پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۶:۲۲ - ۱۲ تير ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۰۹۵۷
حقوقی، قضایی و انتظامی

اسکودا آیین‌نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلا را غیرقابل اجرا دانست

اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران,آیین‌نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلا
هیئت عمومی اسکودا اعلام کرد؛ آیین‌نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلا به دلیل تعارض با قانون قابلیت اجرا ندارد و انتظار دارد با نظر کانون‌های وکلا نسبت به اصلاح آیین‌نامه اقدام شود.

به گزارش تسنیم، ابلاغ آیین نامه جدید اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلا مورد انتقاد اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) شد و به همین منظور نشست فوق‌العاده هیئت عمومی اسکودا، روز گذشته در محل کانون وکلای دادگستری مرکز تشکیل شد و ابلاغ اینآیین‌نامه مورد بررسی قرار گرفت. گفتنی است تمامی اعضای هیئت مدیره کانون‌های وکلا در استان‌های مختلف به صورت آنلای در این هیئت عمومی شرکت داشتند.

در پایان اسکودا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد؛ آیین‌نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلا به دلیل تعارض با قانون قابلیت اجرا ندارد.

متن بیانیه هیئت عمومی اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران در مورد آیین‌نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری به این شرح است:

"از آنجا که استقلال، جوهر ذاتی حرفه وکالت و لازمه تضمین حق دفاع شهروندان است و طبعاً این استقلال حاصل نمی‌شود مگر با استحکام و در چارچوب کانون وکلای دادگستری مستقل و با عنایت به اینکه ماده یک لایحه قانون استقلال کانون وکلا دادگستری مصوب ۱۳۳۳ با سابقه هفتاد سال به عنوان یک قانون پیشرو، استقلال نهاد وکالت را در قالب یک اصل مسلم پذیرفته و صیانت از این امر به عنوان یک میراث ملی و دستاورد بزرگ در راستای تضمین حق دفاع ملت عزیز و به رسمیت شناختن این مهم در اصل ۳۵ قانون اساسی، برعهده نظام حاکم، مدیران و گرانندگان نهاد وکالت گذارده شده است.

لذا آیین‌نامه اجرایی لایحه قانون استقلال کانون وکلا مصوب ۱۴۰۰/۴/۲، با نسخ کامل آیین‌نامه لایحه قانون مصوب سال ۱۳۳۴ از مسیر اصلاح خارج و آیین‌نامه جدیدی را بنیان گذارده است که مغایر با ماده ۲۲ لایحه استقلال و خارج از اراده کانون‌های وکلای دادگستری سراسر ایران در تعاملات فیمابین با قوه محترم قضائیه بوده، معذلک موادی از آیین‌نامه اخیرالتصویب به صراحت در تعارض با استقلال کانون‌های وکلای دادگستری و در مواردی ناقض حق دفاع شهروندان گرامی و در تعارض با لایحه قانونی استقلال کانون وکلا به عنوان قانون حاکم بر آیین‌نامه می‌باشد که در زمره متن مرجع تنظیم کننده (کانون‌های وکلا) نبوده و همین امر قابلیت اجرای این آیین‌نامه را از کانون‌های وکلا سلب می‌نماید.

لذا هیئت عمومی اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران ضمن استقبال از رویکرد به‌روز‌رسانی آیین‌نامه لایحه قانون استقلال کانون وکلا و موادی از آیین‌نامه که باعث بهبود اداره نهاد مستقل وکالت می‌گردد؛ مخالفت صریح خویش را با وضعیت موجود آیین‌نامه که ناقض و تحدید کننده استقلال کانون وکلاست، اعلام داشته و خاطر نشان می‌سازد که نهاد مستقل وکالت به عنوان نهادی قانونمندار، مجوزی برای اجرای مقرره مخالف با قانون نداشته و انتظار دارد با یک رویکرد تعاملی نسبت به اصلاح این موارد در اسرع وقت با نظر کانون‌های وکلا اقدام لازم صورت گیرد تا مآلاً آیین‌نامه قانونی، توسط کانون‌های وکلای دادگستری قابلیت اجرا پیدا کند."

گفتنی است؛ آیین‌نامه جدید لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری هفته گذشته توسط آیت‌الله رئیسی، رئیس وقت قوه قضائیه ابلاغ شد. این آیین‌نامه در ۱۰ بخش کلیات، انتخاب هیئت مدیره، انتخابات هیئت رئیسه کانون و وظایف آن، آزمون ورودی پروانه وکالت و کارآموزی، درجه‌بندی وکلا و ترفیعات، تعهدات و وظایف وکلا، دادسرا و دادگاه انتظامی، تخلفات و مجازات‌های انتظامی، اجرای احکام انتظامی و سایر مقررات و ۱۶۴ ماده تدوین شده است و معاونت حقوقی و امور مجلس قوه قضائیه مأمور هماهنگی نظارت بر حسن اجرای این آیین‌نامه است.

طبق مفاد آمده در آیین‌نامه، آیین‌نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلا قصد ایجاد تغییراتی گسترده در فرایند جذب کارآموز وکالت، نظارت بر وکلا و به طور کلی فرایندهای مرتبط با نهاد وکالت را دارد.

تأکید بر رفع انحصار صدور پروانه وکالت در دستگاه قضائی دوره تحولی، کسب و کار دانسته شدن وکالت از سوی قانون مصوب مجلس شورای اسلامی و تلاش‌ها برای افزایش دادن به ظرفیت صدور پروانه به داوطلبان آزمون وکالت، سه محور مورد اختلاف کانون‌های وکلا با نهادهای قضائی و تقنینی بوده است که حالا با ابلاغ آیین‌نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلا این اختلاف ابعاد جدیدی به خود می‌گیرد.

با توجه به انتشار بیانیه اخیر اسکودا، به نظر نمی‌رسد کانون‌های وکلا تمامی بندهای آیین‌نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلا را اجرا کنند؛ زیرا برخی مفاد آن را در تضاد با قانون استقلال کانون وکلا می‌دانند.

  • 19
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش