جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
۰۹:۳۴ - ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۱۱۵۹۹
فناوری اطلاعات و ارتباطات

سرعت لاک‌پشتی اینترنت

اینترنت,سرعت لاک پشتی اینترنت

گزارش شاخص‌های آماری بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات در دوره پاییز ۱۴۰۱ نشان از رشد بسیار کند اینترنت ثابت در کشور دارد؛ موضوعی که در سال ۱۴۰۱ نتوانسته است بر اساس انتظارات دولت پیش برود. وزیر ارتباطات در مراسم رونمایی از پروژه‌های ایرانسل اعلام کرده بود رشد اینترنت ثابت برخلاف انتظار آنها و با کندی پیش رفته است و آنها انتظار دارند این مشکل در سال بعد جبران شود. در گزارش رگولاتوری جزئیات دیگری نظیر میزان مصرف اینترنت که همیشه اعلام می‌شد، اعلام نشده است. در گزارش‌های پیشین رگولاتوری که آمارهای بهار و تابستان را منعکس می‌کرد، افزایش مصرف دیتا دیده می‌شد، اما با توجه به محدودیت‌های فعلی در اینترنت، می‌توان حدس زد این روند افزایشی، با توقف همراه شده است.

گزارش سه‌ماهه سوم سال ۱۴۰۱ که از سوی رگولاتوری منتشرشده، بیانگر این است که اینترنت ثابت کشور با رشد بسیاری کندی از نظر تعداد مشترکین روبه‌رو شده است. عدم توسعه شبکه اینترنت ثابت و همچنین قیمت مناسب‌تر اینترنت همراه، در مقایسه با نوع کیفیت ارائه‌شده، از دلایل ریزش مشترک به‌نظر می‌رسد. این کندی رشد در ادامه ریزشی است که در تابستان رخ داده و اینترنت ثابت اوضاع چندان مناسبی ندارد. گفتنی است که در تابستان امسال تعداد مشترکان اینترنت ثابت به ۱۰ میلیون و ۹۷۹ هزار مشترک با ضریب نفوذ ۹۶/۱۲ درصد رسیده بود و حالا این رقم به کمی بیشتر از ۱۱ میلیون رسیده است.

رشد اینترنت سیار

همچنین مشترکین اینترنت سیار نیز رشد داشته‌اند و از سال قبل تا به امسال، نزدیک به ۱۱ میلیون مشترک جدید به شبکه سیار اضافه شده است. تعداد مشترکین پهن‌باند سیار حالا ۱۰۲ میلیون و ۳۷۳ هزار نفر است و ضریب نفوذ اینترنت سیار به بیش از ۱۲۰ درصد رسیده؛ در حالی که ضریب نفوذ اینترنت ثابت کمی بیشتر از ۱۳ درصد است. تعداد مشترکان تلفن ثابت نیز نسبت به پاییز سال گذشته تنها ۱۲/۰ درصد رشد داشته است. این تعداد، از ۲۹ میلیون و ۳۰۶ هزار و ۷۸۲ مشترک به ۲۹ میلیون و ۳۴۲ هزار و ۶۰ مشترک در بخش تلفن ثابت رسیده است. طبق این گزارش، در حالی که میزان مشترکان پهنای باند سیار در پاییز سال ‌جاری نسبت به پاییز سال گذشته (۱۴۰۰) ۴۶/۱۱ درصد رشد داشته، در بخش مشترکان پهنای باند ثابت، تنها ۷۰/۱ درصد رشد نسبت به پاییز سال ۱۴۰۰ دیده می‌شود. بر اساس گزارشی که رگولاتوری منتشر کرده است، ۷۷ درصد مشترکین پهن‌باند ثابت از تکنولوژی منسوخ‌شده ADSL استفاده می‌کنند و تنها ۱۷ درصد از مشترکین پهنای باند ثابت جزو مشتریان فیبرنوری هستند.

سرعت کاربران

علاوه ‌بر این، این گزارش می‌گوید بیشترین سرعتی که کاربران اینترنت ثابت در کشور دریافت می‌کنند بین ۲ تا ۱۰ مگابیت بر ثانیه بوده و آمار این کاربران کمی کمتر از ۴ میلیون نفر است. البته ۳ میلیون کاربر نیز به سرعت ۱۰ تا ۲۰ مگابیت بر ثانیه دسترسی دارند و کاربرانی که به سرعت‌های بیشتر مجهز هستند، درمجموع جمعیتی ۵/۱ میلیون نفری را تشکیل می‌دهند.از طرفی تقریبا نیمی از سهم بازار اینترنت ثابت در دستان شرکت مخابرات ایران است و مابقی ۱۷ شرکت FCP نیز تنها ۳۰ درصد دیگر این بازار را در اختیار دارند. سهم اپراتورهای FWA (ایرانسل، مبین‌نت، زیتل و‌ های‌وب) نیز در کل ۱۶ درصد اعلام شده است.

سهم بازار اپراتورها

سهم بازار مشترکان پهنای باند سیار نیز در مقام اول به همراه اول با ۵۳ درصد می‌رسد و بعد از آن ایرانسل با ۴۳ درصد رتبه دوم این بازار را دارد. رایتل نیز تنها یک سهم ۴ درصدی از این بازار را در اختیار دارد. از آن‌سو، در میزان مصرف دیتا، سهم ایرانسل ۵۳ درصد است و همراه اول نیز ۴۰ درصد بازار را در اختیار دارد. سهم رایتل هم به ۷ درصد می‌رسد. همچنین شاخص‌های اقتصادی بخش ICT در سال ۱۴۰۰ بخش دیگری از گزارش رگولاتوری است که نشان می‌دهد مجموع درآمد بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات بیش از ۷۲ هزار و ۳۸۹ میلیارد تومان و کل سرمایه‌گذاری در این حوزه حدود ۲۱ هزار و ۱۲۱ میلیارد تومان بوده است.

در این مدت بیش از ۱۸۰ میلیون مرسوله پستی نیز ارسال شده که نزدیک به ۱۷۵ میلیون مورد از توزیع آن‌ها، موفق بوده است. همچنین در این گزارش تاکید شده که ۸۸۸۱ دفاتر پیشخوان خدمات دولت در سراسر کشور وجود دارد و ۲۵۳۹ واحد پستی نیز در ایران فعال هستند. ناگفته نماند که تعداد پایانه‌های مشترکین ماهواره‌ای کشور نیز درحال‌حاضر به ۷۳۶۶ مورد می‌رسد و ۷ شرکت در این زمینه فعالیت دارند. به ‌طور کلی بیش از ۳۲۳ مگاهرتز پهنای باند توسط این شرکت‌ها ارائه شده است.

تعمیق کندی سرعت اینترنت ثابت

در همین راستا امیر شکاری کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات به «جهان‌صنعت» گفت: خیلی سال است که منتظر بودیم تا بحث FTTX را با رشد بیشتری شاهد باشیم. همان‌طور که می‌دانید تقریبا کشورهای اروپایی، آمریکای شمالی و اکثر کشورهای پیشرفته دنیا از این مرحله عبور کردند و به مرحله‌ای رسیدند تا از همه‌ کانال‌ها بتوانند اینترنت خودشان را دریافت کنند. او ادامه داد: همچنین پروایدرها هم در کشورهای مختلف دیگر صبر نمی‌کنند تا خط زمینی یا هوایی کشیده شود و به این صورت درآمده که شما یک اشتراکی از این شرکت‌ها خریداری می‌کنید و از هر کانالی چه بر روی تلفن همراه و چه خط ثابت، دریافت دیتا و اینترنت را خواهید داشت. بنابراین انواع و اقسام شرکت‌ها در دنیا به این صورت سرویس می‌گیرند و سرویس‌های شما را به صورت یکپارچه ارائه می‌کنند. ما هم منتظر بودیم تا این ترکیب شدن در اپراتورهای ما صورت بگیرد اما متاسفانه چنین اتفاقی تا به این لحظه رخ نداده است.

در این دوسال اخیر همگام با رشد جهانی پیش نرفته‌ایم

امیر شکاری در ادامه بیان کرد: حدودا دوسالی است که سرعت رشد اینترنت ثابت به قدری کند شده است که احساس ما این است که فقط به‌ دلیل وجود بیماری کرونا، اینترنت‌های خانگی را توسعه دادیم. بعد از اینکه وضعیت اضطراری بیماری کرونا به پایان رسید، وزارتخانه و شرکت‌ زیرساخت به اندازه کافی حواسشان به جمعیت رو به رشد و مصرف‌کنندگانی که به مراتب اینترنت بیشتری را استفاده می‌کنند، نبود. همچنین یکسری مناطق بدون اینترنت هم که باید به اینترنت متصل می‌شدند، وصل نشدند. در نتیجه در این دوسال اخیر همگام با رشد جهانی پیش نرفته‌ایم.او در ادامه خاطرنشان کرد: از طرف دیگر تجهیزاتی که برای رشد سرعت و کیفیت اینترنت لازم داریم ارزبر است. من فکر می‌کنم با این افزایش قیمت دلار و کاهش نرخ پول ملی ما چنین کاری مقرون‌به‌صرفه نیست. اگر هم کسی چنین کاری را انجام دهد نمی‌تواند آبونمان کافی را از مشترکین خود دریافت کند. در نتیجه یکی از دلایل مهم کاهش چشمگیر سرعت رشد اینترنت در کشور همین تجهیزاتی است که هیچ‌کدام تولید داخل ندارند و باید از چین، کشورهای اروپایی و شرکت‌های بزرگ مخابراتی وارد شوند.

شکاری در پایان گفت: بنابراین هر چقدر قدرت پول ملی ما کاهش پیدا کند نمی‌توانیم با سرعت قدیم رشد شبکه‌ها را داشته باشیم و شاهد کندی بیشتر و بیشتر خواهیم بود.

  • 18
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
وقتی هدف فقط پوشاندن اونچه با گفتار و وعده ها باشه همین کارها را می کنند اما آینده اختیار اینتر نت آزاد جهانی را نخواهند داشت
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش