یکشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۲
کد مقاله: ۱۴۰۰۱۲۰۰۹۰

جاهای دیدنی ارومیه کجاست؟ (+ تصاویر)

جاهای دیدنی ارومیه,جاذبه های گردشگری ارومیه,ارومیهارومیه، جاهای دیدنی بسیاری دارد
جاذبه های شهر ارومیه ، فراتر از دریاچه اش است. مناطق طبیعی این شهر با قدمتی بیش از ۳ هزار سال، منحصر به فرد و زیباست و سفر به این شهر بخاطر مردم با فرهنگش، خاطراتی شیرین و بیادماندنی را برایتان رقم می زند.

جاهای دیدنی ارومیه

یکی از شهرهای بزرگ ایران به نام ارومیه میباشد که به عنوان مرکز استان آذربایجان غربی محسوب میشود و موقعیت مکانی این شهر در شمال غربی ایران می باشد. هوای این شهر در فصل تابستان ، نسبتا گرم است درحالیکه در فصل زمستان، هوای سردی دارد. درواقع در غرب دریاچه زیبای ارومیه و در دامنه کوه سیر و در میان دشت ارومیه، شهری به نام شهر ارومیه واقع شده است.

حوادث متعددی در سده های گذشته در این شهر رخ داده است که از آن ها می توان به اشغال توسط عثمانی ها و روس ها اشاره کرد و از مراکز تجاری منطقه در زمان گذشته محسوب میشد به این خاطر که در میان شاهراه ارتباطی قفقاز، میان رودان و آسیای صغیر از موقعیت مناسبی برخوردار بوده است. نقل این شهر، از معروف ترین سوغات اورمیه می باشد.

- چشمه آب معدنی کوه زنبیل ارومیه:

کوه زنبیل از جاهای دیدنی ارومیه می باشد که در دهستان نازلو چای در یک کیلومتری دریاچه ارومیه واقع شده است و در اثر دامنه های شرقی این کوه و شرق سپرغان، چشمه های آب جاری شده است و نام یکی از آن ها چشمه کوه زنبیل میباشد و موقعیت اصلی آن در فاصله تقریبی ۳۶ کیلومتری از شمال شرق ارومیه است. قطر حوضچه ی دایره ای شکل چشمه آب معدنی زنبیل به صورت تقریبی، ۴ متر میباشد درحالیکه بین ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر ، عمق دارد و گازی به صورت مداوم از کف این چشمه خارج می شود. با استفاده از سنگ، دور تا دور چشمه تزیین شده و از زمانهای قبل، حدود ۱۰ لیتر آب در هر ثانیه از این چشمه خارج میشد که در حال حاضر به شدت کاهش یافته است.

از محتوای آب این چشمه می توان به سولفات و بی کربنات و منیزیم آهن دار اشاره کرد و مقداری رسوبات آهنی بر روی سنگ کاریهای اطرافش نمایان شده است. اگر به سمت جنوب این چشمه حدود ۶۰ ۷۰ متر حرکت کنید چشمه ای دیگر با همین خاصیت آبی وجود دارد ولی مقدار آبش بیشتر است.

چشمه آب معدنی کوه زنبیل,مکانهای دیدنی ارومیه,جاذبه های دیدنی ارومیهچشمه آب معدنی کوه زنبیل یکی از جاهای دیدنی ارومیه است

- مسجد جامع ارومیه از مکانهای دیدنی ارومیه:

یکی از آثار کهن و قدیمی ارومیه که در خیابان اقبال است، مسجد جامع ارومیه نام دارد. این مسجد که از ارکان اصلی بافت قدیمی شهر به شمار می رود؛ در مجاورت ضلع جنوبی بازار ارومیه و در میان بازار قدیمی شهر قرار گرفته است. قدمت این مسجد به دوره ایلخانی برمی گردد.

مسجد جامع ارومیه,جاهای دیدنی ارومیه,مکانهای دیدنی ارومیهمسجد جامع ارومیه یکی از آثار کهن و از قدیمی ترین جاهای دیدنی ارومیه میباشد

عقیده و باور بعضی از محققین این بود که مسجد جامع ارومیه در زمان قبل، نوعی آتشکده بوده که این آتشکده بعد از تسلط مسلمانان، ویران شد و سپس بر روی آن در قرن هفتم هجری قمری، مسجدی را ساختند. براساس سبک معماری سلجوقیان، برخی از بناهای مسجد جامع نظیر تزئینات، گچ بری ها، ستون بندی ها و طاق های مسجد را ساختند. درواقع مسجد تاریخی جامع ارومیه، یکی از بناهای سده هفتم( ه. ق) شناخته میشود که به دلیل کم توجهی و ساخت و سازهای غیرمجاز در سال های اخیر، تحولاتی در آن صورت گرفته است و در حال حاضر به مرمت نیاز دارد. قسمت قدیمی این مسجد با کاخ ساسانی دامغانف شباهت بسیاری دارد و این مسجد بنا بر روایتی، پیش از این، در دوره ساسانی بعنوان یک معبد محسوب میشد. شبستان گنبد، هسته نخستین مسجد جامع ارومیه بوده که برای نخستین بار در قرن ششم هجری قمری و در دوران سلجوقیان ساخته شد و قدمت۴۰ ستون متصل به این شبستان به دوران ایلخانی برمیگردد.

- دریاچه ارومیه:

دریاچه ارومیه از بزرگترین دریاچه های آب شور جهان است که در فهرست جاذبه های دیدنی ارومیه نیز قرار دارد. از دیگر نامهای این دریاچه در زمان گذشته می توان به دریاچه رضاییه، چیچست( به معنای درخشنده) و کبودان اشاره کرد. دریاچه ارومیه در شمال غربی کشور ایران میباشد که در میان دو استان آذربایجان غربی و استان آذربایجان شرقی برطبق تقسیمات کشوری ایران قرار گرفته است. در سال ۱۳۷۷ این دریاچه، حدود شش هزار کیلومتر مربع مساحت داشت که از نظر مساحت در ردیف بیست و پنجمین دریاچه بزرگ دنیا قرار دارد.

از دریاچهٔ ارومیه به عنوان بزرگترین دریاچه آب شور در خاورمیانه، بزرگترین دریاچه داخلی ایران و ششمین دریاچه بزرگ آب شور دنیا یاد میشود. این دریاچه دارای آب بسیار شوری میباشد و نسبت به رودخانه های زرینه رود، سیمینه رود، گادر، تلخه رود، شهرچای، باراندوز، نازلو و زولا بیشتر تغذیه می شود. متأسفانه دریاچه ارومیه هم از اواسط دهه ۸۰، بدلیل تغییرات وسیع دما در سطح کره زمین دچار خشک سالی شدیدی شد و مساحت زیادش را از دست داد. دریاچه ارومیه با تغییرات بیشتری مواجه شد به گونه ای که راجع به عواقب این فاجعه زیست محیطی در محافل بین المللی صحبت کردند. میزان زیادی نمک با خشک شدن دریاچه ارومیه بر جای ماند و ساحل دریاچه به شوره زار تبدیل شد.

مناطق دیدنی ارومیه,شهر ارومیه,جاذبه های دیدنی شهر ارومیه با عکسدریاچه ارومیه یکی از بزرگ‌ترین دریاچه‌های آب شور جهان و از جاهای دیدنی ارومیه است

در اطراف دریاچه، نمک ها بخاطر وزیدن باد های شدید به زمین های کشاورزی و باغ های نزدیک کوچ کردند. میزان حاصل خیزی خاک با جابه جا شدن نمک ها به سمت زمین های کشاورزی، افت می کند. جالب است بدانید که محل زندگی پرندگان و بسیاری از جانداران دیگر، دریاچه ارومیه است و جان تمام این موجودات با بروز خشکسالی در این منطقه، به خطر می افتد.

- دریاچه مارمیشو:

دریاچه مارمیشو از جاهای دیدنی ارومیه می باشد که در ۴۵ کیلومتری شمال غرب شهر ارومیه، قرار گرفته است. این دریاچه در اثر زمین لرزه و مسدود شدن مسیر آب های ایران و ترکیه به خاطر کوه بوجود آمد. امروزه زیستگاه بسیاری از جانوران و گونه های گیاهی، مارمیشو نام دارد که پنج هکتار، وسعت دارد و گردشگران و طبیعت دوستان را به خاطر زیبایی هایش به خود جذب کرده است.

دریاچه مارمیشو,جاهای دیدنی ارومیه طبیعت,گردشگری ارومیهدریاچه مارمیشو یکی از جاهای دیدنی ارومیه است که در ۴۵ کیلومتری شمال غرب شهر آن قرار دارد

- قلعه کاظم داشی:

چنانچه از دور به قلعه کاظم داشی نگاه کنید؛ مشابه یک جزیره ی سنگی است. آب دریاچه در زمان گذشته بسیار زیاد بود و همین امر باعث شده بود تا کاظم داشی در دریاچه ارومیه به صورت شبه جزیره ای قرار گیرد، اما امروز بیشتر آن در خشکی قرار گرفته است. برطبق روایتی، هلاکوخان مغول در این قلعه، اموال قیمتی خود را مخفی کرده بود. این قلعه به عنوان پناهگاه ساکنان هفت روستای اطراف در زمان های مختلف محسوب میشد و اسمش برگرفته از فرمانده شجاع محافظ روستا به نام کاظم خان می باشد. این قلعه در زمان جنگ جهانی اول و جنگ جهانی دوم بعنوان پناهگاه کاربرد داشت.

قلعه کاظم داشی,جاذبه های گردشگری ارومیه,دیدنیهای ارومیهقلعه کاظم داشی یکی از جاهای دیدنی ارومیه است که از دور شبیه جزیره‌ای سنگی دیده می‌شود

- مدرسه هدایت:

از مدارس قدیمی و جاهای دیدنی ارومیه می توان به مدرسه هدایت اشاره کرد که به دوران قاجار برمی گردد. این مدرسه کوچه ی امیرنظمی ارومیه در خیابان امام واقع شده است. در خانه ی یکی از بزرگان ایل قاجار، ساختمان این مدرسه قرار داشت و توسط مالک جدیدی در سال ۱۳۴۷ شمسی، تغيير کاربری داد. کتیبه های این مدرسه در حال حاضر خراب شده است؛ به همین علت اطلاعات دقیقی از تاریخ دقیق ساخت و اسم معمار آن در دست نیست. مهم ترین و باارزش ترین بخش مدرسه، ضلع جنوبی صحن ساختمان می باشد. از خصوصات حیاط های مدرسه می توان به چهارگوش بودن آن اشاره کرد و دیوارکشی هایش به صورت آجری و پایه های سنگی بود. با استفاده از آجر لعاب دار فیروزه ای طاق نماهای این بنا را تزیین کرده اند. مدرسه ی هدایت در فهرست آثار ملی ایران با شماره ی ۱۸۳۱ در ۱۵ دی ماه ۱۳۷۵ به ثبت رسید.

مدرسه‌ هدایت,مکانهای دیدنی ارومیه با عکس,مکانهای دیدنی ارومیهمدرسه‌ هدایت یکی از مدارس قدیمی و جاهای دیدنی ارومیه است که در دوران قاجار ساخته شده است

- موزه ارومیه، از مکانهای دیدنی شهر ارومیه:

یکی از بهترین موزه های ایران که از سال ۱۳۴۶ فعالیت خود را شروع کرد؛ به نام موزه ارومیه می باشد. اشیای باستانی و تاریخی دوره های مختلف در این موزه قرار گرفته است. همچنین کتاب های خطی گرانبها یکی از دیگر آثار موجود در این موزه میباشد که شما را شگفت زده می کند.

موزه ارومیه,شهر ارومیه,جاذبه های دیدنی شهر ارومیه با عکسموزه ارومیه یکی از جاهای دیدنی ارومیه است که از سال ۱۳۴۶ شروع به کار کرده است

- قلعه هلاکوخان:

قلعه هلاکوخان در منطقه ی آذربایجان از قلعه های تاریخی شناخته میشود که در جزیره ی اسلامی در شرق دریاچه ی ارومیه قرار گرفته است. درواقع موقعیت آن در اسکله ی منتهی بین ارومیه و تبریز در بلندی های روستای آق گنبد می باشد. آب انبارهای زیادی در مسیرش در دل کوه، به چشم میخورد؛ جوی های آب موجود در کنار این آب انبارها در حین بارندگی، موجب هدایت آب به سمت آب انبارها میشود و در تمامی فصول سال، تامین کننده ی آب موردنیاز می باشد.

با استفاده از سنگ، دیواره های قلعه ی هولاکوخان را ساخته اند که از نظر استحکامات، موقعیت و استقرار به قلعه های بابک، قهقهه و جوشون شباهت دارد. پرتگاه های خطرناکی در ۳ طرف این قلعه احاطه شده است که قلعه بانان به خاطر چنین موقعیتی به راحتی از قلعه دفاع می کردند.

قلعه‌ هلاکوخان,مکانهای دیدنی ارومیه با عکس,مکانهای دیدنی ارومیهقلعه‌ هلاکوخان یکی از جاهای دیدنی ارومیه است که در شرق دریاچه‌ی ارومیه قرار دارد

- کلیسای مارسرگیز:

در دامنه ی کوه سیر، کلیسایی به نام مارسرگیز در ۱۲ کیلومتری ارومیه قرار گرفته است که از مکان های دیدنی ارومیه شناخته میشود. کلیسای مارسرگیز از ارزش بسیاری از نظر مذهبی برخوردار است و این کلیسا بعنوان زیارتگاه عموم مسیحیان، اعم از آشوری و ارامنه محسوب میشود. با استفاده از سنگ های نامنظمی، تمام دیوارها و سقف کلیسا را ماهرانه ساخته اند. قدمت کلیسای مار سرگیز باتوجه به سبک معماری این بنا و کتب مورخان آشوری، به قبل از اسلام می رسد. براساس گفته ها پس از پیروزی خسروپرویز بر رومیان، دستور ساخت این کلیسا توسط همسرش شیرین صادر شد.

این بنا دارای دو قسمت به شرح زیر می باشد؛ به این صورت که قسمت اول آن ورودی نسبتاً کوتاه، سالن اول نیایش و محراب و اطاق نیز دارد و در قسمت بعدی سالن بموازات سالن اول وجود دارد که شامل اطاقهای کوچکی مرتبط به پشت محراب ارتباط می باشد.

کلیسای مارسرگیز,گردشگری ارومیه,عکس جاهای دیدنی ارومیهکلیسای مارسرگیز یکی از جاهای دیدنی ارومیه میباشد

- چشمه آبگرم هفت آباد:

در روستای هفت آباد و در بخش سیلوانا و محال مرگور، مجموعه چشمه های هفت آباد واقع شده است که از شهر ارومیه ۴۵ کیلومتر فاصله دارد. موقعیت آن در دامنه سرسبز یک کوه آتشفشانی خاموش و در کنار رود باراندوز چای می باشد که ترکیبی زیبا از طبیعت را بوجود آورده است و برای گردش مردم، مناسب می باشد. آب گرم هفت آباد و یک استخر بر روی چشمه اصلی توسط یکی از اهالی روستا ساخته شده است که چشمه در زمین های او قرار دارد. این استخر به این منظور ساخته شد تا آب چشمه جمع آوری شود و گردشگران، بهتر شنا کنند. آب این چشمه دارای دمای تقریبی ۳۲ تا ۳۴ درجه است و خاصیت درمانی فوق العاده ای برای بیماری های استخوانی دارد. گردشگران بسیاری در روزهای گرم تابستان از چشمه آب گرم هفت آباد بازدید میکنند.

چشمه های هفت آباد,جاذبه های طبیعی ارومیهمجموعه چشمه های هفت آباد در فاصله ۴۵ کیلومتری از شهر ارومیه قرار دارد

- یخچال دوقوز پله ارومیه:

در محله ای در خیابان عسگرخان ارومیه، یخچال دوقوز پله قرار گفته است و از بهترین جاذبه های گردشگری آذربایجان غربی و ارومیه به شمار می رود. معنی کلمه ی دوقوز، برگرفته از عدد نه است که نوعی کلمه ی ترکی محسوب میشود و با نام دیگری همچون یخچال نه پله شناخته میشود. کاربرد این مکان در زمان گذشته برای جمع آوری انبار یخ بود.

قدمت این یخچال که فاقد تزئینات خاص معماری بوده، به دوران قاجار برمی گردد. با استفاده از سنگ و آجر، این بنا را ساخته اند و تزئینات آن شامل نحوه ی چیدن سنگ ها و آجرها می باشد. از کاربرد این بنا در تابستان میتوان به نگهداری و تامین یخ موردنیاز شهر اشاره کرد. امروزه این یخچال را با نام خانه آبگینه شهر ارومیه می شناسند و نوعی نمایشگاه است. علت سالم ماندن یخچال دوقوز پله، فرم خاص معمارى و نوع مصالح بکار رفته در آن می باشد.

یخچال دوقوز پله ارومیه,مکانهای دیدنی ارومیه,جاهای دیدنی ارومیهیکی از جاهای دیدنی ارومیه یخچال دوقوز پله میباشد که در خیابان عسگرخان ارومیه قرار دارد

- مسجد سردار:

قاجارها، ساخت مسجد سردار ارومیه را بر عهده گرفتند و پس از بازسازی های صورت گرفته بر روی آن بخاطر ساعتی بود که در محوطه آن قرار گرفته و به آن مسجد ساعتلو می گویند. طاق ورودی این مسجد با استفاده از کاشی ساخته شده است. نمای ظاهری شبستان مسجد به صورت مستطیل میباشد و برای تزئین آن از دوازده ستون هشت ضلعی دارای کنده کاری استفاده شده است. با استفاده از هنر کاشی کاری، محراب مسجد درست شده که به خاطر رنگ زردش به فضای کلی مسجد، جذابیت خاصی بخشیده است.

مسجد سردار از جاهای دیدنی ارومیه,مکانهای دیدنر ارومیهمسجد سردار یکی از جاهای دیدنی ارومیه است که توسط قاجارها ساخته شده است

- سد شهر چای:

در تاریخ ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۳۸۴ سد شهرچای با حضور معاون رئیس جمهور به بهره برداری رسیده است و موقعیت آن در ۱۲ کیلومتری شهر ارومیه میباشد که ۸۴ متر از بستر رودخانه ارتفاع دارد و برای ۱۲۵۰۰ هکتار اراضی کشاورزی و آب شرب و صنعت شهر ارومیه بر روی رودخانه شهر چای بمیزان۲۲۰ میلیون متر مکعب آب ذخیره میشود.

سد شهرچای,جاذبه های گردشگری ارومیه,مکانهای دیدنی ارومیهیکی از جاهای دیدنی ارومیه سد شهرچای است که در ۲۸ اردیبهشت ۱۳۸۴ بهره برداری شده است

گردآوری: بخش گردشگری سرپوش

  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
میثم تمار,زندگینامه میثم تمار,بیوگرافی میثم تمار زندگینامه میثم تمار از یاران باوفای امام علی (ع)

محل زندگی: عراق، کوفه

دلیل شهرت: صحابه امام علی، اما حسن و امام حسین (ع)

لقب: ابوسالم، ابوصالح

شهادت: ۲۲ ذی‌الحجه ۶۰ق، کوفه

محل دفن: مسجد کوفه

آثار: تفسیر قرآن، کتابی در حدیث

ادامه
دمیتری مدودف,بیوگرافی دمیتری مدودف,زندگینامه دمیتری مدودف دمیتری مدودف سیاستمدار روس

تاریخ تولد: ۱۴ سپتامبر ۱۹۶۵ 

محل تولد: سن پترزبورگ

ملیت: روسیه

حرفه: رئیس جمهور و نخست وزیر

حزب سیاسی: حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی (قبل از ۱۹۹۱)، مستقل (۱۹۹۱-۲۰۱۱)، حزب روسیه واحد (از ۲۰۱۲)

ادامه
پاکو خمز,بیوگرافی پاکو خمز,زندگینامه پاکو خمز بیوگرافی و عکس های پاکو خمز همراه با موفقیت های وی

تاریخ تولد: ۱۸ آوریل ۱۹۷۰

محل تولد: لاس پالماس، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست، سرمربی 

پست: مدافع میانی

باشگاه کنونی: تراکتور

ادامه
ایگور کاتاتو,زندگینامه ایگور کاتاتو,بیوگرافی ایگور کاتاتو بیوگرافی ایگور کاتاتو برزیلی؛ بازیکن فوتبال اهل برزیل

تاریخ تولد: ۱ ژوئیه ۱۹۹۵

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر، هافبک هجومی

باشگاه کنونی: سپاهان اصفهان

قد: ۱ متر ۸۳ سانتی متر

ادامه
حضرت شعیا,زندگینامه حضرت شعیا,بیوگرافی حضرت شعیا حضرت شعیا پیامبر بنی اسرائیل

تاریخ تولد: سده ۸ پیش از میلاد

محل زندگی: بیت المقدس

مدت پیامبری: ۴۰ سال

نسبت:حضرت یعقوب

درگذشت: سده ۷ پیش از میلاد

ستایش شده در: یهودیت، کلیسای کاتولیک، کلیسای ارتدکس شرقی، ارتدوکسی مشرقی، اسلام

ادامه
سارا خادم الشریعه,بیوگرافی سارا خادم الشریعه بیوگرافی سارا سادات خادم الشریعه استاد بزرگ شطرنج

تاریخ تولد: ۲۰ اسفند ۱۳۷۵

محل تولد: تهران

حرفه: شطرنج باز

عناوین: استاد بین‌المللی (۲۰۱۵)، استادبزرگ زنان (۲۰۱۳)، استاد بین‌المللی زنان (۲۰۱۱)، استاد فیده زنان

(۲۰۰۸)

وضعیت تاهل: متاهل 

ادامه
رسول خادم,بیوگرافی رسول خادم,تصاویر رسول خادم رسول خادم ورزشکار و سیاستمدار مردمی

تاریخ تولد: ۲۷ اسفند ۱۳۵۰

محل تولد: مشهد، ایران

حرفه: کشتی گیر، مدیر ورزشی و سیاستمدار

سبک ورزشی: کشتی آزاد

تحصیلات: دکتری جامعه شناسی

ادامه
ژیلا شاهی,بیوگرافی ژیلا شاهی,عکس های ژیلا شاهی بیوگرافی ژیلا شاهی، بازیگر توانمند سینمای ایران (+ تصاویر)

تاریخ تولد: ۲۲ اسفند ۱۳۶۴

محل تولد: اردبیل، ایران

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۹ تا کنون

آثار برنده جایزه: قصر شیرین، موقعیت مهدی

ادامه
هجویری,زندگینامه هجویری,بیوگرافی هجویری درباره زندگی هجویری دانشمند بزرگ سده پنجم

لقب: داتا گنج بخش

دوره زندگی: سده پنجم هجری

محل تولد: غزنین

نام اثر: کشف المحجوب

درگذشت: ۴۸۱ و ۵۰۰ هجری قمری

محل دفن: میان دروازه بهاتی لاهور

ادامه
ویژه سرپوش