شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۰۸ - ۳۱ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۷۸۸۷
رفاه و آسیب های اجتماعی

سونامی مصرف «ماریجوانا» و «گُل» را در بین دختران نوجوان

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی,زنان مصرف کننده مواد مخدر
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس گفت: در بحث مهارت های اجتماعی به شدت دچار ضعف هستیم.

به گزارش خبرآنلاین، پژوهش افزود: ما در حال حاضر در معرض آسيب هستيم و براي شناسايي معضلات لازم نيست ذره بين برداريم و دنبال آن بگرديم چرا كه مسايل رواني بسيار است و در بحث مهارت هاي اجتماعي نيز وضعيت مطلوبي نداريم.

 

وي يادآور شد: به طور مثال در بين برخي اقشار متاسفانه افتخار است كه يك دختر و يا پسر جوان سيگار بكشند و حتي در عموم ديده ايم كه برخي دختران نوجوان، سيگار دست گرفتن را عامل تشخص مي دانند.

 

پژوهش گفت: آموزش ها در زمينه حفظ سلامت روحي، رواني و جسمي زنان و دختران بايد افزايش يابد و با توجه به اينكه گزارش هايي نامطلوب درخصوص خوابگاه ها و تجمعات دانشجويي در اين زمينه ها داريم، مهارت هاي اجتماعي اين قشر بايد بيشتر پيگيري شود.

 

دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر فارس نيز گفت: سونامي مصرف ماريجوانا و ماده مخدر «گل» را در بين دختران نوجوان مشاهده مي كنيم و بحث مصرف شيشه به قصد لاغري در آرايشگاه هاي زنانه بسيار ناراحت كننده است. همچنين وجود كودك آزاري و همسرآزاري ها در استان بر اثر مصرف ششيه، نگران كننده به نظر مي رسد.

 

ابراهيمي ادامه داد: بحث هاي مطرح شده در كارگروه هاي استاني درخصوص اعتياد نبايد به صورت جزيره اي باشد و دنبال كردن آنها ضروري است.

 

به منظور پيشگيري از اعتياد مي توانيم از فضاي مجازي كمك بگيريم كه نقطه ضعف ما در اين حوزه، عدم حساس سازي مطلوب است؛ چگونه وقتي «وبا» شيوع مي يابد همه حساس مي شوند؟! وي يادآور شد: سال گذشته ۲۵۰ نفر بر اثر مصرف مواد مخدر و محرك در كشور فوت شده اند و خيلي نامطلوب است كه دختر نوجوان و جوان، ماريجوانا و گل مصرف كند. بايد فكري به حال اين وضع كرد.

 

ابراهيمي گفت: بايد به فكر راه حل هاي موثر بود و دائم نبايد همه چيز را به گردن اعتبارات انداخت؛ اگر درخصوص پيشگيري از اعتياد، حساسيت ايجاد نكنيم طي ۳ تا ۴ سال آينده، وضعيت اعتياد دختران و زنان وخيم مي شود. بايد بگوييم در اين حوزه ما ريشه كني نمي خواهيم و همين كه بتوانيم اوضاع را كنترل كنيم كار بزرگي انجام داده ايم.

 

وي افزود: در زمينه كنترل اعتياد، عدم ورود خيرين نگران كننده است در حالي كه اين كار دست كمي از مدرسه و مسجدسازي ندارد. عرب، معاون امور توسعه پيشگيري بهزيستي فارس هم گفت: آسيب شناسي براي ارائه طرح هاي اجتماعي، اهميت بسزايي دارد و موازي كاري باعث هدر رفتن منابع مي شود و بررسي در اين خصوص اهميت بسياري دارد.

 

مسئول دفتر پيشگيري و درمان اعتياد بهزيستي فارس نيز با اشاره به طرح «ارتقاي سلامت جسمي، رواني، اجتماعي و معنوي دختران نوجوان»، عنوان كرد: تجربه به من نشان داده كه مديران مدارس، مجريان خوبي براي طرح هاي مدنظر نيستند و آنها به دليل مشغله نمي توانند چندان درگير شوند.

 

اين قبيل طرح ها بايد به مشاوران مدارس سپرده شود. محكم گفت: براساس پژوهشي كشوري كه در ۸ دانشگاه انجام شد، دختراني سراغ مواد مي روند كه قصد كاهش استرس و اضطراب خود را داشته باشند و آنها از قرص هاي آرام بخش شروع مي كنند.

 

اين كارشناس درمان و پيشگيري از اعتياد، افزود: مصرف «گل» بسيار شيوع يافته و ۸/۱۴ درصد دانشجويان كشور حداقل يك بار آن را استفاده كرده اند و ۷/۳ درصد از دانش آموزان ما هم اين مخدر را مصرف نموده اند. همچنين ۵۲ درصد استفاده كنندگان اين ماده ۱۵ تا ۲۹ ساله هستند.

 

محكم گفت: متاسفانه براساس آمار موجود، طي كمتر از ۱۰ سال، ميزان مصرف كنندگان زن مواد مخدر در كشور تقريبا دوبرابر شده و ۴/۱۵ درصد مصرف كنندگان ماده مخدر «گل» در كشور زن هستند. وي ادامه داد: بايد در زمينه غني سازي فضاي مجازي كار شود و آموزش مهارت كاهش استرس و اضطراب به زنان ارائه گردد.

 

حجت الاسلام مهرابي، مديركل تبليغات اسلامي فارس هم عنوان كرد: بلوغ زودرس آسيبي جدي است كه بايد به آن پرداخته شود. فقدان احساس مادرشدن و تشكيل خانواده نيز نگران كننده است. رئيس نظام روانشناسي و مشاوره فارس هم اظهار داشت: براي ارائه طرح ها، آسيب شناسي اهميت دارد و پس از آن ذائقه سنجي مردم است.

 

بايد سليقه مخاطبانمان را درنظر بگيريم و ببينيم نوجوانان و جوانان در فضاي مجازي بيشتر سراغ چه مطالبي مي روند تا بتوانيم مشكلات آنها را برطرف كنيم. دكتر فيلي، بهره مندي از همه توانمندي ها با يك مديريت واحد و پايش فعاليت ها در اين حيطه را ضروري دانست.

 

معاون آموزش و پرورش فارس نيز عنوان كرد: در جامعه ما هيچ كس اهل تر از خانواده و به ويژه مادران در زمينه انتقال آموزش ها به افراد جامعه نيست. ملك پور گفت: از سال گذشته اعتباري براي ارتقاي توانمندي زنان ديده شده كه نسبت به نياز موجود بسيار كم است و اين ميزان بايد افزايش يابد.

 

بي نياز، مشاور مديركل آموزش و پرورش فارس در امور بانوان هم يادآور شد: در بحث سلامت جسماني و بلوغ دختران دانش آموز، در حال فعاليت هستيم و تعداد آموزش ديده ها در اين زمينه را تا پايان امسال به ۳ هزار نفر مي رسانيم.

 

 

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش