پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۴:۲۹ - ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۷۶۱۵
سایر حوزه های اجتماعی

در آستانه سال نو، مواظب چه مسائلی باشیم تا حال‌مان گرفته نشود؟

خرید عید,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه

این هفته سال جدید به پایان می‌رسد. این روزها خیلی‌ها حس و حال نوروز دارند و رسیدن بهار را مزه‌مزه می‌کنند و برخی هم از هوا، بوی بهار نمی‌شنوند یا حالش را ندارند که بشنوند! با این همه، چه بخواهیم و چه نه، نوروز برای ایرانی‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد. با این حال مسائلی هم هستند که ممکن است جشن آغاز فصل تازگی را برای‌مان خراب کنند و اصطلاحا حال‌مان را بگیرند.

 

این روزها گرانی به اندازه کافی حال آدم را می‌گیرد. اگر به بازار سر بزنید و با فروشندگان صحبت کنید، خواهید دید که همه از کاهش قابل‌توجه فروش نسبت به سال‌های گذشته می‌گویند. حتی نیازی به پرسیدن نیست. کافی است به مغازه‌هایی که سال گذشته در این موقع سال رفته بودید سر بزنید‌ تا ببینید اگر پارسال در این روزها جای سوزن انداختن نبود، اکنون زمان کافی برای پرسیدن سوال و گپ و گفت از وضعیت نابسامان اقتصادی وجود دارد. اما بهار، به هر حال می‌رسد و نوروز رسمی است که از سال‌های سال جنگ، قحطی و نابسامانی‌های فراوان جا به در برده و به ما رسیده است. پس علی‌رغم همه دردهای گرانی، چیزهای مهم‌تری هم هست که می‌تواند عیش نوروزی را طیش کند!

 

عیده و امسال، عیدی ندارم..

علی، ۴۰ ساله در‌این‌باره می‌گوید: «فکر می‌کنم هیچ چیزی مثل درگذشت یک عزیز حال آدم را در روزهای آخر سال نمی‌گیرد. البته که می‌گویند خاک سرد است و فراموشی می‌آورد، اما ایام نزدیک به عید و خود عید نوروز، ایام خاصی است که حال و هوای ویژه‌ای دارد. همین باعث می‌شود که درگذشت عزیزان در این ایام نه تنها همان سال را تلخ کند، که با یادآوری هرساله با همان حال و هوا، دیرتر هضم شود».

 

نظر علی را بسیاری دیگر نیز تکرار کردند. در فرهنگ ایرانی، کسانی که در آستانه سال نو عزیزان‌شان را از دست می‌دهند، به گونه‌ای که چهلم متوفی قبل از فرا رسیدن نوروز نیست، اصطلاحا آن سال عید ندارند. سفره هفت سین نمی‌اندازند و رسوم نوروزی را به جا نمی‌آورند. پس بیراه نیست که خیلی‌ها معتقدند هیچ چیز مثل فوت عزیزان و نزدیکان حال نوروزی‌شان را نمی‌گیرد.

 

در قلمرو حادثه

حوادث بد از دیگر مواردی هستند که می‌توانند حال‌مان را در آستانه رسیدن بهار بگیرند.

 

فریبا، ۳۴ ساله در‌این‌باره به چهارشنبه‌سوری اشاره می‌کند. او می‌گوید: «صداوسیما و سایر رسانه‌ها سال‌هاست در این ایام به خطرهای حرکت‌های خطرآفرین در چهارشنبه‌سوری و لزوم احتیاط در این روز اشاره می‌کنند، با این حال همیشه تعداد مصدومان حوادث چهارشنبه‌سوری قابل توجه است». وی اضافه می‌کند: «شاید خیلی‌ها فکر می‌کنند حادثه برای آن‌ها اتفاق نمی‌افتد. اما من که از نزدیک شاهد ترکیدن ترقه دست‌ساز در دست پسرعمویم و دردسرهای خانواده عمویم بعد از آن بودم، می‌دانم که حادثه همین قدر نزدیک است. آن سال، عید ما خراب شد و هنوز هم آثار آن حادثه روی دست و صورت پسرعمویم هست و ما را یاد آن عید تلخ می‌اندازد».

 

حادثه فقط در چهارشنبه‌سوری اتفاق نمی‌افتد. خیلی‌ها در این ایام به سفر می‌روند و همین تعداد حوادث جاده‌ای را هم بیشتر می‌کند. حسین، ۲۷ ساله، خود کسی است که ۴ تن از اعضای خانواده‌اش را در یک حادثه رانندگی یک روز پیش از سال نو از دست داده. او می‌گوید: «آن سال من برای کنکور می‌خواندم و با خانواده‌ام به سفر نرفتم. پدر، مادر، خواهر و برادرم یک روز قبل از نوروز به سمت شهر پدریم حرکت کردند تا سال تحویل را پیش مادربزرگم باشند اما یک حادثه باعث شد که هیچ وقت نرسند». او اضافه می‌کند: «در جاده، یک کامیون که از مسیر مقابل می‌آمد، به خاطر خواب‌آلودگی به مسیر مقابل می‌آید و متاسفانه با ماشین خانواده‌ام برخورد کرد و همه در دم کشته شدند». حسین تصریح می‌کند: «از آن موقع دیگر عید برایم معنی خاصی ندارد و به آن بی‌تفاوتم. این روزها را بیشتر یاد خانواده‌ام هستم و دل و دماغ هیچ جشن و عیدی را ندارم».

 

حوادث دیگری هم در نزدیکی عید نوروز در کمین ما هستند که بخش مهمی از آن‌ها به خانه‌تکانی مربوط می‌شود؛ افتادن از روی پله و چهارپایه، افتادن وسایل سنگین روی دست و پا، بریدگی و زخم شدن قسمتی از بدن با لوازم تیز و برنده، برق‌گرفتگی، مسمومیت و مصدومیت بر اثر استنشاق یا لمس لوازم شوینده و... از حوادثی هستند که در این روزها بسیار دیده می‌شوند و در صورت شدت، می‌توانند عید ما را خراب کنند. در مناطق سردسیر، قاتل خاموش معروف فصل سرما یعنی مونوکسید کربن ناشی از وسایل گرمایشی هم می‌تواند باعث مسمومیت و حتی مرگ شود.

 

بهانه‌های کوچکِ بزرگِ تلخی عید

فارغ از این رویدادهای بزرگ، چیزهایی هم هستند که کمتر به چشم می‌آیند، اما باز هم می‌توانند حال ما را در آستانه سال نو خراب کنند. مهرانه، ۲۱ ساله از دعواهای خانوادگی و قهرها می‌گوید. بهزاد، ۲۶ ساله هم به ناهنجاری‌های اجتماعی در شلوغی‌های دم عید اشاره می‌کند و می‌گوید: «این روزها در شلوغی خیابان‌ها مسائل زیادی هست که روی اعصاب آدم رژه برود. رانندگی‌ها بدتر است و مردم در عجله کارهای قبل عید، خودخواه‌ترند. همین است که دعواهای بیشتری هم در خیابان می‌بینیم. در دو هفته اخیر، سه چهار مورد سرقت کیف و گوشی جلوی خودم اتفاق افتاده است. دیدن فقر و زندگی در رنج دیگران هم این روزها بیشتر به چشم می‌آید و حال بد دیگران، حال من را هم می‌گیرد. همه این‌ها می‌تواند حال آدم را به اندازه کافی بد کند تا از حس خوب رسیدن سال نو و بهار لذت نبرد». بعضی‌ها هم کلا از عید خوش‌شان نمی‌آید و دلیلی هم ندارند. سحر، ۲۷ ساله می‌گوید که این قدر درگیر کارهایش است که تعطیلی عید حتی مزاحم برنامه زندگی‌اش هم می‌شود؛ «شلوغی‌ها را هم که اضافه کنید، بدتر! آدم روزهای آخر سال به هیچ کاری نمی‌رسد. خیابان‌ها از همیشه شلوغ‌ترند و تو باید توی ترافیک چیزی که نه به تو ربطی دارد و نه دوستش داری، بمانی! همین به اندازه کافی ضدحال است، حتی اگر عید را دوست نداشته باشی!».

 

به هر حال همیشه رویدادهایی هستند که می‌توانند حال ما را بگیرند، اما نزدیک نوروز این ضدحال‌ها جور دیگری ما را آزار می‌دهند. بیایید همه امیدوار باشیم که برای هیچ کس از این اتفاق‌ها نیفتد و البته خودمان هم عامل و باعث چنین تلخی‌هایی در آستانه سال نو نباشیم و حتی در رفع آن‌ها که می‌توانیم بکوشیم تا نوروزی شاد در انتظار همه باشد.

 

 

ebtekarnews.com
  • 15
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش