جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۵۰۰۰۳

چگونه سیتیزن شویم؟

سیتیزن,سیتیزن شدن,سیتیزن چیستسیتیزن شدن
در این مدت اخیر خبر مهاجرت افراد بسیار به گوشمان رسیده یا شاید شما هم جزء افرادی باشید که قصد مهاجرت به کشور دیگری را دارید، در این زمینه ممکن است سوالاتی پیش بیاید که یکی از آنها سیتیزن شدن است. در ادامه این مقاله سرپوش به توضیح این مفهوم خواهیم پرداخت.

تابعیت به چه معناست؟

در ابتدا باید درباره تابعیت اطلاعاتی کسب کنید:

تابعیت موقعیتی است که در آن شهروندی یک کشور به فردی خارجی داده می شود. تابعیت، سیتیزن شدن و مشتقات مربوط به آن مانند؛ تبعه و اتباع از جمله موضوعات مهم در حقوق بین المللی خصوصی محسوب می شوند. زمانی که تابعیت برای فردی ایجاد شده است در واقع نوعی علاقه، وابستگی سیاسی یا حقوقی برای او در برابر کشوری دیگر تشکیل شده که تضمین کننده حقوق و تکالیفی است که فرد در برابر جامعه سیاسی یک کشور برعهده خود دارد.

یکی از حقوقی که فرد بعد از گرفتن تابعیت اخذ می کند، حمایت دولتی آن کشور در برابر سایر کشورها است. در برخی موراد افراد علاوه بر حفظ تابعیت کشور خودشان، تابعیت کشوری دیگر را هم اخذ می کنند که در این حالت گفته می شود فرد دارای تابعیت دوگانه یا مضاعف دارد. دلایل مختلفی نظیر جنگ می تواند سبب از دست دادن تابعیت افراد شود در این صورت شخص ممکن تابعیت هیچ کشوری را نداشته باشد، این حالت بی تابعیتی یا آپاترید تلقی می شود.

به طور کلی سه نوع تابعیت وجود دارد که شامل موارد زیر می باشد:

- تابعیت شخص حقیقی

- تابعیت حقوقی شرکتی

- تابعیت اشیا مانند؛ هواپیما و کشتی و...

سیتیزن,سیتیزن شدن,چگونه سیتیزن شویمتابعیت و سیتزین شدن در کشورهای گوناگون

در سراسر کشورهای دنیا برای ارائه تابعیت از قاعده خاک و خون بهره می گیرند. طبق قاعده خاک هر کودکی در هر سرزمینی که به دنیا بیاید بدون در نظر داشتن تابعیت والدینش، تابعیت خاکی که در آن به دنیا آمده را کسب می کند.

بنابر آنچه در قاعده خون آمده است؛ فرزندی که از پدر یا مادری دارای تابعیت کشور مورد نظر در هر نقطه ای از جهان به دنیا بیاید می تواند تابعیت کشور والدین خود را هم به دست بیاورد.

در کشورهایی که با کمبود جمعیت روبرو هستند از قاعده خاک استفاده می شود اما در کشورهای پرجمعیت قاعده خون کاربرد بهتری دارد.

خون و خاک شامل؛ تابعیت تولدی، مبدا و طبیعی می شود.

اشخاص بزرگسال بر اساس مقررات با ترک کردن یا حفظ تابعیت کشور خود می توانند تابیعت کشورهای دیگری را در آینده به دست بیاورند که شامل تابعیت اکتسابی، غیرتولدی و انشقاقی می باشد.

سیتیزن,سیتیزن شدن,مزایای سیتیزن آمریکا شدندریافت تابعیت و سیتیزن شدن در آمریکا

سیتیزن شدن به چه معناست؟

در صورتی که فرد سیتیزن ایالت متحده شود در واقع دارای نوعی سند هویت است که نشان می دهد تابعیت آمریکا را کسب کرده است. افرادی که تابعیت ایالت متحده آمریکا را دریافت می کنند غالبا دارای این سند هستند. کودکانی که اقامت دائم دارند و والدین آنها هم دارای تابعیت هستند به طور معمول تابیعت هم دارند.

برخی شرایط می تواند سبب شود کودک به طور خودکار یکی از شهروندان آمریکا محسوب شود. تابعیت زمانی اخذ می شود که حداقل یکی از والدین کودک شهروند آمریکا باشد و دیگری می تواند در کشوری به غیر از ایالات متحده آمریکا به دنیا آمده باشد.

البته باید توجه کرد گواهی سیتیزن شدن با گواهی تابعیت متفاوت است. کنگره امریکا یکسری قانون درباره چگونگی انتقال تابعیت والدین شهروند ایالات متحده به کودکانی که در خارج از ایالات متحده متولد می شوند وضع کرده است، اما به طور کلی دوحالت برای کسب تابعیت کودکان وجود دارد؛ ممکن است هنگام تولد تابعیت بگیرند و یا بعد از تولد اما قبل از رسیدن به سن ۱۸ سالگی برای این کار از طریق والدین شهروند ایالات متحده اقدام کنند.

مزایای سیتیزن آمریکا شدن چیست؟

مزایای تابعیت آمریکایی به صورت خلاصه شامل موارد زیر می باشد:

- داشتن حق رای

- انتقال آسان تر خانواده به کشور هدف

- نوزادان این شهروندان هم می توانند به سیتیزن شوند.

- استفاده از امکانات آموزشی عالی ایالات متحده آمریکا

- استخدام در شغل های فدرال آمریکا

- دسترسی به نظام بهداشت و درمان

سیتیزن,سیتیزن شدن,دریافت پاسپورت آمریکا از طریق تحصیلمزایای سیتیزن شدن؛ موقیعت تحصیل

اما چگونه می توان سیتیزن شد؟

در ادامه به روش هایی می پردازیم که می توان از آنها در قالب مهاجرت استفاده کرد و سیتیزن آمریکا شد:

دریافت پاسپورت آمریکایی از طریق کار:

یکی از روش هایی که می تواند به دریافت پاسپورت و تابعیت آمریکا ختم شود، اقدام از طریق ویزای کاری است. برای رسیدن به این ویزا باید پیشنهاد کار از طرف کارفرمای آمریکایی ارائه شود. در صورتی که خواستار پیشنهاد رسمی کار از سوی آمریکا هستید باید ایتدا با یک کارفرمای آمریکایی به مذاکره بپردازید سپس درباره نوع کار، حقوق و مزایا و... به توافق برسید.

باید خاطر نشان کرد در اغلب مشاغل تخصصی نیاز است فرد با کارفرمای خود به شکل حضوری صحبت کند، در مقابل مشاغلی نیز هستند که نیازی به مصاحبه حضوری ندارند و می توان به طور مستقیم با کارفرما وارد مذاکره شد.

دریافت پاسپورت آمریکا از طریق تحصیل:

یکی از روش های موثر برای دریافت پاسپورت و سیتیزن شدن آمریکا اقدام از طریق تحصیل است. این مورد می تواند شرایط بسیار خوبی را فراهم کند تا شما بتوانید علاوه بر دریافت مدرکی معتبر، با کارفرما هم وارد مذاکره شود. هنگامی که شما مدرک تحصیلی از همان کشور ارائه کنید علاوه بر دریافت تاییدیه می توانید درخصوص مسائل کاری با کارفرما وارد مذاکره شوید و اگر در نهایت به توافق رسدید ویزای کاری صادر خواهد شد.

شما حتی می توانید با کار کردن چندسال بعد از تحصیل به طوری که کارفرما مالیات پرداخت کرده باشد؛ گرین کارت را هم دریافت کنید، بعد از دریافت گرین کارت شما می توانید درخواست تابیعت بدهید.

دریافت پاسپورت آمریکا از طریق سرمایه گذاری:

در صورتی که می خواهید از طریق سرمایه گذاری سیتیزن شوید باید اشاره کرد که امکان این موضوع وجود دارد زیرا برای دریافت پاسپورت آمریکا با سرمایه گذاری چندین نوع ویزا وجود دارد. نوعی از این ویزاها به شکل مهاجرتی هستند، به طوری که از بدو ورود به کشور هدف گرین کارت و اقامت دائم ارائه می شود. در مقابل هم برخی ویزاها موقت بوده که یکی از معروف ترین انواع ویزاهای سرمایه گذاری برای خارجی ها در ایالات متحده آمریکا ویزای کوتاه مدت EB5  می باشد.

بر اساس قوانین مربوط به این نوع ویزا فرد برای سرمایه گذاری در مناطق شهری و اصلی نیازمند ۱/۸ میلیون دلار و ۹۰۰ هزار دلار در مناطق غیرشهری است.

از مزایای این نوع سرمایه گذاری می توان به دریافت سریع گرین کارت و اقامت دائم اشاره کرد. در صورتی که مدت سرمایه گذاری ۵ سال باشد، شخص می تواند همسر و فرزندان خود را همراه داشته باشد و آنها نیز تابعیت امریکا را کسب می کنند.

سیتیزن,سیتیزن شدن,دریافت پاسپورت آمریکا از طریق سرمایه گذاریدریافت پاسپورت آمریکا و سیتیزن شدن از طریق سرمایه گذاری

دریافت پاسپورت آمریکا از طریق تولد:

همانطور که اشاره شد سیتیزن شدن به معنای دریافت تابعیت است، برای دریافت این تابعیت از طریق تولد در آمریکا لازم است قوانین مربوط به این موضوع را بررسی کرد. همانطور که اشاره شد کشورها برای اعطای تابعیت از قاعده خاک و خون استفاده می کنند، آمریکا از جمله کشورهایی است که برای اعطای تابعیت از طریق تولد بر اساس اصل خاک عمل می کند، بنابراین فقط کافی است فرد در خاک آمریکا متولد شده باشد تا به او تابعیت داده شود.

دریافت پاسپورت آمریکا از طریق ازدواج:

افراد گمان می کنند به محض ازدواج با فردی که تابعیت آمریکا را داشته باشد می توانند یکی از تبعه محسوب شوند، اما باید اشاره کرد شما تابعیت آمریکا را بعد از ازدواج کسب نمی کنید مگر اینکه حداقل ۳ سال از ازدواجتان با یک آمریکایی گذشته باشد.

نوع ویزایی که شما بعد از ازدواج با فرد تابع آمریکا کسب می کنید به ویزای نامزدی معروف می باشد. براساس نوع اقامتی که فرد در همان زمان در آمریکا دارد زمان صدور ویزا متفاوت خواهد بود و ممکن است بین ۲ تا ۴ سال زمان بطلبد. بر اساس این ویزا شما به مدت ۶ ماه زمان دارید که با شخص مورد نظر خود ازدواج کرده یا شخص دیگری را برای ازدواج انتخاب کنید. درباره نحوه سیتیزن شدن بعد از دریافت این ویزا این گونه می باشد؛ بعد از صورت گرفتن ازدواج بعد از گذشت حدود ۵ سال می توان با استفاده از این ازدواج تابعیت را کسب کرد.

دریافت پاسپورت آمریکا از طریق پناهندگی:

یکی از بدترین انواع مهاجرت پناهندگی است، البته باید اشاره کرد هر شخص پناهنده ای بد نیست. پناهنده به فردی گفته می شود که کشور خود را به دلایل مذهبی، سیاسی، آزار و اذیت، خشونت و... ترک می کند. بسیاری از افرادی که برای پناهندگی اقدام می کنند تحت تاثیر مشاوره های نادرست افراد سوجو قرار گرفته اند، از این رو به افراد توصیه می شود در صورتی که قصد مهاجرت به کشوری را دارند از طریق قانونی اقدام کنند تا بهترین نتیجه را بگیرند.

سیتیزن,سیتیزن شدن,دریافت پاسپورت آمریکا از طریق پناهندگیسیتیزن شدن در آمریکا از طریق پناهندگی

گردآوری: بخش گردشگری سرپوش

  • 15
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش