جمعه ۰۴ فروردین ۱۴۰۲
۰۸:۵۸ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۱۰۴۲۲
سرپوش ورزشی

تحریم وزیر ورزش به خاطر الناز رکابی

تحریم وزیر ورزش به خاطر الناز رکابی,الناز رکابی

روزنامه شرق نوشت: یکی، دو روز گذشته اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدیدی را علیه ایران اعلام کرد که ۱۸ شخص و ۱۹ نهاد را در لیست تحریم‌های خود قرار داده است. در بین افرادی که اخیرا از سوی این اتحادیه تحریم شده‌اند، اسم حمید سجادی، وزیر ورزش ایران هم دیده می‌شود. اینکه این نهاد تصمیم گرفته یک چهره ورزشی را که اینجا فعلا عالی‌ترین سمت را در بین مسئولان ورزش ایران دارد در فهرست تحریم‌هایش قرار دهد، خودنمایی می‌کند.

اگرچه جزئیات زیادی از دلایل این تحریم به بیرون درز نکرده و حتی تا زمان نگارش این مطلب، وزارت ورزش هم واکنشی به آن نداشته است، ولی خبرگزاری «آسوشیتدپرس» به نقل از منابعی دو موضوع را دلیل تحریم وزیر ورزش ایران عنوان کرده است. ابتدا عنوان شده است که حمید سجادی به ورزشکاران مطرح ایرانی فشار آورده که در ماجرای اتفاقات اخیر در ایران سکوت کنند و همچنین عرصه را به یکی از سنگنوردان ایران که در رقابت‌های سئول، بدون حجاب شرکت داشته، تنگ کرده است.

درباره محرومیت وزیر ورزش ایران عنوان شده که او حق سفرکردن به دیگر کشور‌ها را ندارد و دارایی‌هایش هم قرار است ضبط شود.

فارغ از درستی یا نادرستی موارد اتهامی که به وزیر ورزش ایران نسبت داده شده، به نظر می‌رسد او در ماجرای الناز رکابی از هر دو جریان داخلی و خارجی لطماتی دیده است. در‌واقع پیش از آنکه اتحادیه اروپا اسم وزیر ورزش را در فهرست تحریم شده‌های جدید قرار دهد، سیداحمد علم‌الهدی، امام‌جمعه مشهد، از او انتقادات تندی بعد از دیدار با الناز رکابی کرد.

ماجرای الناز رکابی هم از آن دست موضوعاتی است که تقریبا همه سناریویش را می‌دانند. او به‌عنوان نماینده ایران در رقابت‌های قهرمانی آسیا که در سئول کره جنوبی برگزار شد، شرکت کرد و در بازی نهایی بدون حجاب، به رقابت با حریفانش پرداخت. پس از آنکه تصاویر مربوط به رقابت نهایی او منتشر شد، بسیاری خبر دادند الناز رکابی قرار نیست به ایران برگردد. از سوی دیگر، شایعاتی مبنی بر تحویل‌دادن او به سفارت ایران در کره جنوبی هم به گوش رسید. در بحبوحه همین اخبار بود که سفارت ایران در کره طی بیانیه‌ای شایعات رایج را تکذیب کرد و نوشت که الناز رکابی به همراه سایر اعضای تیم به ایران برمی‌گردد.

تعداد زیادی از هواداران الناز رکابی حتی برای استقبال از او به فرودگاه هم رفتند و فیلم‌های آن استقبال هم در فضای مجازی منتشر شد. اندکی بعد از ورود الناز به ایران، تصاویری از دیدار او با وزیر ورزش در وزارتخانه منتشر شد. انتشار همان تصاویر که در آن الناز با یک کلاه به دیدار وزیر رفته بود، صدای منتقدان داخلی را بلند کرد. علم‌الهدی در صدر معترضان قرار داشت و در خطبه‌های نما‌زجمعه به‌شدت از حمید سجادی به خاطر دیدارش با الناز رکابی انتقاد کرد. او گفت: «اخیرا شاهد بودیم که یک دختر فریب‌‎خورده که در اجرای مراسم سنگ‌نوردی روسری برداشت و در پیش چشم همه مردم دنیا آبروی نظام را برد، به کشور بازگشته و با آقای وزیر ورزش و جوانان دیدار کرده است.

در‌این‌باره اساسا فرض کنیم که ملاحظات سیاسی درست باشد و بهتر باشد که این خانم طرد نشود و به نظام برگردد، اما نکته اینجاست که چرا وزیر ورزش با این خانم ملاقات کرد درحالی‌که او باز هم بدون حجاب بود و تنها به پوشیدن یک کلاه اکتفا کرد؟ بانوان ورزشکار بسیاری در مسابقات هم‌زمان و در رشته‌های مختلف مدال آوردند. چرا وزیر ورزش با این قهرمانان دیدار نکرد؟ شما وزیر کدام دولت هستید؟ دولتی که متدینین به آن رأی دادند و رئیس آن نایب‌رئیس دوم مجمع فق‌های مجلس خبرگان رهبری است. این عکس انداختن‌ها نشانه بی‌محلی به بانوان محجبه قهرمانی است که سوغات حضور آنان در مسابقات بین‌المللی، فرهنگ عفاف و حجاب بوده است».

عرصه بر حمید سجادی در داخل ایران در شرایطی تنگ شده بود که بسیاری خبر نداشتند توماس باخ، رئیس کمیته بین‌المللی المپیک شخصا به الناز رکابی زنگ زده و از او خواسته بود تا در جریان امور قرار بگیرد. این موضوع را بعد‌ها حمید سجادی مطرح و از دیدارش با الناز رکابی دفاع کرد.

سجادی در واکنش به انتقاداتی که از او شده بود، گفت: «ما معمولا برنامه‌ریزی می‌کنیم و سعی می‌کنیم در خدمت قهرمانان بانوان و آقایان‌مان باشیم. ولی روزی که خانم رکابی آمدند، خودشان پیغام دادند که علاقه‌مند هستند با وزیر صحبت کنند. ساعت سه بامداد به ایران آمده بودند و در یکی از هتل‌های ورزشی تحت پوشش وزارت و کمیته ملی المپیک اقامت داشتند و از صبح هم چند دیدار داشتند و حتی قبل از اینکه به وزارت ورزش بیایند، با آقای توماس باخ برای اولین بار از سال ۱۹۴۸ که ما عضو کمیته بین‌المللی المپیک هستیم، رئیس بین‌المللی المپیک با یک ورزشکار قهرمانی که حتی رشته‌اش المپیکی هم نیست صحبت کرد و از او سؤالاتی کرده بودند و حتی معاندین و افرادی که دوست ندارند موفقیت‌های ورزش ما را ببینند، اطلاعاتی را به توماس باخ داده بودند و او فکر می‌کرد که اتفاقات ناگواری برای الناز رکابی در کشور افتاده است. غافل از اینکه آن‌هایی که این اطلاعات را دادند، یادشان رفته که او فرزند میهن است و عضو تیم ملی است و یکی از شانس‌هایی است که می‌تواند در میادین بین‌المللی آینده افتخارآفرینی کند».

حمید سجادی درباره پوشش الناز رکابی در آن دیدار هم حرف زد و گفت: «بعد از آن دیدار هم از حجاب الناز رکابی ایراد گرفتند و گفتند که او با یک کلاه ورزشی به وزارت ورزش رفته است، در تصاویر منعکس شده بود که بعضی از عزیزان احساس کرده بودند که خدای نکرده دوباره بی‌حجاب به وزارت آمده است و همه دیدند که یک تار مویی هم بیرون نبود، این ورزشکار با لباس ورزشی آمده است و عازم سفر بود و شاید لباس رسمی همراهش نبوده است».

اگرچه وزیر ورزش گفته بود که الناز در آن دیدار چندین خواسته داشته و در نظر دارد که کارش را در یک سالن اختصاصی در شهرش ادامه دهد، ولی دیگر خبری از الناز رکابی نشد. این موضوع مصادف شد با شایعاتی جدید مبنی بر حبس خانگی الناز رکابی در شهرستان محل زندگی‌اش؛ موضوعی که صحت‌و‌سقم آن به‌طور رسمی تأیید نشده است.

در این ماجرا حالا اتحادیه اروپا همین موارد را زیر ذره‌بین برده و حمید سجادی را در فهرست تحریمی‌ها قرار داده است. البته در مورد بند نخست دلایل عنوان‌شده، به نظر می‌رسد اشاره‌ای هم به وضعیت تیم ملی ایران در جام جهانی قطر شده است؛ شایعاتی مبنی براینکه از بازیکنان تیم ملی خواسته شده بود تا در آن برهه تمرکزشان را روی فوتبال بگذارند و به سایر مسائل نپردازند.

گو اینکه در همین بخش هم حمید سجادی چند هفته قبل در مجلس شورای اسلامی ادعا‌هایی داشت که در نوع خود درخور توجه بودند. او از این گفت که انگلیس قصد داشته به بازیکنان تیم ملی ایران در جام جهانی درخواست پناهندگی بدهد. هرچند وزیر از لفظ روباه پیر به جای انگلیس در مجلس استفاده کرد. «روباه پیر طراحی پیچیده‌ای برای پناهنده‌شدن بازیکنان داشت؛ همچنین نقشه، خروج بازیکنان از زمین بازی حین انجام مسابقه بود. علاوه بر این، تلاش همه‌جانبه‌ای برای فروپاشی تیم ملی از درون و توطئه‌های هدفمند برای جنجال‌آفرینی در سکو‌ها با هدف متوقف‌کردن بازی صورت گرفت.

صد‌ها نفر از منافقان با هواپیمای اختصاصی به قطر اعزام شدند و همچنین شعارها، نماد‌ها و ابزار‌های ساختارشکنانه و فراگیر با هدف انزوای جمهوری اسلامی ایران ساخته شد. منتها با وجودی که تمام سلطه‌گران از شیطان بزرگ تا روباه پیر و رژیم صهیونیستی و برخی کشور‌های غربی با طراحی موزاییکی و چند‌لایه به دنبال فتنه جهانی بودند، با وجود نرسیدن به نتیجه دلخواه و فنی، در میدان، فتوت، جوانمردی، روحیه پهلوانی و هویت ایرانی و اسلامی بار دیگر در جهان نشان داده شد و بار دیگر هیمنه دشمنان به خاک مذلت نشانده شد و نظام اسلامی با پیروزی و سرافرازی این مرحله را سپری کرد. این‌ها همه با ایمان و اخلاص توأم با تدبیر همکاران عزیز در مجلس و وزارتخانه‌های خارجه، فرهنگ، اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه و وزارت ورزش رقم خورد».

  • 9
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
سارا خادم الشریعه,بیوگرافی سارا خادم الشریعه بیوگرافی سارا سادات خادم الشریعه استاد بزرگ شطرنج

تاریخ تولد: ۲۰ اسفند ۱۳۷۵

محل تولد: تهران

حرفه: شطرنج باز

عناوین: استاد بین‌المللی (۲۰۱۵)، استادبزرگ زنان (۲۰۱۳)، استاد بین‌المللی زنان (۲۰۱۱)، استاد فیده زنان

(۲۰۰۸)

وضعیت تاهل: متاهل 

ادامه
رسول خادم,بیوگرافی رسول خادم,تصاویر رسول خادم رسول خادم ورزشکار و سیاستمدار مردمی

تاریخ تولد: ۲۷ اسفند ۱۳۵۰

محل تولد: مشهد، ایران

حرفه: کشتی گیر، مدیر ورزشی و سیاستمدار

سبک ورزشی: کشتی آزاد

تحصیلات: دکتری جامعه شناسی

ادامه
ژیلا شاهی,بیوگرافی ژیلا شاهی,عکس های ژیلا شاهی بیوگرافی ژیلا شاهی، بازیگر توانمند سینمای ایران (+ تصاویر)

تاریخ تولد: ۲۲ اسفند ۱۳۶۴

محل تولد: اردبیل، ایران

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۹ تا کنون

آثار برنده جایزه: قصر شیرین، موقعیت مهدی

ادامه
هجویری,زندگینامه هجویری,بیوگرافی هجویری درباره زندگی هجویری دانشمند بزرگ سده پنجم

لقب: داتا گنج بخش

دوره زندگی: سده پنجم هجری

محل تولد: غزنین

نام اثر: کشف المحجوب

درگذشت: ۴۸۱ و ۵۰۰ هجری قمری

محل دفن: میان دروازه بهاتی لاهور

ادامه
گری وینر,بیوگرافی گری وینر,عکس های گری وینر گری وینرچاک کارآفرین و نویسنده موفق آمریکایی

تاریخ تولد: ۱۴ نوامبر ۱۹۷۵

محل تولد: اتحاد جماهیر شوروی

ملیت: آمریکایی- بلاروسی

حرفه: کارآفرینی، رسانه‌های دیجیتال و بازاریابی

شناخته شده برای: کارآفرینی و نویسندگی

دارایی: ۱۶۰ میلیون دلار

ادامه
میترا رفیع,بیوگرافی میترا رفیع,زندگینامه میترا رفیع بیوگرافی میترا رفیع، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون ایران (+ تصاویر)

تولد:۱۲ آذر ۱۳۷۳

زادگاه:تهران

پیشه:بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون

تحصیلات:فوق لیسانس بازیگری

ملیت:ایرانی

ادامه
محمود صادقی,بیوگرافی محمود صادقی,عکس های محمود صادقی بیوگرافی محمود صادقی نماینده مجلس شورای اسلامی

تاریخ تولد: ۲ فروردین ۱۳۴۱

محل تولد: الیگودرز، ایران

حرفه: سیاستمدار ایرانی

تحصیلات: دکترای حقوق خصوصی

حزب سیاسی: روحانیون مبارز

ادامه
زانکو,بیوگرافی زانکو,عکس های زانکو زانکو خواننده محبوب و جوان ایرانی

حرفه: خواننده

سبک فعالیت: پاپ

سال شروع: ۱۳۹۸

ساز تخصصی: گیتار

زانکو,بیوگرافی زانکو,تصاویر زانکوبیوگرافی زانکو

ادامه
میرفندرسکی,ابوالقاسم میرحسینی فندرسکی,زندگینامه میرفندرسکی ابوالقاسم میرحسینی فندرسکی عارف و دانشمند دوران صفوی

تاریخ تولد: ۹۴۲ خورشیدی

محل تولد: فندرسک، گرگان، ایران

دلیل شهرت: دانشمند و حکیم

دوران زندگی: صفویه

وفات: ۱۰۱۹

محل دفن: تخت فولاد اصفهان

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • پنج شنبه ۳ فروردين
    جام ملت های اروپا
    ایتالیا - انگلیس
    ۲۳:۱۵
  • جام ملت های اروپا
    پرتغال - لیختن اشتاین
    ۲۳:۱۵
  • جمعه ۴ فروردين
    جام ملت های اروپا
    فرانسه - هلند
    ۲۳:۱۵
  • جام ملت های اروپا
    سوئد - بلژیک
    ۲۳:۱۵
  • جام ملت های اروپا
    جمهوری چک - لهستان
    ۲۳:۱۵
  • شنبه ۵ فروردين
    جام ملت های اروپا
    اسپانیا - نروژ
    ۲۳:۱۵
  • جام ملت های اروپا
    کرواسی - ولز
    ۲۳:۱۵
  • یکشنبه ۶ فروردين
    دوستانه
    مراکش - برزیل
    ۰۱:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    انگلیس - اوکراین
    ۱۹:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    لوکزامبورگ - پرتغال
    ۲۲:۱۵
  • جام ملت های اروپا
    مالت - ایتالیا
    ۲۲:۱۵
  • دوشنبه ۷ فروردين
    جام ملت های اروپا
    جمهوری ایرلند - فرانسه
    ۲۲:۱۵
  • پنج شنبه ۱۰ فروردين
    لیگ برتر ایران
    نفت مسجدسلیمان - تراکتور
    ۱۹:۱۵
  • جمعه ۱۱ فروردين
    لیگ برتر ایران
    استقلال - ذوب آهن
    ۱۹:۱۵
  • لیگ برتر ایران
    سپاهان - صنعت نفت آبادان
    ۱۹:۱۵
  • لیگ برتر ایران
    مس رفسنجان - پرسپولیس
    ۲۱:۱۵
ویژه سرپوش