یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴
۱۲:۳۵ - ۰۱ مهر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۷۰۰۰۲۸
فیلم و سینمای جهان

یک اکشن ضدایرانی از کارگردان ایرانی تبار در جمع پرفروش ها( باکس آفیس هفته)

سینمای آمریکا,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

با وجود آنکه ۷۰ درصد سینماهای آمریکا باز شده است باز هم فیلم های اکران شده از« انگاشته» ساخته ی کریستوفر نولان گرفته تا بقیه ی فیلم ها برای کشاندن مخاطبان به سینما دچار مشکل هستند. سینماهای لس آنجلس و نیویورک به عنوان مهم ترین منبع درآمد باکس آفیس سینماهای آمریکا هنوز تعطیل هستند. در چنین شرایطی فیلم« انگاشته» ساخته ی نولان توانسته کمی خوش بینی را به تهیه کنندگان و پخش کنندگان برگرداند. فروش جهانی فیلم به ۲۵۰ میلیون دلار نزدیک می شود و همچنان صدرنشین باکس آفیس است اما فیلم« کافر»( Infidel) اثری است که این هفته اکران شده و توانسته در اولین آخر هفته با فروش ۱.۵ میلیون دلاری در رده ی سوم جدول پرفروش ها قرار بگیرد.

در خارج از آمریکا هر چند حضور در سینماها پررنگ تر است اما محصول جدید دیزنی یعنی« مولان» نتوانسته در حد انتظار بفروشد. در چین فیلم« مولان» این هفته ۷۲ درصد افت فروش داشته و فروش این هفته ی آن به ۶.۵ میلیون دلار رسیده است. بعد از افتتاحیه ی ناامیدکننده ی ۲۳ میلیون دلاری فیلم به نظر می رسد که« مولان» علی رغم تصوراتی که پخش کنندگانش خارج از آمریکا داشتند شکست خورده است.

فیلم مولان را نیکی کارو ساخته است و منتقدان هم از آن بدشان نیامده و امتیاز ۶۷ از ۱۰۰ را در سایت متاکریتیک به آن داده اند. فیلم مولان داستان یک دختر جوان چینی است که برای نجات پدرش خودش را جای یک جنگجوی مرد جا می زند.

منتقد پلی لیست درباره ی فیلم نوشته است:« این یک فیلم حماسی درباره ی بلوغ است که در ابعاد بزرگ و بسیار دیدنی و باشکوه ساخته شده. فیلمی که قلب را به تپش درمی آورد. مولان یک پیروزی است و داستان زنانه ی صمیمانه ای را روایت می کند». اما این فروش برای فیلمی که نزدیک به ۲۰۰ میلیون دلار هزینه ی تولیدش بوده است یک شکست بزرگ محسوب می شود.

در باکس آفیس آمریکا فیلم« انگاشته» این هفته با فروش ۴.۷ میلیون دلاری توانست صدرنشین شود. این البته کمترین فروش فیلمی از کریستوفر نولان تا امروز است اما با توجه به وضعیت پاندمی کرونا چندان هم بد به نظر نمی رسد. تریلر جاسوسی« انگاشته» مهم ترین فیلمی است که بعد از بازگشایی سینماها اکران شده است.

فیلم به روش ۷۰ میلی متری و آیمکس توسط مدیر فیلم برداری بزرگ هویت ون هویتما ساخته شده است و فروش اش در جهان تا امروز به ۱۴۶ میلیون دلار رسیده است که همین الان فیلم را تبدیل به ششمین فیلم پرفروش سال ۲۰۲۰ می شود. فیلم اکثرا نقدهای مثبتی دریافت کرده که به خصوص بازی ها و سکانس های اکشن فیلم را ستایش کرده اند. البته بعضی ها به طرح داستانی سردرگم کننده ی آن و لحن تأثیرگذارش و شیوه ی میکس صدای فیلم اعتراض کرده اند.

فیلم داستان یک مامور بی نام سیا را روایت می کند که در کیف با لباس مبدل مشغول انجام عملیاتی است و توسط نیروهای روس دزدیده و شکنجه می شود. ویکتور که رئیس اوست بعدتر توضیح می دهد که هدف اصلی این عملیات برای یک ساختار مخفی به نام« انگاشته» است. در واقع دو جاسوس بین المللی باید برای جلوگیری از جنگ جهانی سوم درگیر توطئه هایی می شوند. یکی از فناوری هایی که با آن برخورد می کنند امکان وارونگی زمان را به بشر می دهد.

بیشتر منتقدان معتقد بودند اثر نولان یک تجربه ی بصری شگفت انگیز است که در سطح روایت و فیلم نامه مشکلاتی دارد؛ از جمله اینکه بیش از حد پیچیده است و نمی تواند یک جریان منسجم را در ذهن مخاطبش ایجاد کند.

در رتبه ی دوم جدول فروش فیلم« جهش یافته های جدید» ساخته ی جاش بون را داریم. جاش بون استاد ساختن فیلم های تین ایجری و نوجوانانه مثل« بخت پریشان ما» است و« جهش یافته های جدید» هم یک فیلم ابرقهرمانی نوجوانانه است. فیلم داستان پنج نوجوان است که استعدادهای فرازمینی دارند و همه شان در یک بیمارستان بستری هستند. دکتر برایشان توضیح می دهد که آن ها در حقیقت انسان هایی جهش یافته هستند و از آن ها می خواهد تا زمان یادگیری استفاده از نیروهایشان در بیمارستان بمانند اما این پنج نفر فرار می کنند. آن ها باید با گناهان گذشته شان رودررو شوند تا بتوانند دیگران را نجات بدهند.

امتیاز منتقدان به فیلم در سایت متاکریتیک ۴۳ از ۱۰۰ است. آن ها معتقدند علی رغم تلاش گروه بازیگران فیلم عناصر وحشت فیلم چندان ترسناک از کار درنیامده اند. به عنوان یک فیلم ابرقهرمانی هم موفق نمی شود هیجان زیادی به مخاطب تزریق کند. این یک پایان ناامیدکننده برای فرنچایز پرطرفدار« مردان ایکس» است.

رتبه ی سوم جدول در اختیار فیلم تازه وارد « کافر» است. یک تریلر اکشن ماجراجویانه ی سیاسی که فیلمساز ایرانی تباری به نام سیروس نورسته آن را کارگردانی کرده است. سیروس نورسته متولد آمریکاست اما والدینش ایرانی بودند. نورسته از سال ۱۹۸۶ با نوشتن سریالی برای شبکه ی CBS وارد صنعت سرگرمی شد. سیروس نورسته سال ۱۹۸۹ اولین فیلمش را کارگردانی کرد که اکشن ضعیفی بود. فیلم« سنگسار کردن ثریا میم» فیلم سومش بود که سر و صدای زیادی به پا کرد و شهره آغداشلو و جیم کاویزل در آن بازی می کردند اما اتفاقا به لحاظ سینمایی اثر مهمی نبود.

« کافر» فیلمی درباره ی یک مرد آمریکایی است که جیم کاویزل نقشش را بازی می کند و بعد از اینکه دوستی او را به قاهره دعوت می کند، ناپدید می شود. همسر او به سمت قاهره می رود تا اخبار جدیدی از او کسب کند و می خواهد همسرش را با خودش برگرداند. باز هم یک فیلم نورسته یک فیلم ضدایرانی ساخته است. لوکیشن فیلمبرداری فیلم اردن است و آن قدر فیلم مهمی نبوده که منتقدان درباره اش اظهارنظر کنند.

فیلم« نامتعادل» درک بورته با بازی راسل کرو در ششمین هفته ی اکرانش توانسته همچنان در جدول فروش البته در جایگاه چهارم قرار بگیرد.

فیلم داستان مردی به نام تام کوپر است. مردی که به لحاظ ذهنی بی ثبات است و برای اینکه پلیس به او شلیک کند و به این ترتیب بمیرد دست به یک سری قتل می زند. او به خانه ای هجوم می برد و ساکنانش را به قتل می رساند. بعد خانه را به آتش می کشد و آنجا را ترک می کند.

از آن طرف ریچل هانتر زنی است که تازه از همسرش جدا شده و صاحب بچه است. او پسر ۱۵ ساله اش را به مدرسه می برد که در ترافیک پشت یک کامیون گیر می افتد. صاحب کامیون کوپر است و وقتی ریچل اعتراض می کند پیاده می شود و او را وادار به عذرخواهی می کند. ریچل بعدتر می خواهد برای مسائل طلاق با وکیلش صحبت کند اما متوجه می شود که کوپر تلفنش را دزدیده است. کوپر به تعقیب و آزار ریچل ادامه می دهد و این قضیه ابعاد وسیع تری پیدا می کند.

امتیاز فیلم در سایت متاکریتیک ۴۰ از ۱۰۰ است. منتقدان می گویند تعقیب و گریز ماشین باید قسمت سرگرم کننده ی فیلم باشد اما زمان این سرگرمی بسیار کوتاه است. فیلمی که همه ی لحظاتش انگار سرشار از خشم است. منتقدان نوشته اند:« راسل کرو البته تصویر تماشایی از یک مرد شریر ارائه داده است اما فیلم هوش و عمق کافی برای اینکه مخاطبش را راضی کند ندارد.»

رتبه ی پنجم در اختیار انیمیشن« باب اسفنجی:اسفنج در حال فرار» است. فیلمی که به گیشه ی سینماهای جهان رونق داد و در حال حاضر ششمین هفته ی اکرانش را سپری می کند و هر شش هفته در جدول فروش حضور داشته است.

فیلم جدید« باب اسفنجی» سومین فیلم بلند سینمایی است که بر اساس کاراکتر باب اسفنجی ساخته می شود. تیم هیل نویسنده ی سریال آن را کارگردانی کرده و اولین فیلم در فرنچایز« باب اسفنجی» است که به جای روش سنتی طراحی دو بعدی تماما با گرافیک کامپیوتری ساخته شده است.

داستان فیلم از این قرار است که وقتی حیوان خانگی محبوب باب یعنی گری حلزون توسط شاه پوزیدون دزدیده می شود باب و پاتریک مأموریت نجاتی ترتیب می دهند تا به شهر گمشده ی آتلانتیک بروند و گری را به خانه برگردانند.

رتبه ی ششم جدول در اختیار فیلم« تاریخچه ی شخصی دیوید کاپرفیلد» ساخته ی آرماندو لانوچی است که از او فیلم کمدی سیاسی« مرگ استالین» را به یاد داریم. فیلمی که تحسین منتقدان را به دنبال داشت و فیلم جدیدش هم تحسین منتقدان را برانگیخته است.

فیلم داستان زندگی دیوید کاپرفیلد از زمان تولدش را روایت می کند. دیوید زندگی عجیبی دارد. به دیدن خانواده ی پرستارش می رود و وقتی برمی گردد متوجه می شود که مادر جوانش کلارا با آقای مردستون مردی گناهکار و ظالم ازدواج کرده است. او دیوید را کتک می زند و آزار می دهد و بعد هم او را به کارخانه اش می فرستد که آنجا به عنوان یک کارگر از او کار می کشند. بعد از اینکه مادر دیوید از دنیا می رود او فرار می کند و عمه بتسی ثروتمندش را پیدا می کند که به دیوید کمک می کند تبدیل به یک نویسنده و جنتلمن شود اما در این مسیر مشکلاتی وجود دارد.

فیلم یک برداشت جدید و بامزه از داستان کلاسیک دیکنز ارائه می دهد. امتیازش هم در سایت متاکریتیک ۷۷ از ۱۰۰ است و نامزد یک جایزه ی بفتا هم شده است.

از رتبه ی هفتم سریع تر می گذریم.« کلمات روی دیوار حمام» هم از ابتدای اکرانش در جدول فروش جایگاهش را تثبیت کرده است.

درامی که ثور فرودنتال، کارگردان آلمانی آن را ساخته است و اندی گارسیا و چارلی پلامر بازیگرانش هستند.

داستان نوجوانی به نام آدام که از مدرسه اخراج می شود چون مشخص می شود به لحاظ روانی دچار اسکیزوفرنی است. این اتفاق وسط سال تحصیلی می افتد در شرایطی که او سال آخر دبیرستان است. این دانش آموز باهوش و زیرک سعی می کند این راز را پیش خودش نگهدارد در شرایطی که عاشق همکلاسی باهوشش هم شده است، همین عشق الهام بخش او می شود که اجازه ندهد شرایط روانی اش بر او مسلط شوند.

سینمای آمریکا,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

فیلم ضعیف رازهایی که ما نگه می داریم در هفته ی اول اکرانش به باکس آفیس راه پیدا کرد.

رتبه ی هشتم جدول در اختیار فیلم« رازهایی که نگه می داریم» است. تریلری ساخته ی یوال آدلر که جوئل کینامن و نائومی راپیس بازیگران آن هستند. داستان فیلم در آمریکای بعد از جنگ جهانی دوم می گذرد. زنی که زندگی اش را از نو در حومه ی شهر با شوهرش می سازد، همسایه اش را می دزدد و به دنبال انتقام از اوست چون تصور می کند او جرم های علیه زن و خانواده اش مرتکب شده است.

منتقدان فیلم را دوست نداشته اند و امتیاز ۴۷ از ۱۰۰ را به آن داده اند. آن ها معتقدند که فیلم چندان منسجم نیست. روایت آن قابل پیش بینی است. البته لحظات تاثیرگذاری هم دارد. فیلم با بودجه ی محدود ۷ میلیون دلاری ساخته شده است.

سینمای آمریکا,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

digikala.com
  • 16
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش