یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۰۶ - ۰۴ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۰۹۸۲
دنیای خودرو

دنا پلاس EF7؛ این مرکب مجهز!

اوایل دهه ۸۰ شمسی بود که «سمند» به عنوان نخستین خودرو ظاهرا ملی روانه خیابان های کشور شد. این محصول که در واقع همان پژو ۴۰۵ با اندکی تغییرات در ساختار کلی محسوب می شد، از لحاظ ظاهری شبیه به فولکس واگن پاسات B5 و برخی دیگر از محصولات آلمانی (مثل مرسدس بنز C کلاس W202) طراحی شده بود.

 

در این سال ها نخسه های متفاوتی از این خودرو روانه بازار شد. تمامی نسخه های عرضه شده مثل LX, SE، سورن سریر و... شباهت بسیار زیادی به نمونه اصلی داشتند و این خودرو هنوز هم با همان ظاهر قدیمی روی خط تولید ایران خودرو قرار دارد. اما پس از سمند، رانا را به عنوان خودرویی بر پایه پژو ۲۰۶ صندوقدار و در نهایت «دنا» را داشتیم که این خودرو از نظر ساختار کلی باز هم شباهت بسیاری به همان سمند فقید (و به تبعیت از آن، ۴۰۵) دارد.

 

ولی دنا با وجود ویژگی هایی مثل ظاهر مدرن تر، کیفیت ساخت بالاتر و در نهایت امکانات گسترده تر، توانست تاوان ظاهر قدیمی و نسبتا تکراری سمند را پس بدهد و با جود قیمت بالا، به فروش خوبی برسد. اما از همان ابتدای عرضه، بسیاری از کارشناسان از برخی نکات دنا مثل نمای جانبی و نبود برخی امکانات (در خودرویی که کباده امکانات را بر دوش می کشد) اندکی ناراضی بودند؛ به همین خاطر ایران خودرو مجددا دست به کار شد تا نسخه فیس لیفتی بر پایه بهترین محصول ملی خود را با نام «دنا پلاس» خلق کند.

 

 

طراحی ظاهری متفاوت نسبت به قبل

براساس اطلاعاتی که از شرکت ایران خودرو منتشر شده، دنا و دنا پلاس از حیث ابعاد کلی بدنه تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند اما در دناپلاس به جزییات طراحی توجه بیشتری شده است. درواقع زمانی که دنا به خیابان ها آمد، شباهت نمای کناری آن به دیگر اعضای خانواده سمند (خصوصا پروفیل درها و کلاف شیشه ها) برای برخی از افراد چندان خوشایند نبود اما این موضوع در دنا پلاس به کلی حل شده است.

 

دنا پلاس EF7,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

در دنیا معمولی خط کمر خودرو از انتهای خط پُف گلگیر جلو شروع شده و به صورت کاملا افقی (دقیقا مثل خط کمر سمند) با رسیدن به گلگیر عقب تمام می شود. اما در اینجا خط کمر از بالاتر شروع شده و با یک زاویه ملایم تا میانه های گلگیر عقب ادامه می یابد. کلاف پنجره درها نیز به یک فریم سراسری استیل مزین شده اند و به غیر از این، ستون C و لچکی درهای عقب دچار تغییرات شده است.

 

در دنا و دنا پلاس از رینگ های آلومینیومی ۱۵ اینچ استفاده می شود که البته پیش تر دنای ساده با رینگ های ۵ پره اروندی نیز قابل سفارش بود، اما در حال حاضر نمونه ۱۲ پره روی هر دو خودرو قرار می گیرد. همچنین آینه های جانبی جدیدتری روی دنا پلاس نصب شده، به جای آنتن کوتاه جلوی سقف (مشترک در دنا، سمند، پارس و...) از آنتن کوسه ای در قسمت انتهایی سقف استفاده و دستگیره های مدرن (مشهور به آسان بازشو) روی درهای آن جا خوش کرده اند.

 

دنا پلاس EF7,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

در بخش جلو، هر چند که کلیات طراحی مثل جلوپنجره، سپر و در موتور تغییرات چندانی نداشته اند اما در دنا پلاس از چراغ های جدیدتر و جذاب تر استفاده شده است. درواقع چراغ های جلوی این خودرو مجهز به نئونِ روشن در طول روز (DRL) بوده و همچنین برای راهنما ازLED استفاده شده است که در مجموع گرافیک بهتری را برای این خودرو میسر می سازد. در عقب اما تغییرات خودرو چندان گسترده نبوده و تنها به استفاده از یک جفت چراغ خطر با گرافیکی بهتر، بسنده شده است.

 

 

فضای داخلی مدرن تر و مجهزتر

زمانی که دنا معرفی شد، بسیاری از افراد طراحی دکوراسیون داخلی آن را به هیوندای سوناتا  YF تشبیه می کردند و به همین خاطر داشبورد این خودرو به «داشبورد سوناتایی» مشهور شد. چیدمان و آرایش داخل کابین دنا پلاس نیز تفاوت چندانی با دنای ساده نداشته و مهم ترین وجه تمایز این خودرو، وجود سانروف برقی دوحالته در دنا پلاس است. غربیلک فرمان چهارشاخه با لوگو اسب ایران خودرو، دربرگیرنده دکمه های کنترل سیستم صوتی (در سمت چپ) و کروز کنترل (در سمت راست) است ، البته این شرکت از قابلیت تنظیم تلسکوپی و روکش پلاستیک فشرده برای فرمان دنا پلاس بهره گرفته است.

 

پشت آمپر خودرو با ۴ نشانگر دایره شکل (۲ نشانگر کوچک برای بنزین و دمای آب و ۲ نشانگر بزرگ برای سرعت سنج و دورشمار موتور) و نورپردازی سفید و آبی در پشت غربیلک نقش بسته و همچنین یک نمایشگر دیجیتال مربوط به سیستم مالتی پلکس خودرو در وسط کیلومتر شمار و دورشمار قرار دارد که نشانگر خطاها، کارکرد، اطلاعات کامپیوتر سفری، باز و بسته بودن هر یک از درها (به تفکیک) و... است.

 

دنا پلاس EF7,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

کنسول میانی خودرو با شمایلی شبیه به یک مثلث وارونه دربرگیرنده پنل سیستم صوتی و پکیج مدیریت سیستم تهویه مطبوع خودرو است. ایران خودرو برای دناپلاس از نمایشگری لمسی با رهیاب ماهواره ای و هندزفری بلوتوث استفاده کرده که سیستم صوتی این خودرو با وجود ۴ بلندگو و ۲ تیوتر، کیفیت صدای قابل قبولی (یک سر و گردن بالاتر از دیگر محصولات این برند) را به شما ارائه می کند.

 

 

همچنین در این نمایشگر می توانید از دوربین دنده عقب خودرو به همراه خطوط هدایتی دنده عقب و البته سیگنال های سنسور پارک برای موارد ضروری استفاده کنید. سیستم تهویه مطبوع نیز با پنل کنترلی دیجیتالی، قابلیت تنظیم دمای کابین به صورت اتوماتیک را دارد اما سرمای کمپرسور در اکثر محصولات جدید این شرکت (شامل دنا پلاس، دنا، سمند، پارس و...) آنطور که باید چشمگیر نیست. روی کنسول نیز با ۲ جالیوانی، اهرم تعویض دنده، فندک و... مواجه هستیم.

 

 

جای خالی برخی امکانات

دنا پلاس برای استارت از سوییچ ساده استفاده می کند و نبود امکانی مثل سوییچ هوشمند و استارتر کیلس، یک ضعف در خودرویی که کباده امکانات را بر دوش می کشد، محسوب می شود. همچنین صندلی های این خودرو با روکش مخمل، هر چند که از فرم تازه تری نسبت به دنا بهره می برند و صندلی های جلو از تنظیمات کاملا برقی (۸ حالته) برخوردارند، اما جای خالی گرمکن نیز در این مجموعه حس می شود. سانروف خودرو نیز به صورت برقی از پنل کنترلی قرار گرفته در سمت جلویی سقف در دو حالت باز می شود که البته اندازه پنجره آن چندان بزرگ نیست.

 

دنا پلاس EF7,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

خودروی ملی با موتور ملی

همان طور که در بالاتر گفته شد، دنا پلاس و دنا همچون سمند از پلتفرمی مشترک با پژو ۴۰۵ بهره می برد که البته در دو خودروی جدیدتر، این پلت فرم با اندکی اصلاحات مواجه شده است. این دو خودرو با پیشرانه EF7 یک سوز بنزینی روانه بازار می شوند اما خبرها حاکی از این است که به زودی دناپلاس با پیشرانه EF7 توربویی که روی سورن ELX قرار می گیرد نیز به فروش خواهدرسید که البته بهتر است ایران خودرو پیش از عرضه این نسخه، برخی از مشکلات موتور توربو EF7 (مربوط به داغ شدن در مناطق گرمسیر، هوزینگ توربو و...) را حل کند.

 

موتور ملی نصب شده روی دنا پلاس با وجود حجم دقیق ۱.۶۴۶ سی سی و اینکه به خاطر اعشار ۴۶ صدم باید به عدد قبل گردشده و آن را ۱.۶ لیتری بنامیم، با حجم ۱.۷ لیتر شناخته می شود و از سیستم زمان بندی متغیر باز و بست سوپاپ ها (CVVT) بهره می برد. از این رو موتور ۴ سیلندر خطی ۱۶ سوپاپ مذکور بیشینه توانی معادل ۱۱۵ اسب بخار و حداکثر گشتارو ۱۵۷ نیوتن متر را به شما ارائه می کند که هر کدام از این اعداد به خاطر تفاوت برنامه ریزی ECU، 2 واحد بیشتر از سمند EF7 تک سوز هستند.

 

دنا پلاس EF7,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

دنا پلاس EF7,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

جعبه دنده ۵ سرعته دستی این خودرو با وجود کلاچ نرم (رگلاژ اتومات روغنی) هر چند که عملکرد خوب و راحتی دارد اما برای رقابت با برخی محصولات چینی مثل (جک J5، خانواده H300 و H200 برلیانس و...) جای خالی نسخه گیربکس اتوماتیک دنا پلاس در خط تولید ایران خودرو حس می شود.

 

البته هر چند که به نظر می رسد این جعبه دنده کاملا مشابه نمونه مورد استفاده روی سمند EF7 است، اما در تست شتابی که بین دنا پلاس و سمند EF7 برگزار شد، موتور دنا زودتر از سمند دور می گرفت که این موضوع خبر از کوتاه تر بودن ضرایب دنده های دنا پلاس نسبت به سمند است. همچنین هر چند که براساس اطلاعات وب سایت ایران خودرو، شتاب صفر تا ۱۰۰ سمند EF7 تک سوز ۱.۵ ثانیه سریع تر از دنا پلاس است، اما در تست های عملی سمند اندکی کندتر از دنا ظاهر می شود.

 

 

سواری

دنا از نظر عایق بندی خودرو بسیار بهتری از خانواده سمند، پارس و ۴۰۵ است که البته برای یک خودرو با اختلاف قیمت ۱۰ الی ۲۰ میلیون تومان نسبت به موارد گفته شده، چندان دور از ذهن نیست. همچنین صندلی های این خودرو ارگونومی و راحتی خوبی دارند اما مسئله اینجاست که به خاطر داشبورد بزرگ تر و صندلی های حجیم تر، اندکی از فضای داخلی دنا و دنا پلاس کاسته شده و به طور کلی خانواده دنا فضای داخلی بسته تری نسبت به سمند دارند. همچنین با توجه به اینکه دنا پلاس از سانروف بهره می برد، فضای سر سرنشینان این خودرو اندکی محدود تر از دنای ساده است.

 

 

دنا پلاس از حیث سواری و میزان کوبش های تعلیق شباهت بسیار زیادی به دیگر اعضای خانواده پلت فرم پژو ۴۰۵ دارد اما هندلینگ و پایداری این محصول به ویژه بر سر پیچ های تند جاده بهتر از پارس، سمند یا ۴۰۵ است و البته وجود ترمزهای دیسکی عقب به همراه سیستم های ABS و EBD نیز در ایمن تر شدن سواری این خودرو تاثیر بسزایی دارد.

 

 

جمع بندی

در مجموع باید گفت که تولید محصولی مثل دنا پلاس یک اتفاق خوب در صنعت خودروسازی ما به شمار می رود، تا در بین محصولاتی که سال هاست روی خط تولید خودروسازان داخلی دارند، خریداران بتوانند یک خودرو نسبتا متفاوت و مدرن تر از برند ملی خریداری کنند. اما مسئله اینجاست که برچسب قیمت ۴۸ میلیون تومانی این خودرو، آن هم در شرایطی که بهتر بود دنیا و دنا پلاس به عنوان جایگزینی برای سمند و با اختلاف قیمت نه چندان بالا عرضه شوند، اندکی قابل تامل است. با این حال و در شرایط این روزهای بازار، دنا پلاس یکی از بهترین گزینه های بازار ۵۰ میلیون تومانی به شمار می رود.

 

 

 

bartarinha.ir
  • 24
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
ایا دنا پلاس دوگانه سوز هم داریم
آیا خودروی دنا تولید میشود
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
ویژه سرپوش