سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۱۰۰۰۶۸

باتری گوشی‌های هوشمند را چگونه شارژ کنیم؟

,روش های صحیح شارژ تلفن همراه,روش مناسب شارژ باتری گوشی‌های هوشمند,دنیای فناوری
در این مطلب، ما راهکار هایی جهت دوام بیشتر موبایل شما و همچنین افزایش طول عمر (Longevity) باطری آن را ارائه می دهیم. سلامت باتری بر تجربه کلی شما از یک گوشی همراه تأثیر زیادی خواهد گذاشت.

وب سایت آی.تی رسان،در این مطلب، ما راهکار هایی جهت دوام بیشتر موبایل شما و همچنين افزایش طول عمر باتری آن را ارائه می دهیم. سلامت باطری بر تجربه کلی شما از یک گوشی همراه تأثیر زيادي خواهد گذاشت. هیچ شخصی دوست ندارد که در وسط مکالمه شارژ باتری گوشی همراهش تمام شود. به همین دلیل است که همه ما تلاش می کنیم تا در هر فرصتی باتری گوشی خود را شارژ کنیم. درهرصورت، برخی از عادت های مخرب می توانند به مرور زمان باعث خرابی باتری تلفن های همراه شوند. اگر شما نیز به دنبال راهکار هایی جهت شارژ کردن صحیح تلفن همراه خود هستید، پیشنهاد می کنیم که این مطلب را دنبال کنید.

در این مقاله، ما راهکار هایی جهت دوام بیشتر تلفن همراه شما و همچنین افزایش طول عمر باتری آن را ارائه می دهیم.

باطری گوشی شما چگونه شارژ خود را نگه می دارد؟

باطری تلفن های هوشمند به رده ای تعلق داشته که آن را باتری های لیتیوم- یونی( Li- ion) می نامند. باتری تلفن های همراه قابل شارژ بوده و از عنصری شیمیایی به نام لیتیوم در آنها استفاده می شود.

هر باتری تعدادی سلول بهمراه پایانه های مثبت و منفی و همچنین محلولی شیمیایی را در خود جای می دهد. زمانی که گوشی خود را به برق متصل می کنید، مواد شیمیایی داخل باتری آن واکنش نشان داده و همین مسئله باعث ذخیره الکتریسیته در قالب انرژی شیمیایی می شود.

عوامل اثرگذار بر روی دوام باتری گوشی های هوشمند 

عمر مفید باتری گوشی هوشمند شما پیش از اینکه آن را خریداری کنید، مشخص شده است. در هر حالت، عادت های شما می توانند این عمر مفید را طولانی تر و یا کوتاه تر کنند. در زیر به برخی از عوامل تأثیرگذار بر عمر باتری ها اشاره می کنیم:

چرخه شارژ/تخلیه

در باتری تلفن های هوشمند تعدادی چرخه شارژ/تخلیه در نظر گرفته شده، بدین ترتیب اکثر وقت ها شما مجبور نیستید که آن ها را تعویض کنید. زمانی که از گوشی خود استفاده می کنید، باطری دستگاه شما انرژی ذخیره شده را در قالب الکتریسیته آزاد کرده و آن را به قطعاتی مانند نمایشگر و بلندگو ها می رساند.

معمولا عمر باتری یک گوشی با گذشت زمان ثابت نمی ماند؛ این میزان به آرامی کاهش می یابد. واکنش های شیمیایی باعث میشوند تا لیتیوم داخل باتری ها در حین چرخه طبیعی شارژ/تخلیه کاهش یابد.

دما

دشمنان باتری گوشی شما بسته به میزان دما می توانند افزایش یابند. شارژ باتری در یک محیط گرم به اندازه یک محیط سرد برای منبع تغذیه تلفن شما مضر است. اگر زیاد از تلفن همراه استفاده کنید، حتما متوجه شده اید هنگامی که گوشی شما داغ شده، شارژ آن نیز سریع تر تمام می شود.

هنگامی که باتری گوشی ها بسیار داغ شود، احتمال دارد که متورم شده و یا حتی منفجر شود! اگر در یک محیط بسیار سرد گوشی خود را شارژ کنید، می بینید که دیرتر شارژ می شود. همچنین شارژ در دمای پایین می تواند در طول زمان ظرفیت باتری شما را نیز کاهش دهد.

شارژر

یکی از موارد دیگر که باید به آن توجه کنید، نوع شارژر مورداستفاده شما است. امروزه شارژر های زیادی در بازار موجود هستند که نوید شارژی سریع تر را می دهند. در این موارد باید مراقب باشید! استفاده از شارژر نامناسب می تواند باعث کاهش و یا اضافه ولتاژ شده و همین موضوع نیز می تواند به باتری گوشی شما آسیب برساند.

باتری ها به گونه ای طراحی شده اند که در راندمان مشخصی شارژ شوند. این مسئله باعث می شود تا از باتری محافظت شده و همچنين از تولید گرمای اضافی نیز اجتناب شود. جهت افزایش طول عمر باتری گوشی خود، فقط از شارژر های پیشنهادی توسط سازنده آن استفاده کنید. از سوی دیگر، در صورت تأیید سازنده تلفن همراه شما، می توانید از شارژر های شخص ثالث نیز استفاده کنید.

شیوه های اشتباه شارژ باتری

برای این که بفهمید چگونه با شارژ صحیح میتوانید عمر باتری خود را افزایش دهید، باید از روش های شارژ نادرست نیز آگاه باشید. در زیر به برخی از عادت ها اشاره می کنیم که عمر باتری را در طول زمان کاهش می دهند.

استفاده از گوشی در حین شارژ

اگر در هنگام شارژ از گوشی خود استفاده کنید، به این دلیل که باید همزمان انرژی قطعات دیگر مانند نمایشگر نیز تأمین شود، راندمان شارژ کاهش یافته و همچنین دمای گوشی شما نیز بالاتر می رود. این رویه در طول زمان باعث می شود تا عمر باتری کاهش یابد. جدال بین استفاده از گوشی و شارژ باتری، باعث می شود تا باتری بیش از حد داغ شده و آسیب ببیند.

تا درصورتی که شارژ باتری به صفر نرسد، آن را شارژ نمی کنید

اگر قصد ندارید که هر شش ماه یک بار باتری گوشی خود را تعویض کنید، هرگز اجازه ندهید که شارژ آن کاملا تخلیه شود. بر اساس گفته های Battery University، اگر اجازه دهید شارژ باتری شما به کمترین حد خود برسد و آنگاه آن را شارژ کنید، با این کار عمر آن را کاهش داده اید. اگر شارژ باطری خود را بین ۳۰ الی ۸۰ درصد حفظ کنید، آنگاه عمر آن را افزایش داده اید.

شارژ بیش ازحد گوشی

شارژ بیش ازحد یکی از دلیل های شایع کاهش عمر باتری است. به بیان ساده، اگر گوشی شما بیش از زمان موردنیاز به پریز برق متصل باشد، آنگاه آن را بیش از حد شارژ کرده اید. اگر شما از آن دسته کاربرانی هستید که دوست دارند همیشه گوشی خود را در حالت شارژ نگه دارند، باید بدانید که این کار به باتری گوشی آسیب می رساند.

,روش های صحیح شارژ تلفن همراه,روش مناسب شارژ باتری گوشی‌های هوشمند,دنیای فناوری

اگر به مدتی طولانی گوشی خود را در حالت شارژ نگه دارید، این عمل باعث می شود تا دمای باتری افزایش یابد. این مسئله نیز می تواند منجر به تولید فشار های داخلی و درنتیجه کاهش دوام باتری شود.

نکاتی جهت افزایش عمر مفید باتری گوشی هوشمند شما

در هنگام شارژ اجازه ندهید دمای گوشی بیش ازحد افزایش یابد.

همان طور که پیش تر اشاره کردیم، دمای بیش ازحد بزرگ ترین دشمن باتری گوشی های هوشمند است. اگر میخواهید که باتری شما در برترین حالت عمر مفید خود باقی بماند، باید از گرما و یا سرمای بیش ازحد اجتناب کنید.

گاهی اوقات که گوشی خود را شارژ می کنید، باید متوجه شده باشید که بیش از ميزان معمول داغ می شود. این قضیه عادی است. اگر فکر می کنید که دمای گوشی شما در حال افزایش است، می توانید آن را از قاب محافظ جدا کرده و یا اینکه آن در محیطی خنک تر قرار دهید.

راهکار هایی جهت خنک نگه داشتن باتری در هنگام شارژ کردن آن:

اگر از قاب محافظ استفاده می کنید، آنرا جدا کنید:قاب ها نه تن ها به وزن گوشی اضافه می کنند، بلکه میتوانند مشکلات گرمایشی نیز ایجاد کنند. گرمای بیش از حد ، عمر باتری را کاهش می دهد. اگر می خواهید که یک قاب محافظ خریداری کنید، سعی کنید که یک رنگ روشن را انتخاب کنید( رنگ های تیره مانند:مشکی و آبی پررنگ، گرمای زیادی را جذب کرده و این مسئله می تواند گرمای گوشی شما را افزایش دهد).

گوشی خود را در محیطی که تهویه مناسب ندارد، شارژ نکنید:جهت اجتناب از گرمای بیش ازحد، سعی کنید که گوشی خود را در محیطی خشک و خنک نگهداری کنید. اتاقی که تهویه مناسب داشه باشد می تواند دمای شارژ را پایین نگه دارد.

در موقع شارژ کردن گوشی، از آن استفاده نکنید:اگر در هنگام شارژ کردن از گوشی خود استفاده کنید، مقدار زیادی از انرژی به نمایشگر و سایر قطعات انتقال داده می شود. جدال بین استفاده از باتری و شارژ همزمان آن، باعث می شود تا باتری بیش ازحد داغ شده و در بلندمدت آسیب ببیند.

حالت پرواز را روشن کنید:یکی از راه های افزایش طول عمر باتری و همچنین شارژ کردن سریع تر آن، قرار دادن گوشی بر روی حالت هواپیما در هنگام شارژ کردن است. حالت پرواز به صورت  خودکار داده های همراه( اینترنت سیم کارت) شما را که یکی از بزرگ ترین دلایل افزایش دمای باتری است، خاموش می کند.

سعی کنید باتری گوشی خود را به صورت جزئی و به دفعات زیاد شارژ کنید

بسیاری از کاربران دوست دارند تا باتری گوشی خود را هر بار تا سطح ۱۰۰ درصد شارژ کنند. درحالی که طبیعی است اگر بخواهید سطح باتری گوشی خود را در طول روز بالا نگه دارید، اما این رویه برای منبع تغذیه تلفن شما مناسب نیست. همچنین اگر صبر کنید تا میزان شارژ باتری به صفر درصد برسد و آنگاه آن را شارژ کنید، بازهم به باتری گوشی خود آسیب رسانده اید.

بهترین روش شارژ جهت محافظت از باطری این است که آن را به گونه جزیی و به طور مکرر شارژ کنید. به عنوان مثال :شما می توانید گوشی خود را تا ۸۰ درصد شارژ کرده، اجازه دهید شارژ آن به ۴۰ درصد کاهش یابد و سپس آن را مجددا شارژ کنید. این رویه از طریق یک چرخه شارژ/تخلیه مناسب باعث افزایش طول عمر (Longevity) باتری شما می شود.

,روش های صحیح شارژ تلفن همراه,روش مناسب شارژ باتری گوشی‌های هوشمند,دنیای فناوری

اگر مدتی از گوشی خود استفاده نمی کنید، آن را تا نیمه شارژ کنید

می خواهید بدانید که در هنگامی که از گوشی خود استفاده نمی کنید، چگونه می توانید باتری آن را سالم نگه دارید؛ شیوه درست این است که آن را تا نیمه شارژ کنید. اپل توصیه می کند تا جهت سالم نگه داشتن باتری، هر ۶ ماه یک بار گوشی را روشن کرده و آن را تا ۵۰ درصد شارژ کنید.

اگر مدتی گوشی خود را خاموش کرده و شارژ باتری آن نیز در سطح پایینی قرار داشته باشد، این موضوع باعث می شود تا پس از روشن کردن گوشی، شارژ کردن آن با مشکلاتی مواجه شود. باتری های لیتیوم- بونی( همان هایی که در گوشی های هوشمند مورداستفاده قرار می گیرند) فرآیند هایی شیمیایی دارند و اگر چند وقتی از این باطری ها استفاده نشود، این فرآیند ها آسیب می بینند. همچنين جهت اسیب ندیدن باتری، مطمئن شوید که گوشی را در جایی خشک و خنک نگهداری می کنید.

دستگاه های شارژ سریع خود را کنار بگذارید

برخلاف آنچه که علاقه مندان به فناوری باور دارند، شارژ سریع میتواند به باطری گوشی شما آسیب برساند. حتی بعضی از محصولات وعده می‌دهند که میتوانند راندمان شارژ گوشی شما را تا ۷۰ درصد افزایش دهند. یکی از این نمونه ها، شارژ های( USB- PD( Power Delivery هستند. اگر گوشی شما مختص شارژ سریع نباشد، آنگاه نباید از محصولات شارژ سریع استفاده کنید، زیرا این محصولات به سرعت دمای باتری را افزایش داده و این موضوع نیز ظرفیت باتری را کاهش می دهد.

پس از شارژ شدن، گوشی خود را از پریز جدا کنید

به لطف اپلیکیشن های ذخیره باتری، اکثر مردم فکر می کنند که تریکل شارژینگ( شارژ آهسته باتری جهت افزایش طول عمر آن) منجر به افزایش طول عمر باتری می شود. به هر حال، تریکل شارژینگ بر عمر باتری تأثیری ندارد. متخصصان توصیه می کنند که باتری خود را به صورت جزئی و به دفعات زیاد شارژ کنید؛ بدین ترتیب اگر میخواهید که عمر باتری خود را افزایش دهید، آن را در هنگام خواب شبانه شارژ نکنید.

  • 18
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش