جمعه ۱۳ تیر ۱۴۰۴
۱۷:۲۲ - ۰۱ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۰۲۳۰
فیلم و سینمای جهان

۱۰ فیلم شاهکار وسترن که کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند؛ از «شین» تا «روزی روزگاری در غرب»

فیلم های ژانر وسترن,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

روزگاری فیلم های وسترن بر سینمای هالیوود حکمفرما بودند و به همین دلیل در برهه ای از تاریخ سینما صد ها و صدها فیلم وسترن ساخته شد. با این وجود از هر کسی بپرسید که ۵ فیلم برتر این ژانر را نام ببرد به احتمال فراوان عنوان های مشابهی را خواهید شنید که فیلم هایی مانند «خوب، بد، زشت»، «جانگوی آزاد شده»، «نابخشوده» و «با گرگ ها می رقصد» از آن جمله خواهند بود. اگر چه این فیلم ها هر کدام به نحوی و به دلیلی بی نقص و جذاب هستند اما وسترن های بیشمار دیگری نیز وجود دارند که آن توجهی که باید را دریافت نکرده اند.

فیلم های ژانر وسترن,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

چه به دنبال یک فیلم برداری خیره کننده در فضاهایی وسیع باشید و چه از تیراندازی های هیجان انگیز و موسیقی متن های به یاد ماندنی خوشتان بیاید، یک فیلم وسترن خوب در مقیاس یک شاهکار همه این عناصر را در خود دارد.

کلیشه ها و پیام های تکراری فیلم های وسترن به مانند گذشته برای مخاطبان امروزی نیز جذابیت دارند و به همین دلیل است که داستان های مشابهی در قالب ژانرهای مختلف بیان می شود. بدین بهانه در ادامه این مطلب می خواهیم شما را با ۱۰ شاهکار وسترن آشنا کنیم که علیرغم زیبایی هایشان نادیده گرفته شده و شاید شما نیز آن ها را ندیده باشید.

۱۰- کشور بزرگ (۱۹۵۸)

فیلم های ژانر وسترن,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

تا جایی که به فیلم های ژانر وسترن مربوط می شود کمتر فیلمی می تواند از لحاظ بزرگی و وسعت به پای فیلم «کشور بزرگ» (The Big Country) به کارگردانی ویلیام وایلر برسد.

داستان این فیلم در تگزاس رخ می دهد و در آن یک جنوبی با بازی گرگوری پک به غرب وحشی می آید تا در مزرعه بزرگ پدرش با زن مورد علاقه خود ازدواج کند. بدون اینکه او خبر داشته باشد، خانواده اش بر سر منابع آبی برای سیراب کردن گله گاوهایشان با یک گروه رقیب درگیری دارند. در ادامه ماجرا او هر بار مجبور می شود که با مفهوم مردانگی در غرب وحشی روبرو شود. او از خشونت بیزار است و نیازی نمی بیند که از طریق مبارزه با سرکارگر (چارلتون هیوستون) یا رام کردن یک اسب وحشی خود را ثابت کند. اما وقتی که زن مورد علاقه اش ربوده می شود، او نشان می دهد که سرسخت ترین گاوچران غرب وحشی است و ارتشی از یاغیان را برای بازپس گرفتن نامزدش رهبری می کند.

۹- فراموش شده (۲۰۱۵)

فیلم های ژانر وسترن,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

علیرغم بهره بردن از ستاره های مشهوری مانند کیفر ساترلند، دونالد ساترلند، دمی مور، برایان کاکس و مایکل وینکات، فیلم وسترن «فراموش شده» یا «متروکه» (Forsaken) که در سال ۲۰۱۵ ساخته نشده از رادار علاقمندان به فیلم های وسترن دور ماند. این اولین بار بود که ساترلندها (پدر و پسر) در کنار هم در یک فیلم بازی می کردند و کیفر نقش یک کهنه سرباز جنگ داخلی را بر عهده داشت که به خانه باز می گشت تا زندگی آرامی بدور از خشونت داشته باشد.

دونالد نیز نقش پدر کشیش او را بازی می کند که به گذشته پر از خشونت او دیدگاه مناسبی ندارد. با این وجود گذشته پسرش بار دیگر به سراغ او امده و اگر چه پسر فکر می کند که دوران آدمکشی برای او به پایان رسیده اما ظاهراً هنوز کار مرگ با او تمام نشده است. خیلی زود خبر می رسد که یک هفت تیرکش معروف به شهر آمده و مرد جوان ماجرا مجبور می شود به سبک زندگی گذشته اش که به خیال خودش دیگر کنار گذاشته بود باز می گردد. بازی های فوق العاده و درام موجود در «فراموش شده» باعث شده که نام آن در این فهرست قرار گرفته و به زودی به یکی از فیلم های کلاسیک ژانر وسترن تبدیل شود.

۸- جویندگان (۱۹۵۶)

فیلم های ژانر وسترن,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

جان وین دوران کاری طلایی و موفقیتش در سینمای هالیوود را مرهون فیلم های وسترن بوده و برخی از مشهورترین نقش هایش در فیلم های وسترنی بود که توسط جان فورد ساخته شده است. وسترن کلاسیک «جویندگان» (The Searchers) تاثیری مداوم و پایدار بر روی فیلم های وسترن پس از خود و حتی کل سینما در کل داشته به نحوی که اشاراتی به آن را می توان در فیلم های امروزی نیز دید. این فیلم بر ماجراجویی های یک مرد در اعماق مناطق تحت تسلط قبیله کومانچی تمرکز دارد که می خواهد برادرزاده ربوده شده اش که تنها بازمانده یک حمله مرگبار به خانواده برادرش است را به خانه بازگرداند. این فیلم که داستان آن در فضای درگیری بین مردمان تگزاس و سرخپوستان رخ می دهد، جان وین را در بهترین نقش آفرینی خود نشان می دهد، جایی که او نقش یک کهنه سرباز جنگ های داخلی را بازی کرده که نشان می دهد هنوز هم آنقدر توانایی دارد که به خود و دیگران کمک کند.

۷- هفت دلاور (۱۹۶۰)

فیلم های ژانر وسترن,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

اگر چه فیلم «هفت دلاور» (Magnificent Seven) اخیراً بازسازی شد اما نسخه کلاسیک آن را باید از هر لحاظ یک شاهکار سینمایی دانست که بسیار قوی تر و جذاب تر از نسخه بازسازی شده آن است. از فیلم برداری فوق العاده تا شخصیت های متفاوت و موسیقی متن هیجان انگیز، این فیلم همچنان یکی از معیارهای سینمای وسترن به شمار می آید. داستان این فیلم از این قرار است که مردمان یک روستای کوچک که همگی کشاورز هستند تمام دارایی خود را صرف اجیر کردن ۷ هفت تیرکش می کنند که هر یک به دلیلی مشهور است. آن ها با خود عهد می بندند که از روستای مذکور و ساکنان آن در مقابل گروهی از سارقان خشن محافظت نمایند که به یکی از به یاد ماندنی ترین و جذاب ترین رویارویی های مسلحانه در تاریخ سینما منتهی می شود.

۶- چگونه غرب تسخیر شد (۱۹۶۳)

فیلم های ژانر وسترن,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

می توان فیلم «چگونه غرب تسخیر شد» (How The West Was Won) را «انتقام جویان: نبرد ابدیت» ژانر وسترن نامید. با نقش آفرینی ۲۴ نفر از شناخته شده ترین چهره های هالیوود آن دوران، این فیلم تمام شخصیت های مهم سینمای وسترن را در خود داشت؛ از جان وین و جیمز استوارت و گرگوری پک گرفته تا چارلتون هیوستون، هنری فوندا، رابرت پرستون و بسیاری دیگر. داستان این فیلم بزرگ در طی ۵۰ سال رخ می دهد که از سال ۱۹۳۹ آغاز شده و پس از پرداختن به جنگ داخلی و درگیری های مرزی به رشد شهر سانفرانسیسکو در طول دوران تب طلا می رسد. این فیلم در واقع سرگذشت ۴ نسل از خانواده پرسکات را دنبال می کند که از نیویورک تا شمال غربی کشور به ماجراجویی می پردازند.

۵- روزی روزگاری در غرب (۱۹۶۸)

فیلم های ژانر وسترن,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

به عنوان یکی از بهترین فیلم های وسترن تمام دوران سینما، «روزی روزگاری در غرب» (Once Upon a Time in the West)، پر از لوکیشن های وسیع، موسیقی متن بی نظیر از انیو موریکونه بزرگ و بازی های بسیار قوی بازیگران است. وقتی که مالک حریص خط راه آهن از یک مزرعه دار سمج می خواهد که زمینش را به او بفروشد با مقاومت او مواجه می شد به همین دلیل دارودسته اش را برای ترساندن او اعزام می کند. اما در این رویارویی مزرعه دار کشته می شود و مرگش را به گردن یک سارق محلی می اندازند. همسر جدید مزرعه دار و یک هفت تیرکش مرموز برای انتقام از مالک راه آهن دست به کار می شوند. بازی هنری فوندا در این فیلم در نقش فرانک به عنوان یک شخصیت منفی فراموش نشدنی است.

۴- گروه خشن (۱۹۶۹)

فیلم های ژانر وسترن,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

فیلم های مدرنی مانند «آرماگدون» و «بی مصرف ها» محبوبیت و شهرت خود را مرهون فیلم هایی مانند «گروه خشن» (The Wild Bunch) هستند که در آن گروهی از یاغیان پا به سن گذاشته برای آخرین سرقتشان قبل از بازنشستگی دور هم جمع می شوند. این گروه در ادامه ماجرا مجبور می شوند که عقب نشینی کرده و در مکزیک مخفی شوند اما این کار آن ها نیز به یک کشتار بزرگ منتهی می شود. این گروه با شخصیت های متفاوتشان به رهبری ویلیام هولدن یکی از به یاد ماندنی ترین سکانس های تاریخ سینمای وسترن را ترتیب می دهند. داستان این فیلم بسیار سرراست، محدود و البته پر از جزییات است که همواره جزو اصول کاری سام پکینپا به عنوان کارگردان بوده است. اخیراً خبر رسیده که مل گیبسون قصد بازسازی این وسترن کلاسیک را دارد.

۳- شین (۱۹۵۳)

فیلم های ژانر وسترن,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

وقتی که یک هفت تیرکش خسته سعی می کند هفت تیر خود را آویزان کرده و به عنوان یک کارگر مزرعه زندگی آرامی را در پیش بگیرد، هرگز فکر نمی کند که به زودی در درگیری بین خانواده ای که برای آن کار می کند و یک مزرعه دار ثروتمند و بیرحم گرفتار می شود. او بار دیگر تفنگش را برداشته و سوار اسب می شود و برای دفاع از خانواده ای که بعد از مدت ها به او آرامش و عشق داده بودند بار دیگر دست به اسلحه می برد. فیلم «شین» (Shane) یکی از فیلم هایی است که تعریف گر ژانر وسترن است و بر بسیاری از فیلم های وسترن پس از خود تاثیرگذار بود.

۲- پیشنهاد (۲۰۰۵)

فیلم های ژانر وسترن,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

داستان فیلم «پیشنهاد» (The Proposition) در استرالیای دهه ۱۸۸۰ رخ می دهد که بیشتر شبیه یک نمایشنامه پر از خشونت و درس اخلاقی است. در این ماجرا، پسر میانی خانواده انتخاب سختی را پیش روی خود می بیند؛ یا برادر بزرگ ترش که به خاطر تجاوز و قتل تحت تعقیب است را یافته و به دست قانون بسپارد یا اینکه شاهد اعدام شدن برادر کوچکترش باشد. گای پیرس نقش اول این داستان را بازی می کند، پسر میانی خانواده که با یک انتخاب اخلاقی بسیار چالش برانگیز روبرو شده و نقش آفرینی تاثیرگذار او در کنار بازی ری وینستون در نقش کلانتر بداخلاق و دنی هیوستون در نقش برادر کاریزماتیک اش از عوامل اصلی جذابیت و ماندگاری فیلم «پیشنهاد» در ژانر وسترن بوده است. این فیلم پر از خشونت، خونریزی و بیرحمی است و فرصت دیدن غرب وحشی در کشوری غیر از ایالات متحده را برای شما ممکن می سازد.

۱- مردی که لیبرتی والانس را کشت (۱۹۶۲)

فیلم های ژانر وسترن,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

مرگ یک یاغی بدنام که شهری کوچک را در ترس و وحشت فرو برده بود به سرعت گرفتن موفقیت یک سناتور در عرصه سیاسی منتهی می شود اما وقتی که این سناتور برای شرکت در مراسم تدفین یک هفت تیرکش پیر و مشهور به شهر باز می گردد، واقعیت در مورد مردی که لیبرتی والانس را کشت عیان می شود.

فیلم «مردی که لیبرتی والانس را کشت» (The Man Who Shot Liberty Valance) که داستان آن عمدتاً از طریق فلش بک بیان می شود هم یک فیلم وسترن است و هم یک نوآر خاص با روایت های متفاوت و دیدگاه هایی که در نهایت به یک ایده مشترک می رسند. چیزی که در ابتدا بسیار واضح و مشخص به نظر می رسد، با پیشرفت داستان تاریک تر و رازآلودتر می شود و در ادامه این ابهام به یکباره مثل روز روشن می شود. برای دیدن بازی خارق العاده و متفاوت جان وین، جیمز استوارت و لی ماروین، تماشای این فیلم را به شما توصیه می کنیم.

  • 10
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش