سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۶:۱۳ - ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۴۶۷۷
کشتی - وزنه برداری

حضور ماموران وادا برای چندمین بار در اردوی وزنه‌برداری؛ بوی توطئه می‌آید

وزنه‌برداری,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,کشتی و وزنه برداری

حضور سرزده ماموران آژانس بین‌المللی مبارزه با دوپینگ (وادا)  به صورت سرزده در رشته وزنه‌برداری و تیم‌های ملی وزنه‌برداری ایران، این روزها از عرف و استاندارد تعریف شده برای آن خارج شده است. این موضوع را می‌توان دقیقا از تعداد حضور ماموران وادا در طول مدت سه - چهار ماه اخیر چه در فرآیند تمرینی و اردوی ملی‌پوشان وزنه‌برداری کشورمان و چه خارج از این فرآیند روتین در رقابت‌ها و تورنمنت‌های مختلف بین‌المللی رویت کرد. این اتفاق اگرچه به بهانه جلوگیری از تخلف و افزایش ورزشکاران دوپینگی در این رشته ورزشی، خصوصا در مسیر کسب سهمیه ورودی به بازی‌های المپیک است اما وقتی نیم نگاهی گذرا به تعداد حضور ماموران وادا به صورت سرزده در اردوگاه تیم‌های ملی می‌اندازیم، به واسطه تجربیات تلخ گذشته موضوع شبهه برانگیز به نظر می‌رسد

 

 نام وادا یا آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ برای بیشتر ورزشکاران حرفه‌ای به‌ویژه در رشته وزنه‌برداری که به‌واسطه ماهیت و ذات این رشته قدرتی، سر و کار ورزشکاران فعال در آن با داروهای دوپینگی شاید بیشتر از بقیه رشته‌ها باشد، با استرس همراه بوده است. این نام زمانی برای وزنه‌برداران دلهره آورتر از همیشه است، که آنها به دلایل مختلف و دانسته یا ندانسته مشغول استفاده از داروها یا مواد غیرمجاز و نیروزا هستند و دقیقا در همین زمان ماموران این ارگان بین‌المللی، برای نمونه‌گیری از آنها در اردوهای تیم ملی و یا مکان‌هایی که برای آنها تعریف شده است حاضر می‌شوند.

 

تا اینجای کار ماجرا از زاویه دید عموم مردم خیلی طبیعی به نظر می‌رسد اما داستان از آنجا برای وزنه‌برداران خاطی، فدراسیون و مجموعه ورزش کشور تهدیدی جدی و خطرآفرین به شمار می‌رود که نسخه این ماجرا از قبل برای برخی از وزنه‌برداران چهره و شاخص، همچنین کادرفنی و مجموعه مدیریتی آن سیستم به بدترین شکل ممکن پیچیده شده باشد! یعنی اگر بخواهیم خیلی شفاف و بی‌پرده در این خصوص حرف بزنیم، می‌توان گفت که در این قبیل موارد براساس استناد بر سوابق مشابه قبلی، برخی که با مسوولان مجموعه مدیریتی و یا سیستمی که روی کار است مشکل دارند، از داخل یا بیرون مجموعه با تحریک دست‌اندرکاران فدراسیون جهانی و خاصه مسوولان وادا باعث می‌شوند آنها خارج از استانداردهای تعریف شده برای نمونه‌گیری دوپینگ سرزده و بدون اطلاع قبلی به صورت مستمر بالای سر ورزشکاران حاضر شده و از آنهایی که به‌عنوان نقطه هدف از قبل معین شده‌اند آزمایش دوپینگ بگیرند.

 

شاید برخی در این خصوص معتقدند که بدون شک این وظیفه ذاتی و طبیعی وادا است که سرزده و بدون اطلاع قبلی در تمرینات وزنه‌برداران حاضر شده و از آنها آزمایش دوپینگ بگیرند اما نکته قابل تامل در این خصوص، سوای فلسفه و ماهیت ذاتی غیرقابل انکار این مجموعه، این است که ماموران وادا در شرایطی که اغلب ملی‌پوشان وزنه‌برداری ایران در همین سه، چهار ماه گذشته حداقل بیش از ۳ تا ۴ مرتبه چه در داخل و چه درعرصه‌های مختلف بین‌المللی آزمایش دوپینگ دادند، چرا باید پی درپی در اردوی ملی پوشان حاضر شوند؟

 

مگر سهراب مرادی، علی هاشمی، کیانوش رستمی، محمدرضا براری، سعید علی‌حسینی، امیررضا عسگری دون، محمد شهاب‌انداز، رضا بیرالوند و محسن ایمانی یا حتی بهداد سلیمی و محمدرضا براری که دیگر در اردوی تیم ملی عضو نیستند و تقریبا با دنیای وزنه‌برداری خداحافظی کرده‌اند، همین یکی دو ماه پیش در تهران دو بار پیاپی در معرض نمونه‌گیری ماموران وادا قرار نگرفتند؟ اصلا مگر علی هاشمی، رضا بیرالوند، سعید علی‌حسینی و تعدادی از وزنه‌برداران جوان در همین مسابقات آسیایی ۲۰۱۹ چین که گزینشی المپیک ۲۰۲۰ نیز به شمار می‌آمد آزمایش دوپینگ ندادند؟

 

تکرار تاریخ برای وزنه‌برداری

اهالی وزنه‌برداری تراژدی که سال ۲۰۰۶ برای وزنه‌برداری ایران رخ داد را یادشان است. آن روز هم درست در حالی که پنج روز تا آغاز هفتاد و پنجمین دوره مسابقات جهانی وزنه‌برداری در سال ۲۰۰۶ باقی مانده بود، از سوی فدراسیون بین‌المللی وزنه‌برداری به فدراسیون ایران اعلام شد که تیم کشورمان اجازه‌ حضور در این میدان بزرگ یعنی رقابت‌های جهانی دومنیکن را ندارد. آن دوره هم مشابه همین شرایطی که امروز داریم، وجود داشت. ماموران وادا چند مرتبه به صورت پیاپی در اردوهای مختلف تیم ملی سرزده حاضر شدند و در نهایت اتفاقی تلخ را برای وزنه‌برداری و ورزش ایران رقم زدند که تاوانش سوخته شدن نسلی طلایی در وزنه‌برداری ایران بود.

 

حسین رضازاده، سعید علی‌حسینی، شاهین نصیری‌نیا، محمدحسین برخواه، سجاد بهروزی، رسول تقیان، محسن داودی، علی دهقانیان، امید نائیج و رضا تیموری همان نسل طلایی بودند که به جز رضازاده که از آن ماجرا به‌واسطه اینکه گفته شد تستش منفی بوده اما بعدا مشخص شد که به‌خاطر شرایط خاصی که در آن زمان داشته سرسلامت از این ماجرا به در برده، همگی به طریقی از گردونه قهرمانی خارج شدند. آن موقع هم دقیقا همین وضعیتی که امروز بر وزنه‌برداری حکمفرما است وجود داشت. در نهایت نیز همین سردرگمی و هرج و مرج موجود در سیستم مدیریتی وقت باعث شد پرونده وزنه‌برداری ایران با ۴ سال محرومیت از حضور در میادین بین‌المللی به شکلی تلخ و باورنکردنی بسته شود.

 

امروز هم برای چندمین بار به صورت سرزده و پیاپی در حالی که فدراسیون وزنه‌برداری رییس ندارد و با سرپرست اداره می‌شود، مأموران وادا با حضور در این مجموعه خواستار گرفتن آزمایش دوپینگ از وزنه‌برداران شده‌اند. نکته جالب‌تر در این ماجرا این است که ماموران وادا در حالی برای آزمایش گرفتن از ملی‌پوشان کشورمان به مجموعه ورزشی آزادی آمده‌اند که اردوی تیم ملی به‌واسطه اینکه تیم بزرگسالان تازه از مسابقات آسیایی چین به کشور بازگشته است برای استراحت چند روزه ملی‌پوشان تعطیل است!

 

در لیست مأموران وادا نام نفراتی چون سهراب مرادی، بهداد سلیمی، کیانوش رستمی، علی هاشمی، محمدرضا براری، سعید علی حسینی، امیررضا عسگری دون، محمد شهاب‌انداز، رضا بیرالوند و محسن ایمانی وجود داشت. نفراتی که برخی از آنها مثل بهداد سلیمی و محمدرضا براری مدت‌ها است با وزنه‌برداری خداحافظی کرده‌اند و اصلا عضویتی در تیم ملی ندارند اما چون نامشان از حوضچه جهانی دوپینگ به‌عنوان وزنه‌بردار غیرفعال خارج نشده است هنوز نقطه هدف وادا برای آزمایش دوپینگ به حساب می‌آیند.

 

به هر حال گویا از این لیست بودار و تعجب برانگیز، علی هاشمی که برای درمان کتف و ساق پای آسیب ‌دیده‌اش در تهران است آزمایش دوپینگ داد. بهداد سلیمی و سهراب مرادی هم در فدراسیون حاضر شدند تا آزمایش بدهند، کیانوش رستمی و سعید علی‌حسینی هم که تهران نبودند قرار است در همین یکی دو روزه بیایند پایتخت برای دادن آزمایش دوپینگی که بیشتر از شواهد و قرائن موجود تستی برای مچ‌گیری به حساب می‌آید تا تستی مرسوم که از تمام قهرمانان اخذ می‌شود. به هر روی، ماجرا هر چه هست، از آن به‌واسطه شرایط و مستنداتی که ارائه شد خیلی بوی خوشی به مشام نمی‌رسد اما امیدواریم تحلیل و تعبیر ما از این موضوع حساس و سرنوشت ساز چیزی باشد سوای آنچه که گفتیم و نوشتیم..

 

رضا عباسپور

 

 

newspaper.iran-varzeshi.com
  • 18
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • سه شنبه ۲۵ اردیبهشت
    لیگ برتر امارات
    شارجه امارات - حتا
    ۱۷:۴۰
  • لیگ برتر امارات
    عجمان - الجزیره امارات
    ۲۰:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    اوساسونا - مایورکا
    ۲۱:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    تاتنهام - منچسترسیتی
    ۲۲:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    رئال مادرید - آلاوس
    ۲۳:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    خیرونا - ویارئال
    ۲۳:۳۰
  • چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت
    لالیگا اسپانیا
    سویا - کادیز
    ۲۱:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    برایتون - چلسی
    ۲۲:۱۵
  • لیگ برتر انگلیس
    منچستریونایتد - نیوکسل
    ۲۲:۳۰
  • لیگ یک فرانسه
    نیس - پاری سن ژرمن
    ۲۲:۳۰
  • جام حذفی ایتالیا
    آتالانتا - یوونتوس
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش