جمعه ۰۳ مرداد ۱۴۰۴
۱۶:۵۸ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۳۹۰۵
فیلم و سینمای جهان

کتاب جنگل، حکایت موگلی که زندگی با حیوانات را ترجیح داد 

فیلم کتاب جنگل,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان
فیلم کتاب جنگل، دنباله‌ای بر انیمیشن محبوب دهه ۶۰ میلادی محسوب می شود که توانست فروش قابل قبولی در گیشه به دست بیاورد.

به گزارش دیباچه، بیشتر بزرگسالان با عنوان کتاب جنگل و داستان این کتاب و انیمیشن های ساخته شده از روی آن آشنایی دارند و کمتر کسی است که کمیک استریپ یا انیمیشن ساخته شده کتاب جنگل، در دهه ۶۰ میلادی توسط استودیو والت دیزنی را ندیده باشد یا از آن بی خبر باشد. نویسنده این کتاب جوزف کیپلینگ انگلیسی است که در سال های آغازین قرن بیستم از دنیا رفت؛ کسی که زاده هندوستان ولی از یک خانواده کاملا انگلیسی بود.

 

داستان این کتاب دستمایه خوبی برای ساخت انیمیشن بوده و استودیو دیزنی نیز بهره کاملی از این موضوع برده است. نخستین نسخه سینمایی این انیمیشن در سال ۱۹۶۷ ساخته و اکران شد.

 

فیلم کتاب جنگل,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

 

بودجه ساخت این فیلم در آن زمان ۴ میلیون دلار بود که در گیشه ها با موفقیت خیره کننده ۵۰ میلیون دلاری مواجه شد یعنی بازگشت تقریبا ۱۲ برابری سرمایه ساخت فیلم در آن زمان که خبری از رسانه های نوین٬ شبکه های اجتماعی و نظایر این موارد نبود.

 

و اما نسخه جدید سینمایی از همان کتاب نیز در سال ۲۰۱۶ به معرض نمایش در آمد، فیلمی که بودجه ساخت آن ۱۷۵ میلیون دلار اعلام شد. «کتاب جنگل» به مدد بهره گیری از تاریخچه موفق نسخه قبلی خود و با اتکا به متن آشنای کتاب برای مخاطبان آمریکایی و اروپایی توانست موفقیت تقریبا یک میلیارد دلاری را رقم زده و رقم فروش ۹۶۶ میلیون دلار را در گیشه ها محقق کند.

 

 هر چند که در برابر نمایش ماجرای تکراری یک داستان که آن را از قبل مطالعه کرده اید چه موضعی می توان گرفت؟! از این رو مخاطبان مشتاقی که کتاب «داستان جنگل» را خوانده بودند یا از محتوای داستان آن آگاه بودند و یا موفق به دیدن نسخه قدیمی انیمیشن دو بعدی دیزنی شده بودند با اشتیاق فراوان از این فیلم استقبال کردند و این رقم خیره کننده فروش را به وجود آوردند.

 

«کتاب جنگل» مورد استقبال گرم مخاطبان و منتقدان قرار گرفت و در حقیقت به دلیل تاریخچه مناسبی که در افکار عمومی داشت موضع زیادی راجع به آن گرفته نشدتکرار یک نسخه دیگر از اثر سینمایی اگر با دقت و ظرافت و رعایت اصول حرفه ای همراه باشد می تواند تکرار موفقیت باشد.

 

این فرمولی است که توسط هالیوود به دفعه های زیاد مورد استفاده قرار گرفته است و امروزه ما شاهد فیلم های دنباله داری هستیم که گاهی تا ۶ نسخه از روی آن ساخته می شود و داستان نیز در آن ادامه می یابد. از این موارد می توان به «ارباب حلقه ها»٬ «هابیت»٬ «ماموریت غیر ممکن»٬ «مرد عنکبوتی»٬ «بتمن» و ... اشاره کرد که نشان می دهد لزوما تکرار یک اثر یا دنباله دادن به داستان خاتمه یافته در نسخه قبلی یک فیلم به معنی شکست نخواهد بود.

 

فیلم کتاب جنگل,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

 

داستان فیلم

 

داستان فیلم در جنگل های هندوستان رخ می دهد. جایی که یک پسر ساده هندی به نام موگلی در میان جنگل زندگی می کند و با حیوانات آنجا رابطه دوستانه ای دارد. او در میان یک گله گرگ بزرگ شده است. یک پلنگ سیاه که او را در سنین کودکی در جنگل بی پناه پیدا کرده بود و باگیرا نام دارد موگلی را به این گله گرگ سپرده است.

 

اوضاع زندگی موگلی مناسب به نظر می رسد و او در میان گله گرگ ها و جنگل به راحتی زندگی می کند اما خشکسالی از راه می رسد و حیوانات جنگل طبق قرار قبلی٬ توافق می کنند تا درندگان و حیوانات گیاهخوار به صورت صلح آمیز در کنار برکه آب تشنگی خود را رفع کنند اما سر و کله ببر یا شیر خان که سلطان جنگل و شخصیت شرور داستان است، پیدا می شود.

 

او نسبت به بودن موگلی به عنوان بچه آدم در جنگل اعتراض می کند و وعده کشتن او را می دهد اما اینک در شرایطی قرار دارد که نمی تواند اینکار را انجام دهد.

 

در مقابل آکیلا سردسته گله گرگ ها که از او مراقبت می کند برابر تهدید او می ایستد و اعلام می کند که او جزیی از گله گرگ ها است.

 

با گذشت زمان و بارش های موسمی، خشکسالی از میان می رود و در نتیجه توافق صلح میان حیوانات اهلی و وحشی نیز منقضی می شود در نتیجه گله گرگ ها که خود را در برابر خطر شیر خان می بینند مشورت می کنند تا در این باره به یک نظر جمعی دست یابند اما موگلی تصمیم می گیرد با رفتن خود خطر را از گله گرگ ها دور کند.

 

باگیرا او را دوباره راهنمایی می کند و این بار او را به سمت دهکده انسان ها می برد تا جان او را حفظ کند. در میان راه شیرخان به باگیرا حمله می کند و موگلی نیز می گریزد و در میان اعماق جنگل بعد از رهایی از چنگال یک مار خطرناک با یک خرس تنبل به نام بالو دوست می شود.

 

خرس او را به عنوان یک دوست می پذیرد و موگلی هم غذا و خوراک او را فراهم می کند. بعد از مدتی موگلی که زندگی آرامی را در کنار بالو سپری می کند با باگیرا مواجه می شود. باگیرا بعد از نبرد با شیرخان به دنبال موگلی می گردد تا او را پیدا کند اما حالا که از نرفتن او به دهکده انسان ها حسابی عصبانی است تصمیم می گیرد تا او را به آنجا ببرد که با دزدیدن موگلی توسط دسته میمون ها شرایط داستان تغییر می یابد.

 

سلطان میمون ها تلاش دارد تا موگلی را مجبور کند آتش را برای او فراهم کند. در میان حیوانات جنگل، آتش نمادی از قدرت انسان به شمار می رود و انسان ها را موجوداتی خطرناک می دانند که با داشتن آتش یا به قول آنها گل سرخ می توانند جنگل را از میان ببرند.

 

موگلی در برابر درخواست او مقاومت می کند تا اینکه باگیرا و بالو خرس از راه می رسند و موگلی موفق به فرار می شود. در تعقیب و گریز میان موگلی و پادشاه میمون ها او متوجه می شود آکیلا رییس گله گرگ ها توسط شیرخان کشته شده است و به خاطر کتمان این موضوع توسط باگیرا از او نیز عصبانی می شود و تنهایی راه جنگل را در پیش می گیرد تا با شیرخان نبرد کند. موگلی دزدکی وارد یک دهکده انسان می شود و با دزدیدن یک مشعل به سراغ شیرخان می رود.

 

اما بر اثر بی احتیاطی او جنگل نیز طعمه آتش می شود. در رویارویی نهایی میان موگلی و شیر خان حیوانات جنگل هم حضور دارند و به دلیل آتش سوزی جنگل از موگلی دوری می کنند اما او مشعل خویش را خاموش می کند و به نبرد شیرخان یا ببر می رود. گرگ ها و باگیرا و بالو به حمایت او با شیرخان درگیر می شوند تا او بتواند به درون جنگل و میان آتش فرار کند.

 

در جریان نبرد، شیر خان موگلی را تعقیب می کند و در نهایت بر فراز آتش و روی شاخه های درخت با همدیگر روبرو می شوند. در لحظه نهایی که شیرخان قصد کشتن موگلی را مانند پدرش دارد در دام نقشه هوشمندانه موگلی می افتد و در درون آتش افتاده و از بین می رود. در انتها موگلی رییس گله گرگ ها می شود و در کنار باگیرا و خرس زندگی خوشی را سپری می کنند.

 

فیلم کتاب جنگل,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

تحلیل و نقد محتوایی

 

اندیشمندان و دانشمندان در هر جامعه از داستان سرایی برای روایت اهداف و آرمان‌های خود و ارزش های مورد نظرشان در جامعه یا تبیین نظریه خویش استفاده کرده اند. «قلعه حیوانات» اثر جورج اورول مصداقی از این موضوع است. نظم اجتماعی٬ عدالت٬ سرنوشت و زندگی جمعی و فردی مواردی هستند که در این بستر از اهمیت به سزایی برخوردار است.

 

در داستان کیپلرینگ در ظاهر یک عدم تجانس میان موگلی و جامعه جنگل دیده می شود اما با دقت می توان این عدم تجانس را کنار زد و با مفهوم اصلی داستان که در تار و پود آن دیده می شود آشنا شد که همان جامعه تمثیلی است.

 

گرچه نمی توان به سادگی این تعابیر را پذیرفت و یا از کنار دیگر استعاره ها و تفاسیر برگرفته از این فیلم و داستان «کتاب جنگل» نیز گذشت لیکن منطقی ترین تأویل و برداشت از این داستان نمایش یک جامعه طبیعت گرا بر مبنای غرایز و نیازهای جسمی است که با یک عضو متفاوت مواجه هستند.

 

در اینجا با پسر بچه ای که در طبقه بندی جامعه جنگل جزو هیچ یک از حیوانات و یا دسته بندی آنها نمی گنجد مواجه هستیم. موگلی عضوی است که تلاش می کند تا در این جامعه پذیرفته شود و جزیی از آن گردد. جامعه جنگل بی رحم است و در صورت تخطی از قوانین یا عدم تطابق با شرایط آن کشته شدن و از بین رفتن حتمی است. در این احوال موگلی به یاری گله گرگ ها زنده مانده است.

 

در واقع موگلی و سرنوشت او شعار اصالت طبیعت و توجه به غرایز را دارد. هنگامی که موگلی قصد دارد تا با ببر شرور مبارزه کند به میان دهکده انسان ها می آید تا مشعل را بدزدد و موفق به انجام این کار می شود اما تا پایان فیلم او هیچ گاه به میان انسان ها باز نمی گردد.

 

در واقع این کار نشان از انتخاب او و ارجحیت داشتن حیوانات نسبت به انسان ها برای زندگی است که به خودی خود یک نکته منفی به شمار می رود اما این موضوع در تمدن غرب و فرهنگ آن رایج است.

 

از نگاه طبیعت گرایانه این غرایز است که برتری و اهمیت دارد. در واقع موگلی به عنوان انسانی که به عنوان یک حیوان زیست می کند به جنگل بر می گردد وگرنه واضح است که روش زندگی انسان ها چگونه است و این موضوع در طول فیلم چند بار توسط ببر شرور مورد اشاره قرار می گیرد اما در برابر این داستان در تاریخ کشورمان نیز نمونه ای دیگر داریم و آن داستان «زنده بیدار» یا «حی ابن یقظان» است.

 

این داستان بنا به گفته مورخان و کارشناسان امر حاصل تلاش دانشمندان تاریخ ایران است. حی ابن یقظان نیز مانند موگلی یتیم است و در میان جنگل بزرگ می شود اما در انتها این سرنوشت سخت او را تبدیل به یک دانشمند مشهور می کند. برخلاف موگلی و «کتاب جنگل» بازگشت به اصل خویش و جامعه بشری در داستان حی ابن یقظان اتفاق می افتد.

 

اما با این وجود «کتاب جنگل» به دلیل کارگردانی و شخصیت پردازی خوب و استفاده از صداپیشگان کاملا مشهور مانند بیل مورای٬ بن کینگزلی٬ اسکارلت جوهانسن و ادریس آلبا و استفاده از توان فنی استودیوهای مشهوری چون Weta در تولید انیمیشن های این فیلم (مخصوصا حیوانات فیلم) تصویری را نمایش می دهد که مخاطب به دیدن آن رغبت دارد.

 

هر چند گاهی اوقات شخصیت های داستان سطحی و ضعیف می شوند اما با این وجود به خاطر داستان ادامه دار «کتاب جنگل» فیلم کشش خود را با استفاده از این عوامل تا انتها نگاه می دارد.

 

«کتاب جنگل» نسخه ای جدی تر و بی رحم از فیلم قبلی خود است و استفاده از تکنولوژی های جدید در تولید انیمیشن به جای نمایش یک فضای لطیف دنیایی بی رحم و عاطفه را نشان می دهد که زنده ماندن در آن به شرط تطبیق یافتن است.

 

 

diibache.ir
  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش