پنجشنبه ۰۱ آبان ۱۴۰۴
۱۶:۰۶ - ۱۲ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۳۶۴۳
کشتی - وزنه برداری

فرح وشی: غیبتم در دوره رسول خادم به خاطر اختلاف سلیقه بود

شایعه رد صلاحیت قهرمانان سیاسی است

محسن فرح وشی,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,کشتی و وزنه برداری

به گزارش ایران ورزشی، محسن فرح وشی، سرمربی سابق تیم ملی کشتی آزاد ایران از جمله قهرمانان و مربیان کشتی است که نزدیک به ۱۰ سال است با فدراسیون همکاری نداشته و خود را از این ورزش کنار کشیده است. فرح‌وشی اعتقاد دارد امروزه کشتی در گرداب مسائل سیاسی گرفتار آمده و همین مساله باعث به تعویق افتادن زمان انتخابات ریاست فدراسیون کشتی شده است. حالا که اعلام شد زمان تشکیل مجمع عمومی انتخابات ریاست فدراسیون کشتی روز ۲۶ تیر است، فرح‌ وشی می‌گوید کشتی ماه‌های گذشته را به بطالت گذراند و فرصت‌های زیادی را از دست داد.

پس از ماه‌ها انتظار و بلاتکلیفی، زمان تشکیل مجمع انتخابات ریاست فدراسیون کشتی اعلام شد.

 متاسفانه باید بگویم ورزش و از جمله کشتی گرفتار مسائل سیاسی افراد و دستگاه‌های ذیربط شده است. ما در سال‌های دور خوشحال بودیم که ورزش همواره به دور از سیاست است و در واقع ورزش تنها مقوله‌ای بود که هیچ‌گاه با سیاست عجین و قاطی نمی‌شد. برای همین مردم همیشه نسبت به ورزش و ورزشکاران و قهرمانان ورزشی نگاهی کاملا خوب و مثبت داشتند اما متاسفانه امروزه چنین نگاهی نسبت به ورزش و ورزشکاران وجود ندارد. در قدیم ورزش همیشه از سیاست دوری می‌کرد و راه خود را می‌رفت که راه صحیح و درست و اصولی بود. متاسفانه امروزه نه تنها ورزش که حتی جامعه ما هم به نوعی سیاسی و سیاست زده شده است.

تعبیر شما از سیاسی شدن انتخابات ریاست فدراسیون کشتی در چیست، می‌توانید آن را به روشنی و واضح بیان کنید؟

 همین که وزارت ورزش، زمان انتخابات ریاست فدراسیون کشتی را به دلایل واهی عقب انداخت و اینکه برخی از قهرمانان کشتی ما که از قبل برای حضور در این انتخابات ثبت نام کرده بودند و بعد به دلایل نامعلوم رد صلاحیت شدند، جنبه‌ای کاملا سیاسی دارد. شاید برخی‌ها همین صحبت‌های مرا با روزنامه شما یک گفت و گوی سیاسی تعبیر کنند و بگویند که فلانی حرف‌های سیاسی می‌زند در حالی‌که من اصلا یک فرد سیاسی نیستم و هیچ علاقه‌ای به ورود به مسائل سیاسی ندارم. باز هم می‌گویم امروزه متاسفانه ورزش ما کاملا با سیاست عجین و قاطی شده و کشتی دیرتر از بقیه ورزش‌ها سیاسی شده اما به هر حال خود را به مسائل سیاسی رسانده و این به کل ورزش و از جمله کشتی بسیار ضربه و لطمه می‌زند. برخی از قهرمانان کشتی ما هم سیاسی شده‌اند، در حالی‌ که در گذشته ورزشکاران و قهرمانان ما فقط چهره‌هایی ورزشی بودند.

در گفته‌های خود اشاره کردید که امروزه نگاه‌های مردم حتی به کشتی و برخی از قهرمانان آن تغییر کرده است، توضیح بیشتری می‌دهید؟

 کشتی، ورزش ملی و مذهبی ما است که با ادبیات و فرهنگ ایران و زبان و اشعار فارسی کاملا همسو و عجین است. از نظر ادبی و فرهنگی و تاریخی و مذهبی، کشتی در ایران ریشه‌ای بسیار قوی دارد. می‌گویند حضرت علی (ع) یک کشتی‌گیر و پهلوانی بسیار قوی و زورمند بود که کسی یارای مقابله با ایشان را نداشت. یا اینکه در فرهنگ مذهبی ایرانیان به این نکته هم اشاره شده که امام حسن(ع) و امام حسین(ع) بارها با هم کشتی می‌گرفتند و پیامبر اسلام، کشتی این دو را داوری می‌کرد.

بنابراین ریشه‌های مذهبی، فرهنگی، تاریخی و ادبی در کشتی ایرانی‌ها واقعا عمیق است. در ورزش کشتی، فرهنگ مردانگی و جوانمردی بسیار وجود دارد و همین مسائل کافی است تا کشتی را با سایر ورزش‌ها متفاوت دانست. احساس می‌کنم این فرهنگ امروزه در کشتی کمرنگ شده و از سوی دیگر سیاسی کاری‌ها برای برنامه‌ریزی کشتی می‌تواند نظر مردم را نسبت به کشتی تغییر دهد. وقتی نظر مردم تغییر کند، در آن صورت گرایش‌ها به سوی کشتی هم کم می‌شود و در نهایت کشتی صدمه می‌بیند. مردم وقتی مرا در کوچه و خیابان می‌بینند، مرتب از من درباره وضعیت مبهم کشتی سوال می‌کنند و نگران این ورزش هستند.

در روزهای گذشته این شایعه مطرح شد که صلاحیت خادم، جدیدی و دبیر برای حضور در انتخابات فدراسیون کشتی احراز نشده، هر چند که دیروز اعلام شد صلاحیت آنها احراز شده، این رد و بعد تایید چه معنایی می‌تواند داشته باشد؟

 این موضوع هم به همان مساله سیاسی شدن ورزش و کشتی مرتبط می‌شود. چطور می‌شود این سه نفر که قهرمانان بنام ورزش و کشتی ایران هستند و در جامعه جهانی هم چهره‌هایی شناخته شده‌اند و نماینده مجلس و عضو شورای شهر هم بوده‌اند، به‌طور نامشخص و نامعلوم رد صلاحیت می‌شوند! چه کسی و چه دستگاهی باید صلاحیت آنها را تایید و یا رد کند، اینها اگر تایید صلاحیت نشوند پس باید کشتی مملکت را چه کسانی اداره کنند؟ رد صلاحیت کردن قهرمانان کشتی، توهمات و شائبه‌هایی را در بین جامعه به‌وجود می‌آورد مگر اینها چه کار کرده‌اند که ضمن مسوولیت‌هایی که در دستگاه‌های دولتی و اجرایی داشته‌اند، اکنون برای ریاست فدراسیون کشتی رد صلاحیت شده‌اند.

به نظرم باید در این باره شفاف‌سازی کرد تا ابهامات برطرف شود. امیدوارم امیررضا خادم، عباس جدیدی و علیرضا دبیر با برطرف شدن مشکلات خود بتوانند در انتخابات ریاست فدراسیون کشتی شرکت کنند.

آقای فرح‌وشی، شما در دوره ریاست رسول خادم در فدراسیون کشتی هیچ نوع همکاری با او از جمله حضور در شورای فنی تیم‌های ملی کشتی آزاد نداشتید، دلیل این مساله چه بود؟

 صادقانه می‌گویم بین من و رسول خادم هیچ مشکلی نبود. من او را خیلی دوست دارم و می‌دانم او هم مرا دوست دارد. قهرمانانی چون رسول و امیررضا خادم، عباس جدیدی، غلامرضا محمدی، علیرضا رضایی، محمد طلایی، علیرضا دبیر، علیرضا حیدری و ... شاگردان من در تیم‌های ملی کشتی آزاد ایران در رده‌های سنی مختلف بوده‌اند و همه آنها به من احترام می‌گذارند. بین من و رسول خادم واقعا هیچ مشکلی نبود و اگر در زمان او به کار دعوت نشدم فقط به خاطر اختلاف سلیقه بود

  • 19
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
    ویژه سرپوش