جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۰۹:۵۰ - ۲۰ آبان ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۸۰۱۱۵۴
اخبار بازار خودرو

کاهش فروش خودرو در هفت ماه امسال/ افزایش آگهی‌های فروش خودرو از ابتدای هفته

خرید و فروش خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو
با اعلام صورت‌های مالی خودروسازان به بورس، مشخص شد ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو طی هفت ماه امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با کاهش فروش مواجه شده‌اند. طبق گزارش منتشره، غول‌های جاده مخصوص تا پایان مهر امسال ۴۴۱ هزار و ۸۳۰ دستگاه انواع محصول را به فروش رسانده‌اند تا در مقایسه با هفت ماه سال گذشته ۵/ ۲ درصد کاهش را تجربه کنند.

این در حالی است که سه خودروساز بزرگ کشور طی هفت ماه امسال در مجموع حدود ۴۹۷ هزار دستگاه انواع محصولات را به تولید رسانده‌ و نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۳ درصد افزایش را به خود دیدند. مقایسه این دو آمار حکایت از اختلاف حدودا ۵۵ هزار دستگاهی دارد، چه آنکه فروش از تولید عقب مانده است.

اگرچه در نگاه نخست، اختلاف این دو آمار و همچنین کاهش فروش نسبت به هفت ماه سال ۹۸، می‌تواند با مساله خودروهای ناقص، طرح‌های فروش خودروسازان و البته شاید هم عدم عرضه (به‌عنوان دلایل کلی) در ارتباط باشد، با این حال اصل مساله ظاهرا چیز دیگری است.

بررسی آمار فروش خودروسازان نشان می‌دهد تنها سایپا با افت فروش مواجه بوده، اما ایران‌خودرو و پارس‌خودرو روندی افزایشی داشته‌اند. ریشه این موضوع نیز احتمالا با مساله تولید در ارتباط است، زیرا در آمار هفت‌ماهه، ایران‌خودرو و پارس‌خودرو با افزایش تیراژ مواجه بودند، اما سایپا روندی نزولی داشت.

بنابراین وقتی تیراژ افت کند، کاهش فروش نیز از تبعات آن خواهد بود. طبعا اگر هر سه خودروساز بزرگ کشور با افت فروش مواجه می‌شدند و در مجموع محصولات کمتری را در مقایسه با تیراژ خود می‌فروختند، آنگاه می‌شد مسائلی مانند خودروهای ناقص و عدم عرضه را به‌عنوان دلایل این اتفاق مطرح کرد. در حال حاضر به‌دلیل کمبود قطعات، خودروسازان امکان تجاری‌سازی همه محصولات تولیدی را ندارند، به نحوی که بخشی از تولید روزانه‌شان راهی پارکینگ‌ها می‌شود. این محصولات که به خودروهای ناقص معروف هستند، یک یا چند قطعه کسری دارند که باید تا زمان تامین آنها، در پارکینگ بمانند، بنابراین امکان عرضه‌شان به بازار و تحویل به مشتریان نیست. بنابراین در مقاطعی ممکن است همه آنچه تولید می‌شود، قابل فروش و عرضه نباشد و شاید در مورد سایپا نیز این اتفاق رخ داده باشد. اما شائبه عدم عرضه خودرو (احتکار) نیز موضوعی است که گاهی در مورد خودروسازان مطرح می‌شود. برخی معتقدند شرکت‌های خودروساز گاهی به عمد بخشی از محصولات تولیدی‌شان را عرضه نمی‌کنند تا زمینه رشد قیمت آنها را فراهم بیاورند. این موضوع البته همواره از سوی خودروسازان تکذیب شده و آنها تاکید کرده‌اند احتکار در شرایط قیمت‌گذاری دستوری و با توجه به جریمه‌هایی که باید بابت تاخیر در تحویل محصولات ثبت نامی بپردازند، توجیه ندارد.

اما طبق آمار منتشره، ایران‌خودرویی‌ها در هفت ماه امسال ۲۲۸ هزار و ۲۶۸ دستگاه انواع محصول را به فروش رسانده‌اند تا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، بیش از ۲۱ درصد رشد را تجربه کنند.

پارس‌خودرو نیز با فروشی ۵۰ هزار و ۱۲۱ دستگاهی، هزار دستگاه نسبت به هفت ماه سال گذشته کمتر محصول به فروش رسانده است. در نهایت اما سایپایی‌ها با توجه به آمار فروش ۱۶۳ هزار و ۴۴۱ دستگاهی شان تا پایان مهر امسال، افتی حدودا ۲۷ درصدی را نسبت به هفت ماه سال گذشته به ثبت رسانده‌اند.

افزایش آگهی‌های فروش خودرو/ ۲۰۷ اتوماتیک ۵۰۰ میلیون تومان شد 

اعتماد نوشت:  بازار خودرو از ابتدای هفته جاری متاثر از روند کاهشی قیمت ارز با کاهش قابل‌توجه قیمت‌ها در انواع مدل‌ها روبه‌رو شد البته فعالان این بازار روند کاهشی قیمت خودرو را ناشی از جو روانی بازار و متاثر از قیمت دلار عنوان می‌کنند. هم‌اکنون ریزش قیمت‌ها در بازار خودرو دقیقه‌ای شده و فعالان بازار معتقدند هنوز جا برای کاهش بیشتر قیمت‌ها هم وجود دارد و حباب قیمتی در بازار خودرو نترکیده است.

خرید و فروش خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

در حال حاضر وضعیت به‌گونه‌ای است که خریداران برای خرید خودرو دست نگه داشته‌اند و عده‌ای هم از این بازار عقب‌نشینی کرده‌اند در عین حال آگهی‌های فروش خودرو نیز بیشتر شده که نشان از افزایش رفتارهای هیجانی برای فروش خودرو در بازار است هر چند هنوز اتفاق خاصی صورت نگرفته اما جو روانی همان‌طور که حباب قیمتی ایجاد کرده بود باعث کاهش قیمت‌ها نیز شده است.

فعالان بازار خودرو معتقدند: تنها در صورت ادامه روند نزولی نرخ ارز و ثبات آن، تحقق افزایش تولید خودروسازان و مدیریت صنعت خودرو سبب ادامه روند نزولی قیمت‌ها در بازار خودرو خواهد بود در غیر این صورت کاهش قیمت خودرو مقطعی است.این در حالی است که احمد نعمت‌بخش، دبیر انجمن خودروسازان معتقد است: با کاهش قیمت ارز هزینه‌های تولید هم کاهش یافته و خودروساز ابتدا از زیان خارج شده و شاید به سود حداقلی دست پیدا کند اما این امر به معنی تغییر در قیمت کارخانه خودروها نیست. او در پاسخ به اینکه آیا با کاهش قیمت ارز تغییری در قیمت تمام شده خودروها ایجاد و محصولات به سمت ارزانی خواهند رفت یا خیر؟ تصریح کرد: با کاهش قیمت ارز بالطبع هزینه‌های تولید هم کاهش یافته و خودروساز ابتدا از زیان خارج شده و شاید به سود حداقلی دست پیدا کند اما این امر به معنی تغییر در قیمت کارخانه خودروها نیست. نعمت‌بخش با اشاره به اینکه به نظر می‌رسد با کاهش قیمت ارز عرضه خودرو در بازار افزایش یافته و همین امر شکاف قیمتی کارخانه تا بازار را کاهش دهد، افزود: بسیاری از مردم برای سود بیشتر به خرید خودرو اقدام کرده بودند که با شرایط فعلی و کاهش قیمت‌ها در بازار مجبور به فروش خودروهای خود هستند و همین عرضه بیشتر باعث کاهش قیمت خودرو در بازار می‌شود.

انتظار افت قیمت‌ها خرید خودرو را سخت کرد

سعید موتمنی، رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودروی تهران در این باره گفته است: مصرف‌کنندگان در انتظار کاهش بیشتر قیمت بوده و دست از خرید خودرو کشیده‌اند و اگر دلار حدود یک ماه روی قیمت پایه‌ای بایستد، معاملات از سر گرفته خواهد شد اما نوسانات فعلی اجازه ورود مشتری به بازار و نیز تصمیم‌گیری به فروشنده را نمی‌دهد.به گفته او بررسی قیمت خودروهای داخلی و خارجی نشان می‌دهد که قیمت‌ها حدود ۲۰ تا ۲۵درصد کاهش داشته و در صورت رسیدن دلار به کانال ۲۰ هزار تومان شاهد کاهش ۱۵درصدی قیمت‌ها خواهیم بود، چراکه بازگشت به عقب نشان می‌دهد در زمان دلار ۱۸ هزار تومانی پراید کمتر از ۸۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شد.

آیا ریزش قیمت خودرو مقطعی است؟

امیرحسین کاکایی، عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت در این باره معتقد است: هیچ اتفاق جدی برای تولید و صنعت خودرو در کشور رخ نداده و ریزش قیمت خودرو در چند روز گذشته تنها جنبه روانی داشته و اخبار سیاسی مربوط به انتخابات امریکا باعث افت قیمت‌ها شده است. او در این خصوص به «اعتماد» می‌گوید: افت قیمت خودرو در بازار از یک هفته قبل و پیش از اعلام انتخاب رییس‌جمهور امریکا آغاز شد و از زمانی که تقویت ارزش پول ملی شروع شد و نرخ دلار کاهش یافت قیمت خودرو نیز همسو با نرخ دلار در بازار افت کرد. او می‌گوید: اگر نرخ ارز روند صعودی داشته باشد قیمت خودرو نیز همپای آن افزایشی می‌شود و اگر نرخ ارز کاهشی شود، بازار نیز روند نزولی به خود می‌گیرد. به این ترتیب قیمت‌ها در بازار خودرو به نرخ ارز گره خورده است.عضو هیات علمی دانشکده مهندسی خودروی دانشگاه علم و صنعت ادامه می‌دهد: واقعیت این است که متاسفانه بازار خودرو تحت‌تاثیر عوامل کلان اقتصادی و تصمیمات سیاستگذاران است در حال حاضر نیز ظاهرا یک‌سری گشایش‌های ارزی صورت گرفته و باید دید تا چه زمانی ادامه دارد.

واردات خودرو شاید وقتی دیگر

کاکایی در مورد زمزمه‌های واردات مجدد خودرو به کشور بر این باور است: موضوعات مهم‌تر از خودروی خارجی در کشور وجود دارد که نیازمند منابع ارزی است مانند تامین دارو که بسیار مهم است و باتوجه به منابع محدود ارزی در کشور واردات خودرو می‌تواند منجر به تقاضای خودروی وارداتی و در نتیجه بالا رفتن تقاضای ارزی در کشور شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت می‌گوید: زمانی که میزان ارز ۱۰۰ میلیارد دلار باشد و ۲ میلیارد دلار به واردات خودرو تخصیص داده شود با زمانی که میزان منابع ارزی ۱۰ میلیارد دلار باشد و ۲ میلیارد دلار به این بخش اختصاص پیدا کند که حدود ۲۰‌درصد از کل منابع ارزی می‌شود وضعیت متفاوت خواهد بود.کاکایی با اشاره به زیان سنگین خودروسازان در ادامه توضیح می‌دهد: زیان خودروسازان در حال حاضر بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان است که این زیان هر روز در حال افزایش است و در صورتی که سیاستگذاری درستی در این مدت از سوی دولت و خودروسازان صورت نگیرد و این زیان سنگین‌تر شود با رشد قیمت خودرو مواجه خواهیم شد.او در ادامه می‌گوید: تاکنون باید دو تا سه تصمیم کلیدی در مورد تولیدات خودرو گرفته می‌شد که هر روز به تعویق افتاده و به نظر می‌رسد این کاهش قیمت‌ها در بازار هم مقطعی باشد.

معامله‌گران خودرو هیجانی عمل نکنند

این عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت معتقد است: افرادی که قصد فروش خودروی خود را دارند نباید عجله کنند و ممکن است ارزش دارایی‌شان تا چند روز بعد بیشتر شود و برعکس افرادی که قصد خرید خودرو دارند الان بهترین زمان برای خرید به نظر می‌رسد و بهتر است زودتر اقدام به خرید کنند.براساس این گزارش، شوک قیمتی ماه‌های گذشته بر بازار و افزایش لحظه‌ای کالاهای مصرفی، زندگی روزمره مردم را تحت‌تاثیر قرار داده است. در این میان بازار خودرو نیز از سایر بازارها مستثنا نبود و تنها در یک ماه قیمت خودروها افزایش چشمگیر داشته است. با این حال در چند روز گذشته قیمت خودرو روند نزولی به خود گرفته است.قیمت خودرو از انتخابات امریکا تاکنون تغییر چشمگیر داشته است به‌گونه‌ای که در حال حاضر قیمت پژو پارس از ۲۶۰ به ۲۴۰میلیون تومان، پژو ۴۰۵ از۲۴۰ میلیون تومان به ۲۰۵ میلیون تومان، تیبا دو از ۱۶۰ میلیون تومان به ۱۴۰ میلیون تومان و پژو ۲۰۷ اتوماتیک از ۶۰۰ میلیون تومان به ۵۰۰ میلیون تومان کاهش یافته است. همچنین قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۲ از ۲۳۰ میلیون تومان به ۲۰۵ میلیون تومان و پژو ۲۰۶ تیپ ۵ از ۳۵۰ میلیون تومان به ۳۱۰ میلیون تومان رسیده است.

ساندرو نیز از ۶۰۰ میلیون به ۴۸۰ میلیون تومان و سانتافه از سه میلیارد و ۵۰۰ به دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان قیمت پژو ۲۰۰۸ از یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان به ۸۰۰ میلیون تومان، سمند ال ایکس از ۲۴۰ میلیون به ۱۹۵ میلیون تومان، رسیده است. تیبا صندوق‌دار از ۱۴۵ میلیون تومان با هفت میلیون تومان کاهش به قیمت ۱۳۸ میلیون تومان رسیده است.کوئیک نیز از قیمت ۱۷۰ میلیون تومان با ۱۲ میلیون تومان کاهش به قیمت ۱۵۸ میلیون تومان رسید.

donya-e-eqtesad.com
  • 18
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش