دوشنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۰:۴۱ - ۰۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۱۵۳۱
رادیو و تلویزیون

برنامه‌ای که اسپانسر ندارد، چگونه درآمد کسب می‌کند، از جیب مردم؟

«برنده‌باش» با تحلیل نقاط ضعف مردم در اپلیکیشن، آنها را «بازنده‌باش» می‌کند؟

برنامه برنده‌باش,اخبار صدا وسیما,خبرهای صدا وسیما,رادیو و تلویزیون
شائبه‌ای بر این مبنا مطرح شده که عوامل برنده‌باش می‌توانند شرکت‌کنندگان را بر اساس سوال‌هایی که جواب می‌دهند، تحلیل کنند و هرکجا که ضعف داشتند، در مسابقه همان سوال‌ها را ازشان بپرسند تا نتوانند به مراحل بالاتر بروند. هرچند این شائبه در حد یک فرضیه است، با این حال یک کارشناس قدیمی حوزه ارزش‌افزوده این موضوع را از لحاظ علمی تایید ولی عملی‌شدن آن را در مسابقه برنده‌باش بعید می‌داند.

حاشیه‌های مسابقه برنده‌باش اگر تا پیش از این به یک مسابقه بخت‌آزمایی و قمار محدود می‌شد، حالا گسترده‌تر شده و حاشیه‌های مالی را هم دربرگرفته است. مسابقه‌ای ظاهرا بدون اسپانسر با درآمد میلیاردی. اینطور که به‌نظر می‌رسد برنامه برنده‌باش اسپانسری ندارد و متولی اصلی آن خود صداوسیماست. تهیه‌کننده‌های آن هم هاشم رضایت و حمید نادی، تهیه‌کننده‌های برنامه دورهمی هستند. بنابراین سود اصلی این برنامه به جیب صداوسیما می‌رود. روند شرکت در مسابقه اما چطور است؟ برای شرکت در این مسابقه باید اپلیکیشن برنده‌باش را دانلود کرد که در گوشی‌های ایفون این پروسه سخت‌تر می‌شود؛ باید از طریق برنامه «سیب» دانلود کرد که دانلود همین برنامه نیاز به اشتراک یک ماهه به مبلغ ۳۰ هزار تومان دارد.

 

برای دانلود نسخه ویندوز مسابقه برنده‌باش هم باید ۴ هزار و ۹۰۰ تومان پرداخت کرد. پس از طی‌کردن این مراحل وارد اپلیکیشن می‌شوید و می‌توانید به ۲۰ سوال به‌صورت مجانی پاسخ دهید ولی بقیه سوال‌ها را باید بخرید. وقتی ۲۰ سوال اول را جواب می‌دهید به‌صورت خودکار ۴۰ هزار نفر از شما جلوتر هستند و برای رسیدن به ۸ نفر اول و شرکت در مسابقه باید بین ۳ تا ۴ میلیون تومان سوال بخرید. جایزه‌ها هم به‌صورت میانگین ده تا ۲۰ میلیون تومان است. در واقع ۸ نفر اول بین ۳ تا ۴ میلیون تومان سوال می‌خرند و ۴۰ هزار نفر دیگر نیز اگر نصفشان تنها ۲۰۰ هزار تومان سوال خریده باشند، ۴ میلیارد سوال خریده شده است که اگر به این ۸ نفر در بهترین حالت ۳۰ میلیون هم داده شود، ۲۴۰ میلیون تومان می‌شود و بقیه پول احتمالا به جیب صداوسیمایی می‌رود که دم از بی‌پولی می‌زند.

 

علم یا ثروت؟

نکته دیگر در مورد این مسابقه میزان علمی‌بودن آن است؛ در ابتدای هر مسابقه گلزار از شرکت‌کننده‌ها می‌پرسد که چند ساعت در هفته مطالعه دارند و برای این مسابقه چقدر مطالعه داشته‌اند؟ اما نکته مهم این است که برای رسیدن به ۸ نفر اول در اپلیکیشن و شرکت در مسابقه باید چند میلیون هزینه کرد و چند روز آخر را ۲۴ ساعته پای اپلیکیشن و سوال‌هایش بود تا بشود به نفرات اول رسید. بنابراین برای این مسابقه نمی‌شود با کتاب‌خواندن و افزایش ساعات مطالعه رتبه اول تا هشتم را کسب کرد. پس این مسابقه بیشتر از اینکه مبنای علمی داشته باشد، فضایی برای محک‌زدن شانس است.

 

در همین میان شائبه‌ای بر این مبنا مطرح شده که عوامل برنده‌باش می‌توانند شرکت‌کنندگان را بر اساس سوال‌هایی که جواب می‌دهند، تحلیل کنند و هرکجا که ضعف داشتند، در مسابقه همان سوال‌ها را ازشان بپرسند تا نتوانند به مراحل بالاتر بروند. به‌عنوان مثال شرکت‌کننده ایکس در سوال‌های ورزشی ضعف دارد و نتوانسته این سوال‌ها را در اپلیکیشن به خوبی پاسخ دهد. عوامل برنده‌باش این مسئله را تحلیل و دسته‌بندی می‌کنند و در روز مسابقه سوال‌هایی را از او می‌پرسند که در آن ضعف دارد تا بیشتر از یک مبلغی برنده نشود. هرچند این شائبه هم در حد یک فرضیه است، با این حال یک کارشناس قدیمی حوزه ارزش‌افزوده این موضوع را از لحاظ علمی تایید ولی عملی‌شدن آن را در مسابقه برنده‌باش بعید می‌داند.

 

برنامه برنده‌باش,اخبار صدا وسیما,خبرهای صدا وسیما,رادیو و تلویزیون

 

برنده‌باش نقطه‌ضعف شرکت‌کنندگان را تحلیل می‌کند؟

در همین میان مجتبی میرزامحمد، کارشناس حوزه ارزش‌افزوده در توضیح این فرضیه می‌گوید: «به لحاظ علمی امکان چنین اقدامی وجود دارد. در واقع به لحاظ علمی یک مجموعه می‌تواند پاسخ شرکت‌کنندگان به سوالات را تحلیل و دسته‌بندی کند و نتیجه‌گیری کند که هر شرکت‌کننده در کدام سوال قوی و در کدام سوال ضعیف است ولی بعید است در مجموعه برنده‌باش چنین اتفاقی بیفتد؛ زیرا این کار نیازمند یک تیم حرفه‌ای است و تحلیل ساده‌ای نیست. علاوه بر این کار گرانی است؛ البته من نمی‌دانم چه افرادی سرمایه‌گذار مسابقه برنده‌باش هستند اما این تحلیل محتوا کار آسان و بدون هزینه‌ای نیست.»

 

او در پاسخ به اینکه پس آیا امکان رخ‌دادن این اتفاق به‌صورت علمی وجود دارد؟ می‌گوید: «بله دنیا به این سمت رفته و تحلیل می‌کنند اما اینکه تحلیل تا این سطح پیش برود که ببینند از هر شرکت‌کننده چه سوالی بپرسند که نقطه ضعف او باشد، این قسمت پیچیده‌ای است و ساده نیست؛ چون ما نمی‌دانیم شرکت‌کننده در چه شرایطی به سوالات اپلیکیشن جواب داده؟ از چه کسی کمک گرفته؟ آن لحظه سرچ کرده یا نه؟ و .. . ضمن اینکه وقتی کسی پای اپلیکیشن می‌نشیند همه هدفش این است که تمام سوالات را جواب دهد و بتواند در مسابقه شرکت کند.»

 

مسابقه‌هایی با الگوی: پول بده؛ شاید برنده شدی!

نکته قابل توجه اما این است که زمان پاسخ به سوالات داخل اپلیکیشن بسیار محدود است و شاید به سرچ‌کردن نرسد. میرزامحمد اما می‌گوید: «مردم ما را نباید دست کم گرفت؛ هرکاری ازشان برمی‌آید تا بتوانند برنده شوند و جایزه بگیرند. با این حال این مسابقه در همه‌جا هست و نمونه معروف آن میلیونرشو است؛ این مسابقه‌ها الگویی دارد که طبق آن باید پولی پرداخت کرد و پول پرداخت‌شده را پس گرفت یا بیشتر از آن را. در واقع این مسابقه‌ها سوار بر آرزوهای مردم است؛ شما آرزو داری صد میلیون برنده شوی و باید در ازایش چند میلیون بدهی سوال بخری تا شاید وارد مسابقه شوی و ببینی می‌توانی صد میلیون را ببری یا نه.»

 

مکارم شیرازی: قمار است

آیت‌الله مکارم شیرازی نیز در پاسخ به سوالی مبنی بر «مسابقه‌ای حضوری با عنوان مسابقه بزرگ برنده‌باش از طریق شبکه سه سیمای جمهوری اسلامی ایران در حال اجرا و پخش است که به شرکت‌کنندگان در این مسابقه به ازای پاسخ صحیح به هر سوال، مبلغ قابل توجهی به صورت پلکانی (تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان) اعطا می‌کند که با کمک مجری برنامه و فرصت‌هایی که در اختیار هر شرکت‌کننده قرار می‌گیرد، مبلغ جایزه غالباً از ۵ میلیون تومان کمتر نیست.» گفت: «این کار قمار است و کسانی که شرکت می‌کنند مالک آن جوایز نیستند.»

 

فاطیما فردوس

 

khabaronline.ir
  • 12
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
همش تقصیر خود مردم هست .
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش