سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۸:۰۲ - ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۳۶۳۰
فناوری اطلاعات و ارتباطات

نگاه فناورانه به ۱۰۰ روز نخست فعالیت رئیس جمهوری امریکا

نارضایتی فعالان حوزه فناوری از ترامپ

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات,ترامپ

زمانی که «فرانکلین روزولت»در سال ۱۹۳۳ میلادی به‌عنوان رئیس جمهوری جدید امریکا برگزیده شد، پس از گذشت ۱۰۰ روز نخست فعالیت خود در این پست، تصمیم گرفت.

یک سخنرانی ویژه انجام دهد و وقتی در مقابل مردم قرار گرفت با اعتراض و ناراحتی گسترده آنها مواجه شد. هم‌اکنون که بیش از ۸۰ سال از آن اتفاق می‌گذرد تاریخ تکرار شده است و این مدیران بزرگترین شرکت‌های فناوری جهان در دره سیلیکون در مقابل «دونالد ترامپ» عکس‌العمل مشابه نشان دادند.

ترامپ ۱۰۰ روز نخست دوره چهار ساله ریاست جمهوری خود را در حالی پشت‌سر گذاشته است که بیشتر مدیران فناوری با سیاست‌های او مخالف هستند، برخی از این افراد به صورت ضمنی با کابینه ترامپ همکاری می‌کنند. اگر بخواهیم یک جمع‌بندی کلی برای این دوره زمانی داشته باشیم باید اعتراف کرد که ترامپ چشم‌انداز مناسبی را برای صنعت فناوری پیش‌ روی خود انجام نداده و در نهایت نتوانسته رضایت تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان این صنعت را به دست آورد.

البته این دوره زمانی سه ماهه به شکل دیگری هم مورد تحلیل قرار گرفت. ترس از دست دادن مزایای دولتی، مدیران بسیاری از شرکت‌های فناوری را مجبور کرد تا در ۱۰۰ روز نخست فعالیت‌های ترامپ با سیاست‌های او همراستا شوند و مشکلاتی را که رئیس جمهوری جدید برای آنها ایجاد کرده است، بپذیرند. یکی از این مشکلات لغو ویزای H-B1 برای ورود خارجی‌ها و فعالیت آنها در شرکت‌های مختلف بود که این اتفاق تأثیرات فراوانی را بر عرصه فناوری امریکا برجای گذاشت. ممنوعیت سفر و ورود اتباع خارجی به کشور امریکا از نخستین گام‌های تأثیرگذار ترامپ در صنعت فناوری بود و البته ترامپ تصور می‌کرد با این اتفاق مزایای فراوانی را برای کشور خود به همراه می‌آورد. این قانون با مخالفت‌های گسترده مواجه شد و در نهایت صنعت فناوری از این داستان آسیب چندانی ندید.

البته این نکته بسیار مهم بود که ترامپ در ۱۰۰ روز نخست فعالیت‌های خود به‌عنوان رئیس جمهوری امریکا صنعت فناوری را چندان جدی نگرفت و روی بخش‌های دیگر تمرکز کرد. بسیاری از اقداماتی که رئیس جمهوری جدید امریکا در این دوره سه ماهه انجام داد گام‌های کوچکی در عرصه فناوری بود و سیاست‌ها زمان بیشتری برای اثرگذاری نیاز داشت.

به هر حال، ترامپ در این جریان اتفاقات مختلفی را رقم زد که آنها را می‌توان به قرار زیر تحلیل کرد:

نه چندان بد

اصلاحات مالیاتی: ترامپ به محض آنکه وارد کاخ سفید شد پیش‌نویس طرحی را ارائه کرد تا به موجب آن مالیات صنایع مختلف بخصوص شرکت‌های فناوری از ۳۵ درصد به ۱۵ درصد کاهش یابد تا این مراکز بتوانند تولیدات خود را به داخل خاک امریکا برگردانند. شرکت‌های بزرگ فناوری از جمله سیسکو، اینتل، آی‌بی‌ام و اپل از این اتفاق بسیار استقبال کردند و آن را برای خود مناسب دانستند.

حریم خصوصی: ترامپ با پشتیبانی شرکت‌های بزرگ فناوری یک قانون جدید را در «کمیسیون فدرال ارتباطات امریکا» به تصویب رساند تا به موجب آن حمایت بیشتری از حریم شخصی کاربران انجام دهد. این اقدام توسط گوگل و فیس‌بوک مورد پشتیبانی قرار گرفت و البته قانون نهایی در این دو شرکت عملیاتی نشد.

مهاجرت نیروهای متخصص: ترامپ قانون مربوط به ارائه روادید H-B1 برای مهاجرت نیروهای کاری را لغو کرد و این مسأله شرکت‌های فناوری را با مشکلات جدید مواجه کرد تا نتوانند نیروهای متخصص و مورد نیاز خود را در خارج از مرزهای امریکا شناسایی کنند. این طرح مشکلات فراوانی را ایجاد کرد و سرانجام مدیران شرکت‌های فناوری بزرگ نامه‌ای را به امضا رساندند و با ارسال آن به کاخ سفید از رئیس جمهوری خواستند امکان ورود متخصصان خارجی را به امریکا فراهم کند. در نتیجه تلاش‌های دنیای فناوری، سرانجام قانون ترامپ تغییر کرد و امکان استخدام نیروهای خارجی متخصص فراهم شد.

نیم نگاه

ترامپ ۱۰۰ روز نخست دوره چهار ساله ریاست جمهوری خود را در حالی پشت‌سر گذاشته است که بیشتر مدیران فناوری با سیاست‌های او مخالف هستند، برخی از این افراد به صورت ضمنی با کابینه ترامپ همکاری می‌کنند.

«آرون لیوای» مدیرعامل شرکت Box در زمان انتخابات  گفته بود: «ترامپ‌ ترسناک‌ترین فرد امریکا است.» در پایان دوره ۱۰۰ روزه نیز اعلام کرد که هنوز هم به این جمله ایمان دارد«مِگ ویتمن» مدیرعامل شرکت HP سیاست‌های ترامپ را عوام‌فریبانه دانست و آنها راعامل تضعیف صنعت فناوری امریکا خواند.

قراردادهای بازرگانی: کاخ سفید اعلام کرد «توافق تجارت آزاد امریکای شمالی» را بازبینی می‌کند و با به‌روزرسانی سیاست‌های مربوط به آن به شرکت‌های فناوری امکان می‌دهد تا با اطمینان بیشتر مراودات مالی خود را با کشورهای خارجی انجام دهند.

نه چندان خوب

قانون بی‌طرفی اینترنت: «آجیت پای» مدیر کمیسیون فدرال ارتباطات امریکا (FCC) قوانین مخابراتی و ارتباطاتی را که در دوره ریاست جمهوری «باراک اوباما» وضع شده بود به طور کامل کنار گذاشت و به دنبال آن قوانین قوی وضع شده در مورد مسدودسازی ترافیک وب یا راه‌اندازی خطوط ویژه برای انتقال خدمات اینترنتی با سرعت بالا را لغو کرد. این اتفاق باعث بروز مشکلات فراوان برای استارتاپ‌ها شد و حتی شرکت‌های بزرگ از جمله گوگل و نتفلیکس را هم به دردسر انداخت.

اجبار برای تولید کالای امریکایی: ترامپ از اپل و دیگر تولیدکنندگان بزرگ دستگاه‌های فناوری خواست به هر شکل که شده است فرآیند تولید محصولات خود را به داخل خاک امریکا برگردانند. این اتفاق مشکلات فراوانی را برای شرکت‌های بزرگ به وجود آورد؛ زیرا در مرحله نخست هزینه نیروی کار در کشورهای دیگر کمتر است، تولید و عرضه محصولات از چین به دیگر کشورها ارزان‌تر انجام می‌شود و علاوه بر آن، شرکت‌های بزرگ فناوری که بخش اعظم سرمایه‌های نقدی خود را در خارج از مرزهای امریکا مورد استفاده قرار می‌دهند با این اتفاق می‌توانند سرمایه‌گذاری بیشتری کنند.

به هر حال ترامپ با همه خوبی‌ها و بدی‌ها ۱۰۰ روز نخست فعالیت‌های خود را به گونه‌ای پشت‌سر گذاشت که در پایان این دوره زمانی ارزش سهام شرکت‌های آمازون، فیس‌بوک، مایکروسافت و آلفابت افزایش یافت و این مسأله باعث نشد مدیران شرکت‌های بزرگ فناوری نظرشان نسبت به ترامپ تغییر کند.

«آرون لیوای» مدیرعامل شرکت Box در زمان انتخابات ریاست جمهوری امریکا گفته بود: «ترامپ‌ ترسناک‌ترین فرد امریکا است.» در پایان دوره ۱۰۰ روزه اعلام کرد که هنوز هم به این جمله ایمان دارد و به همین صورت فکر می‌کند.

«مگ ویتمن» مدیرعامل شرکت HP،سیاست‌های ترامپ را عوام‌فریبانه دانست و آنها را عامل تضعیف صنعت فناوری امریکا خواند.

«جِف بیزاس» مدیرعامل آمازون در مورد رفتار ترامپ گفت «او دموکراسی را به مرور زمان از بین می‌برد.»

مدیران شرکت‌های فیس‌بوک، اینتل، گوگل و مایکروسافت نیز هر کدام به نوعی در پایان ۱۰۰ روز نخست فعالیت‌های ترامپ اظهارنظر کردند و همه آنها بر این باور بودند که رئیس جمهوری جدید امریکا علاقه چندانی به فناوری ندارد و چشم‌انداز

قابل ملاحظه‌ای را برای این صنعت در نظر نگرفته است. به هر حال، از هزار و ۴۶۰ روز دوره ریاست جمهوری ترامپ تنها ۱۰۰ روز گذشته است و او در این زمان نتوانسته کارنامه خوبی از خود برجای گذارد. باید دید که در آینده گام‌های بعدی ترامپ برای صنعت فناوری به چه صورت برداشته می‌شود.

.iran-newspaper.com
  • 19
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
ویژه سرپوش