چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۴۰۰۷۲

ارز دیجیتال (کریپتوکارنسی) چیست؟ + مزایا و معایب

 ارز دیجیتال,ارز دیجیتال متمرکز,تاریخچه ارز دیجیتالبه ارزهایی که با پروتکل های رمزگذاری شده طراحی میشوند ، ارز دیجیتال می گویند
به شکل خاصی از پول دیجیتال که بر پایه علم رمزنگاری بوجود آمده، ارز دیجیتال می گویند. از ارزهای دیجیتال اغلب برای بهره مندی از ویژگی های اساسی استفاده میشود که این ویژگی ها شامل غیرمتمرکز بودن، شفافیت و تغییرناپذیر بودن از بلاک چین می باشد.

ارز دیجیتال

به ارزهایی که با پروتکل های رمزگذاری شده طراحی میشوند ، ارز دیجیتال می گویند و کاهش تقلب و ممانعت از جعل و کلاه برداری ارزی از اهداف طراحی این ارزها به شمار می رود. غیرمتمرکز بودن ارز دیجیتال ، مهم ترین ویژگی آن می باشد؛ یعنی تحت نظارت و کنترل هیچ نهاد، سازمان یا دولت خاصی نیست. از این رو دولت ها در مدیریت و پیشبرد پروژه های موجود در شبکه بلاک چین دخالت ندارد. شبکه بلاک چین به یک شبکه ی گسترده گفته میشود که در بستر آن، ارزهای دیجیتالی تبادل می شوند. برای تراکنش های مالی مختلف می توانید از انواع ارز دیجیتال در نقاط مختلف دنیا استفاده کنید. کلید های عمومی و خصوصی به منظور انجام هرگونه تراکنش با ارز دیجیتالی در بستری گسترده وجود دارد. از کاربرد این کلیدها، می توان به افزایش امنیت فعالیت با رمزارزهای دیجیتالی اشاره کرد. در واقع ، با استفاده از فرایندهای رمزگذاری مسیر تراکنش می توانید عملیات تراکنش با کریپتوکارنسی ها را انجام دهید.

تاریخچه ارز دیجیتال

بیت کوین از نظر خیلی از افراد، نخستین ارز دیجیتال حقیقی یا رمز ارزی است که در سال ۲۰۰۸ ایده آن در وایت پیپر بیت کوین منتشر شد و در سال ۲۰۰۹ نخستین سکه های آن استخراج شد؛ اگرچه تلاش های زیادی پیش از بیت کوین به منظور ساخت یک ارز دیجیتال صورت گرفت. ایده شکل گیری ارزهای دیجیتال دو مشکل بزرگ را بهمراه داشت که از آن ها می توان به« اعتماد به شخص ثالث» و« دوبار خرج کردن» اشاره کرد. زمانی که شما برای انتقال پول و نگهداری آن از بانک ها استفاده می کنید، در واقع به بانک اعتماد دارید که این کار را انجام می دهید.

,استخراج ارز دیجیتال,ارز دیجیتال,مزایای ارزهای دیجیتالغیرمتمرکز بودن ارز دیجیتال ، مهم ترین ویژگی آن می باشد

در صورت کلی، اعتماد امری ضروری برای پیش بردن بسیاری از کارهایتان تلقی می شود. سرورهای مرکزی که با بررسی موجودی ها مشکل دوبار خرج کردن در سیستم های مالی را حل کرده بود، از خرج کردن دوباره ی مقدار مشخصی پول توسط مردم ممانعت کرد. این راه حل در بیت کوین بطور غیرمتمرکز ارائه شد و تمامی افراد می توانستند از طریق بررسی تاریخچه تراکنش ها مانع تقلب کردن سایر افراد شوند.

نخستین ارز دیجیتال یا پول الکترونیکی عرضه شده که به حل مسأله اعتماد و دوبار خرج کردن پرداخت، بیت کوین نام داشت. با انجام این کار، افراد برای انتقال و نگهداری پول خود نیازی نبود که به شخص، سازمان، گروه و یا بانکی اعتماد کنند. مسأله اعتماد  برای انسانها نه تنها در انتقالات پولی، بلکه در امور دیگر هم به یک مشکلی بزرگ تبدیل شده بود. برای همین سیستم عاری از اعتمادی که بیت کوین ارائه داده بود، در سایر فعالیت های انسانی نیز مؤثر شد. با گذشت زمان برای حل دغدغه های متفاوت، ارزهای دیجیتال بوجود آمدند. به طور مثال اتریوم خود را یک بستر به منظور توسعه برنامه های مختلف و اجرای قراردادهای هوشمند معرفی کرد و ریپل با نگاه خوشبینانه نسبت به بانک ها، بر روی تجدید ساختار ارتباطات بین بانکی و ارائه سیستم پرداختی پرسرعت و کم هزینه متمرکز شد. امروزه بر روی بستر ارزهای دیجیتالی توکن های بسیاری ساخته شده اند که از آن ها می توان به اتریوم، ایاس و ترون اشاره کرد که برای اجرای تراکنش هایشان از قدرت بلاک چین های اصلی استفاده میکنند.

دلیل محبوبیت ارزهای دیجیتال

به دلیل بازار پرنوسان ارز دیجیتال، فن آوری بکار رفته در آنها و ایده های آزادی خواهانه ی آن ها، بین مردم به سرعت محبوب شد. نوسانات بازار ارزهای دیجیتال به موجب نوپایی آنها ، زیاد است و امکان دارد قیمت یکی از آنها در یک روز تا چندصد درصد رشد کند و یا چند ده درصد ریزش کند. فن آوری که در ارزهای دیجیتال بکار رفته با بهره گیری از علم رمزنگاری که پایه اش ریاضیات است، از تقلب افراد ممانعت می کند و در جهت راستگویی سیستم های پرداختی را تشویق می کند. درکنار این موارد، جنبه آزادی خواهانه و کنارگذاشتن واسطه ها باعث شده تا افراد بدبین به سیستم های مالی سنتی به ارزهای دیجیتال روی بیاورند.

دلیل محبوبیت ارزهای دیجیتال,کاربرد ارزهای دیجیتال,ارز دیجیتال چیستبرای تراکنش های مالی مختلف می توانید از انواع ارز دیجیتال در نقاط مختلف دنیا استفاده کنید

کاربرد ارزهای دیجیتال

سهولت در استفاده و امنیت بالا  از مهمترین کاربردهای رمز ارزهای دیجیتالی به شمار می رود. تمامی افراد این قابلیت را دارند که از ارزهای دیجیتالی به جای پول کاغذی یا کارت های بانکی استفاده کنند. درواقع تمام کارهایی که با استفاده از پول عادی انجام میشود، از طریق ارزهای دیجیتالی با سرعت بهتر و امنیت بالاتر قابل انجام است. از خدمات صورت گرفته در بعضی از کشورها با استفاده از رمزارزها می توان به خریدهای روزانه، خرید بلیط هواپیما، رزرو هتل و ثبت دامنه سایت اشاره کرد. همچنین بسیاری از افراد باتوجه به نوظهور بودن بازار رمزارزها از بازار کریپتوکارنسی به منظور سرمایه گذاری و کسب سود بهره می برند. به منظور انجام اموری مانند خرید، فروش و بطور کلی معامله ارزهای دیجیتال باید به صرافی ارز دیجیتال مراجعه کنید؛ صرافی های مجازی که به فعالیت در قالب سایت یا اپلیکیشن موبایل می پردازند.

انواع ارز دیجیتال یا کریپتوکارنسی

با توجه به تنوع ارزهای دیجیتال، اکثرشان دارای کارکرد و ویژگی های مشابهی هستند. بیت کوین از معروف ترین آن ها به شمار می رود. ولی در دنیای کریپتوکارنسی ها، موارد و گزینه های مشهور دیگری وجود دارد که شامل ترون،  ریپل، اتریوم، لایت کوین، استلار  و مونرو می باشد. ارزهای دیجتال از نظر قوانین و مقررات، به دو دسته به شرح زیر تقسیم می شوند:

- ارزهای دیجیتال متمرکز:

 ارز دیجیتال متمرکز یعنی یک فرد وجود دارد تا نظارتگر بر اموری همچون تراکنش ها و معاملات همانند بانک باشد. زمان مراجعه به بانک، تعدادی اپراتور می بینید که یک سری از کارها مثل تراکنش ها و یا معاملات را انجام می دهند.

ارز دیجیتال چیست,کریپتوکارنسی,ارز دیجیتال غیرمتمرکزبیت کوین از نظر خیلی از افراد، نخستین ارز دیجیتال حقیقی یا رمز ارزی است

- ارز دیجیتال غیرمتمرکز:

ارز دیجیتالی غیرمتمرکز در مقایسه با ارزهای دیجیتالی دیگر در بازار مشهورتر هستند و به نوعی به عنوان رهبران بازار ارزهای دیجیتال محسوب میشوند.

ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز، مدیر مرکزی شخص ثالث ندارند. در عوض ، یک سیستم توزیع وظیفه احراز هویت، تراکنش های مبتنی بر ارزهای دیجیتال را بر عهده دارد. اکثر ارزهای دیجیتال غیر متمرکز نظیر بیت کوین ، لایت کوین و اتریوم مبتنی بر شبکه بلاکچین هستند. زمان درخواست یک تراکنش، این درخواست از تعداد زیادی کامپیوتر در شبکه تشکیل می شود. پس از این که تراکنش توسط شبکه تائید شد، یک بلوک دائمی که حاوی اطلاعات تراکنش است، به شبکه بلاکچین اضافه میشود و تراکنش، کامل می شود و به ثبت میرسد. شبکه همتا به همتا غیرمتمرکز در مقایسه با سیستم متمرکز از مدیر مرکزی ممانعت می کنند و در نتیجه در این نوع تراکنش ها، مشکل امنیتی مرکزی رخ نمی دهد. از سوی دیگر، غیرمتمرکزسازی به علت عدم وجود واسط ها، باعث میشود بین طرفین، شفافیت بیشتری بوجود بیاید و همچنین هزینه های تراکنش کاهش یابد.

مزایای ارزهای دیجیتال

ارز دیجیتال در مقایسه با پول های رایج( فیات) مزایای فراوانی دارد و به همین علت هم روزانه بیشتر مورد استقبال قرار می گیرند.

* افزایش تولید ناخالص ملی:

دولت درصورت استخراج ارز های دیجیتال و فروشش به کشورهای خارجی میتواند درآمد چشمگیری را کسب کند. همینطور اگر برای استخراج بیت کوین ، قانون شفافی دایر شده باشد دولت می تواند درآمد فراوانی را از مالیات ماینر ها کسب کند.

ارز دیجیتال غیرمتمرکز,معایب ارزهای دیجیتال,انواع ارز دیجیتالبه منظور انجام اموری مانند خریدو فروش باید به صرافی ارز دیجیتال مراجعه کنید

* امنیت بالای ارزهای دیجیتال:

معاملات رمزارز وابسته به بستر شبکه بلاک چین می باسد، گره های این شبکه توسط هزاران کاربر بوجود می آید که این کار باعث میشود که کار هک شبکه بلاک چین تقریباً غیرممکن شود.

* کارمزد پایین ارز دیجیتال:

به دلیل اینکه ارزهای دیجیتال برای کنترل تراکنش ها نهاد واسطه ای ندارند، به این ترتیب هزینه ی کارمزدی ندارند. معمولاً در چنین معاملاتی، کارمزد به منظور پرداخت هزینه های صرافی و درگاه می باشد.

* حریم خصوصی:

هیچ فرد یا سازمانی غیر از شما قادر نیست که دارایی های رمزارز شما را کنترل کند و شما تنها شخصی هستید که با داشتن کلیدهای خصوصی می توانید به دارایی هایتان دسترسی پیدا کنید.

* دسترسی جهانی ارزهای دیجیتال:

ماهیت غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال در تمام جهان، آنها را قابل دسترس می کند. رمز ارزها در کنار واحد پول دیجیتال، برای ترید بین المللی به یک چشم انداز تبدیل شده اند. برعکس پول سنتی که به تائیدیه بانک ها برای انتقال پول نیاز دارد، قابلیت این ارزها اینست که خود مختاری و استقلال مالی را به افراد عادی بدهند، بدون آنکه توسط بانک ها تائید شوند.

* اصلاح ساختار اقتصادی:

به دلیل آنکه ارز های دیجیتال از علوم جدید استفاده می کنند به همین علت به روشی مدیریت میشوند که مانع تورم و چاپ بی رویه پول میشوند. اکثر ارز های دیجیتال مثل بیت کوین و ریپل در تعداد محدودند و عمل استخراج پس از استخراج آخرین واحد به پایان میرسد و به همین خاطر، حجم پول به علت کسری بودجه های دولتی افزایش پیدا نمیکند. با این روش میزان تورم کاهش می یابد و در نتیجه ساختار اقتصادی کشور اصلاح میشود.

معایب ارزهای دیجیتال

> دوستی مجرمان با ارزهای دیجیتال:

ماهیت رمزارزها یا ارزهای دیجیتال، عدم مخفی بودن حساب ها و عدم نظاره گری یک سازمان، موجب جذب تبهکاران میشود.

> ثبات قیمت :

نوسانات قیمت ارز های دیجیتال بسیار بالاست، به همین منظور دولت ها در این سیستم دخالتی ندارد. نوسانات قیمت بالا یک تهدید جدی و بزرگ برای سرمایه گذاران بزرگ محسوب میشود که شاید برای بعضی از افراد نوسانگیری مفیدی باشد ولی یکی از دلایل محکم مخالفت افراد قدیمی و باتجربه اینست که به دنبال ثبات و ریسک کم تر هستند.

تاریخچه ارز دیجیتال,استخراج ارز دیجیتال,ارز دیجیتالبا توجه به تنوع ارز دیجیتال، اکثرشان دارای کارکرد و ویژگی های مشابهی هستند

> عدم ثبات:

با وجود تمام خوشبینی های رمزارزها، هنوز این رمزارزها بطور عمومی استفاده نشده اند و اگر رمزارزی اعتبارش را به هر علتی از دست بدهد، عملا برای شما کاربردی ندارد.

> از بین رفتن سرمایه در صورت از بین رفتن کلیدهای خصوصی:

در صورت فراموش یا گم کردن کلیدهای خصوصی دیگر به هیچ ترفندی نمیتوانید سرمایه ی خود را بازگردانید، کلیدهای خصوصی قابلیت بازیابی ندارند.

گردآوری: بخش دیجیتال سرپوش

  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش