جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۰:۰۰ - ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۰۳۶
فناوری اطلاعات و ارتباطات

چرا برخی سرویس های گوگل برای ایرانی ها غیرفعال شده است؟ / اعتراض کنید

گوگل,سرویس های گوگل
محدودیت های جدید گوگل (Google) برای کاربران ایرانی با شکل گرفتن جنبش اعتراضی به تحریم های حوزه فن آوری، میتواند رفع شود.

به گزارش همشهری، زمانی که از سوی برخی کاربران شبکه های اجتماعی اعلام گردید که گوگل در حال شناسایی آی پی های ایرانی است و کاربران ایرانی حتی با وی پی ان هم نمی توانند به برخی از سرویس ها دسترسی داشته باشند، پرسش های متفاوتی در خصوص این اقدام گوگل مطرح شد.

همینطور افردی که طرفدار معادل های بومی در این زمینه بودند دستاویزی یافتند تا بار دیگر بر طبل محدودیت و بستن بکوبند. ولی در این بین، بعضی از کارشناسان حوزه آی تی و امنیت اطلاعات بر این باورند که این اقدام گوگل برای هدف قرار دادن کشور ایران نبوده و در واقع ایران به صورت ناخواسته در تور افتاده است.

روش تشخیص آی پی های ایرانی

یکی از پرسش هایی که اکنون مطرح می شود این است که گوگل (Google) چگونه میتواند آی پی های ایرانی را تشخیص دهد و از ارائه سرویس به کاربران ایرانی جلوگیری کند؟

یاشار شاهین زاده که کارشناس امنیت اطلاعات است به تجربه شخصی خود اشاره می کند و می گوید:تصور کنیم که گوگل از طریق آی پی میتواند کاربران ایرانی را تشخیص دهد. من وقتی خط های یکی از اپراتورهای اصلی را چک می کنم ۲ ورژن به نام های آی پی ورژن ۴ و آی پی ورژن ۶ را مشاهده می کنم.

این کارشناس حوزه آی تی با اشاره به اینکه در موقع اتصال نمی تواند به ورژن ۶ وصل شود، می گوید که با این حال، با ورژن ۴ مشکلی ندارم.

به گفته شاهین زاده، گوگل آنالیتیکس هم در دسترس نبود که با بررسی متوجه وجود آی پی ورژن۶ در این سرویس می شود. این کارشناس امنیت اطلاعات از این اتفاق نتیجه می گیرد که یکی از علل میتواند افشای اطلاعات( IP Leak) وی پی ان های ما باشد.

سایر روش های شناسایی

پس از شناسایی کاربران از طریق آی پی ، موارد دیگری هم می تواند مورداستفاده گوگل برای شناسایی قرار بگیرد.

شاهین زاده به شواهدی اشاره می کند که گوگل از طریق آی پی نمی تواند کاربران ایرانی را تشخیص دهد، به گفته او،« در این موارد حتی افشای اطلاعات وجود نداشته، اما گوگل دسترسی کاربر را محدود کرده است. این موضوع با روش های شناسایی دیگر مانند تایم زون، لاگین و جی پی اس امکان پذیر است».

توصیه برای امنیت

اکنون مهم ترین سوال کاربران این است که در شرایط فعلی چه کنیم تا هم دسترسی امن داشته باشیم و هم بتوانیم از سرویس های دارای محدودیت استفاده کنیم؟

شاهین زاده در ابتدا تجربه خود را توصیه می کند و می گوید که یک سرور دارد که با آن کار می کند، روی آن وی پی ان دارد و آی پی آن هم پاک است. با این حال امکان دارد این روش برای بسیاری از کاربران مقرون به صرفه نباشد. پس چه باید کرد؟

شاهین زاده می گوید:« بهتر است تعدادی از دوستان و آشنایان با مشارکت هم اقدام به این کار کنند تا هزینه ها سرشکن شود.» او وی پی ان های موجود را توصیه نمی کند، چون بر این باور است که بعضی از آنها بدافزار هستند، با این حال به افردی که با جی میل کار می کنند توصیه می کند که از داده های خود بک آپ بگیرند. کاربران برای این کار می توانند به بخش take out در گوگل مراجعه کنند و کل داده های خود را بیرون بکشند.

تبدیل شدن به خواست همگانی

بسیاری از مسئولان، کاربران و حتی طرفداران فیلترینگ، این اتفاق را نوعی تحریم جدید عنوان کردند.

امیر ناظمی، معاون وزیر ارتباطات و فناوری در توییتر نوشت:« اعتراض مدنی همیشه مخاطبش دولت نیست؛ گاهی مخاطبش همان کسانی است که بهانه می سازند! اینترنت آزادانه و بدون سلسله مراتب حق شهروندی ماست، باید اعتراض کرد به هر چیزی که سد آن شود! روابط بین الملل پیش نیاز توسعه است و هر چیزی که مانع روابط بین الملل باشد، مانع از حقوق شهروندی است.»

چندین ماه پیش گیت هاب هم رفتار مشابهی با کاربران ایرانی داشت اما اعتراض ها باعث شد تا دسترسی ایرانی ها به این پلتفرم بار دیگر باز شود.

شاهین زاده هم می گوید:« من دقیقا نمی دانم چرا این اتفاق افتاده، ولی بنظر میرسد که گوگل در خصوص ایران کار جدیدی نکرده است. به عنوان مثال ، شاید قصد فعال کردن یک فیچر را داشته و این اتفاق به صورت ناخواسته رخ داده یا فرضا در قسمتی که هویت افراد را تشخیص می دهد، سیستم خود را ارتقاء داده است تا ورودها را برای افردی که با وی پی ان محدودیت ها را دور می زنند سخت تر کند، اما لزوما هدفش ایران نبوده و ما ناخواسته در این تور گرفتار شده ایم.»

هنگامی که موضوع شناسایی آی پی های ایرانی از سوی کاربران ایرانی مطرح شد، تعدادی از افردی که طرفدار فیلترینگ، پلتفرم ها و بومی سازی همه چیز هستند بار دیگر خواسته های خود را به این بهانه تکرار کردند. این در حالی است که شاهین زاده می گوید:اگرچه ساخت هواپیمای مسافری اقدامی مطلوب تلقی می شود ، ولی لزوما به این معنی نیست که توانایی ساخت چنین وسیله ای وجود دارد.

او به محدودیت هایی چون ساخت قطعات، دانش لازم و نیروی متخصص اشاره می کند و ادامه می دهد:شاید بتوانیم چیزی شبیه گوگل بسازیم اما آنچه در شرایط فعلی و با امکانات موجود ساخته می شود، بسیار محدودتر از گوگل خواهد بود و انتظارات کاربران را برآورده نمی کند. به گفته او، این در حالیست که ما تجربه گیت هاب را داشتیم و سرویس های ایمیل مایکروسافت بسیار قدرتمند و امن هستند که میتوانند جایگزین گوگل شوند.

  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش