دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۰۳ - ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۲۰۴۲۲
اپلیکیشن ها و شبکه های اجتماعی

مردم بی‌پناه، دولت غریب‌نواز

واتس آپ,شبکه های اجتماعی

 اوایل اسفند ۱۴۰۱ بود که وزیر میراث فرهنگی و گردشگری در حاشیه جلسه هیات دولت اعلام کرد که با ارائه پیشنهادی از وزارت ارتباطات درخواست کرده گردشگران خارجی که به ایران می‌آیند سیم‌کارت خاصی دریافت کنند که مشکل فیلترینگ، به‌ویژه محدودیت‌های موجود برای «اینستاگرام» و «واتساپ» را نداشته باشند: «در نظر داریم با توجه به محدودیت استفاده از این دو پلتفرم، برای گردشگران خارجی که به کشورمان سفر کرده‌اند سیم‌کارت‌های خاصی طراحی کنیم که این افراد بتوانند در مدت حضور خود در ایران راحت‌تر و بهتر از فضای‌ مجازی استفاده کنند.»

بعد از اعلام این خبر بسیاری از رسانه‌ها و همچنین مردم به این طرح اعتراض کرده و آن را در ادامه ایده اینترنت طبقاتی دانستند که به گردشگرانی که برای مدت کوتاهی به ایران می‌آیند اجازه دسترسی بدون محدودیت به اینترنت را می‌دهد، در حالی که عموم مردم کشور هر روز با فیلتر و اختلالات بسیار در اینترنت دست به گریبان هستند. در پاسخ به این انتقادات و مخالفت‌ها عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری، توضیح داد که اینترنت بدون محدودیت برای گردشگران خارجی «مثل نان شب و هوا لازم است. نمی‌شود گردشگر خارجی به کشور ما بیاید و ارتباطش با دنیا قطع شود»؛ پاسخی که نشان می‌داد عزم وزارت میراث فرهنگی و گردشگری برای ارائه این سیم‌کارت‌ها جزم است.

صحبت‌های روز گذشته (ششم اردیبهشت) ضرغامی نیز حاکی از آن است که این عزم جزم به نتیجه رسیده و ظاهرا این سیم‌کارت‌ها که حالا وزیر گردشگری نامش را «سیم‌کارت مناسب برای رفع نیاز گردشگران خارجی» گذاشته قرار است به ‌زودی در دسترس توریست‌ها و مجموعه‌های خدمت‌رسان در حوزه گردشگری و مسافری قرار بگیرد. ضرغامی در این خصوص گفت: «من کماکان اعتقاد به اعطای سیم‌کارت مناسب برای رفع نیاز گردشگران خارجی دارم. نه‌تنها برای گردشگران بلکه معتقد هستم این ظرفیت باید برای مجموعه‌های داخل کشور که خدمات مسافری می‌دهند هم فراهم شود.»

به گفته او، پیشنهاد وزارت میراث فرهنگی و گردشگری بررسی و «تا حد زیادی» مورد تصویب قرار گرفته است: «پیشنهادی که من دادم در کمیته‌های مختلف مسوول رسیدگی به این موضوع، بررسی شد و تا حد زیادی مورد تصویب قرار گرفت. امیدوارم در چند روز آینده که نتیجه بررسی این کمیته‌ها اعلام می‌شود این امکان را برای گردشگران فراهم کنیم که بتوانند ارتباط مناسب و سازنده با کشورهای مبدأ داشته باشند.» ضرغامی در بخش دیگری از اظهاراتش به فراهم شدن امکان استفاده از پیام‌رسان‌های ایرانی در کشورهای خارجی نیز اشاره کرده و گفت: «می‌توانیم ایرانی‌هایی که به خارج از کشور می‌روند یا خارجی‌هایی که به کشور می‌آیند توجیه کنیم که پیام‌رسان‌های داخلی ما را نصب کنند. این ظرفیت هم فراهم شده است که در خارج از کشور با نصب اپلیکیشن داخلی بتوانند تماس بگیرند.»

با وجود این، به زعم وزیر گردشگری ارائه سیم‌کارت‌های بدون فیلتر و محدودیت راهکار فوری‌تری است برای اینکه گردشگران خارجی بتوانند در کشور با سهولت بیشتری از اینترنت استفاده کنند: «تا زمانی که استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی تعمیم پیدا کند و گردشگران به آن عادت کنند زمان می‌برد، ما نباید زمان را از دست بدهیم.» تصمیم به اجرای طرح ارائه سیم‌کارت‌های مناسب گردشگران خارجی با وجود مخالفت‌ها پیگیری شده و ظاهرا به سرانجام رسیده است تا از یک سو تداوم و دائمی شدن فیلترینگ پلتفرم‌های «اینستاگرام» و «واتساپ» را یادآوری کند و از سوی دیگر، نشان دهد که ایده طبقاتی شدن اینترنت با وجود تکذیب شدن ماهیت آن از سوی وزرا و مسوولان، در جریان است. برای ارائه اینترنت آزاد به قشرهای مختلف هر بار توجیهی مطرح می‌شود اما آنچه در عمل اتفاق می‌افتد ارائه دسترسی آزادانه به اینترنتی است که عموم مردم از آن محروم هستند؛ خواه اسمش سیم‌کارت بدون فیلتر باشد که عنوانی حساسیت‌برانگیز است، خواه اسم خنثی‌تر و توجیه‌کننده‌ای داشته باشد که وزیر میراث فرهنگی و گردشگری روی آن می‌گذارد: «سیم‌کارت مناسب برای رفع نیاز گردشگران خارجی.»

فیلترینگ باید آزاد شود

در همین خصوص کیوان نقره‌کار کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات در گفت‌و‌گو با «جهان‌صنعت» گفت: اینکه بتوانیم خدمات مختلف گردشگری در کشور را توسعه دهیم و یکی از راه‌های اقتصاد بدون نقص را به سمت گردشگری ببریم، هیچ شکی در آن نیست و تمام سازمان‌ها باید دست‌ به دست هم دهند تا گردشگری در کشور توسعه پیدا کند.

او در ادامه گفت: در اینجا یک سوال مطرح می‌شود، آن هم اینکه اگر واقعا قرار است به گردشگران خارجی امکاناتی ارائه دهیم که این امکانات را از مردم خودمان دریغ کرده‌ایم و نمونه‌ آن همین سیم‌کارت‌هاست چطور در اینجا منافع مردم را که در قالب اینترنت مناسب و بدون فیلتر است در نظر نمی‌گیریم. اگر قرار است خدمات ارائه شود، می‌تواند برای تمام مردم به صورت یکسان ارائه شود. اینکه برای قشر یا گروه خاصی در نظر گرفته می‌شود، شائبه بی‌عدالتی را به وجود می‌آورد.

یک سیم‌کارت مشکلات اقتصادی ما را حل نمی‌کند

نقره‌کار در ادامه بیان کرد: اگر مسوولان این موضوع را توضیح دهند، قابل استناد است. ولی از آن سمت اگر صرفا یک نگاه توسعه گردشگری داشته باشیم و به جای آن فیلترینگ را آزاد کنیم تا کسب‌و‌کارهای ما از فضای مجازی درآمد ده‌چندان داشته باشند، شاید نیازی به وجود این سیم‌کارت نباشد. او در پایان خاطرنشان کرد: به نظر من مسوولان باید تمام این موارد را در نظر بگیرند و بعد اقدام به چنین کاری کنند. آیا صرفا فقط یک سیم‌کارت بدون فیلتر می‌تواند تمام مشکلات اقتصادی ما را حل کند؟ یا یک اینترنت بدون فیلتر که می‌تواند تاثیر ده‌چندان بر کسب‌وکارها داشته باشد.

jahanesanat.ir
  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
ویژه سرپوش