سه شنبه ۰۱ خرداد ۱۴۰۳
۱۰:۵۹ - ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۳۱۹۹
حقوقی، قضایی و انتظامی

رییس قوه قضاییه در دیدار با وکلای دادگستری:

سلامت قوه قضاییه بدون سلامت جریان وکالت ممکن نیست

ابراهیم رئیسی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر ضرورت شفاف‌سازی و واقعی کردن حق الوکاله‌ها، عملکرد وکلا را در اعتمادآفرینی و جلوگیری از بدبینی‌ها نسبت به نهاد وکالت موثر دانست و گفت: ما نیازمند وکلا و حقوقدانان بدون مرز هستیم که بتوانند در عرصه های بین‌المللی در برابر نقض کنوانسیون‌ها و معاهدات از حقوق مردم ایران و همچنین ملت‌های مظلوم و مستضعف جهان دفاع کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، آیت الله سیدابراهیم رئیسی عصر شنبه در دیدار با جمعی از وکلای دادگستری ضمن آرزوی بهره‌مندی همگان از ایام باقی مانده ماه مبارک رمضان، بر استمرار ارتباط وکلای دادگستری با دستگاه قضایی تاکید کرد و گفت: از آنجا که وکلای محترم به صورت مستقیم با دادگاه ها، دادسرا ها، اصحاب دعوا، دعاوی مختلف و پرونده های پیچیده سر و کار دارند، نظراتشان برای قوه قضاییه می تواند بسیار راهگشا باشد و معتقدیم جریان وکالت می تواند نقش ارزنده‌ای در کاهش ورودی پرونده‌ها به دادگستری ایفا کند.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به نقش وکلا در اتقان آرای محاکم، افزود: نهاد وکالت در زمینه کشف حقیقت اثر بسزایی دارد و وکلای عالم حق طلب عدالتخواه در جهت احقاق حق، ابطال باطل و صدور احکام صائب در دادگاه‌ها می‌توانند تاثیر شگرفی داشته باشند.

رئیسی با بیان اینکه وکالت ریشه در فرهنگ اسلامی، قانون اساسی و قوانین موضوعه کشور دارد، اظهار کرد: امروز وکالت یک نهاد رسمی و قانونی است، اما مشکلاتی دارد که این مشکلات باید با همکاری خود وکلا حل شود. در این راستا یکی از نکات بسیار مهم، ساماندهی جریان وکالت در کشور است که باید به صورت قانونی دنبال شود و این امر نیازمند یک حرکت علمی و یکپارچه است تا اگر نیاز به اصلاح یا تصویب قوانین است، بتوان به شکلی منطقی این موضوع را محقق کرد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به قضاوت فضای عمومی جامعه نسبت به وکالت، این امر را نیازمند واکاوی دقیق دانست و خاطرنشان کرد: شفاف سازی و واقعی کردن حق الوکاله‌ها برای مردم، سازمان امور مالیاتی، دستگاه‌ها و مجموعه های مختلف، از بسیاری از بدبینی‌ها نسبت به نهاد وکالت پیشگیری می کند.

رئیسی همکاری و مشارکت وکلا در تهیه لوایح، قوانین و مقررات را موجب غنای تقنینی کشور دانست و افزود: کار هماهنگ مبارزه با فساد، امر بسیار مهمی است که همکاری همه بخش‌ها را می طلبد. اگر وکیل ناسالمی وجود دارد، خود جریان وکالت باید اولین مدعی او باشد. از سوی دیگر معتقدیم سلامت قوه قضاییه بدون سلامت قاضی و سلامت نهاد وکالت بدون سلامت وکلا امکان‌پذیر نیست. جریان سالم قضایی همراه با جریان سالم در درون کارشناسان، وکلا و ضابطان است و مردم؛ همه ما را یک مجموعه می بینند. براین اساس همه باید آهنگ سلامت داشته باشیم.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه سخن گفتن از سلامت قوه قضاییه بدون سلامت جریان وکالت امکان پذیر نیست، بر ضرورت صیانت از سلامت نهاد وکالت در کشور تاکید کرد و گفت: چرا باید اجازه دهیم چند وکیل، قاضی و کارمند ناسالم، نگاه مردم را به ما عوض کنند؟ این سالم سازی نیز با بخشنامه امکان پذیر نیست بلکه در میدان عمل باید اعتماد آفرینی کرد و رضایت مردم را به دست آورد.

 رئیسی در ادامه با تاکید بر ضرورت حفظ کرامت قاضی، وکیل، اصحاب دعوا و متهم در روند رسیدگی های قضایی، خاطرنشان کرد: دفاع از حق موکل نباید حقوق سایر اصحاب دعوا را ضایع کند.

رئیس قوه قضاییه، هدف مشترک جریان وکالت و قضاوت را کشف حقیقت و احقاق حق دانست و با بیان اینکه دریافت وجه برای دفاع از باطل، اکل مال به باطل است، خاطرنشان کرد: وکالت می تواند روند دادرسی را تسهیل کند و در این عرصه رعایت اخلاق وکالت از مهمترین مسائلی است که همانند اخلاق قضاوت باید مورد توجه جدی باشد.

رئیسی، وکالت تخصصی را مهم و ضروری برشمرد و افزود: ما در رابطه با شعب دادگستری نیز معتقد به ایجاد شعب تخصصی هستیم و در این زمینه وکالت تخصصی نیز می‌ تواند جایگاه مهم و موثری داشته باشد.

رییس قوه قضاییه در ادامه با تاکید بر لزوم استقلال وکیل اظهار کرد: به موازات استقلال قاضی، معتقدیم وکیل هم باید استقلال داشته باشد. وکیل مستقل کسی است که در تشخیص و پیگیری حق موکل خود، کاملا مستقل و نفوذناپذیر عمل کند، اما این استقلال به معنای عدم نظارت نیست. نظارت بر قاضی و وکیل به معنای بی‌اعتمادی نیست، بلکه به معنی تداوم اعتماد است و برای تضمین تداوم اعتماد و سلامت وکیل و قاضی، این سازوکار نظارتی در قانون پیش‌بینی شده که باید فعال باشد تا از سوء‌استفاده ها جلوگیری کند.

رئیسی با اشاره به برخی انتقادات نسبت به ارائه چهره غیرواقعی از وکلا در رسانه‌ها، گفت: آنچه می‌تواند از این امر جلوگیری کند، عملکرد خود وکلاست و جز عملکردها هیچ چیز در افزایش اعتماد مردم به نهاد وکالت در کشور نمی تواند اثربخش باشد.

رییس قوه قضاییه با اشاره به تلاش‌های معاونت حقوقی قوه قضاییه برای پیگیری مسائل مربوط به نهاد وکالت با هم اندیشی خود وکلا، به موضوع تعداد وکلا در کشور اشاره کرد و افزود: اگر تعداد وکلا بیش از نیاز جامعه باشد، مشکل ایجاد می‌کند و فسادآور است. تعداد وکلا باید بر اساس جمعیت و نیاز کشور باشد. همچنین موسسات حقوقی باید ساماندهی شوند و این پذیرفته نیست که کسی بدون داشتن توانایی های لازم، موسسه حقوقی تاسیس کند.

رئیسی در ادامه با اشاره به نقش و جایگاه وکلا در گام دوم انقلاب تصریح کرد: نهاد وکالت در گام دوم انقلاب باید برنامه ای دقیق برای خود تعریف کند به نحوی که پرچمدار دفاع از حقوق عامه و همچنین دفاع از حقوق مستضعفان و مظلومان عالم باشد.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه نگاه جریان وکالت به مسائل کشور باید یک نگاه انقلابی باشد، خاطرنشان کرد: امروز کشور با انواع تحریم‌های ظالمانه دست به گریبان است. دفاع از حقوق ملت در برابر این تحریم ها بر عهده جریان وکالت است. از طرفی شاهد ظلم و ستم به مردم فلسطین، یمن، لبنان و سایر نقاط جهان هستیم که هیچکس به اندازه وکلا و حقوقدانان آشنا به مبانی حقوقی و مقررات بین الملل نمی تواند از حقوق این مظلومان دفاع کند. کشورهای سلطه گر، به شکلی آشکار کنوانسیونها و معاهدات مصوب سازمان ملل را نقض می کنند و این وظیفه وکلاست که در برابر این تجاوزگری ها بایستند. بر همین مبنا ما نیازمند حقوقدانان و وکلای بدون مرز هستیم که ضمن آشنایی با قوانین و مقررات داخلی، بر قواعد و مقررات بین المللی نیز اشراف داشته باشند و بتوانند به عنوان مدافع حقوق ملت ایران و ملت های مظلوم و مستضعف جهان در کانون توجه افکار عمومی دنیا قرار بگیرند.

 رئیسی در ادامه تاکید کرد: عملکرد ما باید به گونه ای باشد که مردم، انصاف در وکیل و عدالت در قاضی را با تمام وجود احساس کنند. بر همین اساس باید نگاه تحولی را با کمک یکدیگر بر دستگاه قضایی و نهاد وکالت در کشور حاکم کنیم و گام های متفاوتی برداریم تا مردم طعم شیرین عدالت را بچشند.

رئیس قوه قضاییه در پایان با تاکید بر لزوم توجه به مردم، این امر را منبعث از مکتب سیاسی امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری دانست و یادآور شد: ما تمام تلاش خود را برای رفع مشکلات موجود در مسیر تعامل دستگاه قضایی با نهاد وکالت به کار می گیریم و تردید نداریم که با کمک شما عزیزان این مشکلات قابل رفع است. همچنین در جهت فعال تر ساختن نهاد داوری در کشور مصمم هستیم و معتقدیم این موضوع به کاهش ورودی پرونده ها به دادگستری کمک شایانی می کند. براساس این گزارش ،چند تن از وکلا نیز در این دیدار به نمایندگی از سایرین به بیان مشکلات و نقطه نظرات خود پرداختند.

  • 11
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
ویژه سرپوش