دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۷:۲۱ - ۱۷ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۴۶۹۱
رفاه و آسیب های اجتماعی

فرجام کودک آزاری؛ پایان زندگی

قاتل ستایش,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی
اجرای مجازات اعدام قاتل «ستایش قریشی»، پرونده کودک آزاری و جنایتی را بست تا قلب های داغدیده را تسکین دهد اما پرونده دیگری مبنی بر در پرده ابهام بودن تکرار نشدن چنین حوادثی را گشود.

به گزارش ایرنا، جنایت، همواره زشت و غیرقابل قبول است و اقشار مختلف جامعه را برای اجرای مجازات مجرم، به ثانیه شماری وامی دارد تا بلکه مرهمی بر آلام و درد ایجاد شده باشد. 

 

زمانی که پای جنایت علیه کودکان درمیان باشد اوضاع کمی متفاوت تر می شود و همه آحاد مردم و مسوولان را در همدردی و پیگیری مجازات مجرم بسیج می کند. 

 

مجازات اعدام در مورد قاتلان «آتنا اصلانی» و «ستایش قریشی» کودکان خردسالی که ناجوانمردانه در چنگال دیوصفتان پرپر شدند، نمونه ای از این ایستادگی است که بستر ساز اتحاد میان مسوولان، سیاست مداران و اقشار مردم در شبکه های مجازی و دنیای واقعی شد تا قانونمند و با جدیت از حق دخترکان معصوم دفاع و مجرم را به سزای عملش برسانند. 

 

می توان گفت با وقوع قتل ستایش ها و آتناها، مباحث مربوط به کودک آزاری در سطح جامعه پررنگ تر شده، مجرم را به مجازات رسانده و به ناگاه به دست فراموشی سپرده می شود.غافل از این که کودک آزاری معضلی زائیده فقر فرهنگی و اقتصادی است و اعدام عاملان چنین فجایعی راهکار جلوگیری از تکرار آزار و بازدارنده بقیه کودک آزاران نیست، این دیدگاه به معنای مخالفت با اعدام این گونه افراد نیست ، درعین حال که جامعه نیازمند تصویب قوانین پیشگیرانه در کنار اجرای سخت گیرانه است تا بتوان به مبارزه با آسیب های اجتماعی و کاهش روند کودک آزاری امید داشت. 

 

**ریشه یابی کشش به آزار 

ماده دو قانون حمایت از کودکان و نوجوانان، در تعریف کودک آزاری عنوان می کند که هر نوع‌ اذیت‌ و آزار کودکان‌ و نوجوانان‌ که‌ موجب‌ شود به‌ آنان‌ صدمه‌ جسمانی‌ یا روانی‌ و اخلاقی‌ وارد شود و سلامت‌ جسم‌ یا روان‌ آنان‌ را به‌ مخاطره‌ اندازد ممنوع‌ است. اما این نکته که چه علت و عللی باعث ایجاد پدیده کودک آزاری می شود را باید در عوامل فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی جست و جو کرد که با بررسی این عوامل می توان دریافت این موضوع اختصاص به طبقه خاصی ندارد و باید کودک را برای برخورد با نزدیک ترین تا ناآشناترین افراد جامعه آموزش داد. 

 

همچنین مطالعات صورت گرفته در زمینه کودک آزاری نشان می دهد که اغلب افرادی که به کودک آزاری می پردازند، در دوران طفولیت خود، مورد آزار جسمی و جنسی قرار گرفته و در حالی پا به مرحله بزرگسالی نهاده اند که با مشکلات هیجانی، رفتاری و ارتباطی دست و پنجه نرم می کنند. افرادی که نه در محیط خانواده و نه در جامعه، برای مقابله با چالش های پیش رو، آموزش ندیده اند. 

 

پس باید توجه کرد وقتی کودکی مورد آزار، سوء استفاده جسمی و جنسی و ضربه های روحی و روانی قرار می گیرد، تا پایان عمر این لطمه ها را به دوش می کشد و در زمان بحران، به انتقال آن به کودک دیگر می پردازد. برای دور کردن سایه این شرایط بغرنج از سر جامعه، بایست به تغییر قوانین و آموزش پرداخت تا بتوان سقف امنیت و آرامش را گستراند. 

 

**توازن تعدد کودک آزاری با سنگینی مجازات 

راهکار حل کودک آزاری، سنگین تر کردن مجازات های مربوطه نیست بلکه می توان با اصلاح قانون یا تصویب لایحه ای در حمایت از حقوق کودکان به این چالش اجتماعی پایان داد. چرا که تجربه افزایش مجازات ها در جرم ها و اعدام های صورت گرفته به دنبال آن، حکایت از این دارد که نه تنها به کاهش میزان جرم منجر نشده بلکه به نوعی دامنه گریز از قانون و متهم شدن ایران به کشوری پر تعداد در اعدام را رقم زده است. 

 

در این میان، افکار عمومی و هیجانات مردمی نسبت به جرم اتفاق افتاده و مجازات کودک آزار نقش بسزایی ایفا می کند، به این معنا که حکم اعدام مجرمان کودک آزاری، براساس قانون مجازات اسلامی صورت می گیرد اما افکار عمومی و هیجانات مردمی، تاثیر بسیاری بر روند و تسریع اجرای حکم، عدم بخشش مجرمان یا اجرای حکم جایگزین و در نهایت پاک شدن صورت مساله دارد. 

 

با انتشار اخبار حوادث هولناک ستایش ها و آتناها و حجم اعتراض های مردمی، هم روزشماری برای اجرای حکم آغاز و رسیدگی به پرونده این جنایت ها را سرعت بخشید. این در حالی است که با بررسی زندگی گذشته مجرمان و علت یابی انگیزه جنایت و استفاده آن در سیستم آموزش، می توان از تکرار آن جلوگیری کرد. 

 

***تصویب قوانین پیشگیرانه در کنار اجرای سخت گیرانه 

حوادث ناگوار تجاوز و قتل کودکی بی پناه، ضرورت تصویب لایحه ای در جهت حمایت ازحقوق کودکان و نوجوانان را دوچندان کرده و درسال ۱۳۸۸، مسوولان امر در قوه قضاییه را واداشت تا برای نخستین بار، لایحه ای با ۵۴ ماده در خصوص حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان تدوین کنند. 

 

لایحه ای که متن اولیه آن مجموعه ای از حمایت های قضایی و حتی حمایت های غیر قضایی را شامل می شد که نقش مهمی در حمایت از کودکان ایفا می‌کرد اما کلیات آن به دلیل تاخیر و تعلل‌های بسیار در مجلس گذشته به قانون تبدیل نشد و ضررهای نابخشودنی و البته جبران‌ناپذیری برای کودکان و نوجوانان برجای گذاشت. 

 

حال با گذشت چندسال از این مساله، باردیگر ضرورت بررسی و تصویب این لایحه افزایش یافته و نمایندگان در تلاشند تا با رفع خلاءهای قانونی، به میدان مبارزه با کودک آزاری بروند تا بتواند سال‌ها پاسخگوی مطالبات و خواسته‌های مردم در این زمینه باشد. در این لایحه، سوء رفتار، بهره‌کشی، فحشا، معامله و خرید و فروش کودک مدنظر قرار گرفته است. همچنین، در این لایحه در راستای حمایت از اطفال، سن ۱۸ سال تمام، مرز میان کودکی و بزرگسالی یاد شده و افراد زیر این سن می‌توانند از حمایت‌های این قانون بهره‌مند شوند. 

 

بنابر آخرین خبر؛ این لایحه، در کمیسیون فرهنگی و فراکسیون زنان مجلس بازبینی و بررسی شده و به کمیسیون قضایی ارسال شده است تا اصلاح نهایی بر روی آن صورت بگیرد این در حالی است که به دلیل وجود لوایح دیگر همچون بودجه، روندی کُند دارد. 

 

همچنین نمی توان به طور قطع گفت با اجرایی شدن این لایحه دیگر شاهد کودک آزاری نخواهیم بود چرا که وضع و تصویب قوانین به عنوان وظیفه نمایندگان و مجلس، یک بُعد تقنینی است و بُعد دیگر آن نظارت است. پس تنها در شرایطی می توان شاهد موفقیت این لایحه بود که در کنار اجماع نظرات کارشناسان این حوزه، در روند اجرایی شدن آن هم نظارت شود تا شاهد بهبود وضعیت در زمینه حقوق کودکان باشیم. 

 

 

 

 

 

  • 9
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش