
کانون مربیان فوتبال ایران در دوره ریاست بیژن ذوالفقارنسب سعی کرده از مواضع خود کوتاه نیاید. کانون مربیان ابتدا در بحث انتخاب سرمربی تیم ملی بیانیههایی منتشر کرد و البته حالا حفظ کرسی حضور در مجمع انتخابات فدراسیون فوتبال باعث شده تا صدای اعتراض آنها را بشنویم.
بیژن ذوالفقارنسب معتقد است کانون مربیان به ثبت رسمی رسیده و حق آنهاست که در مجمع انتخاباتی حاضر باشند و رأی بدهند. او از اساسنامه فدراسیون فوتبال نیز انتقاد میکند و مدعی است مدیران فیفا را دیوانه کردهاند.
انگار معترض هستید که باید کانون مربیان در مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال نماینده داشته باشد. آیا این اعتراض به نتیجه رسید؟
هنوز که به ما جوابی ندادهاند. البته این اولین بار نیست که چنین اتفاقی رخ میدهد. فکر میکنم از ۱۰ سال قبل، یعنی سال ۸۹ یا ۹۰ درخواست دادیم که کانون مربیان در مجمع حق رأی داشته باشد اما هر بار کوتاهی کردند و این کار را انجام ندادند. در صورتی که حرکت آنها با اساسنامه فیفا مغایرت دارد. ما هم مجبور شدیم به وزارت ورزش اعتراض کنیم و باید ببینیم آیا جوابی میگیریم یا نه.
اما میگویند کانون مربیان به عنوان یک سازمان ثبت رسمی نشده.
اصلاً این را هم نگفتهاند، ضمن اینکه ما سال ۸۰ از وزارت کشور مجوز رسمی گرفتیم و از این جهت مشکلی وجود ندارد.
یعنی مشکلی از این بابت نیست؟
نه. ما ثبت شرکت را هم داریم. حتی آن را در روزنامه رسمی هم ثبت کرده و مراحل دریافت مجوز از وزارت کشور را نیز همان زمان پشت سر گذاشتیم. بسیار قانونمندتر از فدراسیون فوتبال هستیم و فکر میکنم اینها فقط بهانه است تا اجازه ندهند در انتخابات شرکت کنیم.
چرا نمیخواهند شما در مجمع رأی بدهید؟
این سؤال را باید از مسئولان فدراسیون فوتبال بپرسید.
البته فکر میکنم چند مجمع هم بدون حضور کانون مربیان انجام شده و کسی هم اعتراض نکرده.
هر بار اعتراض کردهایم اما آنها فقط سکوت میکنند. این بار اما از حدود ۱۵ روز قبل رایزنیها را آغاز کردیم تا شاید به نتیجه برسیم. به دبیر فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش نامههایی ارسال کردهایم اما فعلاً که جوابی ندادهاند.
اگر پاسخی نگیرید، شکایت بعدی به فیفا خواهد بود؟
باید به فیفا ببریم. وقتی فدراسیون فوتبال اساسنامه را رعایت نمیکند، باید به جایی بالاتر از وزارت ورزش اعتراض کنیم.
فکر میکنید در این مدت کوتاه، اعتراض شما نتیجه هم خواهد داشت؟
اولاً که انتخابات ۲۵ اسفند برگزار نمیشود و تاریخ آن به زمان نامشخصی تغییر کرده. فیفا ایرادهای بسیاری به اساسنامه گرفته و به فدراسیون فوتبال چند تذکر جدی هم داده. متأسفانه مسئولان فدراسیون فوتبال در نوشتن اساسنامه خلافهای وحشتناکی مرتکب شدهاند که فیفا هم متوجه آنها شده. به همین دلیل هم انتخابات فدراسیون فوتبال به تعویق افتاده. باید تلاش خودمان را بکنیم تا ببینیم آیا میتوانیم از حق کانون مربیان دفاع کنیم یا نه.
قبلاً و در مجامع قبلی جای کانون مربیان فوتبال ایران چه کسی رأی میداد؟
یک تبصرهای از خودشان گذاشته بودند که کانون باید رأی بدهد و اگر نبود و مجوز نداشت، سرمربی تیم ملی میتواند جای آنها در مجمع شرکت کند. راهکارهای مختلفی را انتخاب کردند تا حق کانون مربیان را تضییع کنند که در دورههای قبلی به اهداف خودشان هم رسیدند. در دو دوره قبلی چون سرمربی تیم ملی خارجی بود، نمیتوانست رأی بدهد. به همین دلیل از سرمربی تیم ب دعوت کردند تا در مجمع حاضر شود. فکر میکنم یک دوره آقای منصوریان در انتخابات شرکت کردند و یک دوره هم محمد خاکپور. این دوره هم میخواهند یکی دیگر را بگذارند و اسم هم دادهاند. ما وقتی این مسأله را شنیدیم تلاش خودمان را آغاز کردیم تا بتوانیم از انجام این کار غیرقانونی جلوگیری کنیم.
البته در این مدت و به جز بحث کانون مربیان فوتبال ایران، اتفاقهای عجیب دیگری هم رخ داده و همین فیفا را به تکاپو انداخته تا به اساسنامه معترض شود.
اتفاقاً یکی از اعتراضهای فیفا به همین مورد کانون مربیان است. از همین دست موارد تخلفات بسیاری کردهاند. به عنوان نمونه در هیچ جای جهان و هیچ آییننامهای نیست که کاندیدای ریاست فدراسیون فوتبال باید از ۱۰ عضو مجمع امضا و نامه صلاحیت داشته باشد. این را فیفا شنیده و دارد دیوانه میشود چون این موضوع برایشان مفهومی ندارد و نمیدانند چطور در ایران و برای انتخاب رئیس فدراسیون فوتبال مورد استفاده قرار میگیرد. نمونهای دیگر از ایرادهای فیفا، سابقه ۱۰ ساله مدیریت برای حضور در انتخابات فدراسیون فوتبال است. این بحث هم اصلاً در اساسنامه فیفا نیست اما اینها تمام قوانین را طوری نوشتهاند تا خودشان بیایند و وارد شوند. تا دیگران نیایند و موقعیت اینها به خطر بیفتد.
به همین دلیل هم میبینیم فوتبالیستهای سابق که توان مدیریتی هم دارند کمتر وارد عرصه میشوند تا در انتخابات شرکت کنند؟
دقیقاً به همین دلیل است که گفتم. یک شرایطی گذاشتهاند تا خودشان یا عواملشان در انتخابات شرکت کنند و رأی بیاورند. متأسفانه معادل انگلیسی اساسنامه با نسخه ایرانی آن مغایرت دارد. یک بار هم اساسنامه را به مجلس بردهاند اما باز هم میبینیم که مشکلاتش پا بر جا است.
این اتفاقها آینده فوتبال ایران را تهدید نمیکند؟
صد در صد تهدید میکند. ما ظرفیتهای بالایی داریم و باید اصلاحات دقیقی صورت بگیرد و شکل بینالمللی به قوانین بدهیم تا به یک منطقه ثبات برسیم. در این شرایط است که میتوانیم به موفقیت در آینده خوشبین باشیم.
- 14
- 1