شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۱۰۰۰۳

دلایل استشمام بوی بنزین داخل ماشین چیست؟

بوی بنزین داخل ماشین,دلایل پخش شدن بوی بنزین داخل ماشین,علل استشمام بوی بنزین داخل ماشینعدم بررسی های دوره ای و چکاپ قطعات خودرو از علل بوی بنزین داخل ماشین میباشد
معمولاً افراد نمیتوانند بوی بنزین را تحمل کنند. گاهی اوقات در داخل خودرو، بوی بنزین استشمام می شود که در برخی از موارد، احتمال بروز مشکل جدی و یا خطر افرین وجود دارد که موجب نگرانی افراد میشود و باید نسبت به رفع آن اقدام کرد. در این مطلب از سرپوش دلایل پخش شدن بوی بنزین در داخل ماشین توضیح داده شده است.

بوی بنزین داخل ماشین

اغلب تعمیرکاران با این صحنه مواجه شده اند که رانندگان از پیچیدن بوی بنزین درون خودروهایشان شاکی هستند. این مشکل میتواند در مدل های مختلفی از خودرو نظیر پراید، پژو پارس، سمند، پژو ۲۰۶، پژو ۴۰۵ یا هر مدل دیگری اتفاق بیفتد. بطور کلی عوامل اصلی بروز پدیده بوی بنزین درون ماشین، شامل عدم بررسی های دوره ای و چکاپ قطعات خودرو و همچنین فرسودگی ناشی از سالها کار کردن قطعات است.

علل بوی بنزین داخل ماشین

دلایل مختلفی باعث استشمام بوی بنزین از داخل وسیله نقلیه شما میشود که از نظر جدیت متفاوت است. شما میتوانید با تعویض برخی از قطعات، این مشکلات را حل کنید اما بعضی دیگر به تعمیرات اساسی نیاز دارند که موجب درگیر کردن یک یا چندین قطعه میشود. مهم ترین دلایل وجود این بو در ماشین ها به شرح زیر میباشد:

* بوی بنزین به علت خرابی کنیستر بنزین:

یک قطعۀ جعبه مانند که پر از زغال فعال است را کنیستر میگویند. این قطعه قابلیت ذخیره ی بخارات خارج شده از باک را دارد و در زمان روشن شدن خودرو، با پس دادن بخارات ذخیره شده، آن ها را به سمت موتور و برای سوختن در سیلندر ازاد میکند. اگر شیلنگ های ورودی و خروجی کنیستر دچار پارگی و یا خرابی شوند بوی بنزین در فضا پخش میشود. معمولاً علت استشمام بوی بنزین در خودرو در مواقع گوناگون، خرابی این قطعه میباشد. کارخانه های تولیدی، زمان مناسب برای تعویض این قطعه را چیزی در حدود ۳۰ هزار کیلومتر و یا ۲۴ ماه بیان کرده اند.

از دیگر عوامل موثر در کاهش هوادهی به موتور و افت راندمان و قدرت موتور می توان به عدم عملکرد صحیح کنیستر اشاره کرد که بر کارکرد موتور مخصوصا در استارت های اولیه و هنگام شتاب گیری، اثر کاملاً محسوسی دارد، همچنین بخار بنزین در اثر کنیستر برای حرکت خودرو مصرف می شود و اگر این قطعه عملکرد صحیحی نداشته باشد؛ میزان مصرف سوخت خودرو را افزایش می دهد.

* هواگیری باک بنزین:

بنزین با جذب گرما به خود ، بخاراتی را تولید میکند. مقدار این گازها در فصول گرم سال، بیشتر است؛ به همین خاطر، احتمال عدم هواگیری باک نیز بیشتر می شود. خرابی حباب گیر بنزین از دلایل عدم هواگیری به شمار میرود که در اثر آن می توانید بوی بنزین را در داخل کابین و صندوق عقب، استشمام کنید.

برای این که از خرابی این قطعه مطلع شوید، باید این مشکل را در زمان بنزین زدن، مانند یک دستگاه جی پی اس مخفی بررسی کنید:در صورت خراب بودن حباب گیر، با اینکه باک شما خالی است اما در زمان سوخت گیری، پر نمیشود و بنزین به بیرون پرتاب می شود. همچنین ممکن است که با مشکلاتی در زمان گاز خوردن ماشین مواجه شوید؛ یعنی خودرو در هنگام گاز دادن ریپ بزند. لذا برای رفع چنین مشکلی باید نسبت به تعویض حباب گیر اقدام کنید.

* لوله های انتقال سوخت:

سوخت در زمان روشن بودن موتور و حرکت خودرو، در داخل لوله های انتقال با فشار زیادی به جریان در می آید و به تدریج باعث فرسودگی لوله ها میشود. همچنین ضربات و اسیب های ناشی از حرکات شدید خودرو به علت وجود اغلب این لوله ها در ناحیه زیر خودرو، تأثير بیشتری روی آن ها میگذارد و همین امر باعث ایجاد نشتی در آن ها و پخش شدن بوی بنزین در خودرو می گردد. از این رو علت ریختن بنزین از زیر ماشین، خرابی لوله های انتقال سوخت است که شما می توانید بوی سوخت را استشمام کنید.

بوی بنزین داخل ماشین,علل استشمام بوی بنزین داخل ماشین,روشهای از بین بردن بوی نشتی بنزین در خودرودرب باک فرسوده از علل بوی بنزین داخل ماشین محسوب میشود

* فیلتر بنزین:

وظیفه ی فیلتر بنزین، جداسازی گرد و غبار و یا مواد زائد موجود در سوخت میباشد و با انجام این کار نمیگذارد که خاک به انژکتورها و یا محفظه احتراق، وارد شود. یکی از تبعات بنزین فیلتر نشده، آلودگی و زنگزدگی تراشه های خودرو است. درصورت عدم تصفیه ی سوخت، ذرات مضر درون آن انژکتور ها و پمپ سوخت را خراب می کنند. بنابراین، فیلتر سوخت که در وسیله نقلیه به عنوان یک قطعه ی اساسی شناخته میشود، در بهبود عملکرد موتور، موثر است.

فیلتر بنزین در برخی از مواقع دچار گرفتگی و فرسودگی می شود و یا این که اسیب هایی به اتصالات ورودی و خروجی آن وارد میشود و یا شل می شوند و همین امر باعث میشود که بنزین در زمانی که از آن ها عبور می کند دچار نشتی شود. بطور معمول، زمان مناسب برای تعویض فیلتر بنزین، بین ۲۰ تا ۲۵ هزار کیلومتر است.

علائمی همچون کاهش قدرت موتور ماشین، عدم افزایش سرعت موتور و یا حتی روشن نشدن موتور از دیگر علائم وجود مشکل در فیلتر بنزین به شمار میرود و بی توجهی نسبت به آن باعث سوختن پمپ سوخت خودرو می شود.

* شل شدن درب باک فرسوده:

درب باک، یکی از قطعات خودرو است که معمولاً افراد در هنگام بروز مشکلی مانند بوی بنزین داخل ماشین، آنرا در نظر نمی گیرند. به این دلیل ، دربی را بر روی باک نصب می کنند که گرد و غبار و آشغال، وارد مخزن سوخت نشود و همچنین گازهای مضر داخل باک خارج نشوند. در صورت خراب شدن مهر و موم یا خرابی واشر درب باک، دیگر نمیتوان درب را بطور کامل بست و فضای داخلی ماشین با بوی بنزین، پر می شود. از این رو بررسی سلامت درب، پس از تصادفات، بسیار مؤثر است.

* علت بوی بنزین از اگزوز ماشین:

اگر با وجود جریان داشتن بنزین در مسیر باک تا سر سیلندر، باز هم به دلایلی همچون وجود کثیفی، خرابی یا ضعیف بودن انژکتور و سنسور اکسیژن ناقص بسوزد، به چنین پدیده ای پدیده خام سوزی بنزین میگویند که در اثر آن بوی بنزین از اگزوز، پخش می شود. بنابراین شما باید علت اصلی خام سوزی سوخت را برای رفع چنین مشکلی تشخیص دهید و آن را برطرف کنید.

راههای رفع بوی بنزین داخل ماشین,دلایل پخش شدن بوی بنزین داخل ماشیندلایل مختلفی برای بوی بنزین داخل ماشین وجود دارد و از نظر جدیت متفاوت است

سنسور اکسیژن موظف است که نسبت هوا به اکسیژن را تنظیم کند و قابلیت تشخیص میزان اکسیژن سوخته نشده در اگزوز را دارد. به اکسیژن سوخته نشده، همان آلاینده های سوخت میگویند. این عمل، تأثير به سزایی در کنترل مصرف سوخت خودرو دارد. وظیفه ی انژکتور اینست که پس از ترکیب هوا و بنزین با یکدیگر، آن ها را تحت فشار به محفظه احتراق موتور وارد کند. بنابراین درصورت خرابی هر یک از این قطعات، بنزین به صورت خام و ناقص میسوزد و بوی بنزین از اگزوز، استشمام میشود.

* بوی بنزین به دلیل ریختن بنزین داخل خودرو:

آغشته شدن قسمتی از کفپوش ها یا فضای داخل خودرو به بنزین، از اخرین علت احتمالی استشمام بوی بنزین درون خودرو می باشد. به عنوان مثال ، احتمال وارد شدن کسی به داخل خودرو با کفشهای آغشته به بنزین وجود دارد یا این که مقداری بنزین از چهارلیتری بنزین موجود در صندوق عقب بریزد و بوی سوخت داخل ماشین پخش شود. احتمال بروز چنین اتفاقی کم است ولی برای رفع این مشکل باید تمام دلایل را بررسی کنید.

خطر استشمام بوی بنزین برای بدن

متأسفانه برخی از افراد، علاقه بسیاری به بوی بنزین دارند و در زمان استشمام آن، لذت میبرند ولی دقت کنید که بوی بنزین در خودرو، شما را مسمومیت میکند. از این رو مشکلات احتمالی برای شما در صورت استشمام بنزین عبارتند از:

- سرگیجه شدید

- تنگی نفس

- گلو درد

- شکم درد

- ضعف در بدن

- عدم هوشیاری

- خستگی بسیار شدید

از بین بردن بوی نشتی بنزین در خودرو

گاهی اوقات شما بوی آزار دهنده ای را به دلیل نشت بنزین و یا ضدیخ در خودرو استنشاق می کنید. همچنین شدت این بو با روشن شدن کولر، بیشتر میشود. پس باید به تعمیرگاه خودرو بروید تا مشکل نشتی بنزین و ضدیخ را برطرف کند. شما می توانید با رعایت چند نکته، از ایجاد بوی نامطبوع داخل اتومبیل خود جلوگیری کنید:

* برای پیشگیری از ایجاد بوی نامطبوع داخل اتومبیل خود، سیگار نکشید.

* برخی از مواد غذایی ، پوست تخمه و میوه را برای پیشگیری از ایجاد بوی نامطبوع داخل اتومبیل خود نریزید.

* تا حد امکان برای خودداری از ایجاد بوی نامطبوع داخل اتومبیل، غذا نخورید.

* به منظور پیشگیری از ایجاد بوی نامطبوع داخل اتومبیل خود، تعداد دفعات نظافت آنرا زیاد کنید.

* با لباس خیس داخل خودروی خود ننشینید تا بوی نامطبوع در داخل خودرو پخش نشود.

* یکی از راه‌های پیشگیری از ایجاد بوی نامطبوع داخل اتومبیل خود اینست که با کفش خیس و گل آلود سوار ماشین نشوید.

* از دیگر راه‌های پیشگیری از ایجاد بوی نامطبوع داخل اتومبیل می توان به استفاده از اسپری خوشبو کننده خودرو و یا گذاشتن بوگیر داخل کابین، اشاره کرد.

* به هیچ وجه ، بنزین را داخل صندوق عقب نگهداری نکنید.

,روشهای از بین بردن بوی نشتی بنزین در خودرو,راههای رفع بوی بنزین داخل ماشیناز جمله مهم ترین دلایل وجود بوی بنزین داخل ماشین، خرابی کنیستر بنزین میباشد

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 19
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش