پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۰:۴۱ - ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۲۳۳۳
گجت ها و ابزارهای هوشمند

رونمایی اپل از هدست واقعیت ترکیبی در سال ۲۰۲۲

هدست واقعیت ترکیبی,رونمایی اپل از هدست واقعیت ترکیبی
به گفته مارک گِرمن، اپل نسل بعدی ایرپاد و مک‌بوک پرو را در سال جاری میلادی و هدست واقعیت ترکیبی‌ خود را در سال ۲۰۲۲ رونمایی خواهد کرد.

مدت ها است انتظار می رود اپل نسل بعدی مک بوک پرو را با زبان طراحی کاملا جدید رونمایی و روانه بازار کند؛ محصولی حائز اهمیت از این جهت که در بطن خود پذیرای جدیدترین تراشه سری M خواهد بود و پیش بینی می شود در مقایسه با نسل گذشته، محدودیت های کم تری داشته باشد و قدرت سخت افزاری به مراتب بیشتری به ارمغان بیاورد.

گزارش های اخیر حاکی از آن بودند که اپل (Apple) قصد دارد در بازه سپتامبر تا نوامبر سال جاری میلادی نسل بعدی نوت بوک هایش را رونمایی کند. مارک گِرمن، تحلیلگر و خبرنگار نام آشنای بلومبرگ، در جدیدترین خبرنامه خود بار دیگر مهر تأییدی بر این ادعا می زند و معتقد است که غول دنیای فناوری بزودی از مک بوک پرو بعدی در ابعاد ۱۴ و ۱۶ اینچی در کنار ایرپاد نسل سوم رونمایی خواهد کرد.

با گذر از مک بوک پرو، احتمالا سال آینده میلادی برای کوپرتینویی ها بسیار مهم خواهد بود؛ چراکه به ادعای گِرمن، اپل مدت ها است در حال توسعه مک پرو با تراشه بسیار قدرتمند مبتنی بر معماری آرم بوده. مک پرو از لحاظ معیارهای عملکردی، قدرتمندترین رایانه در خانواده ی کامپیوترهای مک محسوب می شود؛ به عبارت دیگر، مک پرو قدرتمندترین دستگاه از میان سه رایانه رومیزی مک مینی، آی مک و مک پرو است که در حال حاضر اپل آن را تولید و عرضه می کند و به عنوان آخرین سنگر اینتل در کامپیوترهای مک نقش مهمی در این گذار ایفا می کند.

طبق شایعات قبلی، اپل دو تراشه با اسم رمز« Jade 2C- Die» و« Jade 4C- Die» در دست توسعه دارد که به ۲۰ و ۴۰ هسته ی پردازشی آراسته شده اند و به ترتیب ۱۶ و ۳۲ هسته با عملکرد بالا به همراه چهار یا هشت هسته با بازده بالا، چینش موسوم به Big.Little آرم را تشکیل می دهند. اپل در بخش گرافیک نیز قصد دارد بهترین عملکرد ممکن را به ارمغان بیاورد؛ از این رو ، پردازنده گرافیکی مک پرو بعدی در دو پیکربندی ۶۴ و ۱۲۸ هسته ای در دسترس خواهد بود؛ البته هنوز مشخص نیست پردازنده گرافیکی بعدی اپل از نوع مجتمع و بخشی از SOC (سیستم- روی- چیپ) خواهد بود یا اپل کارت گرافیکی گسسته برای این محصول در نظر گرفته است.

افزون بر این، گرمن معتقد است که اپل در اوایل سال ۲۰۲۲ مک بوک ایر و به دنبال آن، آیپد پرو بعدی را با بدنه ای شیشه ای به منظور پشتیبانی از شارژ بی سیم و مشخصات سخت افزاری جدید به روز خواهد کرد. همچنین این احتمال وجود دارد که این شرکت از نسل بعدی ایرپاد پرو رونمایی کند. گفته می شود اپل حسگرهای حرکتی پیشرفته تری در بهترین محصول پوشیدنی صوتی اش ادغام خواهد کرد و می توان در چشم انداز محصولات صوتی اپل استفاده از فناوری بیومتریک را متصور بود.

اما قطعاً مهم ترین محصول احتمالی اپل در سالیان اخیر، نخستین دستگاه HMD (هدست) مبتنی بر فناوری واقعیت ترکیبی خواهد که گمان می رود پیش نمایشی هرچند محدود از آن در سال آینده به نمایش گذاشته شود. گزارش های پیشین حاکی از آن بودند که اپل طراحی فیزیکی سه تراشه AR/VR را تکمیل کرده است و ظاهرا تراشه ها آماده تولید آزمایشی هستند. منابع مطلع از توسعه دستگاه می گویند طبق روال معمول، TSMC وظیفه تولید تراشه های مذکور را بر عهده دارد و احتمالا تولید انبوه حداقل تا یک سال دیگر آغاز نخواهد شد. از قرار معلوم، هر سه تراشه از نوع SOC هستند؛ اما برخلاف سایر پردازنده های اپل، دارای موتور عصبی و قابلیت یادگیری ماشینی نیستند.

گفته می شود نخستین هدست واقعیت ترکیبی اپل برای غوطه ور کردن کاربران در دنیای خود از نمایشگرهای بسیار پیشرفته micro- LED استفاده خواهد کرد. برخلاف نمایشگرهای ال ای دی سنتی و ماژول های OLED که در محصولات الکترونیکی قابل حمل فعلی استفاده می شود، فناوری micro LED وضوح و کارایی چشمگیر در ابعادی جمع وجور نوید می دهد. این نوع نمایشگرها به جای لایه های شیشه ای، مستقیما روی ویفرها ساخته شده اند؛ مکانیزمی که باعث می شوند به طور در خور توجهی نازک و کوچک تر از نمایشگرهای معمولی باشند.

این فناوری گزینه ی بسیار مناسبی برای دستگاه های پوشیدنی واقعت افزوده، ساعت های هوشمند و... است. در حال حاضر کانون توجه تأمین کنندگان پنل به بزرگ تر کردن نمایشگرها معطوف شده است؛ اما وقتی از دستگاه های سبک و نازک مانند عینک با هدست های واقعیت افزوده یا مجازی صحبت می شود، به صفحه نمایشی بسیار کوچک، سبک و با وضوح خیره کننده نیاز خواهد بود.

تاکنون شایعات زیادی درباره ی علاقه ی اپل برای معرفی هدست AR در سال های آینده منتشر شده است. بر اساس گزارش های قبلی، اهالی کوپرتینو در فرایند توسعه و طراحی اپل گلس مبتنی بر فناوری واقعیت افزوده با مشکلات متعددی روبه رو شده اند و از قرار معلوم، معرفی این عینک ممکن است به تأخیر بیفتد و در نهایت ، هدست واقعیت مجازی یا واقعیت ترکیبی اپل بعنوان سنگ بنا در مسیر نشان دادن قابلیت شگرف این محصولات زودتر از آن راهی بازار شود.

به ادعای گِرمن، اپل در حال کار روی ویژگی ارتباطات ماهواره ای برای مدل های آینده آیفون است. پیش از این ادعا می شد اپل با استفاده از تراشه سفارشی X60 کوالکام، پشتیبانی از ارتباطات ماهواره ای را در سری آیفون ۱۳ ارائه خواهد داد؛ اما در زمان رونمایی از خانواده آیفون ۱۳ هیچ اشاره ای به این قابلیت نکرد. در صورت استفاده از این قابلیت در آیفون های آینده، فقط بازارها یا مناطق منتخب امکان دسترسی به این ویژگی خواهد داشت.

از قرار معلوم، ارتباطات ماهواره ای اپل در صورت نبود پوشش دهی سلولار، تنها به عنوان اقدام اضطراری عمل خواهد کرد. همچنین تأکید می شود که غول دنیای فناوری امکان برقراری تماس های ماهواره ای ارائه نخواهد داد؛ چراکه این امر می تواند به سردی روابط اپل و اپراتورهای تلفن همراه منجر شود که اغلب شرکای دیرینه این شرکت هستند.

  • 10
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
عالی بود خیلی مطالب جالبی داشتی هرروز سایت شما رو بررسی میکنم
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش