جمعه ۳۱ شهریور ۱۴۰۲
۱۹:۰۶ - ۲۴ فروردین ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۱۲۰۳۰
فناوری اطلاعات و ارتباطات

با زبان برنامه نویسی «پایتون» بیشتر آشنا شوید/ ۷ کاربرد رایج و عملی آن

پایتون,زبان برنامه نویسی پایتون
در این گزارش به تعریف پایتون و کاربردهای رایج و عملی آن خواهیم پرداخت.

اخیراً یکی از استادان دانشگاه که بعنوان دانشمند به دیدار رئیس جمهور رفته بود، طی سخنان با معرفی "پایتون" به عنوان یک شبکه جهانی مدعی با آن میتوان دست به پیش بینی های متعددی زد از احتمال بروز سرطان در بدن تا ۴ سال آینده تا تورم و مسائل نظامی و امور بین المللی!

این سخنان، شگفتی زيادي را در محافل علمی، رسانه ای و سیاسی داشت. در این مطلب می خواهیم پایتون را که صرفا یک زبان برنامه نویسی است به زبان ساده معرفی کنیم.

در حال حاضر، پایتون یکی از پرکاربردترین زبان های برنامه نویسی در جهان است. عملکردهای آنرا میتوان با دستورات ساده تر و متن کمتر نسبت به بسیاری از زبان های رقیب انجام داد، که آن را به طرز باورنکردنی همه کاره، کاربردی و قابل دسترس برای افراد می کند.

اغراق نیست اگر بگوییم پایتون در زندگی همه ما نقش دارد. در این مقاله قصد داریم به برخی از راه های قابل توجه تر استفاده شده از آن برای بهبود دنیای اطرافمان نگاهی بیندازیم. از دستگاه های تلفن همراه گرفته تا بازی، پایتون به روش های بیشتری از آنچه فکر می کنید نقش کلیدی دارد!

پایتون چیست؟

پایتون یک زبان برنامه نویسی تفسیر شده است که در سال ۱۹۹۱ توسط برنامه نویس هلندی خیدو فان روسوم (Guido Van Rossum) ایجاد شد. این به این معنی است که یک مفسر برای اجرای برنامه به طور مستقیم دارد، برخلاف اینکه به زبان های ماشین پیچیده تر بستگی دارد. در واقع ، ون روسوم می خواهد پایتون در نهایت به اندازه انگلیسی ساده قابل درک و واضح باشد. او همچنین زبان را متن باز کرده است ، به این معنی که هر کسی می تواند در آن مشارکت کند.

"خوانایی" یک عامل کلیدی در فلسفه پایتون است. هدف آن محدود کردن بلوک های کد (بلوک های متن کد منبع) است و به جای آن فضای سفید برای ظاهری واضح تر و کمتر شلوغ تر دارد. این یک زبان همه کاره است که روی بسیاری از سیستم ها اجرا می شود.

پایتون برای چه مواردی استفاده می شود؟

جای تعجب نیست که با توجه به ماهیت در دسترس و همه کاره آن، پایتون در بین پنج زبان برنامه نویسی محبوب در جهان قرار دارد. پایتون توسط ویکی پدیا، گوگل (Google)، یاهو، سرن و ناسا و بسیاری از سازمان های مشهور جهان استفاده می شود. ما بعضی از کاربردهای رایج پایتون را در زیر گردآوری کرده ایم تا بتوانید آن را بررسی کنید. 

پایتون,زبان برنامه نویسی پایتون

در ادامه به ۷ کاربرد رایج و عملی پایتون اشاره خواهیم کرد:

۱. هوش مصنوعی و یادگیری ماشین توسط پایتون

بطور گسترده ای تصور می شود که Python بهترین زبان برنامه نویسی برای هوش مصنوعی (AI) است زیرا نحو آن ساده و سریع است. وقتی صحبت از یادگیری ماشینی می شود، پلتفرم تبادل ایده،" به سوی علم داده" به ما می گوید که ۵۷٪ از دانشمندان داده و توسعه دهندگان یادگیری ماشین از Python استفاده می کنند و ۳۳٪ آنرا برای توسعه در اولویت قرار می دهند.

۲. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق پایتون

بسياري از محبوب ترین ابزارهای داده کاوی و تجزیه و تحلیل در پایتون نوشته شده اند. در نتیجه، پایتون یک ابزار عالی برای علم داده است. ابزارهای پایتون به توسعه دهندگان اجازه می دهد تا داده های مهم و مرتبط را از هم جدا کنند. داده های بزرگ نه تنها برای حفظ مشتریان مفید است، بلکه می تواند به سازمان ها کمک کند تا بیشتر در مورد خود بیاموزند. این نوع اطلاعات میتواند نقاط ضعف کسب و کارها را نشان دهد و به آن ها اجازه دهد پس از شناسایی واکنش نشان دهند.

۳. توسعه وب از طریق پایتون

پایتون، بعنوان یک زبان پشتیبان، به طرز شگفت انگیزی همه کاره است. در اینجا سادگی نسبی آن یک عامل کلیدی است. از آنجا که نحو ساده آن بسیار شبیه به زبان انگلیسی است، توسعه دهندگان وب که از آن استفاده می کنند در زمان و انرژی زیادی صرفه جویی می کنند. موارد استفاده پایتون برای توسعه وب پشتیبان شامل پردازش داده ها ، تعامل با پایگاه های داده و ارسال اطلاعات بین سرورها است. به دلیل فراوانی استفاده از آن، تعدادی چارچوب پایتون وجود دارد که میتوان از آنها برای توسعه پشتیبان استفاده کرد.

۴. بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) از طریق پایتون

پایتون به متخصصان سئو کمک می کند تا وظایف را به صورت خودکار درآورند و به آنها در استخراج و تجزیه و تحلیل حجم زیادی از داده ها کمک می کند. از پایتون میتوان برای تجزیه و تحلیل مجموعه داده های بزرگ برای شناسایی مشکلات موجود در وب سایت ها، مانند لینک های شکسته (Broken Link) استفاده کرد. همچنین پایتون می تواند راه حل های مربوط به این موارد را برای به حداقل رساندن کارهای خسته کننده و حذف خطاهای انسانی به صورت خودکار انجام دهد.

پایتون,زبان برنامه نویسی پایتون

۵. بلاک چین از طریق پایتون

در حالی که چند زبان محبوب برای توسعه بلاک چین از جمله جاوا اسکریپت، جاوا، C++ و غیره وجود دارد ، پایتون خود را بعنوان یک زبان قوی برنامه نویسی ثابت کرده است. مانند سایر کاربردها، پایتون به دلیل انعطاف پذیری و عملکرد بالا که با امنیت آن تقویت شده است، خود را به خوبی برای توسعه بلاک چین نشان داده است.

۶. توسعه بازي از طریق پایتون

اگرچه پایتون برترین زبان برنامه نویسی مورد استفاده در توسعه بازی نیست، اما همچنان محبوبیت فوق العاده ای دارد، به خصوص برای بازی های ساده تر. سرعت ساخت بازی ها در پایتون، به دلیل سادگی آن، به این معنی است که گزینه ای فوق العاده برای ساخت نمونه های اولیه و توسعه ایده ها در صنعت بازی است که انعطاف پذیری بیشتر و فرآیندهای سریع تر نسبت به سایر جایگزین ها را فراهم می کند.

۷. خودکارسازی با پایتون

علاوه بر کاربردهای فوق، پایتون میتواند تقریباً برای هر کسی که با مجموعه داده های بزرگ، در داخل یا خارج از محل کار تعامل دارد، مفید باشد. پایتون می تواند کارهای خسته کننده، از جمله بررسی اطلاعات در پایگاه های داده، تجسم داده ها ، تجزیه و تحلیل مالی و بسیاری موارد دیگر را به صورت خودکار درآورد. یادگیری پایتون به شما این امکان را می دهد که در طول زندگی خود در زمان صرفه جویی کنید و این مزیت را دارد که یکی از زبان های برنامه نویسی ساده تر برای یادگیری است!

چرا پایتون اینقدر محبوب است؟

کاربردهای گسترده و متنوع زبان برنامه نویسی پایتون بخش مهمی از محبوبیت این زبان از زمان پیدایش آن است. پایتون قوی و همه کاره است و راه حل هایی را به حرفه ای ها از طیف وسیعی از صنایع، نه فقط توسعه دهندگان ارائه می دهد. این، همراه با میزان ساده و آسان یادگیری زبان، به توضیح چگونگی تسلط پایتون در زمینه های مختلف کمک می کند.

rouydad24.ir
  • 20
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی شریفی زارچی بیوگرافی علی شریفی زارچی استادیار اخراج شده شریف

تاریخ تولد: دهه ۶۰ شمسی

محل تولد: تهران

حرفه: استادیار اخراج شده از دانشگاه صنعتی شریف، رئیس کمیته علمی المپیاد جهانی کامپیوتر

تحصیلات: دانش‌آموخته کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر از دانشگاه صنعتی شریف و دکتری بیوانفورماتیک از دانشگاه تهران، دانش آموخته دوره‌های پژوهشی و پسادکتری در ماکس پلانک آلمان و دانشگاه دولتی آمریکا

افتخارات: دریافت مدال طلای المپیاد جهانی کامپیوتر در سال ۲۰۰۰، انتخاب به عنوان رئیس کمیته علمی المپیاد جهانی کامپیوتر انتخاب

ادامه
عمران خان بیوگرافی عمران خان نخست وزیر سابق پاکستان

تاریخ تولد: ۵ اکتبر ۱۹۵۲

محل تولد: لاهور، پاکستان

ملیت: پاکستانی

حرفه: نخست وزیر سابق پاکستان

شروع فعالیت: ۲۵ آوریل ۱۹۹۶

حزب سیاسی: تحریک انصاف پاکستان

ادامه
ژوائو فلیکس ژائو فلیکس سوپراستار نوظهرو فوتبال

تاریخ تولد: ۱۰ نوامبر ۱۹۹۹

محل تولد: ویزئو، پرتغال

حرفه: فوتبالیست

پست: مهاجم / هافبک هجومی / وینگر

باشگاه کنونی: الهلال عربستان

شماره پیراهن: ۱۴ 

ادامه
رضا شکاری رضا شکاری بازیکن با استعداد فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۰ خرداد ۱۳۷۷

محل تولد: محله خاک سفید، تهرانپارس

اصالت: سراب، آذربایجان شرقی، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: باشگاه فوبتال سپاهان

ادامه
الکساندر میتروویچ بیوگرافی الکساندر میتروویچ بازیکن فوتبال موفق صربستانی

تاریخ تولد: ۱۶ سپتامبر ۱۹۹۴

محل تولد: اسمدرفو، صربستان و مونته‌نگرو

حرفه: فوتبالیست

پست: مهاجم

باشگاه کنونی: الهلال عربستان

شماره پیراهن: ۹

ادامه
حامد آهنگی بیوگرافی حامد آهنگی، کمدین پرطرفدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۷ تیر ۱۳۵۸

محل تولد: بندر انزلی، گیلان

حرفه: استندآپ کمدین، بازیگر، مجری، کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۸۱ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق

ادامه
جابر بن حجاج جابر بن حجاج یار با وفای امام حسین (ع)

محل تولد: کوفه

تاریخ شهادت: ظهر عاشورا 

محل شهادت: کربلا

طول عمر: حدود ۴۵ سال

دلیل شهرت: از یاران امام حسین (ع) 

ادامه
انوری زندگینامه انوری ابیوردی شاعر بزرگ قرن ششم

تاریخ تولد: اواخر قرن پنجم یا اوایل قرن ششم هجری قمری، ۱۱۲۶ میلادی

محل تولد: ابیورد، درگز

دوران زندگی: سلجوقیان

حرفه: شاعر، دانشمند، خوشنویس، موسیقی دان، ریاضی دان، ستاره شناس، فیلسوف

لقب: انوری ابیوردی، حجّة الحق

آثار: دیوان اشعار، البشارات فی شرح الاشارات

ادامه
مری بارا بیوگرافی مری بارا، مدیر اجرایی جنرال موتورز

تاریخ تولد: ۲۴ دسامبر ۱۹۶۱

محل تولد: رویال اوک، میشیگان

ملیت: آمریکایی

حرفه: مدیر عامل اجرایی شرکت جنرال موتورز 

آغاز فعالیت: از سال ۲۰۱۳

محل تحصیل: دانشگاه استنفورد

ادامه
ویژه سرپوش