سه شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴
۱۵:۲۸ - ۰۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۱۵۵۷
فناوری اطلاعات و ارتباطات

در رویداد کامیک کان ویژه متخصصان سیلیکون ولی عنوان شد

حضور قدرتمند اپل، گوگل و فیس بوک در سال ۲۰۷۵

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات,جشنواره کامیک کان
اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که تکنولوژی را شاخه‌ای از علوم خسته‌کننده و بدون تفریح تصور می‌کنید، استیو وزنیاک یکی از بنیانگذاران کمپانی اپل، می‌تواند این نگاه شما را عوض کند.

 چرا که برای دومین سال پیاپی نقش اصلی خود را در برگزاری رخداد «کامیک کان» ویژه متخصصان سیلیکون ولی(Silicon Valley ComicCon) ایفا کرد و در قالب آن، فناوری با سرگرمی‌های مختلف گره خورد.

 

کمپانی‌های توانمند

سن خوزه امریکا از ۲۱ تا ۲۳ آوریل (اول تا سوم اردیبهشت) میزبانی رویداد«کامیک کان» با موضوع «آینده بشریت: در سال ۲۰۷۵ کجا خواهیم بود» را به عهده داشت که ۱۰۰ هزار نفر نیز از آن بازدید کردند؛ «استیو وزنیاک» سال گذشته به «سیلیکون ولی» کمک کرد تا این رویداد را راه‌اندازی کند که در آن کتاب‌های کمیک نمایش داده می‌شود و در کنار حضور شخصیت‌های فیلم های تلویزیونی و انیمیشن‌های محبوب بزرگسالان و کودکان، تکنولوژی هم در کانون توجه قرار می‌گیرد.

 

امسال برخلاف سال گذشته روبات‌ها و نیز تکنولوژی واقعیت مجازی نیز بخشی ویژه از این رویداد را به خود اختصاص داده بودند و همچنین یک میزگرد با موضوع «خودروهای پرنده و تبدیل مغز به کامپیوتر» برگزار شد. در این رویداد همچنین با همکاری موزه دیسکاوری و ناسا، یک منطقه در اختیار کودکان(نسلی که احتمال زیادی می‌رود سال ۲۰۷۵ را به چشم ببینند) قرار گرفت تا در حوزه علم، تکنولوژی، هنر، ریاضیات و مهندسی، روبات‌ها و هوش مصنوعی و... به تجارب جدیدی دست پیدا کنند.

 

این رویداد تصور صاحبان ایده در دنیای فناوری برای آینده جهان را به تصویر کشید. یکی از این صاحبان ایده، «استیو وزنیاک» بود که در سخنرانی‌اش در این رویداد گفت: مطمئن هستم که اپل، گوگل و فیس بوک، همچنان در جهان حضوری فعال خواهند داشت و البته با گسترده‌تر شدن دامنه فعالیت‌هایشان، در ۵۸ سال آینده یعنی در سال ۲۰۷۵ قدرت بیشتری به دست خواهند گرفت.

 

وی گواه این ادعا را نیز کمپانی آی بی‌ام دانست که از سال ۱۹۱۱ تاکنون فعال است و افزود: پس کمپانی‌هایی مانند اپل نیز در ۲۰۷۵ می‌توانند حضوری کاملاً فعال داشته باشند؛ برای اثبات این موضوع هم تنها کافی است به نقدینگی۱/۲۴۶ میلیارد دلاری این کمپانی نگاه کنید؛ اپل با این ثروت می‌تواند در هر زمینه‌ای سرمایه‌گذاری کند، پس خنده دار است که در آینده هیچ نقشی برای این کمپانی متصور نباشیم. این موضوع درباره گوگل، فیسبوک و چند کمپانی بزرگ دیگر نیز صدق می‌کند.

 

تصوراتی برای آینده

«استیو وزنیاک» ۴۱ سال قبل با همکاری «استیو جابز» کمپانی اپل را پایه‌گذاری کرد ولی پس از مدتی از آن خارج شد و حالا به‌عنوان کارمند افتخاری این کمپانی به آموزش کودکان در زمینه فناوری‌های نوین می‌پردازد. وی که به تکنولوژی بسیارعلاقه‌مند است، تصورهای جالبی از جهان در سال ۲۰۷۵ دارد.

 

به اعتقاد وی، در سال ۲۰۷۵ به دلیل افزایش جمعیت جهان، حتی در بیابان‌ها هم شهرهایی زیر گنبدهایی بزرگ ساخته خواهد شد و لباس‌ها هم فناورانه و خاص تولید می‌شوند تا مردم از گرمای بیش از حد بیابان‌ها در امان بمانند؛ شهرهایی با تکنولوژی بالا و مجهز به هوش مصنوعی که مردم شاهد دیوارهای هوشمند هستند و هرگونه خرید، تفریح و ارتباط گرفتن، فناورانه خواهد بود.

 

وقتی از وی درباره سفر زندگی در کرات دیگر سؤال شد با خونسردی گفت: در گذشته هیچ کس در انتظار آیفون، گوگل و همچنین فیس بوک، توئیتر و... نبود ولی می‌بینیم که حالا این کمپانی‌ها با قدرت در عرصه جهانی حضور دارند. از نگاه وی، مردم در سال ۲۰۷۵ در مریخ حضور خواهند داشت و صنایع سنگین زیادی در این کره فعالیت می‌کند اما همچنان مردم ترجیح می‌دهند که روی کره زمین زندگی کنند.

 

وی البته امید چندانی ندارد که بشر زمینی بتواند با ساکنان کرات دیگر ارتباط فیزیکی برقرار کند. این فعال حوزه فناوری همچنین معتقد است که در سال ۲۰۷۵ یعنی قبل از اینکه قرن به پایان برسد مردم در مریخ از iMac استفاده خواهند کرد. گفتنی است «جف بزوس» خالق آمازون و همچنین «الون ماسک» مالک کمپانی SpaceX نیز با «وزنیاک» هم نظر هستند و پیش‌بینی کرده‌اند که در آینده، بشر در مریخ زندگی خواهد کرد.

 

شاید کمی این تصورات برای شما عجیب باشد ولی اگر فیلم تخیلی «Total Recall» با بازی آرنولد شوارتزینگر محصول سال ۱۹۹۰ که بسیار پرفروش بود را دیده باشید احتمالاً بیشتر به ایده و تصور«استیو وزنیاک» و نیز جشنواره «کامیک کان» ویژه متخصصان سیلیکون ولی(Silicon Valley ComicCon) درباره آینده نسل بشر پی می‌برید و حرف‌هایی که در این رویداد به زبان آمده است، برایتان قابل باورتر خواهد بود.

 

عقب نشینی«وزنیاک»

یکی دیگر از نکات جالب این رویداد عقب نشینی «استیو وزنیاک» از مواضع قبلی‌اش است. وی در گفت‌و‌گو با «یو اس آ تودی» و همچنین «سی ان بی‌سی» گفت: حالا دیگر نظر من به کلی عوض شده است و معتقدم هوش مصنوعی که در آینده در همه جا حضور خواهد داشت، به تنهایی کاری از پیش نمی‌برد و انسان‌ها همچنان می‌توانند نقش غالب را در جهان داشته باشند.

 

وی پیش از این در گفت‌و‌گو با The Australian Financial Review گفته بود جای هیچ بحثی وجود ندارد که کامپیوترها بالاخره یک روز از انسان‌ها پیشی می‌گیرند و نسل بشر، مغلوب جامعه کامپیوترها خواهد شد. وی همچنین آینده بشر را به دلیل وجود هوش مصنوعی، بسیار ترسناک و بد پیش‌بینی کرده و گفته بود اگر ما دائماً وسایل مبتنی بر تکنولوژی هوش مصنوعی بسازیم روزی می‌رسد که آنها از همه چیز مراقبت می‌کنند و در واقع ماشین‌های مجهز به هوش مصنوعی از بشر سریع‌تر فکر می‌کنند، من از آن روز هراس دارم که این کامپیوترها اجازه کار به بشر را ندهند.

 

وی پیش از این اعتقاد داشت به هرحال در آینده این ماشین‌های هوشمند با ما رفتار خوبی نخواهند داشت. سرعت پردازش کامپیوترها هر دو سال دو برابر می‌شود که دلیل اصلی آن، کوچک‌تر شدن ترانزیستورهاست و البته این موضوع تا سال ۲۰۲۰ صدق می‌کند و پس از آن، سایز ترانزیستورها به سویی پیش می‌رود که در نهایت در اندازه یک اتم باشد و سرعت پردازش آن هم بسیار بالاتر رود. پس فقط وقتی بشر می‌تواند از این ماشین‌های هوشمند در امان باشد که کنترل ماشین‌هایی با چنین سرعت پردازشی را بتوانند در دست بگیرند.

 

وی پیش از این همچنین یادآور شده بود که با تجهیز ماشین‌ها به هوش مصنوعی تنها در حال پرورش جاسوس هستیم. اما حالا بعد از گذشت ۲ سال نظرش کلاً تغییر کرده ودر جشنواره «کامیک کان» گفت: البته باید به خاطر داشته باشیم که این ماشین‌ها هنوز کاملاً هوشمند نیستند.

 

معتقدم در واقع این هوش مصنوعی نیست که به فکر حل مشکلات باشد و با خود بگوید زندگی من در دنیا چیست؟چه چیزی را باید حل کنم؟چه موانعی بر سر راه من قرار دارد؟ بلکه تنها نسل بشر است که می‌تواند به این سؤالات پاسخ دهد و با برنامه‌ریزی مشخص، باید کنترل هوش مصنوعی را در دست داشته باشد. حال باید ۵۸ سال صبر کنید تا ببینید این پیش‌بینی‌ها محقق خواهد شد یا نه.

 

 

 

iran-newspaper.com
  • 9
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش