
به گزارش تسنیم، حسین فرهیدزاده، رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، در یک برنامه تلویزیونی درباره افزایش اخیر قیمت خودرو گفت: فرایند این افزایش از مدتها قبل و پیش از شروع جنگ ۱۲ روزه آغاز شده بود و بههیچوجه تصمیمی آنی یا تحتتأثیر تحولات اخیر نبوده است.
وی با بیان اینکه مراحل کارشناسی بر اساس دستورالعملهای مشخص انجام شده، افزود: این موضوع پس از بررسیهای لازم به وزارت صمت ارسال و توسط تنظیمگر فنی نیز بررسیهای دقیقتری روی آن صورت گرفته است. حتی اعداد کارشناسیشده نیز مورد بازبینی قرار گرفته و در نهایت، وزارت صمت با در نظر گرفتن ملاحظات اجتماعی و برای جلوگیری از فشار بر مردم، درصد افزایش را تعدیل کرده است.
فرهیدزاده با اشاره به مکاتبات صورتگرفته در این زمینه تأکید کرد: براساس نامه قائممقام وزارت صمت، درصد افزایش نهایی حدود ۱۵ درصد تعیین شده و تمام مراحل این فرایند بهصورت قانونی طی شده است.
معاون وزیر صمت خاطرنشان کرد: اعلام این موضوع ممکن است در روزهای خاصی انجام شده باشد، اما این به معنای تصمیمگیری در همان زمان نیست.
آیین نامه واردات خودرو ابلاغ شد
دولت، آییننامه اجرایی واردات خودروهای سواری قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور را ابلاغ کرد.
بر اساس آییننامه موضوع بند (ر) تبصره ۱ ماده قانون بودجه سال ۱۴۰۴، هر ایرانی مقیم خارج از کشور میتواند در سال ۱۴۰۴ یک دستگاه خودروی سواری وارد کشور کند. واردات این خودروها صرفاً از محل ارز متقاضی (بدون انتقال ارز رسمی) امکانپذیر است.
بانک مرکزی نیز موظف شده است ظرف ۱۰ روز از تاریخ ابلاغ این آییننامه، میزان ارز قابل تخصیص برای واردات خودرو در هر ماه را به وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کند.
همچنین بر اساس مفاد این آییننامه:
تخلیه خودرو بدون ثبت سفارش در گمرکات کشور ممنوع است.
ترخیص خودرو منوط به ارائه گواهی اسقاط خودروی فرسوده خواهد بود.
سن خودروهای وارداتی باید کمتر از پنج سال از تاریخ تولید درجشده در شماره شناسایی موتور باشد.
تعیین حقوق ورودی واردات انواع خودروی سواری بنزینی در سال ۱۴۰۴ با توجه به حجم موتور از ۲۰ تا ۱۹۰ درصد (بیش از ۳۰۰۰ سی سی )
تعیین حقوق خودروهای هیبریدی و برقی ۱۵درصد و ۴ درصد
- 13
- 2