چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۴۴ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۰۸۱۹
چهره ها در سینما و تلویزیون

نزديک بود در تايتانيک بازي نکنم

اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران,لئوناردو دي‌کاپريو
لئوناردو دي‌کاپريو: وقتي پير شوم شبيه مادربزرگم مي‌شوم

نزديک بود در تايتانيک بازي نکنم

هنوز هم وقتي قرار است از تايتانيک حرف بزند، هيجان زيادي دارد؛ لئوناردو دي‌کاپريو، ستاره بي‌چون‌وچراي فيلمي است که دقيقا ۲۰ سال پيش، سينما را تحت‌تأثير قرار داد. او که در آن زمان، جوان و جوياي نام بود، با قيافه جذابش، بسياري از تهيه‌کنندگان سينما را تحت‌تأثير قرار داد. جيمز کامرون براي همکاري با دي‌کاپريو، قيد کارکردن با چندين ستاره مشهور ديگر را زد ولي در نهايت، تجربه ثابت کرد حق با کامرون بوده و دي‌کاپريو، بهترين گزينه براي بازي‌کردن در نقش جک داوسون بود. حالا و به مناسبت ۲۰ سالگي اکران تايتانيک، روزنامه بلژيکي «درنير اور» به‌سراغ يکي از سوپراستارهاي دنياي سينما يعني همين دي‌کاپريو رفته و با او گفت‌وگوي بلندي را ترتيب داده است. در اين مصاحبه، دي‌کاپريو از تايتانيک، پيري و البته پول زياد هم حرف مي‌زند.

 

چرا براي بازي در تايتانيک به جيمز کامرون «بله» را گفتي؟ ربطي به اين داشت که مي‌گويند تو هميشه عاشق دريا بوده‌اي؟

براي پاسخ‌دادن به اين سؤال بايد برگرديم به سال‌ها قبل؛ يعني زماني که يکي از معلمان از من پرسيد وقتي بزرگ شدي مي‌خواهي چه کاره شوي؟ بدون اينکه کوچک‌ترين درنگي کنم به او گفتم: قصد دارم کاري کنم تا يکي از دريانوردان مشهور، مرا استخدام کند تا با هم وال‌ها، دلفين‌ها و صدها عروس‌دريايي که نااميد مي‌شوند و خودشان را (براي خودکشي) به ساحل مي‌رسانند، نجات دهیم. براي سال‌هاي زيادي مي‌خواستم اقيانوس‌شناس شوم يا اينکه در زمینه صنعت يا بيولوژي دريايي کار کنم.

 

دريا، جهاني است که هميشه مرا جذب و البته مضطرب کرده؛ زيبايي امواجش براي من اغوا‌کننده بوده ولي راستش را بخواهيد، عميقا از اتفاقاتي که در عمق دريا رخ مي‌دهد، مي‌ترسم. حالا با همين مقدمه برگرديم به سؤال؛ وقتي جيمز کامرون به من نقش جک داوسون، پسر فقير رمانتيکي را که عشق و غرق‌شدن را بعد از سوارشدن بر تايتانيک تجربه مي‌کند، پيشنهاد داد خودم را ديدم که با مشکل جدي مواجه شده‌ام؛ مطمئنا مي‌دانستم که با توجه به سناريوي فيلم، مجبور بودم به آب بزنم و لباسم را خيس کرده و به مقابله با عنصر طبيعي‌اي بروم که بيشترين ترديد را در دنيا نسبت به آن داشتم: آب. چيزي که فراموش کردم بگويم، اين است که زمان بسيار زيادي را براي شناکردن، شيرجه‌زدن و ... صرف کردم.

 

خب، تعريف کن...

بعضي وقت‌ها در روز مجبور مي‌شديم ۱۷ ساعت در استخر دريايي غول‌پيکري که ساخته شده بود، فيلمبرداري کنيم. در آن زمان، آن قدر سرد مي‌شد که فقط دلخوش به استراحت نصف و نيمه برداشت بين دو صحنه بوديم: اينکه خودمان را به جکوزي سوزاني برسانيم که جيمز (کامرون) برايمان تعبيه کرده بود تا کمي دماي بدنمان را به حالت طبيعي برگردانيم؛ البته فيلمبرداري تايتانيک براي من شوک مثبتي هم بود. به لطف کارکردن با همين عناصر و لوازم دريايي، رفته‌رفته از قايق و ناوگان و اين جور چيزها خوشم که آمد هيچ بلکه اين چيزها را دوست هم داشتم. خلاصه مني که سال‌ها دماغم را مي‌گرفتم و با چشمان بسته در استخر شنا مي‌کردم، ديگر به جايي رسيده بودم که حباب‌های ناشي از تنفسم زير آب را به چشم مي‌ديدم و جوري شنا مي‌کردم که انگار پسر الهه دريا هستم.

 

ادامه داستان را هم که ديگر همه مي‌دانند؛ تايتانيک کتاب رکوردها را درنورديد و از تو يک اسطوره ساخت...

بگذاريد برايتان موضوع جالبي را تعريف کنم چون هرجا مي‌رفتم يا هرکاري مي‌کردم، همه با من درباره جکي داوسون (شخصيتي که دي‌کاپريو در تايتانيک نقشش را بازي مي‌کرد) حرف مي‌زدند. يک روز به جنگل‌هاي آمازون رفته بودم تا در يک برنامه از قبل تدارک‌ديده‌شده درباره جيوه‌اي که در رودخانه‌هاي آمازون جاري شده و همه‌جا را سمي کرده بود، به اهالي آنجا هشدار بدهم. اتفاق به گونه‌اي بود که نه‌تنها منابع آبي مسموم شده بودند بلکه ماهي‌هاي موجود در آن فضا را هم سمي کرده بود و براي مردمی که ماهيگيري مي‌کردند، خطر داشت. در آن زمان دو روز در کنار آنها بودم و به خطري که اين اتفاق داشت، کاملا آگاه بودم.

 

خلاصه کلام اينکه وسط جنگل دست‌نخورده آمازون در ميان قبيله‌اي بودم که استخوان‌هاي عجيبي به دماغشان زده بودند و هيچ‌کدام هم هيچ نوع لباسي به تن نداشتند. آنجا هم آنها مرا شناختند و گفتند: «تو را در تايتانيک ديده‌ايم. نبايد ديگر دماغه فلزي و بزرگ کشتي را گرفت. خطرناک است.» (مي‌خندد). منظورم اين است که ببينيد اين فيلم تا چه اندازه جهاني شده است.

 

درست است که مي‌گويند نزديک بود در تايتانيک بازي نکني؟

هنرپيشه‌هاي زيادي رفته بودند تا نقش جک را بازي کنند (متيو مک‌کانهي، استيفن دروف، جرد لتو و تام کروز) ولي جيمز کامرون خواسته بود که فقط من اين نقش را بازي کنم. اولش ترديد زيادي داشتم؛ به خودم گفتم بازي‌کردن در فيلمي که همه پايانش را مي‌دانند، به چه دردي مي‌خورد؟ ماهيت داستان اين بود که اين کشتي بالاخره غرق مي‌شود. منظورم اين است که يک سکانس پاياني داشت که همه مي‌دانستند. بعد جيمز کامرون مرا قانع کرد که صحنه تلخ غرق‌شدن کشتي، موضوع اصلي اين فيلم نيست. داستان تايتانيک فقط بهانه‌اي براي ساختن يک داستان عاشقانه بين دختر جواني از طبقه بالاي بورژوازي و پسري فقير است.

 

فکر مي‌کني اگر تايتانيک نبود، تو الان باز هم همان ستاره‌اي بودي که همه مي‌خواهند او را در فيلمشان داشته باشند؟

بياييد واقع‌بين باشيم؛ اگر من در تايتانيک بازي نکرده بودم، فيلم‌هاي تمام‌عياري مثل «دارودسته نيويورکي»(۱) و «هوانورد»(۲) براي سرمايه‌گذاري به مشکل جدي‌اي برمي‌خوردند. به زبان هاليوودي، تبديل به يک ماشين خودپرداز در اين موارد شده بودم. بزرگ‌ترين نعمت تايتانيک اين بود که باعث شد من نقش کاتاليزور پروژه‌ها را ايفا کنم. وقتي با کيت وينسلت، تايتانيک را بازي مي‌کردم، در عرصه سينما تازه‌کار بوديم ولي مي‌دانستيم که پا در راه يک پروژه بسيار عظيم گذاشته‌ايم ولي همان زمان هم برايمان تصورش سخت بود که روزي تبديل به ستاره يا چيزي شبيه به اسطوره در سينما شويم. چيزي که ما را از اين ديوانگي و جنون نجات داد، اين بود که مغرور نشديم.

 

بيا سري به گذشته بزنيم؛ لئوناردو دي‌کاپريو قبل و بعد از تايتانيک را چطور توصيف مي‌کني؟

اگر به من مي‌گفتند روزي عروسک‌هاي ريشدار من ساخته مي‌شود يا صورت من را روي تيشرت و بشقاب و اين جور چيزها چاپ مي‌کنند، هرگز باور نمي‌کردم (مي‌خندد). هيچ‌وقت در عمرم نمي‌توانستم تصور کنم تبديل به يک کالاي بزرگ مصرفي مي‌شوم. اين موارد همزمان غيرمنتظره و البته خيلي هم بي‌ثبات‌کننده بودند.

 

۲۰ سال پيش زماني که تازه از بازي در تايتانيک فارغ شده بودي، در گفت‌وگو با همين روزنامه ما گفتي «حالت به‌هم مي‌خورد از اينکه مي‌گويند خوش‌قيافه‌بودنت باعث فروش مي‌شود» ولي به‌نظرت اگر نگاهي به کارنامه هنري‌ات انداخته شود، بيشترين چيزي که ديده مي‌شود، چيست؟ اينکه خوش‌تيپي تو هميشه ارجحيت داشته است. حالا با همين موضوع، امکانش هست که مثلا از فردا تصميم بگيري براي بازي در يک نقش، خودت را زشت گريم کني يا اينکه مثلا ۲۰ کيلو اضافه وزن داشته باشي؟

مطمئن باشيد که حاضرم چنين کاري کنم. در فيلم «از گور برگشته» (۳) که ديگر نمي‌شود گفت، من آدم خوش‌قيافه و جذابي هستم! عميقا دوست داشتم تجربه‌اي مثل فيلم «گاو خشمگين» (۴) را تجربه کنم؛ کاري که رابرت دنيرو، چند دهه قبل انجامش داد. ازطرفي، من تقريبا چنين تجربه‌اي را در «جي‌ادگار» (۵) هم داشتم ولي مشکلي که آنجا وجود داشت، اين بود که براي آن فيلم استيوود، فقط يک ماه‌و‌نيم زمان داشت. از آنجا که من جوان و لاغر بودم و بعد بايد در فيلم کمي پير و چاق به تصوير کشيده مي‌شدم، زمان لازم را نداشتم که به‌صورت طبيعي و خيلي سريع چاق شوم. به‌همين‌خاطر بود که آنجا، تهيه‌کننده براي من لباسي در نظر گرفته بود که صورت مصنوعي‌ام را چاق نشان مي‌داد. فکر مي‌کنم در صورتم هم چيزي نزديک به صد عنصر مختلف فرو کرده، ساخته بودند و... .

 

تو با تايتانيک به موفقيت زيادي رسيده‌اي ولي لحظاتي بوده که در کارت ترديد هم داشته باشي؟

بله! هربار که قرار است فيلمي بازي کنم، مضطرب مي‌شوم. از خودم مي‌پرسم آيا در فلان صحنه يا فلان نقش توانستم خوب بازي کنم يا در نقش فرو بروم يا نه. اين ترديد، البته باعث مي‌شود هميشه پيشرفت کنم و هيچ‌وقت در باد گذشته نخوابم. وقتي به مدرسه مي‌رفتم، آدم طراز اولي نبودم و هميشه پسري بودم که با انگشت نشانش مي‌دانند؛ از آن زمان، به بعد هميشه به خودم شک دارم.

 

مثل شخصيت جک داوسون در تايتانيک، تو هم در يک خانواده متوسط بزرگ شده‌اي. حالا مي‌تواني درباره رابطه‌ات با دلارهاي سبزرنگ حرف بزني؟

مي‌دانيد چرا ستاره‌ها قيمتشان اين‌قدر‌ گران است چون بايد تمام خزعبلاتي را که درباره آنها نوشته مي‌شود، تحمل کنند (مي‌خندد). اين موضوع را محض شوخي گفتم. اگر مقابل پول گارد نگيريد، خيلي سريع معتاد مي‌شويد؛ به‌ويژه اينکه اين پول قلمبه باشد. ابتداي پولداري، مي‌گذاريد کمي اين اعتياد به سراغتان بيايد، به‌ويژه اينکه در خانواده‌اي زندگي کرده باشيد که مجبور بوده‌ايد براي خريدن چيزهايي که مي‌خواسته‌ايد، صرفه‌جويي کنيد.

 

«لوکس مطلق» به نظر تو چه‌چيزي است؟ اينکه در کابين «فرست کلس»  بخوابي؟ اينکه براي خودتان هرچيزي را که چهارگوشه دنيا مي‌بينيد، بخريد؟

يعني اينکه وقت کافي داشته باشي تا بتواني پروژه‌هايي که برايت جالب است، انتخاب کني. اين روزها خودم را در جايگاه راحتي مي‌بينم. آزادي در انتخاب کار‌کردن با آدم‌هايي دارم که تحسينشان مي‌کنم. ديگر نيازي به اطاعت‌کردن از ديکتاتورهاي استوديوها ندارم. ديگر نيازي ندارم از سر اين پروژه بپرم سر آن يکي به خاطر اينکه يخچالم را پرکنم يا خرج کرايه خانه‌ام را درآورم؛ البته اين به آن معني نيست که شير آب من به طلا متصل است يا اينکه در هر طبقه از خانه‌ام، وان‌هاي حمامي از جنس مرمر ناب وجود دارد.

 

به نظر شما، آدم خوب چه آدمي است؟ يکي مثل جک داوسون است که حس ازخودگذشتگي و عشق دارد؟

کسي است که هيچ‌وقت نگويد «من» ولي بگويد «ما». کسي است که بقيه نسبت به او حس خوبي داشته باشند. آدم خوب کسي است که خودش را برتر از بقيه نبيند و شرايط آدمي را که در آفريقا به سختي زندگي مي‌کند، درک کند. به نظر من هوش و ذکاوت ارتباط مستقيمي با مهرباني و سخاوت دارد.

 

پیش آمده فيلمي بازي کني و بعد پشيمان شده باشي؟ شده به خودت گفته باشي «کاش اين کار را مي‌کردم و آن کار را نمي‌کردم»؟

راستش را بخواهيد، هيچ پشيماني‌ای ندارم. شايد مي‌توانستم نگاهي به عقب بيندازم و به خودم بگويم کاري که نکردي! چرت زدي همش! از فرصتت استفاده نکردي! لگد زدي به شانست! ولي صادقانه بگويم که هيچ‌وقت چنين کاري را نکردم.

 

در تايتانيک، رز، زني که از حادثه جان سالم به‌ در برده، چند دهه بعد از غرق‌شدن کشتي به تصوير کشيده مي‌شود. هيچ نظري داري که مثلا ۵۰ سال آينده چه شکلي مي‌شوي؟

وقتي شون گرين، گريمور فيلم «جي‌ادگار»، من را گريم و صورتم را پرچين و چروک ‌می‌کرد و موهايم را سفيد، متوجه شدم که چقدر شبيه مادربزرگم شده‌ام. فکر مي‌کنم وقتي پير شوم، شبيه مادربزرگم شوم چون از لحاظ جسمي هم شبيه به او هستم و... .

 

۱-دارودسته‌هاي نيويورکي «Gangs of NewYork»، ساخته ۲۰۰۲ توسط مارتين اسکورسيزي. طي سال‌هاي ۱۸۵۲ - ۱۸۴۰، شهر نيويورک بر اثر جنگ‌هاي بين آمريکايي‌هاي بومي و ايرلندي‌هاي مهاجر به کوره‌اي داغ از آتش تبدیل شده ‌است. بيل کاتينگ قصاب (با بازي دانيل دي‌لوئيس) سردسته آمريکايي‌ها، حريف ايرلندي خود، کشيش والن (با بازي ليام نيسون) را که سردسته گروهي ايرلندي به نام خرگوش‌هاي مرده است، مي‌کشد و آمريکايي‌ها پيروز مي‌شوند.

 

بعد از گذشت ۱۶ سال، پسر کشيش، آمستردام (با بازي لئوناردو دي‌کاپريو) به نيويورک بازمي‌گردد تا از بيل به خاطر مرگ پدرش انتقام بگيرد. آمستردام ابتدا به‌عنوان دوستي وارد محفل او مي‌شود ولي بعد به‌خاطر خيانت دوستش، هويتش آشکار مي‌شود. حالا او و جني (با بازي کامرون دياز)، دوباره با کمک بازماندگاني از جنگ گذشته در حال جمع‌کردن گروه خرگوش‌هاي مرده براي دومين‌بار هستند. در پايان جنگ، ايرلندي‌ها پيروز مي‌شوند و بيل کاتينگ مي‌ميرد. با مرگ او، ساير ‌دارودسته‌هاي نيويورکي در چهار روز تسليم مي‌شوند.

 

۲- هوانورد «The Aviator»، فيلمي زندگينامه‌اي، محصول سال ۲۰۰۴ آمريکا به نويسندگي جان لوگان و کارگرداني مارتين اسکورسيزي است. داستان اين فيلم، بخشي از زندگي هاوارد هيوز، کارگردان و تهيه‌کننده و خلبان پرآوازه آمريکايي از اواخر دهه ۱۹۲۰ تا اواسط دهه ۱۹۴۰ است. او که دچار اختلال وسواسي جبري بود، همواره به‌دنبال شکستن رکوردهاي سرعت و فاصله پرواز بود.

 

۳- «The Revenant»، فيلمي حماسي در گونه وسترن، زندگينامه، درام و مهيج به کارگرداني الخاندرو گونسالس اينياريتو، محصول سال ۲۰۱۵ است. فيلمنامه اين فيلم از رمان «بازگشته» نوشته مايکل پانک اقتباس شده و نويسندگي آن را آلخاندرو اينياريتو و مارک اسميت برعهده داشتند.

 

۴- گاو خشمگين «Raging bull» به کارگرداني مارتين اسکورسيزي. اين فيلم، درامی ورزشي بوده که بر‌اساس زندگي جيک لاموتا، مشت‌زن معروف آمريکايي ساخته شده است. فيلمنامه این فيلم را پل شريدر و مادريک مارتين بر‌اساس کتاب «گاو خشمگين: داستان من» که زندگينامه جيک لاموتا، مشت‌زن ميان‌وزن آمريکايي است، نوشته‌اند. اين فيلم را چهارمين فيلم برتر و همچنين برترين فيلم ورزشي تاريخ سينما مي‌دانند. رابرت دنيرو، سفارش ساخت اين فيلم را به مارتين اسکورسيزي داد که در آن زمان به‌دليل عدم‌موفقيت فيلم قبلي‌اش «نيويورک، نيويورک» مأيوس بود. دنيرو براي بازي بهتر در نقش لاموتا، چند جلسه با او تمرين مشت‌زني کرد و براي بهتر نشان‌دادن وضعيت بدني لاموتا، پس از دوران افول و قرارگرفتن در نقش، وزن خود را در حدود ۳۰ کيلوگرم زياد کرد.

 

۵- جي‌ادگار «J.Edgar»، فيلمي در ژانر زندگينامه‌اي و درام به کارگرداني کلينت ايستوود بر‌اساس نوشته‌اي از داستين لنس بلک است. اين فيلم درمورد زندگي حرفه‌اي اولين رئيس اف‌بي‌آي، جي‌ادگار هوور است. اين فيلم همچنين به زندگي خصوصي او هم مي‌پردازد. لئوناردو دي‌کاپريو، آرمي همر، نائومي واتس، ديمن هريمن، اد وستويک و جفري داناوان از بازيگران اين فيلم هستند.

 

 

beytoote.com
  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش