواج نکرده، شغلی ندارند و در منزل پدری ساکن اند و با این وجود خود را خانه دار معرفی کرده‌اند. درواقع ۲۰ درصد از این زنان یا طلاق گرفته‌اند و یا در اثر فوت بی‌همسر شده‌اند و یا اصلا ازدواج نکرده‌اند.

کاظمی پور در پایان سخنان خود تاکید کرد: در خصوص بیمه زنان خانه دار که چندین سال است بر آن تاکید می‌شود باید توجه بیشتری کرد. بیمه زنان خانه دار باید حتما برای زنان خانه‌دار چه آنهایی که در خانه از فرزندان خود نگهداری می‌کنند و چه آنهایی که در بخش غیر رسمی مشغول به کاراند و یا در بخش کشاورزی و غیره به اقتصاد خانه کمک می‌کنند، باید اجرایی شود.

شاخص امید زندگی زنان ایرانی به ۷۸ سال رسید/بیسوادی دختران ریشه‌کن شد

مدیرکل بین الملل معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: شاخص امید به زندگی در میان زنان ایرانی به ۷۸ سال رسیده است و با انجام ۹۵ درصد زایمان‌ها در کشور توسط متخصصین زنان و زایمان، میزان مرگ و میر مادران بر اثر عوارض بارداری و زایمان کاهش چشمگیری داشته و به کمتر از ۲۰ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر رسیده است.

زنان خانه دار,اشتغال زنان

به گزارش ایسنا، خدیجه کریمی در نشستی در وزارت امور خارجه درباره حادثه تروریستی شاه چراغ در شیراز و روند تحولات در چند هفته اخیر که با حضور  باقری کنی معاون سیاسی و نجفی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه برگزار شد، ضمن تشریح ابعاد این حادثه، هر نوع تروریسم را محکوم و اظهار کرد: به عنوان یک زن ایرانی که در این سرزمین به دنیا آمده، رشد کرده، تلاش و تحصیل کرده و اکنون در کسوت استادی در حال خدمت به مردم خود می باشد، مایلم به گوشه‌ای از واقعیات پیشرفت زنان و دختران کشورم که علیرغم فشار حاصل از اقدامات قهری یک جانبه، ظالمانه و غیر قانونی حاصل شده است، اشاره کنم.

محو کامل شکاف جنسیتی در امر آموزش مقطع ابتدایی و متوسطه

بیسوادی دختران کاملا ریشه‌کن شده است

وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران با محو کامل شکاف جنسیتی در امر آموزش در دو سطح ابتدائی و متوسطه بی‌سوادی در میان زنان و  دختران را کاملا ریشه کن کرده است، افزود: در امر آموزش عالی نیز در سال جاری زنان، ۵۶ درصد از دانشجویان دانشگاه‌های دولتی کشور را تشکیل داده‌اند. افزایش نسبت زنان عضو هیئت علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی به ۳۴ درصد و نیز رسیدن این نسبت به عدد بیش از ۳.۳۳ درصد برای زنان عضو هیات علمی در سایر دانشگاه‌های کشور از دیگر مواردی است که باید بدان اشاره کنم.

۴۰ درصد پزشکان متخصص زنان هستند

مدیر کل بین الملل معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده بیان کرد: امروز زنان ۴۰ درصد پزشکان متخصص و ۳۰ درصد پزشکان فوق تخصص در ایران را تشکیل می‌دهند.

کریمی با بیان اینکه در امور مدیریت شهر و روستا، ۳۵۴۷ زن عضو شوراهای اسلامی روستاها و با رشد ۴۳ درصدی در دور اخیر انتخابات ۲۳۹۳ نفر نیز دهیار زن هستند، عنوان کرد: در کرسی‌های مدیریت شهری نیز ۴۸۲ زن عضو شوراهای اسلامی شهر و ۸ زن هم به عنوان شهردار مشغول به فعالیت هستند و افزایش نرخ مشارکت ۵/۳۱ درصدی زنان فعال در عرصه‌ی فناوری‌ اطلاعات در حالی که بانوان ۲۳ درصد توسعه‌دهندگان برنامه‌های نرم افزاری تلفن همراه را تشکیل می‌دهند و سهم ۵۰ درصدی موتور محرکه‌ تحول دیجیتال یعنی خلاقیت متعلق به ایشان است، از دیگر دستاوردهایی است که جمهوری اسلامی ایران بدان مفتخر است.  

زنان بیش از ۳۲ درصد از اعضای شرکت‌های فعال در اقتصاد و بازار کشور را تشکیل می‌دهند

 مدیرکل امور بین الملل معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه در سالهای اخیر نقش زنان در مدیریت استارتاپ‌ها، شتاب‌دهنده‌ها، گروه‌های تسهیلگر و نیز مالکیت ایشان بر ۱۲۰۰۰ شرکت‌ در زمینه‌های مختلف کشاورزی، صنایع، معماری، دارویی و نظایر آن همچنین عضویت فعال بانوان در اتاق بازرگانی و کارآفرینی را بیش از پیش شاهد هستیم، تصریح کرد: در حال حاضر زنان بیش از ۳۲ درصد از اعضای شرکت‌های فعال در اقتصاد و بازار کشور را تشکیل می‌دهند؛ تاسیس ۲۵۰ شرکت دانش بنیان توسط زنان، فعالیت ۷۳۵  زن به عنوان مدیر عامل شرکت‌های دانش بنیان و ۲۳۹۰ زن به عنوان عضو هیات مدیره در این گروه شرکت‌ها هستند، مستند مناسبی در این خصوص است. علاوه بر آن حضور ۴۰۰۰ زن کارآفرین در کشور که ۲۰ درصد از مراکز کارآفرینی را مدیریت می‌کنند، حایز توجه است.  

کسب ۳۳۰۲ مدال در رویدادهای اخیر جهانی توسط ورزشکاران زن

این مسئول با بیان اینکه زنان ما با حجابی که دنیا آن را محدودیت می‌نامد در این عرصه نیز چون سایر میادین خوش درخشیده‌ اند، یادآور شد: در موضوع ورزش فعالیت ۱۶۱۱۱ باشگاه ورزشی برای زنان، کسب ۳۳۰۲ مدال در رویدادهای اخیر جهانی توسط ورزشکاران زن ، فعالیت ۸۸۳۶۶ نفر داور زن در مسابقات ملی و بین‌المللی، حضور زنان در ۹۷ کرسی بین‌المللی در فدراسیون‌های ورزشی جهان، فعالیت ۱۶۱۱۱ باشگاه ورزشی برای زنان، حضور ۵۱ زن رئیس و نائب رئیس فدراسیون‌های ورزشی و نیز ۷۰ زن رئیس هیات ورزشی در سطح استان‌ها را مایه افتخار جمهوری اسلامی ایران است.

کریمی ادامه داد: علاوه بر این، افزایش نرخ مشارکت زنان فعال در عرصه‌ی فناوری‌ اطلاعات به عدد ۵.۳۱ درصد و نیز فعالیت حدود ۳۰۰۰ زن متخصص در عرصه سینما از دیگر شاخصه هائی است که باید عرض کنم.

مدیرکل امور بین الملل معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده در پایان تاکید کرد: زنان سرزمین من عملاً در حال مبارزه با اقدامات قهرآمیز یکجانبه‌ای هستند که به‌طور غیرقانونی علیه ملت ایران در حال اجراست، با این حال، در عرصه‌های گوناگون دوشادوش مردان، نتایج و دستاوردهای قابل ملاحظه‌ای را به ثبت رسانده‌اند.

بنا بر اعلام روابط عمومی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، کریمی از سفرای کشورهای مختلف دعوت کرد که در حمایت از ادامه روند رشد، پویایی و بالندگی زنان ایران در کنار ایران بایستند.

  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش