پنجشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۲
۰۸:۳۶ - ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۲۱۲۵۸
فناوری اطلاعات و ارتباطات

کولوکیشن چیست؟ چگونه کار می‌کند؟

خدمات میزبانی‌وب برای وب‌سایت‌های کسب‌وکارها بسیار گسترده است. اغلب، نام‌های هاست اختصاصی، سرور مجازی و هاست اشتراکی به گوش کاربران خورده و آن‌ها با توجه به نیاز کسب‌‌وکار خود، یکی از آن‌ها را انتخاب می‌کنند. یکی از خدمات میزبانی‌وب که کاربران کم‌تر با آن آشنا هستند، سرویس میزبانی کولوکیشن است. سرویس کلوکیشن به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا در هزینه‌ها و زمان خود، صرفه‌جویی کنند.

در این مقاله به بررسی کولوکیشن چیست؟ چگونه کار می‌کند؟ می‌‌پردازیم تا به صورت کامل با آن، آشنا شوید و بتوانید متناسب با نیاز کسب‌وکار خود، بهترین سرویس را انتخاب کنید.

کولوکیشن,کولوکیشن چیست,سرویس کولوکیشن

کولوکیشن چیست؟ چگونه کار می‌کند؟

سرویس کولوکیشن (Colocation) که با نام "colo" نیز شناخته می‌شود، سرویسی است که به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد فضایی را در یک مرکز داده (دیتاسنتر) اجاره کنند.

دیتاسنتر خدماتی مانند نیرو، خنک‌کننده و تهویه، اینترنت پرسرعت، برق مورد نیاز، ذخیره‌سازها و محیط امن فیزیکی را برای کسب‌وکارها فراهم می‌کند. ‌کولوکیشن سرویسی است که به کسب‌وکارها امکان اجاره فضایی از دیتاسنتر و استفاده از نیروی متخصص و فنی، اینترنت پایدار، امنیت بالا و امکانات دیتاسنترها را می‌دهد.

کسب‌وکارها ارائه‌دهنده‌ای را براساس عواملی مانند مکان، هزینه‌ها، خدمات ارائه‌ شده و امنیت انتخاب و زیرساخت‌های اطلاعات خود را در فضای اجاره‌ای در دیتاسنتر نصب می‌کنند که زیرساخت این دیتاسنترها، متصل به اینترنت پرسرعت، تجهیزات شبکه مانند سویچ‌ها و روترها است.

مدیریت داده‌ها و سرورهای سازمان‌ها مانند نصب نرم‌افزار، نطارت و کنترل و عیب‌یابی بر عهده خود کسب‌وکارها است؛ اما برخی از شرکت‌های ارائه‌دهنده سرویس کولوکیشن، ممکن است مواردی مانند تعویض سخت‌افزار، مدیریت و کننترل را بر عهده گیرند. شرکت ارائه‌دهنده لازم است، پشتیبانی ۲۴ ساعته‌ای را ارائه‌ دهد تا در صورت بروز مشکل در هر زمانی، عیب‌یابی و حل مشکل به سرعت انجام شود.

کسب‌وکارها برای فضا و خدماتی که دیتاسنتر ارائه می‌دهد به صورت ماهانه یا سالانه هزینه‌ای پرداخت می‌کنند که این هزینه‌ها شامل هزینه‌های مصرف برق، اتصال به شبکه، خنک‌کننده وسایر خدمات دیگر است.

مزایای استفاده از کولوکیشن

سرویس کلوکیشن چند مزیت مهم را برای کسب‌وکارها فراهم می‌کند که عبارت‌اند از:

۱. زیرساخت‌های پیشرفته:

مراکز داده برق، خنک‌‌کننده و اتصال شبکه قابل اعتمادی را فراهم می‌کنند که برای زیرساخت‌های فناوری اطلاعات، حیاتی هستند.

۲. مقیاس‌پذیری:

کسب‌و‌کارها می‌توانند به سرعت و خیلی راحت، زیرساخت‌های فناوری اطلاعات را در صورت نیاز اضافه یا حذف کنند.

۳. امنیت فیزیکی:

دیتاسنترها، سطوح بالایی از امنیت را برای محافظت و داده‌های کاربران با انجام اقداماتی مانند دوربین‌های امنیتی، دسترسی‌های بیومتریک، نظارت ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته و نگهبانان در برابر سرقت و دسترسی‌های غیرمجاز فراهم می‌کند.

سرویس کولوکیشن,میزبانی کولوکیشن

۴. توان اضافی و خنک‌کننده:

مراکز داده به گونه‌ای طراحی شده‌اند که سیستم برق و سرمایش قابل اعتمادی را ارائه‌ می‌دهند. آن‌ها دارای ژنراتورهای پشتیبان و سیستم‌های خنک‌کننده اضافی هستند تا اطمینان پیدا کنند که زیرساخت‌ها در صورت قطعی برق و یا خرابی سیستم سرمایش، فعال باقی ‌می‌مانند.

۵. اتصال شبکه:

دیتاسنترها دارای اتصال به اینترنت پرسرعت از چند ارائه‌دهنده هستند که به کسب‌وکارها امکان دسترسی به اتصال شبکه قابل اعتماد و سریع را می‌دهد. همچنین، با اتصال به پیوندهای شبکه اضافی از غیرفعال شدن شبکه در صورت قطعی برق جلوگیری می‌کنند. مراکز داده ممکن است، ویژگی‌هایی مانند حفاظت از DDos و کنترل حجم ترافیک را برای کمک به بهینه‌سازی عملکرد، به کاربران خود ارائه‌ دهد.

۶. مدیریت از راه دور:

بسیاری از شرکت‌های ارائه‌دهنده میزبانی کولوکیشن، پشتیبانی و مدیریت از راه دور را به کاربران خود ارائه‌ می‌دهند و کسب‌وکارها، می‌توانند با استفاده از نرم‌افزارهای دسترسی، سرورهای کنسول و IP KVM زیرساخت‌های خود را کنترل کنند.

۷. بهبود عملکرد:

مراکز داده، اغلب در مکان‌هایی با دسترسی به اتصالات اینترنت پرسرعت و فناوری شبکه پیشرفته قرار دارند که می‌تواند به بهبود عملکرد سرورها و برنامه‌های کاربردی شما کمک کند.

۸. پهنای باند:

دیتاسنترها پهنای باندی را به مشتریان خود ارائه می‌دهند که برای بهبود عملکرد نیاز است؛ به همین دلیل، نگهداری و مدیریت سرورهای شما در دیتاسنتر، پهنای باند مورد نیاز شما را فراهم می‌کند.

۹.آپتایم:

آپتایم بالا یکی از مهم‌ترین مواردی است که برای انتخاب شرکت ارائه‌دهنده کولوکیشن، لازم است به آن توجه کنید. هر چقدر میزان از دسترس خارج شدن سرورها یا Downtime کم‌تر باشد، یعنی شرکت میزبان، کیفیت و خدمات بالایی را ارائه می‌دهد.

۱۰. ارائه قرارداد SLA:

توافقنامه SLA(سطح خدمات) مخفف Service Level Agreement است و در دنیای تجارت الکترونیک به عنوان یک سند و قرارداد قانونی شناخته می‌شود. شرکت‌های میزبانی SLA را ارائه‌ می‌دهند که ضمانت‌کننده سطح مشخصی از آپتایم، خدمات و عملکرد مراکز است. SLA به کسب‌وکارها ضمانت می‌دهد که زیرساخت‌های فناوری اطلاعات آن‌ها فعال و قابل دسترس کاربران در صورت بروز مشکل، باقی می‌ماند.

۱۱. هزینه:

میزبانی کلوکیشن، مقرون به صرفه‌تر از ساخت و نگهداری یک مرکز داده است. کلوکیشن راه‌حل مناسبی برای مشاغلی است که به زیرساخت‌های فناوری اطلاعات قابل اعتماد و مطمئن با کیفیت بالا نیاز دارند، اما منابع لازم برای ساخت دیتاسنتر خود را ندارند. با اجاره فضایی در دیتاسنتر، کسب‌وکارها تنها، هزینه فضا و خدمات ارائه شده را پرداخت می‌کنند.

کولوکیشن برای چه کسانی مناسب است؟

میزبانی کولوکیشن، یک راه‌حل مقرون به صرفه برای همه کسب‌وکارها است. در ادامه برخی از مشاغلی که می‌توانند از سرویس کلوکیشن استفاده کنند را معرفی می‌کنیم:

•  کسب‌وکارهای کوچک:

مشاغل کوچک‌تر به شرکت‌های میزبانی قابل اعتماد نیاز دارند اما شرایط پرداخت هزینه‌های ساخت یک مرکز داده را ندارند؛ به همین دلیل اجاره فضایی در دیتاسنتر، یک راه‌حل مناسب برای آن‌ها است.

سرویس کولوکیشن,مزایای استفاده از کولوکیشن,میزبانی کولوکیشن

•  کسب‌وکارهای در حال رشد:

کسب‌وکارهای در حال رشد نیز، می‌توانند از این سرویس استفاده کنند. با رشد کسب‌وکارها و افزایش نیازهای فناوری اطلاعات آن‌ها، کلوکیشن می‌تواند راه‌حلی مقیاس‌پذیر ارائه دهد که به آن‌ها امکان افزایش ظرفیت در صورت نیاز را می‌دهد.

• شرکت‌های تجارت الکترونیک:

یکی دیگر از کسب‌وکارهایی که از این سرویس استفاده کنند، شرکت‌های تجارت الکترونیک هستند. شرکت‌های تجاری آنلاین، اغلب به زیرساخت‌های فناوری اطلاعات که در دسترس و ایمن باشند برای پشتیبانی از عملیات خود، نیاز دارند.

• موسسات مالی:

بانک‌ها و موسسات مالی برای پشتیبانی از عملیات خود به دیتاسنتر بسیار ایمن و قابل اعتماد نیاز دارند و اجاره فضایی در مراکز داده، امنیت و خدمات بسیاری را برای آن‌ها فراهم می‌کند.

جمع‌بندی: کولوکیشن چیست؟ چگونه کار می‌کند؟

بطور کلی، سرویس میزبانی کولوکیشن، راه حلی انعطاف‌پذیر و مقرون به صرفه است که فضایی برای نگهداری و مدیریت داده‌ها به صورت قابل اعتماد و ایمن را در اختیار کسب‌وکارها قرار می‌دهد. این سرویس، برای هر سازمانی که به زیرساخت فناوری اطلاعات قابل اعتماد و مطمئن نیاز دارد، اما نمی‌خواهد مرکز داده خود را بسازد و از آن نگهداری کند، مناسب باشد. شما می‌توانید برای آشنایی بیش‌تر با سرویس کلوکیشن به مقاله سرویس کولوکیشن چیست؟ مراجعه کنید.

شما با استفاده از سرویس میزبانی کلوکیشن می‌توانید، در زمان و هزینه‌های خود، صرفه‌جویی کنید. برتینا،  یکی از بهترین شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات هاستینگ با دیتاسنتر اختصاصی در ساختمان اصلی مجموعه است. برتینا، سرویس‌های خود را با پشتیبانی ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته و آپتایم ۹۹.۹٪ ارائه می‌دهد.

شما می‌توانید برای میزبانی کولوکیشن به برتینا مراجعه کنید تا با مشاوره کارشناسان حرفه‌ای و با سابقه مجموعه، بهترین انتخاب متناسب با نیاز خود را داشته باشید. همچنین، جهت تماس با کارشناسان مجموعه، می‌توانید از طریق شماره ۶۱۰۶۴-۰۲۱ تماس حاصل فرمایید.

منابع:

https://www.bertina.ir

https://www.bmc.com/blogs/data-center-colocation

  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
درک لانسفورد شگفتی های زندگی درک لونسفورد: بیوگرافی یکی از برجسته ترین بدنسازان جهان

تاریخ تولد: ۱۴ می ۱۹۹۳

محل تولد: آمریکا

حرفه: بدنساز حرفه ای

قد: ۱۶۷/۵ سانتی متر

وزن: ۱۰۲ تا ۱۰۸ کیلوگرم

ادامه
حمید الدین بلخی حمید الدین بلخی، شاعر و نویسنده قرن ششم

ملیت: ایرانی

دوران زندگی: قرن ششم هجری قمری

حرفه: نویسنده، ادیت و شاعر ایرانی

اثر: مقامات حمیدی

درگذشت: ۵۵۹ هجری قمری

ادامه
بدیع الزمان جزری بدیع الزمان جزری، دانشمند مسلمان و پدر علم رباتیک

تاریخ تولد: ۱۱۳۶ میلادی

محل تولد: جزیره ابن عمر

حرفه: همه‌چیزدان، مخترع، ریاضی‌دان، صنعت‌گر و مهندس مکانیک

درگذشت: ۱۲۰۶ میلادی

آثار: الجامع بین العلم و العمل النافع فی صناعة الحیل

ادامه
بیوگرافی آماندا سایفرد آماندا سایفرد؛ از مدلینگ تا سینما و تلوزیون

تاریخ تولد: ۳ دسامبر ۱۹۸۵

محل تولد: آلن تاون، پنسیلوانیا

حرفه: بازیگر، خواننده، صداپیشه و مدل

آغاز فعالیت: ۲۰۰۰

تحصیلات: دیپلم

ادامه
عبدالله بن علی زندگینامه عبدالله بن علی فرزند امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ هجری قمری

نام پدر: امام علی (ع) 

نام مادر: ام البنین

وفات: ۶۱ هجری قمری در کربلا

از یاران: امام حسین (ع)

ادامه
ابوالقاسم زهراوی پدرعلم جراحی نوین؛ ابوالقاسم زهراوی

تاریخ تولد: ۹۳۶ هجری قمری

محل تولد: مدینة الزهراء اسپانیا

ملیت: اسپانیایی

حرفه: پزشک و جراح

شهرت: پدر جراحی مدرن

آثار: التصریف لمن عجر عن التالیف

ادامه
ایمان صفا بیوگرافی هنرمند مردمی؛ ایمان صفا

چکیده ای از بیوگرافی ایمان صفا:

نام کامل: ایمان صفا

تاریخ تولد: ۳۰ آذر ۱۳۶۲

محل تولد: تهران

حرفه: هنرپیشه، بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: لیسانس هنر و معماری از دانشگاه آزاد تهران مرکز

ادامه
احمد شاه قاجار زندگینامه احمد شاه قاجار؛ آخرین پادشاه سلسله قاجاریه

تاریخ تولد: ۱۲ بهمن ۱۲۷۵

محل تولد: تبریز، آذربایجان غربی، ایران

سلطنت: ۲۵ تیر ۱۲۸۸ تا ۹ آبان ۱۳۰۴

پیشین: محمدعلی شاه

جانشین: رضا شاه، موسس حکومت پهلوی

درگذشت: ۹ اسفند ۱۳۰۸ در نویی سورسن، اودوسن، فرانسه

ادامه
جمال الدین عبدالرزاق جمال الدین عبدالرزاق اصفهانی، شاعر قرن ششم

زندگی: قرن ششم

محل تولد: اصفهان

حرفه: شاعر، حکیم 

آثار: دیوان اشعار به دو زبان فارسی و عربی

وفات: ۵۸۸ هجری قمری

مدفن: اصفهان

ادامه
ویژه سرپوش