جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۲:۲۰ - ۰۸ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۲۱۷۱
حقوقی، قضایی و انتظامی

در جلسه محاکمه متهمان واژگونی اتوبوس دانشگاه آزاد مطرح شد؛

درخواست اشد مجازات برای مقصران مرگ دانشجویان

دومین جلسه رسیدگی به پرونده واژگونی اتوبوس دانشجویان دانشگاه آزاد,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی
دومین جلسه رسیدگی به پرونده واژگونی اتوبوس دانشجویان علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد صبح امروز  در حالی برگزار شد که قاضی از صدور رأی این پرونده تا یک هفته آینده خبر داد.

به گزارش ایران، ۴ دی سال گذشته اتوبوس حامل دانشجویان دانشگاه علوم و تحقیقات با ۳۸ سرنشین در پیچ پرشیب جاده داخلی دانشگاه از مسیر منحرف و واژگون شد. بر اثر این اتفاق هولناک ۱۰ دانشجو و راننده اتوبوس جان باختند و ۲۸ دانشجو نیز بشدت مجروح و برخی نقص عضو شدند.

با توجه به حساسیت موضوع، پرونده‌ای در دادسرا تشکیل و پس از تکمیل تحقیقات، کیفرخواست آن با تعیین قصور ۳۳/۳۳ درصدی شرکت پیمانکاری، رئیس دانشگاه آزاد و راننده که خودش نیز در این حادثه جان باخته صادر شد و پرونده پس از چند ماه برای رسیدگی به شعبه ۱۰۵۷ دادگاه ویژه کارکنان دولت به ریاست قاضی عالیشاه فرستاده شد.

در جلسه اول دادگاه که ۲۵ خرداد برگزار شد علاوه بر قرائت کیفرخواست، اظهارات خانواده‌های داغدیده و دفاعیات متهمان پرونده شنیده  شد و ادامه دادرسی به جلسه دیگری موکول شد.

دومین جلسه محاکمه ساعت ۱۰ و ۱۵ دقیقه صبح امروز به صورت علنی و با حضور بیش از ۵۰ نفر از خانواده‌های قربانیان و مصدومان، پسر راننده اتوبوس و همچنین مسئولان دانشگاه و پیمانکار به‌عنوان متهمان پرونده آغاز به کار کرد.

بسیاری از خانواده‌ها هنوز لباس سیاه عزا به تن داشتند و عکس‌های قاب شده فرزندان از دست رفته‌شان را طوری در دست گرفته بودند که دادگاه را بیش از یک جلسه محاکمه، به مجلس یادبودی برای قربانیان شبیه کرده بود. در ابتدای جلسه قاضی عالیشاه با تأکید بر اینکه هدف از برگزاری این جلسه شنیدن آخرین دفاعیات متهمان پرونده است از خانواده‌های مصدومان خواست جلسه را ترک کنند.

سپس خانواده قربانیان حادثه رو به قاضی گفتند مسئولان به ما وعده داده بودند که فرزندان ما را شهید اعلام کنند اما تاکنون این وعده عملی نشده است. آنها همچنین برای عاملان این حادثه اشد مجازات را خواستار شدند تا التیامی بر داغ آنها باشد. در ادامه جلسه، پیمانکار شرکت حمل و نقل به‌عنوان نخستین متهم، به آخرین دفاع پرداخت و به قراردادی که بین شرکت پیمانکاری و دانشگاه آزاد برای تأمین اتوبوس سرویس دانشجویان و کارکنان منعقد شده بود اشاره کرد. در ادامه وکیل پیمانکار و شرکت حمل و نقل نیز فرسودگی اتوبوس را رد کرد و به رأی کارشناسی که هر سه متهم را به طور مساوی در این حادثه مقصر اعلام کرده بود اعتراض کرد.

متهم دوم که رئیس دانشگاه بود در کنار وکلایش در حالی به دفاع از خود پرداخت که صحبت‌هایش چند باری با اعتراض خانواده‌ها قطع شد. وکیل دکتر رضا مسعودی -رئیس دانشگاه - نخست با اشاره به اقدامات ایشان در سه ماهه حضورشان در دانشگاه پیش از حادثه، از او تقدیر و اعلام کرد به‌عنوان شخص حقیقی قصوری متوجه ایشان نیست. وکلای رئیس دانشگاه با چرخاندن نوک پیکان اتهامات به سمت پیمانکار درصد قصور تعیین شده را برای موکلشان نپذیرفتند. همچنین یکی از وکلا رسیدگی به این پرونده را تحت تأثیر احساسات اعلام کرد و از دادگاه خواست بدون در نظر گرفتن حواشی نسبت به صدور رأی اقدام کند.

حسام نواب صفوی، وکیل خانواده‌های قربانیان نیز در ادامه جلسه در جایگاه دفاع ایستاد و با اشاره به اینکه دانشگاه پس از ۷ ماه از این حادثه به تازگی دو روز قبل تازه اقدام به نصب گاردریل در مسیر جاده دانشگاه کرده، با تأکید بر اینکه به‌دلیل بی‌مبالاتی و بی‌کفایتی مسئولان و شخص رئیس دانشگاه این حادثه رخ داده است از طرف موکلان خواستار اشد مجازات برای متهمان شد.

قاضی پس از شنیدن اظهارات متهمان و درخواست شاکیان پرونده، ختم جلسه را اعلام کرد و از صدور رأی تا یک هفته آینده خبر داد.

۷ ماه و ۷ روز است که به حکم فکر می‌کنیم

یک ساعتی تا شروع جلسه دوم دادگاه مانده بود اما تعداد زیادی از خانواده قربانیان و مصدومان حادثه در خیابان  در حالی که عکس های قاب گرفته دختران و پسرانشان را در دست داشتند  تجمع کرده و پلاکاردی کنار باغچه به چشم می خورد که روی آن نوشته بود خواهان  مجازات رییس دانشگاه آزاد هستند.

مادر، پدر و خواهران «محمد جواد هوشنگی» با قاب عکس پسرشان کناری ایستاده بودند. یکی از خواهران او به خبرنگار «ایران» گفت: «در این مدت هیچ کاری برای ما نکردند. فقط وعده دروغ دادند و حال ما را بدتر کردند. آقای ولایتی در همان جلسه اول که با خانواده ها داشتند قول دادند که بچه ها را شهید اعلام کنند. اما نه تنها این اتفاق نیفتاده که کوچکترین خواسته ما که دیدار با رهبر بود را هم نادیده گرفتند. 

می خواهیم مقصران این جنایت به اشد مجازات برسند

«نگار باب الحوائجی» ۲۶ ساله تنها فرزند خانواده‌اش بود. دختر جوانی که برای دفاع از پایان نامه ارشدش از همدان به تهران آمده بود . مادر «نگار»  با صدایی گرفته به خبرنگار ما گفت: «دخترم عاشق رشته اش بود و می خواست دکترا بگیرد. چند ساعت قبل از حادثه با من تماس گرفت و با خوشحالی از پیشرفت کارش گفت اما بی کفایتی مسوولان دانشگاه، تنها دخترمان را از ما گرفت. »

پدر «نگار» نیز که برای احقاق حق دخترش در این مدت از هیچ کاری فروگذار نکرده  در جلسه دادگاه در حالی که گریه می کرد، رو به قاضی کرد و گفت: « ۷ ماه و ۷ روز است به صدور حکم فکر می کنم. دیه درد ما را دوا نمی کند . ما می خواهیم مسببان این حادثه را پشت میله های زندان ببینیم. مسوولان دانشگاه نمی دانند چه بلایی سر ما آورده اند و باید مجازات شوند. مسعودی رئیس دانشگاه وقتی منصوب شد قول داد سرویس دانشجویان را سرو سامان دهد اما همین سرویس قاتل بچه های ما شد.»

  • 13
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش