چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۲۰ - ۲۵ آذر ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۹۰۱۰۲۳
اخبار بازار خودرو

کنترل بازار خودرو با نوسان در عرضه؟

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو,کنترل بازار خودرو

در حالی سه‌شنبه‌ گذشته معاون وزیر صنعت طی نامه‌ای به مدیران دو شرکت خودروساز خواستار حذف اختلاف بین قیمت کارخانه و بازار شد که در حال حاضر به‌دلیل نوسان در عرضه، قیمت برخی خودروهای داخلی در بازار روند صعودی پیدا کرده است.

 

در این زمینه برخی دست‌اندرکاران بازار معتقدند که خودروسازان با ابزار عرضه، سعی در کنترل بازار به نفع خود دارند؛ موضوعی که طی هفته‌های اخیر نوسان قیمت خودروها را به‌دنبال داشته است. بر همین اساس منصور معظمی، رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران طی نامه‌ای به دو شرکت خودروساز خواستار حذف بازار دلالی در بازار خودرو شد و تاکید کرد که عرضه خودرو به مردم با قیمت‌های رسمی صورت گیرد. در حالی نامه معاون وزیر موید وضعیت نامناسب بازار خودرو است که در این بین فعالان بازار نیز تاکید دارند که بازار خودرو در برخی از محصولات جدید خودروسازان با کاهش عرضه مواجه شده است، اما عرضه مدل‌های قدیمی خودروسازان در بازار نسبت به هفته‌های گذشته روند بهتری پیدا کرده است.

 

آنگونه که از نامه معاون وزیر و فعالان بازار به‌نظر می‌رسد، نوسان عرضه در بازار به دو دلیل صورت گرفته است، اولین دلیل افزایش تعهدات خودروسازان به مشتریان و دلیل دوم کنترل بازار توسط خودروسازان است. بر این اساس، وضعیت بازار خودرو نشان از آن دارد که خودروسازان به‌دلیل افزایش فروش اعتباری محصولاتشان، در حال حاضر به‌دنبال تحویل خودروهای ثبت نامی هستند به همین دلیل عرضه برخی از محصولات خود در بازار را کاهش داده‌اند. این موضوع در حالی است که برخی از مشتریان خودروهای داخلی نسبت به تاخیر در تحویل خودروها در موعد مقرر گلایه‌های بسیاری دارند. آنگونه که گفته می‌شود، تاخیر خودروسازان در تحویل برخی از خودروها به بیش از یکماه افزایش پیدا کرده است. خودروسازان یکی از علل این موضوع را مسائل فنی و زیرساختی در شرکت‌های خود می‌دانند. در این بین عرضه برخی از خودروها در بازار نیز افزایش یافته است؛ موضوعی که کاهش قیمت برخی از خودروها را در پی داشته است. در این میان بسیاری از کارشناسان و فعالان بازار بی‌توجهی نهادهای ناظر بر عملکرد و رفتار خودروسازان را موجب بروز حاشیه قیمتی در بازار عنوان می‌کنند.

 

افت‌و‌خیز عرضه در بازار

بنا به گفته فعالان بازار، طی هفته جاری بسیاری از خودروهای داخلی با کاهش و افزایش عرضه مواجه شدند که این موضوع اثری جدی بر قیمت خودروها داشته است. در این بین، محصولات ایران‌خودرو بیشترین افت را داشتند. بر این اساس، هم‌اکنون پژو ۲۰۶ تیپ ۵ با قیمتی برابر با ۳۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شود که این موضوع از کاهش ۲۰۰ هزار تومانی قیمت آن حکایت می‌کند. همچنین پژو ۲۰۶ صندوقدار مدل V8 نیز که ۲۰۰ هزار تومان افت قیمت را تجربه کرده است و هم‌اکنون با قیمتی برابر با ۳۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قابل خرید در بازار است. دیگر محصول ایران‌خودرو به نام سمند EF7 نیز طی هفته جاری تغییرات قیمتی را به خود دیده است؛ به‌طوری‌که با کاهش ۳۰۰ هزار تومانی‌اش در حال حاضر ۳۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شود. نمایشگاهداران خودرو پایتخت اما در مورد رانا (محصول ملی ایران‌خودرو) تاکید می‌کنند که این محصول با توجه به افزایش عرضه‌ای که دارد، در حال حاضر ۳۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شود که این موضوع نشان از افت قیمت ۲۰۰ هزار تومانی این خودرو در بازار دارد. از آن سو اما تیبا در مدل سدان بدون تغییر قیمتی خاص، در حال حاضر با قیمتی معادل ۲۵ میلیون تومان در بازار خرید و فروش می‌شود و پراید ۱۳۱ نیز با توجه به تثبیت قیمتی که داشته، ۲۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

 

همچنین پراید در مدل ۱۱۱ نیز طی هفته جاری با تثبیت قیمت مواجه شده و هم‌اکنون با همان قیمت ۲۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان خود به فروش می‌رسد، از بازار سراتوهای مونتاژی سایپا نیز که قیمت‌گذاری شان آزاد است، خبر می‌رسد تغییر خاصی در قیمت آنها ایجاد نشده و بر این اساس، سراتوی اتومات هم‌اکنون ۹۱ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود و این در حالی است که مدل دنده‌ای آن قیمتی برابر با ۷۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان دارد. در بین دیگر خودروهای بازار اما تندر۹۰‌ها نیز بدون تغییر قیمتی خاص، این هفته را به انتها رساندند. بر این اساس، تندر اتومات که در ایران‌خودرو به تولید می‌رسد، در حال حاضر قیمتی برابر با ۴۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دارد و تندر پارس‌خودرو نیز ۴۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قیمت دارد. پارس تندر نیز با همان قیمت ۴۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی خود در بازار به فروش می‌رود.

 

از سوی دیگر اما ساندرو که مدل‌هاچ بک تندر-۹۰ به‌شمار می‌رود، به‌دلیل کاهش عرضه‌ای که به بازار داشته است، افزایش قیمت ۷۰۰ هزار تومانی را تجربه کرده است؛ به‌طوری‌که این خودرو در حال حاضر قیمتی برابر با ۵۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان دارد. مدل دنده‌ای این خودرو ۴۷ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود که نشان از افزایش قیمت ۵۰۰ هزار تومانی آن نسبت به هفته‌های گذشته دارد. ساندرو جزو معدود خودروهایی است که در حال حاضر میان نرخ کارخانه و بازار آن فاصله قیمتی قابل‌توجهی به چشم می‌آید که این موضوع نشان از عرضه کمتر از تقاضای آن در بازار دارد. اما در بین محصولات چینی خودروسازان، در حال حاضر برلیانس به‌دلیل افزایش عرضه در بازار با کاهش قیمت مواجه شده است؛ براین اساس مدل H330 با قیمتی معادل ۵۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد که نشان از کاهش ۲۰۰ هزار تومانی این خودرو طی هفته جاری دارد. این در شرایطی است که مدل H320 آن ۵۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت دارد.

 

افزایش قیمت در بازار وارداتی‌ها

اما سری به بازار خودروهای خارجی بزنیم که این روزها به‌دلیل نوسانات نرخ ارز، تغییرات قیمتی را به خود دیده‌اند. از آنجا که افزایش نرخ ارز طی هفته جاری رقم خورده بود بازار این خودروها با افزایش مواجه شد؛ موضوعی که موجب شد مشتریان خودرو تا آرام شدن بازار دست از خرید نگه دارند. براین اساس هیوندایی سوناتا با قیمت ۱۷۷ میلیون تومان در بازار عرضه می‌شود که این موضوع از افزایش دو میلیون تومانی این خودرو در بازار حکایت دارد. النترا نیز با قیمت ۱۳۴ میلیون تومان به فروش می‌‌رسد که نشان از افزایش دو میلیون تومانی این خودرو در بازار دارد. در بین محصولات کیا نیز اسپورتیج با افزایش سه میلیون تومانی در حال حاضر ۱۸۶ میلیون تومان معامله می‌شود. در میان محصولات تویوتا نیز، RAV4 نیز با افزایش دو میلیون تومانی با قیمت ۲۴۷ میلیون تومان معامله می‌شود. کمری هیبریدی نیز که این روزها به کشور وارد می‌شود، اما شماره‌گذاری نمی‌شود با افزایش دومیلیون تومانی به قیمت ۲۲۹میلیون تومان معامله می‌شود

 

 

 

donya-e-eqtesad.com
  • 17
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
ویژه سرپوش